- Πόντοι
- 36
Κανείς δεν πήδηξε την συζήτηση, άλλο αν δεν συμφωνείς με τα λεγόμενα κάποιων ή με τον τρόπο που τα παραθέτουν.neeq είπε:Επειδή κάποιοι πήδηξαν τη συζήτηση, δε θα το χρεωθω εγώ που ανοιξα το thread.
Κανείς δεν πήδηξε την συζήτηση, άλλο αν δεν συμφωνείς με τα λεγόμενα κάποιων ή με τον τρόπο που τα παραθέτουν.neeq είπε:Επειδή κάποιοι πήδηξαν τη συζήτηση, δε θα το χρεωθω εγώ που ανοιξα το thread.
Ετεροχρονισμένη απάντηση στον φίλο bloody:bloody_sunday είπε:Γιατί να μην είναι κιτς; Δεν είναι... του Κίτσ'. Ένα καθιερωμένο καλλιτεχνικό ρεύμα είναι, που τη σήμερον ημέρα χρησιμοποιείται αρκετά συχνά είτε ως πινελιά είτε ως υπερβολική δόση. Αν και νομίζω πως συγχέεται το κιτς με την ευρύτερη γραφικότητα, πόσο μάλλον όταν αυτή χρησιμοποιείται για να δώσει κάποιο χαρακτήρα και ιδιαιτερότητα παραπάνω στην εμφάνιση που αναφέρεις.
δηλ.τα παρακατω συμπτωματα:Όμως στη σημερινή πραγματικότητα, εντάσσονται τα όποια συμπτωματα σε διαφορετικό περιβάλον και εξετάζονται με αλλο μάτι.
Καταρχήν, δεν θέλω να θεωρητικολογήσω πάνω σε μια εκπομπή που δεν έχω δει και μπορεί να μην άξιζε τον κόπο. Αλλά γενικά μιλώντας, έρευνες γίνονται και στην εθνολογική καταγραφή της ανά τόπους κουλτούρας μας. Αυτές δηλαδή δεν πρέπει να επιχορηγούνται;harilatron είπε:Είμαι αντίθετος με τη χρηματοδότηση της ΕΡΤ από χρήματα που έπρεπε να επενδυθούν σε ανάπτυξη. Και όταν λέω ανάπτυξη δεν μιλάω για δρόμους, μπετά και γέφυρες.
Μιλάω για υποτροφίες σε νέους για διδακτορικά, έρευνα, καινοτομία. Είναι χιλιάδες οι άμισθοι υποψήφιοι διδάκτορες αυτή τη στιγμή. Αν τους έδιναν από μια 3ετή υποτροφία με κίνητρο ανανέωσης για άλλα 1-2 χρόνια σε περίπτωση θετικών μετρήσιμων αποτελεσμάτων μια χαρά θα απορροφούσαν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ανά έτος. Και θα τα απορροφούσαν με τον καλύτερο τρόπο (Χρήματα που θα έμεναν εδώ, που θα έδιναν δουλειά και που ίσως θα δημιουργούσαν κάποιες προοπτικές για χιλιάδες νέους).
Αντί αυτού, τρώμε εκατομμύρια σε συνεργεία 100 ατόμων που καταγράφουν τη γριά που ανοίγει φύλλο.
Καλά μεταξύ μας τελείως από την eurovision πήγαμε στο ότι είναι αριστερή κουλτούρα το κουτούκι κ η ρετσίνα... :theoctapus είπε:Κανείς δεν πήδηξε την συζήτηση, άλλο αν δεν συμφωνείς με τα λεγόμενα κάποιων ή με τον τρόπο που τα παραθέτουν.
Σύμφωνα με τον Μαυρουδή είναι αριστεροί και σύμφωνα με τον SF είναι Μαυρούδηδες! Τι να διαλέξεις από αυτά? :-X-διαλυση της οικονομιας λογω της προνομιακης αντιμετωπισης του δημοσιου τομεα και μετακυλησης ολου του βαρους της κρισης στον ιδιωτικο με αποτελεσμα 30% ανεργια
-oυτε μια απολυση ΔΥ σε χρεοκοπημενους οργανισμους
-ουτε μια απολυση στις,χρεοκοπημενες , ΔΕΚΟ και συνεχιση του γνωστου καθεστωτος τους
-πληρης διαλυση της κρατικης μηχανης
-ανυπαρξια διοικησης
-ανικανοτητα αποροφησης οικονομικης βοηθειας και ΕΣΠΑ
-διαλυση της αγορας
-πληρης καταρευση του φορολογικου μηχανισμου
Κατι υπάρχει μάλλον με τις γριες και την εθνολογία ή την εθνομουσικολογία. Παλιότερα που εψαχνα να καταγραψω δημοτικά τραγούδια, είχα βρει ενα παιδί 20 χρονων, που ήξερε τα άπαντα του τόπου του, με βιολί και τραγούδι.harilatron είπε:Και ακόμα κι έτσι.... φορ φακ σεικ... ΟΧΙ τη γριά με τη χορτόπιτα.
