Πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογικές εξελίξεις

Status
Not open for further replies.
Evilnye είπε:
Και έτσι αναγκαστικά σπάει και το οικοδόμημα των υπερμπαντών που ψοφάνε παραδειγματικά η μια μετά την άλλη. Έτσι και η ποζεριά του ροκ σταρ πλέον είναι κάτι που φαίνεται γι αυτό που είναι. Αποτέλεσμα τρελής δουλειάς. Not fun anymore huh?
Θυμάσαι το

Δεν εννοώ αυτό. Μήπως η τεράστια προσφορά και η εύκολη πρόσβαση σε "βιβλιοθήκες" μουσικής (προφανώς μέσω της τεχνολογίας) απογύμνωσε τους μύθους; Μήπως το sex, drugs and rock 'n' roll μετατράπηκε σε 9 to 5 and bedroom jam;
Έρχεσαι στα λόγια μου...

Θα ηθελα να μου εξηγησεις τι εννοεις με την εννοια "καλυτερο προϊον" οσον αφορα τα cd γιατι δεν εχω καταλαβει.
Γενικότερο σχόλιο ήταν. Καλύτερο cd όντως δεν παίζει.

gdevelek είπε:
δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος (γιατί στα δικά σου quotes λείπει το όνομα;), πάντως εγώ περιμένω τουλάχιστον βιβλιαράκι με τους στοίχους, και συχνότατα δεν τους βρίσκω
παντως στο 90% των ΒΙΝΥΛΙΩΝ μου δεν εχω βιβλιαρακι με τους στιχους (υπαρχουν αλλωστε και πολλοι καλλιτεχνες ,REM π.χ που δεν ΘΕΛΟΥΝ να βαζουν τους στιχους τους στα αλμπουμ τους),παντως η συντριπτικη πλειοψηφια των cd εχουν εξαιρετικα εξωφυλλα,στιχους κτλ.

Γενικότερο σχόλιο ήταν. Καλύτερο cd όντως δεν παίζει.
αρα λοιπον δεν τιθεται και θεμα "καλυτερου προϊοντος" σε σχεση με την τιμη του (ασε που το cd ΕΙΝΑΙ καλυτερο προίον απο το ΒΙΝΥΛΙΟ (τουλαχιστον για τη συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που δεν εχει LINN SONDEK.. ;D )

Nordic είπε:
Και να κύριοι, το να βγάζεις ένα cd κάθε χρόνο γράφωντας 5 τραγούδια δεν είναι δουλειά...
ναι ε?

μεχρι στιγμης δεν εχω γραψει τιποτα στο θεμα.

απλα εχω μια απορια...

ποσοι απο εσας που εισαστε υπερ της ''πειρατιας'' εχετε παρουσια στη δισκογραφια?

δηλαδη υπαρχει καποιος που εχει γραψει εναν δισκο με στιχους και μουσικη και να εχει θεσεις σαν του Nordic?

ποσοι απο εσας που εισαστε υπερ της ''πειρατιας'' εχετε δισκογραφια?
παντως εμεις που ΕΧΟΥΜΕ δισκογραφια ειμαστε ΣΙΓΟΥΡΑ εναντιον της,για αυτο να εισαι σιγουρος......(ειναι απο το κομπλεξ που εχουμε επειδη...δεν δουλευουμε..... ::))

Superfunk είπε:
αρα λοιπον δεν τιθεται και θεμα "καλυτερου προϊοντος" σε σχεση με την τιμη του (ασε που το cd ΕΙΝΑΙ καλυτερο προίον απο το ΒΙΝΥΛΙΟ (τουλαχιστον για τη συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου που δεν εχει LINN SONDEK.. ;D )
Μπορώ όμως άνετα να ζητώ καλύτερη τιμή, σκέτο.

