Ποιό είναι το αγαπημένο σας φαγητό?

  • Thread starter Thread starter VangelisV
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 88
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 11K
kwstas79 είπε:
Χοιρινή ωμοπλάτη με σάλτσα μπύρας
ΘΕΟΣ!

Εγώ πάντα τα κρέατα (και τις πατάτες) στην κατσαρόλα και στον φούρνο, τα ψήνω με μπύρα και όχι νερό ή κρασί.

Δοκιμάστε το! ;)

 
να πω μερικά του γούστου μου.

- μαντί ( όχι τα μικρά όπως τα κάνουν στην οι Τούρκοι) φτιαγμένα με αρνίσιο κιμά και μαγειρεμένα στον ατμό στην πολυώροφη κατσαρόλα. σερβιρισμένα με γιαούρτι.

- αφγανικό/ουζμπέκικο πιλάφι με αρνί και λεπτή πίτα

- λάχανο τουρσί ψιλοκομμένο με γορουνοκεφαλη στο φούρνο με λίπος και όχι λάδι, κόκκινο κρασί, έξω -10 και χαιρετίσματα.

- μεγάλο μπιφτέκι (αρνίσιο κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και να μείνει όλο το βράδυ πλασμένο) και μόλις βγει από την φωτιά καϊμάκι φρέσκο (δεν μπορεί και αλλιώς) από πάνω.

παρασύρθηκα, δεν μπορώ να μείνω σε ένα, η μάσα είναι τρελή απόλαυση.

 
fusiongtr είπε:
ΘΕΟΣ!

Εγώ πάντα τα κρέατα (και τις πατάτες) στην κατσαρόλα και στον φούρνο, τα ψήνω με μπύρα και όχι νερό ή κρασί.

Δοκιμάστε το! ;)
Ναι αλλά θέλει και κάμια μπύρα της προκοπής, ε; Εγώ σε μπύρα (συνήθως σκούρα - Dunkel) μαρινάρω κρέατα πριν πέσουν σε καυτές σχάρες για εφήμερα όργια, μαζί με κρεμμυδάκι, πιπεριά και ότι άλλο μου έρθει εκείνη την στιγμή, για πουτανιά.

 
Όταν εμείς λύναμε (έχει τελειώσει) το θέμα του κιμά στα γεμιστά αυτοί ακόμα έψαχναν όνομα. ;D

 
noe13 είπε:
-Λαχανοντολμαδες....τι κερδιζω???
Εναν υπερσυγχρονο Ντολμαδοπαρασκευαστη της Βεφας Αλεξιαδου.


 
Waterfall-K είπε:
Εναν υπερσυγχρονο Ντολμαδοπαρασκευαστη της Βεφας Αλεξιαδου.
ρε που εχει φτασει η τεχνολογια!!! :o 8)
 
Κινεζικο....αρκει τα sticks να ειναι απο rosewood....για πιο σμουθ μεσαια η απο μαχογκανι για μεταλ καθως και σουτζουκακια με πατατες τηγανιτες!

 
Τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμύδι στο τηγάνι. Κομμάτια κοτόπουλο, γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι. Ανανάς. Σερβίρεις με ρύζι. Done.

 
Για πολύ DIY φάση και για νέα συζήτηση για ξύλα, smoked olive oil



το 'χω δοκιμάσει. It works. Τσιπούρα στο γκίλ με μια φέτα λεμόνι στην κοιλιά. Αλάτι, ρίγανη. Σερβίρεις με καπνιστό ελαιόλαδο και λεμόνι. Done.

 
theoctapus είπε:
...

το 'χω δοκιμάσει. It works. Τσιπούρα στο γκίλ με μια φέτα λεμόνι στην κοιλιά. Αλάτι, ρίγανη. Σερβίρεις με καπνιστό ελαιόλαδο και λεμόνι. Done.
Βλέπω τη δουλεύεις τη ρίγανη.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαγορευτεί. Είναι το chorus της μαγειρικής, τα σκεπάζει όλα.

 
Μας μαμήσατε εμάς του εξωτερικού, έτσι;

Θα πάω για κανά tika massala να πούμε να φάω τις κρέμες τις Ινδικές μπας και νιώσε λίγο καλύτερα, γιατί μετά από αυτά που διάβασα εδώ πρέπει να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθω Ελλάδα!

 
Τα γεμιστά είναι καθαγιασμένα, ακόμα και μακριά απ' τον τάφο του Ζαμπέτα. Αν είναι να πω ένα φαγητό, θα πω αυτό.

Ο κιμάς είναι αγάπη μεγάλη, αλλά καλύτερα να ιδρώνει στο τηγάνι ως κεφτές, στη κατσαρόλα ως σάλτσα ή στον άνθρακα ως μπίφτεξ. Κρατήστε τον μακριά απ' τα γεμιστά σας και τα γεμιστά των παιδιών σας.

