Αυτό ακριβώς, συν αυτό που είπε ο
@Terry RoscoeBeck5 ότι κάποιες δεκαετίες δεν ήταν καλές για όργανα παρά το τι έγραφε το headstock (ενοχλητικό να μην μπορώ να κάνω παράθεση από άλλη σελίδα του νήματος, μάλλον κάτι δεν κάνω καλά).
Άλλα logistics τότε και άλλα τώρα, πολλές φορές νομίζουμε ότι όντως παίρνουμε κάτι παραπάνω από τα λεφτά που δώσαμε αλλά αυτοί που κατασκευάζουν αυτές τις κιθάρες ουτε χαζοί είναι ούτε δουλεύουν τζάμπα... οι φθηνές θυγατρικές κόβουν λεφτά από τα ξύλα μέχρι τα μεταλλεύματα για το hardware και τις βίδες για να φέρουν το όργανο στην τιμή που θα το πουλήσουν.
Τα ξύλα πχ δεν είναι ότι είναι φθηνά (πχ maple tops κρατάνε στην Αμερική τα καλά και δίνουν τα φθηνά στην Ασία, δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε αμερικάνικης κιθάρας ποιότητα maple καπάκι στα ασιατικά άσε που όλα είναι καλλυμένα με καπλαμά γι αυτό τον λόγο), είναι ό,τι κολλάνε ό,τι κομμάτια βρούνε...
πχ αυτή είναι η prs spalted maple SE μου, exotic wood series και καλά ?
πανέμορφο όργανο, και καλοστημένο (παίζει πολύ άνετα. με τρομερό σετ απ) αλλά αν το δεις από πίσω....
φαίνεται ότι οι τύποι πήραν χωρίς καν να δουν πεντε ξύλα μαόνι διαφορετικού είδους και απλά τα κόλλησαν για να κάνουν το σώμα ?
Προβολή συνημμένου 41835
Είναι αυτό που είπε ο Γιώργος, η φθηνια δεν κρύβεται... και στα κλειδιά και στο input jack και αλλού.
Θα μου πείτε και στις μη-custom shop
Gibson-Fender το σώμα είναι πολλά κομμάτια... αλλά τουλάχιστον δεν κολλάνε ότι ξύλα βρούνε και όποιον πάρει ο χάρος... τα ματσάρουνε κάπως να μην βγάζει μάτι... ποιός ο λόγος να πάρεις κιθάρα με νιτρο αν τα ξύλα είναι γιούχου
Και αυτός είναι ο λόγος που είπα στο πρώτο μου ποστ ναι φυσικά θα έπαιρνα 80's κιθάρα αλλά όχι
Gibson... και έρχομαι στα λεγόμενα του Terry.
Βαριές, με pancake body και κυρίως τραγικά καπάκια οχι χωρισμένα στην μέση αλλά κολλημένα όπως να 'ναι. Δεν ξέρω αν είναι οργανάρες ή όχι, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να πάρω κιθάρα που οι άλλοι κολλούσαν ότι ξύλα έβρισκαν μπροστά τους για να γλυτώσουν λεφτά εις βάρος του καταναλωτή. Nα το κάνουν στα φθηνά μοντέλα ναι, όχι όμως να πληρώνω τιμή
gibson
Προβολή συνημμένου 41836
Προβολή συνημμένου 41837
Το ποστ δεν είναι για να θάψω τα ασιατικά όργανα. Την PRS SE την χρησιμοποιώ στο 90% των περιπτώσεων. Ευκολόπαικτο και καλοστημένο εργαλείο που το πάω παντού και χωρίς να φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα.
Όταν όμως θέλω να πάρω όργανο τύπου ''buy once-cry once'' κοιτάω αλλού.