Πως επαναφερουμε τα ΠΑΝΤΑ στο νεο μας PC?

μια και γίνεται συζήτηση

άυριο μεθαύριο θα κάνω την κίνηση να πάρω τον κλώνο για να εξασφαλίσω το μουσικό μου πισί.

Ο νυν είναι ο 500άρης 860 evo sata m.2

και μάλλον θα πάω για τον 970 evoplus pcie 3.0 nvme

To κρίσιμο ερώτημα είναι να πάρω πάλι 500άρη ή να πάρω τον 1000άρη για να έχω περισσότερη άνεση χώρου μια και αφού τον κάνω κλώνο θα βγάλω τον παλιό έξω και θα μεινω με τον νέο?

Σήμερα ο 500άρης έχει 176 ελεύθερα δηλαδή είναι κάπου στο 60%.

Τώρα θα μου πείτε γιατί είναι?

Είναι γιατί έχω αφήσει μέσα δυο cubase (11/12), δυο browsers (chrome/firefox), όλα τα ez2, ez3 τύμπανα, και κάποιες ΝΙ βιβλιοθήκες καθώς και τα του fishman. 

Ό,τι καινούργιο βαρύ ψώνισα πχ IK multimedia φρόντισα και τα έβαλα σε εξωτερικούς δίσκους. Σε γενικές γραμμές δεν σκοπεύω να τον πάω πάνω από το 65%.

Αλλά μήπως ένας 1000άρης θα δουλεψει πιό άνετα αν είναι στο 35%?
Οτι και να αποφασίσεις η προσπέλαση των δεδομένων είναι σε αυτούς ιλιγγιωδης  Για την χρήση που θες δεν θα καταλάβεις διαφορά από έναν ssd sata. Εδω μιλάμε για αρχεία 4κ τεράστια η τεράστια data textures παιχνίδιων που Και πάλι. Και μην ξεχνάμε πως η προσπέλαση και απόκριση των προγραμμάτων είναι και συνάρτηση των αλλων μερών του υπολογιστή. Πάρε μεγαλύτερο αλλα μην σε απασχολεί η ταχύτητα. Δεν είναι για κοινούς θνητούς αυτά σαν εμάς. Είναι για άλλους αυτά που τα χρειάζονται πραγματικά και τα υποστηρίζουν με υοερεπεξεργαστες και υπερ GPU  και μνήμες RAM 

Τι θα έκανα εγώ ....

θα πήγαινα στον 1TB και θα άφηνα τον παλιό μέσα, δεν θα έβαζα τον καινούριο.

Να πω γιατί.

Κατ' αρχήν η τιμή ανά GB είναι μικρότερη στον μεγαλύτερο δίσκο (οικονομικό όφελος).

Ο χώρος (ειδικά στους Μ2, ssd, κλπ) είναι καλύτερα να είναι περισσότερος παρά τσίμα τσίμα.

Ο περισσότερος χώρος ποτέ δεν πάει χαμένος.

Θα προτιμούσα να αφήσω μέσα τον παλιό, γιατί μπορεί στο μέλλον να προσθέσω κι άλλα προγράμματα, και να γεμίσει περισσότερο.

Οπότε μετά με τον άλλο, και άνετος θα είμαι, και περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση θα έχω (πχ για βιβλιοθήκες στις οποίες με ενδιαφέρει η γρηγορότερη πρόσβαση γιατί τις χρησιμοποιώ συχνά και είναι "βαριές", εκεί θα έχω το γρήγορο read αλλά καθόλου απανωτά writes).

Τι θα έκανα εγώ ....

θα πήγαινα στον 1TB και θα άφηνα τον παλιό μέσα, δεν θα έβαζα τον καινούριο.

Να πω γιατί.

Κατ' αρχήν η τιμή ανά GB είναι μικρότερη στον μεγαλύτερο δίσκο (οικονομικό όφελος).

