Πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογικές εξελίξεις

Status
Not open for further replies.
trolley είπε:
Άντε, καλού-κακού ας δώσουμε τον ορισμό, μπορεί και κανένας άλλος να μην τον είχε πρόχειρο όταν συμμετείχε τη συζήτηση (soundtrack - Michael Jackson, Bad):

"Πνευματικά δικαιώματα" είναι αυτό που στην αγγλική γλώσσα ονομάζεται "Copyright" δηλ. "δικαίωμα αντιγραφής". Ο όρος αναφέρεται στα αποκλειστικά δικαιώματα που αποδίδονται στον δημιουργό ενός έργου, και περιλαμβάνουν το δικαίωμα για δημιουργία αντιγράφων, για διανομή και για αναπροσαρμογή του έργου. Αυτό που προστατεύεται δεν είναι η ιδέα, αλλά η έκφρασή της μέσω ενός ολοκληρωμένου έργου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα πνευματικά δικαιώματα καταχωρούνται υπερ του δημιουργού αυτομάτως χωρίς να χρειάζεται κάποια άλλη διαδικασία. Ο ιδιοκτήτης αυτών των πνευματικών δικαιωμάτων διατηρεί τη δυνατότητα για έλεγχο σε οποιαδήποτε διαδικασία αντιγραφής ή άλλης εκμετάλευσης του έργου του κατ' αποκλειστικότητα, αλλά για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μετά την εκπνοή του οποίου το έργο λέγεται να εισέρχεται στο "public domain" (κοινό αγαθό;). (πηγή: Wikipedia)
Ωραία...Ο κοινός δηλαδή donwloader που δημιουργει κοπιες αφού καταβάλλει το αντίτιμο για την αγορά του, και μοιραζεται χωρις κάποιο κέρδος(δεν μιλάω για τους μάυρους που πουλάνε κόπιες cd, για να βγάλουν κερδος), προσβάλλει την έννοια πνευματικό δικαίωμα??/(άλλο copyright=δικαιωμα αντιγραφης, άλλο πνευματικό δικαίωμα, που απλα ένα έργο αναγνωρίζεται στον δημιουγο του, απλά ως πνευματικη δημιουργία)...

Πέραν τούτου...

Δεν μου απάντησε κανένας μέχρι τώρα...

Ποιος είναι ο δημιουργος της δυτικής μουσικής???

trolley είπε:
Nordic, τόσο εγώ όσο (φαντάζομαι) και άλλοι, αναρρωτιόμαστε αν μας κάνεις πλάκα. Τοποθετήθηκες τόσες φορές στη συζήτηση και μετά απ' όλα αυτά, παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις τι σημαίνει ο όρος "πνευματικά δικαιώματα";

Δηλαδή, εσύ για ποιο πράγμα έγραφες τη γνώμη σου;
Φυσικά και όχι..

Απλα περιμένω, να μου εξηγήσει κάποιος αυτές τις έννοιες που το δικό μου φτωχο μυαλουδάκι δεν βρίσκει καμία λογικη....

Αυτό δεν αφορά τους υπολοίπους. Πιστεύω η συγκεκριμένη κουβέντα έχει κάνει τον κύκλο της στις 35 σελίδες. Ισως σε άλλο thread.

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back