Φίλε Λόρδε, είναι η δεύτερη φορά που γράφεις για το ότι αυτά που εμφανίζονται στη Eurovision είναι δεύτερης διαλογής τηλεοπτικό υλικό. Την πρώτη φορά, το άφησα αναπάντητο διότι δεν είχα χρόνο να διαθέσω, αλλά τώρα θα ήθελα ευγενικά να σου υποδείξω ότι κάνεις λάθος.Lord_Goumis είπε:Περίπου το ίδιο και με την Gaga, η οποία παρά το απροσδιορίστου alien look της, συνοδεύεται από κομμάτια όπως ''Αλεχχχχάντρο'' ή ''Bad Romance'' - τα οποία ανεξαρτήτως μουσικών γούστων είναι ''υμνοι'' της ποπ -και από ένα πολύ καλά μελετημένο σόου. Τα σούργελα της eurovision που ποντάρουν σε μια φθηνή και υπερβολική εμφάνιση για να προκαλέσουν (μιας και το τραγούδι δεν κλάνει μια) είναι κιτς. Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ το θέμα.
;D ;D ;DΑ ρε αγνοια μερικοι....Marios Paradisis είπε:Ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο Νότης που πρέπει να τον πάρουμε και στα σοβαρά;
Όχι ρε συ . Κουβέντα κάνουμε. Αντιλαμβάνομαι ότι συχνότατα τα κονδύλια δεν πάνε σε άτομα που αξίζουν, και είναι κρίμα. Απλώς ήθελα να επισημάνω μια άλλη πτυχή, άγνωστη σε πολλούς. Μην κοιτάς που τυχαίνει να ξέρω 2-3 πράγματα, έχω... μέσον (η σύζυγος είναι εθνολόγος, ή πιο σωστά κοινωνική ανθρωπολόγος).harilatron είπε:Βρε συ sfaku, ό,τι και να γράψω στραβά θα το πάρεις.
Και ακόμα κι έτσι.... φορ φακ σεικ... ΟΧΙ τη γριά με τη χορτόπιτα. Ας κάνουν μια σοβαρή καταγραφή της λαϊκής παράδοσης εν πάσει περιπτώσει.
Συγγνώμη φίλος, μικρός δεν πήγαινα στην κνε, είχα αλλεργία στις τριχωτές συντρόφισσες. ;DWaterfall-K είπε:;D ;D ;D
Α ρε αγνοια μερικοι....
Καλά δεν το πιστεύω, δεν ξέρεις ποιος είναι ο Νότης; Για δες εδώ:Marios Paradisis είπε:Ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο Νότης που πρέπει να τον πάρουμε και στα σοβαρά;
Me too. Αλλα μη τα κανουμε κι ολα ισωμα, αλλο να διαφωνουμε με τις οποιες αποψεις του Μαυρουδη και αλλο να λεμε "ποιος ειναι αυτος ο Νοτης". :Marios Paradisis είπε:Συγγνώμη φίλος, μικρός δεν πήγαινα στην κνε, είχα αλλεργία στις τριχωτές συντρόφισσες. ;D
Το γάμησες...Marios Paradisis είπε:Ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο Νότης που πρέπει να τον πάρουμε και στα σοβαρά; Βάλανε ένα αμπέχωνο να ουμ' και είναι στο απυρόβλητο. Με το ένα χέρι αρθρογραφούν πασάροντας "ιδεολογικές" πατάτες και το άλλο το βουτάνε στο μέλι του κρατικού χρήματος. Αληθινοί ιδεολόγοι κουλτουριαραιοι... ουστ.
Και ψόφησε!Συγγνώμη φίλος, μικρός δεν πήγαινα στην κνε, είχα αλλεργία στις τριχωτές συντρόφισσες. ;D
Μα εννοείται ότι αυτά είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να μας καίνε όλους. Απλά εδώ σ' αυτές τις αράδες συζητάμε την Eurovision, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.Superfunk είπε:δηλ.τα παρακατω συμπτωματα:
-διαλυση της οικονομιας λογω της προνομιακης αντιμετωπισης του δημοσιου τομεα και μετακυλησης ολου του βαρους της κρισης στον ιδιωτικο με αποτελεσμα 30% ανεργια
-oυτε μια απολυση ΔΥ σε χρεοκοπημενους οργανισμους
-ουτε μια απολυση στις,χρεοκοπημενες , ΔΕΚΟ και συνεχιση του γνωστου καθεστωτος τους
-πληρης διαλυση της κρατικης μηχανης
-ανυπαρξια διοικησης
-ανικανοτητα αποροφησης οικονομικης βοηθειας και ΕΣΠΑ
-διαλυση της αγορας
-πληρης καταρευση του φορολογικου μηχανισμου
δεν μας ενδιαφερουν και πολυ και το προβλημα μας ειναι η Eurovision?