Ο χώρος (ειδικά στους Μ2, ssd, κλπ) είναι καλύτερα να είναι περισσότερος παρά τσίμα τσίμα.

Ο περισσότερος χώρος ποτέ δεν πάει χαμένος.

Θα προτιμούσα να αφήσω μέσα τον παλιό, γιατί μπορεί στο μέλλον να προσθέσω κι άλλα προγράμματα, και να γεμίσει περισσότερο.

Οπότε μετά με τον άλλο, και άνετος θα είμαι, και περισσότερο χώρο για εκμετάλλευση θα έχω (πχ για βιβλιοθήκες στις οποίες με ενδιαφέρει η γρηγορότερη πρόσβαση γιατί τις χρησιμοποιώ συχνά και είναι "βαριές", εκεί θα έχω το γρήγορο read αλλά καθόλου απανωτά writes).
Αυτη η παραλληλη χρηση και των δυο δεν μου εμπνεει ασφαλεια. Καπως νομιζω οτι ο καβατζα πρεπει να κοιμαται καπου

Αυτη η παραλληλη χρηση και των δυο δεν μου εμπνεει ασφαλεια. Καπως νομιζω οτι ο καβατζα πρεπει να κοιμαται καπου

Ναι, δεν είπα παράλληλη χρήση.

Θα άφηνα τον παλιό επάνω και θα έβγαζα τον καινούριο μέχρι να τον χρειαστώ εννοούσα.

Με δύο win 10 ταυτόχρονα πιθανόν να έχεις πρόβλημα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ναι, δεν είπα παράλληλη χρήση.

Θα άφηνα τον παλιό επάνω και θα έβγαζα τον καινούριο μέχρι να τον χρειαστώ εννοούσα.

Με δύο win 10 ταυτόχρονα πιθανόν να έχεις πρόβλημα.
Δεν ειπα να τρεχουν. 

Νομιζα οτι λες ο ενας μεσα και ο αλλος να τρεχει φορητος. Αυτο λεω χρηση. Αν ειναι ο καινούργιος μεγαλυτερος να καθεται τσαμπα αγοραζω μεγαλύτερο 

Πάω να ανοίξω έναν από τους υπολογιστές μου χθες........πάπαλα.

Δεν μπορούσε να κάνει boot.

Μπαίνω bios....δεν βλέπει καν τον σκληρό.

Ανοίγω συρτάρι , βγάζω κλώνο , βγάζω χαλασμένο, βάζω κλώνο.

Κάνω κλώνο του κλώνου.

Και η ζωή συνεχίζεται σε 1 ώρα.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.....?

πριν ένα μήνα ένας ssd που τον είχα για αποθήκευση διαφόρων καθημερινών αρχείων, παπαλα.

Ενός έτους intenso 512. Το e-shop μου τον άλλαξε σε δυο μέρες.

Πολιτισμός ?

μετά από 15 μέρες ο wd live nas που χρησιμοποιώ επί 7-8 χρόνια, πάπαλα.

Μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι ο controller του nas τα έπαιξε, καθώς ο δίσκος διαβάστηκε με ένα χρησιμότατο linux utility. Με τα λεφτά του intenso πήρα έναν κόκκινο wd και τα αντέγραψα όλα και ο παλιός πράσινος του nas μπήκε στο συρτάρι ως μπακ.

Πολιτισμός ?

πριν ένα μήνα ένας ssd που τον είχα για αποθήκευση διαφόρων καθημερινών αρχείων, παπαλα.

Ενός έτους intenso 512. Το e-shop μου τον άλλαξε σε δυο μέρες.

Πολιτισμός ?

μετά από 15 μέρες ο wd live nas που χρησιμοποιώ επί 7-8 χρόνια, πάπαλα.