Φυσικα και μπορεις,για αυτο αλλωστε μπορεις να αγοραζεις αριστουργηματα (σαν αυτα που αγοραζει ο Νεστορας) με 5 ευρω. ;)

Τωρα αν θες το καινουργιο της Lady Gaga φιλε μου...θα..πλερωσεις... ;D

Superfunk είπε:
παντως εμεις που ΕΧΟΥΜΕ δισκογραφια ειμαστε ΣΙΓΟΥΡΑ εναντιον της,για αυτο να εισαι σιγουρος......(ειναι απο το κομπλεξ που εχουμε επειδη...δεν δουλευουμε..... ::))
σε αυτο ακριβως θα σταθω.

με ποια λογικη το να γραφεις στιχους/μουσικη δεν ειναι δουλεια?

ποιος το αποφασισε?

με την ιδια λογικη (λογικη?χα καλο!) καμια πρωτοβαθμια ''παραγωγη τεχνης'' δεν ειναι δουλεια.

να απεργησουν απο αυριο λοιπον ολοι οι τραγουδοποιοι/συνθετες/στιχουργοι, να παρουν μαζι τους ολους οσους γραφουν σεναρια σε τιβι και κινηματογραφο, να κανουν απεργια διαρκειας ολοι οι θεατρικοι συγγραφεις να δω τι θα μεινει στον τομεα της τεχνης γενικοτερα.

theoctapus είπε:
Μπορώ όμως άνετα να ζητώ καλύτερη τιμή, σκέτο.
Όχι ατεκμηρίωτα, χάριν γούστου.

με ποια λογικη το να γραφεις στιχους/μουσικη δεν ειναι δουλεια?ποιος το αποφασισε?
η ΜΑΝΑ μου παντως ΣΙΓΟΥΡΑ.... ;D

Οταν ημουν ...νεος... ;D εβγαζα περισσοτερα και απο τους 2 γονεις μου μαζι απο τη μουσικη και αυτη με ρωταγε "ποτε θα βρεις καμμια κανονικη δουλεια?" ;D,τωρα που λογω της κρισης εχω βρει..πεταει στα συννεφα απο τη χαρα της και ας βγαζω το 1/3..... ;D

audiokostas είπε:

Φυσικα και μπορεις,για αυτο αλλωστε μπορεις να αγοραζεις αριστουργηματα (σαν αυτα που αγοραζει ο Νεστορας) με 5 ευρω. ;)

Τωρα αν θες το καινουργιο της Lady Gaga φιλε μου...θα..πλερωσεις... ;D
Είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.

BigAlejandro είπε:
απλα εχω μια απορια...

ποσοι απο εσας που εισαστε υπερ της ''πειρατιας'' εχετε παρουσια στη δισκογραφια?

δηλαδη υπαρχει καποιος που εχει γραψει εναν δισκο με στιχους και μουσικη και να εχει θεσεις σαν του Nordic?
Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Όπως επίσης θα είχε ενδιαφέρον πόσοι απο αυτούς που έχουν δισκογραφία, απο τους συμμετέχοντες στο νόιζ μέχρι και τους συμμετέχοντες στις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη έγραφαν κασέτες απο το ράδιο, ή αντέγραφαν και αντάλλαξαν κασέτες με τους φίλους τους στα νιάτα τους (εμπλουτίζοντας τη μουσική τους παιδεία και σε δύσκολες εποχές), αλλά άλλαξαν στάση όταν κυκλοφόρησαν δικό τους υλικό.

BigAlejandro είπε:
σε αυτο ακριβως θα σταθω.

με ποια λογικη το να γραφεις στιχους/μουσικη δεν ειναι δουλεια?

ποιος το αποφασισε?

με την ιδια λογικη (λογικη?χα καλο!) καμια πρωτοβαθμια ''παραγωγη τεχνης'' δεν ειναι δουλεια.

να απεργησουν απο αυριο λοιπον ολοι οι τραγουδοποιοι/συνθετες/στιχουργοι, να παρουν μαζι τους ολους οσους γραφουν σεναρια σε τιβι και κινηματογραφο, να κανουν απεργια διαρκειας ολοι οι θεατρικοι συγγραφεις να δω τι θα μεινει στον τομεα της τεχνης γενικοτερα.

πιο συγκεκριμενα, ξανατοποθετουμαι πανω στην τοποθετηση μου.

