- Πόντοι
- 18
The fault almost always is sitting in front of the guitar 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=174350.0Superfunk είπε:Καποτε ειχα κανει και εγω ενα τετοιο τεστ αλλα δεν μπορω να το βρω...μηπως εσυ,ω φανταστικε Ηλια μπορεις ? ;D
χμ...έχω κιθάρα με πολύ ελαφρύ swamp ash σώμα και bolt on fat one piece maple neck.... και το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο με αυτό που περιγράφεις....kpeyos είπε:Έτσι αν έχουμε ένα πολύ resonant, ηχοδιαπερατό αν θέλετε, ελαφρύ συνήθως ξύλο, μια κιθάρα που πάλλεται στα χέρια μας καθώς παίζουμε ακουστικά το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ένας ήχος μειωμένος συχνοτικά στα μπάσα σχεδόν αέρινος στα πρίμα με τα μεσαία να υπερισχύουν. To όργανο συνήθως φαίνεται εντελώς ακομπρεσσάριστο αφού ανταποκρίνεται διαφορετικά σε κάθε συχνότητα που παίζουμε, ενω΄συνήθως υποφέρει στο sustain. Παράδειγμα: Πανάλαφρες Pinecasters ή swamp ash Telecasters.
Φίλε...μην ξεχάσετε να μετρήσετε και τα ίδια ξύλα βερνικωμένα ;D ;Dyann είπε:Εγω εχω αρχισει να σκεφτομαι την προσφορα συνεργασιας
στο Πανεπιστημιο του Ηρακλειου (που υπαρχει σχετικο τμημα ερευνας νομιζω,
ή οπου αλλου υπαρχει κατι),
..ωστε να εξαφανιστουν και επιστημονικα οι οποιες αμφιβολιες περι αναδρασεως
και επιρροης της...
(εκτος τη δικη μου πρακτικη,που μπορει ο καθεις να αμφισβητησει,αφου δεν ειμαι
επιστημων,και φυσικα δεν εχω οργανα μετρησεων!)
+250γρ (νιτρο) +-50 ;Dmarathon είπε:Φίλε...μην ξεχάσετε να μετρήσετε και τα ίδια ξύλα βερνικωμένα ;D ;D
Γιατι οι μαγνητες λειτουργουν ηλεκτρικα,Εσύ όμως που είσαι επαγγελματίας μήπως μπορείς να εξηγήσεις γιατί οι μαγνήτες παίζουν χωρίς να ακουμπάνε και καθόλου στο όργανο (και άρα δεν υπάρχει ηχητικό κύμα από το στερεό);
Ω. με συγχωρείς αλλά απογοητευτική η απάντηση. Βγάζουν ακριβώς τον ίδιο ήχο που βγάζουν και μέσα στο όργανο, γι αυτό και είναι κοινή πρακτική να δοκιμάζεις έτσι μαγνήτες. Για τα προηγούμενα ομολογώ ότι είναι υποκειμενικές απόψεις, αλλά αυτό εδώ το έχω κάνει 100 φορές και είμαι 100% σίγουρος.yann είπε:-Φυσικα και παιζουν,αλλα τι ηχο θα "βγαζουν"?
-Κατι σαν τον "αποστειρωμενο" ηχο των Lace....![]()
Άλλο πράγμα να σ'το λέει επιστήμονας λέμε.spy είπε:Ως φυσικός, θα καταθέσω κι εγώ την επιστημονική μου άποψη.
Αν το ξύλο είναι MAHOGANY, ο ήχος είναι καλός για METAL. Αν όχι, άστο καλύτερα.
Δηλαδη καταφερες να στηριξεις εξι χορδες κουρδισμενες στο pitch,kpeyos είπε:Ω. με συγχωρείς αλλά απογοητευτική η απάντηση. Βγάζουν ακριβώς τον ίδιο ήχο που βγάζουν και μέσα στο όργανο, γι αυτό και είναι κοινή πρακτική να δοκιμάζεις έτσι μαγνήτες. Για τα προηγούμενα ομολογώ ότι είναι υποκειμενικές απόψεις, αλλά αυτό εδώ το έχω κάνει 100 φορές και είμαι 100% σίγουρος.
Οριστε!Ως φυσικός, θα καταθέσω κι εγώ την επιστημονική μου άποψη.
Οι χορδές δονούνται, το ξύλο δονείται, οι δονήσεις του ξύλου δονούν τις χορδές, αυτές δονούν και πάλι το ξύλο κλπ. και η δόνηση των χορδών επηρεάζει το σήμα του μαγνήτη. Αν το ξύλο είναι MAHOGANY, ο ήχος είναι καλός για METAL. Αν όχι, άστο καλύτερα.
Αυτό με τους Lace βγάζει λίγο εμπάθεια... Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις μία εταιρία έχοντας ακούσει μόνο ένα-δύο μοντέλα μαγνητών της. Θα ήταν σαν να λέμε ότι π.χ. εγώ έχω δοκιμάσει τον Fred και τον Chopper από την DiMarzio και λέω πως ό,τι σε Dimarzio είναι άχρηστο.yann είπε:+250γρ (νιτρο) +-50 ;D
Γιατι οι μαγνητες λειτουργουν ηλεκτρικα,
και οχι με την αναδραση,απο αυτο το φαινομενο επιρρεαζονται (θετικα ή αρνητικα)...
-Φυσικα και παιζουν,αλλα τι ηχο θα "βγαζουν"?
-Κατι σαν τον "αποστειρωμενο" ηχο των Lace....![]()
Δεν το καταλαβα αυτο...Brutus είπε:Αυτό με τους Lace βγάζει λίγο εμπάθεια... Δεν είναι σωστό να καταδικάζεις μία εταιρία έχοντας ακούσει μόνο ένα-δύο μοντέλα μαγνητών της. Θα ήταν σαν να λέμε ότι π.χ. εγώ έχω δοκιμάσει τον Fred και τον Chopper από την DiMarzio και λέω πως ό,τι σε Dimarzio είναι άχρηστο.
Το "αποστειρωμένο" μόνο αρνητική έννοια έχει, εφόσον μιλάμε για μουσική, αλλιώς θα πρέπει να το αναλύσεις λίγο περισσότερο.yann είπε:Δεν το καταλαβα αυτο...
Κατ'αρχην που βλεπεις την "καταδικη"?
"Αποστειρωμενο" ειναι οτι καθαροτερο,δεν ειναι? :-X
-Πως ξερεις αν εγω εχω "ακουσει"... :...μονο ενα-δυο μοντελα? ??? :-X
![]()