Evilnye είπε:
Πνευματικό δικαίωμα είναι ο ορισμός ότι μια δημιουργία έγινε από έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, ο οποίος κόπιασε και έφτιαξε κάτι. Το υλικό αντίτυπο δεν είναι η πνευματική δημιουργία, αλλά ο καλλιτέχνης πρέπει να πληρώνεται από τον άνθρωπο που θα τον ακούσε, διαβάσει, δει για τη δημιουργία του. Εξορθολογισμός της τιμής της δημιουργίας γίνεται ήδη με το να παρακάμπτουν οι καλλιτέχνες τις εταιρίες και να πουλάνε άμεσα μέσω νετ. Με κάποιο αντίτιμο όμως.
Πνευματικο δικαιώμα είναι όταν χρησιμοποιεις συγκεκριμενους κανόνες, οπως τους κανόνες της μουσικης, γραπτου λόγου, και δημιουργεις το δικο σου μυνημα...
Έχεις δημιουργήσει ποτέ σου κάτι για να ξέρεις τον κόπο που πρέπει να βάλεις;
Όχι δεν είναι. Πρόκειται για ολοκληρωμένα έργα και ως τέτοια πωλούνται οι δίσκοι. Ιδέα και άποψη είναι ένας αυτοσχεδιασμός σε ένα λάιβ. Αλλά και αυτό το πληρώνεις με την είσοδό σου στο λάιβ.
Σιγουρα καις φαια ουσία για να δημιουργησεις κάτι...
Η μουσική εφόσον έχει μυνημα, περιέχει και ιδεες και αποψεις και γενικα δηλωνει πως την έχει δει ο καλλιτεχνης, ασχετως θεματολογιας...είτε ειναι σε live είτε είναι σε ένα cd...end of story...
Χοντρικά αυτό συμβαίνει μέχρι τα 70 (ή 50) χρόνια από τη δημιουργία ενός έργου.
Σαφώς.
Νομιζω ξεφυγες...Μαλλον αναφερεσαι σε άλλο πραγμα..
δεν νομιζω να υπαρχει ενας συγκεκριμενος ανθρωπος που δημιουργησε την μουσικη...
με τους κανονες της τουλαχιστον όπως την ξερουμε σημερα...
Αν ξερεις τον εφευρετη της μουσικης πες μου και εμενα να μάθω...
Καλύτερα να πλουτίζεις με δανεικά χρήματα, με αντάλλαγμα τη σιωπή και τη ψήφο σου και τη συμμετοχή σου στο παιχνιδάκι που λέγεται πολιτικό συστημα στην Ελλάδα (σόρυ μου ξέφυγε...)
Μιλα με επιχειρηματα...όχι απλα για να μου την πεις βγαινοντας off topic παράλληλα...
ΞΥΠΝΑ!!! το θεμα ειναι πνευματικα δικαιωματα...
Οι αριθμοί άλλα λένε, μιας και σιντι με 10 ευρώ στα αζήτητα μένουν.
Ναι το internet μπορει να σε κάνει γυφτο και τσιφουτη...