Nikolas είπε:
Μας μαμήσατε εμάς του εξωτερικού, έτσι;

Θα πάω για κανά tika massala να πούμε να φάω τις κρέμες τις Ινδικές μπας και νιώσε λίγο καλύτερα, γιατί μετά από αυτά που διάβασα εδώ πρέπει να περιμένω άλλες 3 βδομάδες για να έρθω Ελλάδα!
Νόμιζα ότι είσαι Λονδίνο... πιο εύκολα θα τα βρεις εκεί τα "εξωτικά" παρά στην Αθήνα!

 
harilatron είπε:
Βλέπω τη δουλεύεις τη ρίγανη.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να απαγορευτεί. Είναι το chorus της μαγειρικής, τα σκεπάζει όλα.
Έλληνας χωρίς ρίγανη δεν παίζει. Απ' την φέτα με το λάδι, το φρυγανισμένο στα κάρβουνα ζωμί, τα κλασικά Χ με πατάτες στον φούρνο* και last but not least την χωριάτική. Η μυρωδιά της φρεσκομαζεμένης ρίγανης στο χωριό έχει καταγραφεί στο DNA μου. Πρόκειται για το πλέον απαραίτητο μυρωδικό. Φυσικά με φειδώ αφού όπως λες μπορεί να σκεπάσει τα πάντα.

*γεμίστε ψαρονέφρι με μπείκον, κασέρι και μανιτάρια (δεν είμαι από Σαλόνικα, όταν λέω κασέρι εννοώ κασέρι ;D) και πατάτες στο ταψί με λεμόνι, ρίγανη, μουστάρδα.

 
Κρυο επιασε...καιρος για ενα (δυο ή και τρια) ζεστο πιατο φακες αλλα SF... ;D ;D

1.Aγοραζουμε καλες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ φακες (Καστοριας ειναι οι καλυτερες)

2.Τις βραζουμε χωρις αλατι σε νερο για 30 λεπτα.

3.Σουρωνουμε και ξεπλενουμε καλα με κρυο νερο για να φυγει η μπιχλα και η πικριλα (αυτο να το κανετε με ΟΛΑ τα οσπρια γιατι εκτος των αλλων σας γλυτωνει και απο το συνεχες ξαφρισμα)

4.Σε ελαιολαδο τσιγαριζουμε 4-5 φετες μπεϊκον καλης ποιοτητας , 2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια ψιλοκομμενα ,2 καροτα κομμενα σε ροδελλες,1 πατατα (ψιλοκομμενη για να λειωσει και να κανει τη σουπα πιο παχια) 2-3 πιπεριες Φλωρινης (τουρσι για πιο εντονη γευση ή φρεσκιες για πιο ηπια γευση),4-5 (ή και 6-7-8-9  ;D) σκελιδες σκορδο (μην τις ψιλοκοψετε βαλτε της ολοκληρες) & φυσικα τα μπαχαρικα για να ενεργοποιηθει το αρωμα τους (τα μπαχαρικα ειναι μαυρο πιπερι,καπνιστη παπρικα,γλυκια παπρικα,λιγο καρυ (ή μειγμα για κοτοπουλο),1 κ.γ. μπουκοβο (αν τη θελετε καυτερη)) & 2 ΜΕΓΑΛΕΣ κουταλιες της σουπας ΠΕΛΤΕ (τον πελτε παντα να τον τσιγαριζετε στις σουπες δινει φοβερη καπνιστη γευση)  

5.Προσθετουμε τις στραγγισμενες φακες  και τις τσιγαριζουμε και αυτες (βασικα κανουμε ενα καλο ανακατεμα με τα παραπανω υλικα για 1 λεπτο)

6.Προσθετουμε ΒΡΑΣΤΟ νερο ,1-2 φυλλα δαφνης και 2 κυβους ΚNORR (1 κοτας και εναν λαχανικων) (μη βαλετε ΑΛΑΤΙ εχουν οι κυβοι και το μπεϊκον)

7.Βραζουμε για 1,5 ωρα σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ φωτια (σκεπασμενη κατσαρολα)  μεχρι να χυλωσουν

8.Σερβιρουμε με λιγο ξυδι (απλο λευκο  ή  βαλσαμικο ) και φυσικα κανα χωριατικο λουκανικο για να λαδωσει το αντερακι μας..... ;D

btw η παραπανω συνταγη ειναι το εθνικο φαγητο των ΓΕΡΜΑΝΩΝ (με προσθηκη ελληνικων φακων ,πελτε,πιπεριας Φλωρινης & δαφνης απο εμενα  ;D) και δεν ενδεικνυται για ΜΗ Γερμανοτσολιαδες  ;D

 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Superfunk είπε:
και φυσικα κανα χωριατικο λουκανικο για να λαδωσει το αντερακι μας..... ;D
Όλα αυτά για να καταλήξεις στο ψητό  ;D

Μπορούμε να ακολουθήσουμε τη συνταγή αυτή για να φρεσκάρουμε χορδές μπάσσου;  ;D ;D ;D

 
Καλά είναι όλα αυτά τα γκουρμέ που λέτε αλλά...

pastitsio2.jpg


Τι να λεμε τωρα...

 
Loki είπε:
Καλά είναι όλα αυτά τα γκουρμέ που λέτε αλλά...

Τι να λεμε τωρα...
Το παστίτσιο θέλει οπωσδήποτε μοσχοκάρυδο και κάποιο κίτρινο τυρί στην μπεσαμέλ. Επίσης το προτιμώ με βίδες που κρατάνε πιο πολύ κιμά. Να είναι ζεστό, ζεστό και η μπεσαμέλ να μην έχει σφίξει ακόμα. Ααααχχχχ....

 

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top