Λυπάμαι που από την πλευρά των διαχειριστών δεν κρατήθηκαν οι ισορροπίες.
Πάλι και πάλι (από τον Abraxas αλλά και τον Ιχνηλάτη) οι Διαχειριστές καλούνται να απολογηθούν για το μπάχαλο που επικρατεί στο "Περί ανέμων και υδάτων". Τώρα, έχουμε μία τέτοια μομφή και από τον Γεράσιμο, οπότε απαντώ, ως ένας εξ' αυτών.
Για να λειτουργήσει ο θεσμός της "διαχείρισης" πρέπει να ισχύουν δύο πράγματα: α) να δέχεται ο κόσμος την ανάγκη ύπαρξης διαχειριστών και β) να υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στον admin όσον αφορά το ότι επέλεξε για διαχειριστές πρόσωπα που όντως αξίζουν αυτό το τίτλο.
Δυστυχώς, τίποτε από τα δύο δεν ισχύει στο noiz. Οποιαδήποτε ενέργεια εκ' μέρους των διαχειριστών για μετακίνηση, διαγραφή, διόρθωση posts και threads αντιμετωπίζεται με αδικαιολόγητη επιφυλακτικότητα και μάλιστα έχει στιγματιστεί σαν προσπάθεια φίμωσης της ελεύθερης γνώμης.
Απέναντι σε αυτό το θλιβερό τοπίο, εγώ έχω διαλέξει το πως θα λειτουργώ: θα αποτρέπω τη διασπορά πληροφοριών που σχετίζονται με τη μουσική τεχνολογία όταν γνωρίζω τέτοιες πληροφορίες να είναι ανακριβείς και αναληθείς. Με όπλο τις όποιες γνώσεις μου για αυτό το θέμα, θα συμβάλλω στην αποτροπή της δημιουργίας λανθασμένων απόψεων για ζητήματα μουσικής τεχνολογίας. Τέλος.
Ζητήματα συμπεριφοράς που δεν εμπίπτουν στην κείμενη νομοθεσία δεν με αφορούν: με δύο λόγια δεν θα κάτσω εγώ να μάθω στον καθένα αυτά που έπρεπε να του έχει μάθει ο πατέρας του, ούτε θα κάτσω να στενοχωριέμαι για το ότι ένας φοιτητής ή ένας δημόσιος υπάλληλος της συμφοράς δεν θέλουν να έχουν την άποψή μου για κάποιο θέμα. Έχω προσωπική (μέσω π.μ.) επαφή με διάφορους ανθρώπους που ξέρουν ότι οφελήθηκαν από την άποψή μου και αυτό είναι αρκετό.
Είμαι και εγώ υπέρ της άποψης ότι το "Περί ανέμων και υδάτων" θα μπορούσε να καταργηθεί, αλλά μην βαυκαλίζεστε με τη σκέψη ότι αυτό θα λύσει τα προβλήματα. Κάποιος που θέλει να επιδεικνύεται και να γράφει σαχλαμάρες μπορεί να το κάνει κάτω από οποιονδήποτε τίτλο.
Τέλος, όπως έγραψα και σε προηγούμενο πόστ μου σε αυτό το thread (το οποίο βεβαίως αγνοήθηκε, αυτά να βλέπουμε όταν μιλάμε για μη-διατήρηση ισορροπιών), οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί είναι αδικαιολόγητοι γενικώς, αλλά όχι στην περίπτωση ενός ανθρώπου όπως ο Ιχνηλάτης ο οποίος μας έστειλε σε δικτυακό τόπο μέσω του οποίου αποκτήσαμε γνώμη για τα προσωπικά του χούγια. Δεν του ζητήσαμε εμείς να το κάνει: μόνος του το έκανε.