εχω κατσει πεντε μηνες και γραφω μουσικη.εχω κατσει αλλους πεντε μηνες και γραφω στιχους.

εχω πληρωσει στουντιο και εχω ηχογραφησει.εχω πληρωσει σεσιοναδες για να παιξουν.

εχω πληρωσει μακετιστα/γραφιστα για να κανει το αρτγουορκ.

εχω πληρωσει την κοπη του σιντι για να βγει οπως και τις εκτυπωσεις του βιβλιαρακιου ;D

εχω πληρωσει τον μητσο τον φορτηγατζη για να τα μεταφερει σε ολη την ελλαδα.

ποιος ειναι ο καθε νορντικ που αποφασιζει πως η δουλεια που πατησα για εναν χρονο δεν ειναι δουλεια και δεν πρεπει να την πληρωθω?

και εν πασει περιπτωση τι δουλεια κανετε ολοι εσεις που τα λετε ολα αυτα?

(αυτα που λεω δεν εχουν σχεση με την τιμη του σιντι την οποια βρισκω υψηλη.το ιδιο βρισκω και τις τιμες στο ρεστοραν του χιλτον.

δεν πηγα ομως να φαω τσαμπα και να τους πω πως το να βραζουν ταλιατελες δεν ειναι δουλεια.)

audiokostas είπε:
Προφανώς, εκτός αν είσαι παρανοικός.

kosh είπε:
Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Όπως επίσης θα είχε ενδιαφέρον πόσοι απο αυτούς που έχουν δισκογραφία, απο τους συμμετέχοντες στο νόιζ μέχρι και τους συμμετέχοντες στις μεγαλύτερες μπάντες του πλανήτη έγραφαν κασέτες απο το ράδιο, ή αντέγραφαν και αντάλλαξαν κασέτες με τους φίλους τους στα νιάτα τους (εμπλουτίζοντας τη μουσική τους παιδεία και σε δύσκολες εποχές), αλλά άλλαξαν στάση όταν κυκλοφόρησαν δικό τους υλικό.
εδω εχεις ενα δικιο.

πραγματι οι πιο πολλοι ειναι ετσι.

αυτα που λεω δεν εχουν σχεση με την τιμη του σιντι την οποια βρισκω υψηλη
Παντως τα 20 ευρω που λετε οτι στοιχιζει ενα cd στην Ελλαδα ακομα ψαχνω να τα βρω....

http://www.amazon.com/Fame-Monster-Deluxe-Lady-Gaga/dp/B002QGUFWE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=music&qid=1281442852&sr=8-1

http://www.greekmusicshop.gr/eshop/product.php?productid=5859

δεν ειναι δα και καμμια τρελλη διαφορα απο το εξωτερικο...

kosh είπε:
Kosh, αυτό που ρωτάς είναι το αντίστοιχο του να ρωτήσεις "ποιος είπε ποτέ ανέκδοτο, έχοντας πιει μπύρα;", το οποίο είναι μία ερασιτεχνική προσπάθεια να συνδέσεις την κατανάλωση μπύρας με τη δυνατότητα να λέει κάποιος ανέκδοτα. Στο χώρο της διαφήμισης εργάζεσαι;

audiokostas είπε:
η δισκογραφική εταιρία και το κατάστημα πώλησης, που παίρνουν έκαστος $5 από τα $17 (σύνολο δηλαδή 10 στα 17, όταν ο συνθέτης και ερμηνευτής μαζί παίρνουν $1.43) τι τεκμηρίωση έχουν δώσει;

gdevelek είπε:
η δισκογραφική εταιρία και το κατάστημα πώλησης, που παίρνουν έκαστος $5 από τα $17 (σύνολο δηλαδή 10 στα 17, όταν ο συνθέτης και ερμηνευτής μαζί παίρνουν $1.43) τι τεκμηρίωση έχουν δώσει;
Την ίδια τεκμηρίωση που σου έχει δώσει ο περιπτεράς σου για το πόσο κάνουν τα τσιγάρα (και όχι, δεν σε ειρωνεύομαι).

Status
Not open for further replies.

Trending...

Νέα θέματα

Back