Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας μαγνήτες και γιατί?

Το θέμα είναι, εάν πήγαινες σε ένα λαιβ να παίξεις όλα σου τα κομμάτια, ποιον μαγνήτη προτιμάς?
Κατά 99% όταν πηγαίνω κάπου και δεν είμαι σίγουρος παίρνω μαζί την PRS, οπότε DiMarzio PAF Masters

Έχουμε μια μπάντα που παίζει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου, από 50s blues μέχρι toto και 90s grunge...οι fender pure vintage 65 δε με πρόδωσαν πουθενά...

Το θέμα είναι, εάν πήγαινες σε ένα λαιβ να παίξεις όλα σου τα κομμάτια, ποιον μαγνήτη προτιμάς?

Για μένα δεν είναι θεωρητικό το ερώτημα μια και όταν έπαιζα live, σχεδόν πάντα προτιμούσα τις κιθάρες μου με τους Nick Silver. Εν ολίγοις 90% των live έπαιζα είτε με τη στρατ μου με τους Black Rose, είτε με την τέλε μου με Django στον neck και Sweeney Todd στον bridge.

Δράττομαι της ευκαιρίας να ανεβάσω ένα κλιπάκι για τους Hot noiseless. Περιέχει διάφορους ήχους (JC120, gilmourish, marshall και στο τέλος mesa, στον οποίο παίζω με το volume συνεχως).

Δεν άντεξα!! :LOL:

Ζηλεύω όσους ξέρετε να δουλεύετε κολλητήρι. Αν είχα ταλέντο θα άλλαζα συνέχεια μαγνήτες με ότι επίπτωση είχε αυτό στην τσέπη μου.
δεν χρειάζεται ταλέντο. Να σου δείξει κάποιος χρειάζεται. Στην ανάγκη ο γιουτουμπ

20 χρόνια στο κουρμπέτι του σκληρού ήχου (post-metal, doom, shoegaze, post-punk) και μετά από μια ωραία συζήτηση με τον Γιάννη από τους GAS pickups έκανα ένα πείραμα. Πήρα μια μεταχειρισμένη Epiphone SG Korina στα 350ε και έβαλα humbuckers ακριβώς όπως τους ήθελα από τον Γιάννη. Η κιθάρα πλέον ακούγεται σαν μια Gibson SG custom shop και να μη πω καλύτερη διότι έχει πάνω τους μαγνήτες που ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω κι όχι ότι θέλει το εργαστάσιο της κάθε εταιρίας. Ακολούθησαν αλλαγές και στην μεξικάνα τζαζμαστερ μου που τώρα κελαηδάει κι έχει δυναμικές τρελές και σε μια παλιά peavey t-60 που doom-άρει για πλάκα πλέον.

Νομίζω το πιο σημαντικό upgrade που μπορεί κάποιος να κάνει στον ήχο του ξεκινάει από τους μαγνήτες.

Attachments

• SG Gas pickups.jpg
    SG Gas pickups.jpg
    189.3 KB · Εμφανίσεις: 0
Η αλη
Y.Γ: Μακριά από Seymour Duncan...o_O
Η αληθεια ειναι οτι οι διαφοροι mainstream κατασκευαστες μαγνητων στην γκαμα τους εχουν μια γενικη ιδεα ηχου που τις διατρεχει και που μας κανει να προτιμαμε την μια η την αλλη εταιρεια. Ας πουμε για μενα η dimarzio εχει το χαρακτηριστικο του πιο μπασου και μεσαιου ηχου, καπως τεχνητου, σαν να εχεις μπουσταρει ολες τις συχνοτητες σε ενα equalizer. Αντιθετα σε γενικες γραμμες h Duncan εχει καπως πιο scooped και "φυστικο ηχο" και την προτιμω.