Πως μπορείς να είσαι σίγουρος για όλα αυτά; Παρακολουθείς π.χ. τα δρώμενα στον χώρο του φωτισμού μουσικών events σε παγκόσμιο επίπεδο; Ρωτάω από περιέργεια, γιατί το επιχείρημά σου έχει νόημα μόνο αν αυτά που λες όντως ισχύουν (μιάς που η λογική του δεν πάσχει).Όμως <---, αν η αφετηρία σου ήταν περισσότερο ηχοληπτική ή εικονοληπτική ή σχετιζόμενη με τον φωτισμό, ή το μοντάζ κλπ κλπ, θα αντιλαμβανόσουν ότι κάνεις τεράστιο λάθος. Μην πας μακρυά, δες μόνο ότι οι φωτισμοί που βλέπεις κάθε χρόνο στη Eurovision (υλοποιημένοι σαν τεχνολογικές "ασκήσεις" είναι αλήθεια), τους βλέπεις δύο και τρία χρόνια μετά σε συναυλίες γνωστών ονομάτων (υλοποιημένους σαν "καλλιτεχνία", βέβαια).
Ακόμη περισσότερο, γνώριζε ότι δεν υπάρχει (σχεδόν) βίντεο κλιπ που να υλοποιείται στις ΗΠΑ και το οποίο να μην αποτελεί ωμή αντιγραφή κάποιου ευρωπαϊκού βίντεο κλιπ (οι γάλλοι έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτό το θέμα, και μάλιστα όχι σήμερα αλλά από τη δεκαετία του '90).
Μα δεν είναι η χορτόπιτα το πρόβλημα. Η ΕΡΤ υποτίθεται ότι έχει πηγές πόρων που κανένας άλλος οργανισμός δεν έχει. Εε όχι να χρειάζονται και το ΕΣΠΑ για εκπομπές, έλεος.Και ακόμα κι έτσι.... φορ φακ σεικ... ΟΧΙ τη γριά με τη χορτόπιτα. Ας κάνουν μια σοβαρή καταγραφή της λαϊκής παράδοσης εν πάσει περιπτώσει.
Ε λοιπόν, θα σε εκπλήξω αλλά υπάρχουν και άλλοι Νότηδες...Marios Paradisis είπε:@ sfaku
Ε όχι και να μην ξέρω τον ένα και μοναδικό Νότη!!
Λυπάμαι αλλά ο σεβασμός μου προορίζεται για άτομα που τον αξίζουν, σύμφωνα πάντα με τα δικά μου κριτήρια και όχι με τα δικά σου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, ναι, απλά αυτό δε σημαίνει οτι εγώ είμαι υποχρεωμένος να τον πάρω στα σοβαρά φυσικά.funky_bassman είπε:Το γάμησες...Και ψόφησε!
Μπορεί απέναντί σου να έχεις άτομα με τα οποία διαφωνείς αλλά τουλάχιστον σεβάσου τις απόψεις τους και μίλα με λίγο σεβασμό για αυτές!
EDIT: Όχι με σεβασμό προς τις απόψεις αλλά με το δικαίωμα να τις εκφράζει κάποιος!
Το έλεγα πριν και στον Χαρίλατρον. Για να κρίνεις αν έπρεπε να απορροφηθεί αυτό το κονδύλι θα πρέπει να ξέρεις αν κάποιος άλλος ήθελε να το απορροφήσει και δεν μπόρεσε επειδή μπήκε σφήνα η ΕΡΤ. Διότι αν δεν υπήρχε ανταγωνισμός, θα έμενε αναξιοποίητο. Και για όσους δεν το γνωρίζουν τα κονδύλια για ντοκιμαντέρ δεν είναι ανταλλάξιμα με κονδύλια για ανέργους ή για πολύτεκνους ή για οτιδήποτε άλλο. Αν το πάρεις για χρήση σχετική με την προκήρυξη, το πήρες. Αν το θες για άλλες χρήσεις, και πιο σημαντικές να είναι, δεν θα το πάρεις και δεν θα απορροφηθεί.theoctapus είπε:ίναι η χορτόπιτα το πρόβλημα. Η ΕΡΤ υποτίθεται ότι έχει πηγές πόρων που κανένας άλλος οργανισμός δεν έχει. Εε όχι να χρειάζονται και το ΕΣΠΑ για εκπομπές, έλεος.