Μετά από λίγο ψάξιμο κατάλαβα ότι ο controller του nas τα έπαιξε, καθώς ο δίσκος διαβάστηκε με ένα χρησιμότατο linux utility. Με τα λεφτά του intenso πήρα έναν κόκκινο wd και τα αντέγραψα όλα και ο παλιός πράσινος του nas μπήκε στο συρτάρι ως μπακ.

Πολιτισμός ?
'Εχω 10 ssd  στο storage με 10,00 € (120-128 gb) τον έναν (ούτε καν .....9 και κάτι ψιλά ευρώ) ....για system

Αν χαλάσουν τους πετάω.

Πολιτισμός ξανά.

Μία μέρα άνοιξα το PC μου και διαπίστωσα πως δεν έκανε boot. Εξέτασα το BIOS και δεν "έβλεπε" καθόλου το δίσκο. Συμπέρανα ότι ο δίσκος... πάπαλα. Αμέσως σηκώθηκα από την καρέκλα και έσπευσα προς το μπαλκόνι που ήταν η γυναίκα μου, κλωτσώντας στη διαδρομή τη γάτα η οποία νιαούρισε υστερικά. Όταν έφτασα στο μπαλκόνι, της λέω "Τον γ##$%%σατε τον υπολογιστή, εσύ και ο γυιος σου, με τις μα$$%ς που βλέπετε κάθε μέρα". Της τραβάω ένα χαστούκι και αυτή άρχισε να κλαίει. Βλαστημώντας πήγα προς την κουζίνα να πάρω ένα μαχαίρι για να ανοίξω την πλαϊνή θήκη - πάνω στην ορμή μου κόπηκα στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα, οπότε άρχισα τα καντήλια, και δεν ασχολήθηκα καν να μαζεύω τις σταγόνες αίμα που έπεφταν στο πάτωμα απ'όπου πέρναγα. Πίσω στον υπολογιστή, αφού απέτυχα να ξεβιδώσω με τη μύτη του μαχαιριού, άρχισα τις κλωτσιές μαζί με καντήλια. Ο γείτονας μάλλον κοιμόταν γιατί άκουσα από κάτω κάτι φωνές απελπισίας. "Βούλωσέ το ρε μα#$%κα" μου είπε. Κατέβηκα κάτω με τα σώβρακα και άρχισα να ρίχνω γροθιές στην πόρτα. Κάποιος πρέπει να φώναξε την αστυνομία γιατί τώρα είμαι σε κελί.

Πολιτισμός;

Πίσω στον υπολογιστή, αφού απέτυχα να ξεβιδώσω με τη μύτη του μαχαιριού,

Πολιτισμός;

Νοτ. Get a screwdriver ?

Καλλιτεχνικά ημίγυμνα φαντάζομαι ...
Κράτα το ημίγυμνα για σιγουριά ?

Get a screwdriver ?

Στα πόσα τέτοια γίνεται η δουλειά?

screwdriver-cocktail-521.png

γιατί προκλητικοί?
Προφανώς, επαινώ την προνοητικότητά σας, σε αντίθεση με την εμπειρία που έχω από άλλους, οι οποίοι σε αντίστοιχη περίπτωση θα τα "έπαιζαν".

Προφανώς, επαινώ την προνοητικότητά σας, σε αντίθεση με την εμπειρία που έχω από άλλους, οι οποίοι σε αντίστοιχη περίπτωση θα τα "έπαιζαν".
αν έχεις την υπομονή να ανατρέξεις σε προηγούμενες χιλιάδες νήματα, θα δεις ότι η προνοητικότητα δεν υπήρχε εξ απ ανέκαθεν.

Γεννήθηκε δε χαρντ γουει.

Και ανέφερα σαφώς, ο 512 ήταν δίσκος καθημερινής αποθήκευσης εντ γουεντ νταουν δε ντρεην.

Ο πολιτισμός στην περίπτωσή του ήταν ότι με την αντικατάσταση ενός 512ssd παίρνεις έναν 2ΤΒ συμβατικό και μάλιστα άμεσα

Trending...

Νέα θέματα

Back