20 χρόνια στο κουρμπέτι του σκληρού ήχου (post-metal, doom, shoegaze, post-punk) και μετά από μια ωραία συζήτηση με τον Γιάννη από τους GAS pickups έκανα ένα πείραμα. Πήρα μια μεταχειρισμένη Epiphone SG Korina στα 350ε και έβαλα humbuckers ακριβώς όπως τους ήθελα από τον Γιάννη. Η κιθάρα πλέον ακούγεται σαν μια Gibson SG custom shop και να μη πω καλύτερη διότι έχει πάνω τους μαγνήτες που ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω κι όχι ότι θέλει το εργαστάσιο της κάθε εταιρίας. Ακολούθησαν αλλαγές και στην μεξικάνα τζαζμαστερ μου που τώρα κελαηδάει κι έχει δυναμικές τρελές και σε μια παλιά peavey t-60 που doom-άρει για πλάκα πλέον.

Νομίζω το πιο σημαντικό upgrade που μπορεί κάποιος να κάνει στον ήχο του ξεκινάει από τους μαγνήτες.

Ποιό μοντέλο έβαλες από GAS Pickups και σε τί ήχο στόχευες?

Η αληθεια ειναι οτι οι διαφοροι mainstream κατασκευαστες μαγνητων στην γκαμα τους εχουν μια γενικη ιδεα ηχου που τις διατρεχει και που μας κανει να προτιμαμε την μια η την αλλη εταιρεια. Ας πουμε για μενα η dimarzio εχει το χαρακτηριστικο του πιο μπασου και μεσαιου ηχου, καπως τεχνητου, σαν να εχεις μπουσταρει ολες τις συχνοτητες σε ενα equalizer. Αντιθετα σε γενικες γραμμες h Duncan εχει καπως πιο scooped και "φυστικο ηχο" και την προτιμω.
Χαρακτηριστικό πολλών DiMarzio είναι τα πριμομεσαία που έκαναν διάσημη την εταιρεία τη δεκαετία του '70 (σκέψου Super Distortion) και πολύ συχνά βρίσκω ότι εκεί έχουν οι DiMarzio έχουν ένα συγκεκριμένο χρώμα. Υπάρχουν και οι μαγνήτες που περιγράφεις, της εποχής hair metal (πχ Τone Zone), αλλά δεν είναι όλοι οι DiMarzio έτσι.

Από την άλλη αν ο αρχετυπικός μαγνήτης της DiMarzio είναι ο Super Distortion, ο αντίστοιχος Seymour Duncan είναι ο Jeff Beck (JB). Πάρα πολλοί μαγνήτες της SD έχουν το ίδιο υπερβολικό high pass, το οποίο άλλες φορές είναι χρήσιμο κι άλλες καθόλου, αλλά στην τελική δε βρίσκω και λόγο να το έχει ο μαγνήτης, αφού μπορώ να βάλω ένα Tubescreamer ή ένα Treble Booster για να σφίξω τα μπάσα αν θέλω.

H μεγάλη διαφορά των δύο εταιρειών όμως είναι ότι η DiMarzio έχει όντως κάποιους μαγνήτες που αυτό που κάνουν το κάνουν καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο set σε παρόμοιο εύρος τιμής. Στους Seymour Duncan πιθανότατα μπορώ να βρώ κάποιον Fender, Gibson ή DiMarzio που να προτιμώ και πλέον είναι και φθηνότερος.

να ταπεινο σετακι Duncan SSL1 που μεχρι και ο καημενος ο Frusciante νομιζε οτι ηταν οι αυθεντικοι original strat μαγνητες στην 59αρα
Ο Dave Lee, guitar tech του Frusciante έχει δηλώσει: "I remember reading that and realizing John was wrong in that interview (I never told him). We were experimenting with a number of different pickups at the time. And he must've gotten confused. The actual pickups we settled on (and John never knew this) were stock, brand new, Fender Strat pickups."

Αγαπημένοι μαγνήτες....μόνο οι εργοστασιακοί.
Τη στιγμή που αλλάζεις μαγνήτες, χάνει αυτόματα αξία η κιθάρα, και εμείς οι επενδυταί δεν παίζουμε με αυτά 😜

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back