Έτσι ξεκίνησε κι αυτόςSuperfunk είπε:Κεντρισε το ενδιαφερον μου
αυτο το παλαμαρι
και θα πληρωσω να μου πεις
φτανει ενα εικοσαρι?
Δεν μας ειπες και γιατί όμως αδυνατείς να πεις περισσοτερα?Tamtam είπε:Καλημέρα σε όλους!
Δεν θα επανέλθω με σχόλιο, γιατί αδυνατώ να πω περισσότερα.
Ξυλόγλυπτο τον Άη Γιώργη στο headstock. ;D ;D ;Dotto## είπε:Άμα δηλαδή εγώ πάρω τον Ολύμπιο τηλέφωνο και του πω θέλω μια κιθάρα με τα τάδε σπεκς, τα οποία δε βρίσκω στα έτοιμα, με ειδικές εικαστικές οδηγίες κλπ
Κι έλεγα ποιον μου θυμίζει.ο Αρτέμης Σώρρας
σωραίοςotto## είπε:Εννοείται αυτό με την ξυλεία είναι το αγαπημένο μου. Μιλάμε για φύκια για μεταξωτές κορδέλες από όλους τους κατασκευαστές. Το τάδε που δίνει σαστειν, το δείνα που ειναι πρίμο, το άλλο που ειναι μπλα μπλα μπλα. (μιλάω πάντα για ηλεκτρικά όργανα)
ΑΛΛΑ
Άμα το ξύλο είναι γερό και όμορφο εγώ το αγοράζω ;D.
Αμήν.Και ένα σχόλιο για τον τιμοκατάλογο. Προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά ατυχή την τιμολόγηση μιας φέντερ ή γκιμπσον των 3000 ευρώ και όχι μιας εντελώς χειροποίητης κιθάρας. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει μεγαλύτερη "απάτη" από τα signature μοντέλα και θα το λέω με κάθε ευκαιρία. Βαφτίζει η φέντερ την τάδε signature και ενώ το όργανο είναι κατά 90% ίδιο με τις υπόλοιπες, ξαφνικά κοστολογείται 3 και 4 φορές πάνω. Μετά πάνε όλα τα φανμποις και τις παίρνουν και νομίζουν ότι κάτι έκαναν.
Συμφωνώ, εν μέρει. Και τι εννοώ. Αν κάτι είναι καρα-custom, με leds στην ταστιέρα, σχήμα hello kitty και 9.5 humbuckers με 32special switch κτλ., ναι, σύμφωνοι. Να πάω στον Ολύμπιο και τον κάθε Ολύμπιο μάστα λουθία να μου το σενιάρει και να το πλερώ και 3 και 4 και 10 χιλιάρικα.Αλλά αν το όργανο ειναι παραγγελία γιατί να μην κοστίζει ρε παιδιά; Άμα δηλαδή εγώ πάρω τον Ολύμπιο τηλέφωνο και του πω θέλω μια κιθάρα με τα τάδε σπεκς, τα οποία δε βρίσκω στα έτοιμα, με ειδικές εικαστικές οδηγίες κλπ γιατί να μην πληρωθεί ο άνθρωπος;
κατι μαλλον σου διαφευγει.... ;DΒαφτίζει η φέντερ την τάδε signature και ενώ το όργανο είναι κατά 90% ίδιο με τις υπόλοιπες, ξαφνικά κοστολογείται 3 και 4 φορές πάνω.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CF%8D%CF%81%CE%B1_(%CF%86%CF%85%CF%84%CF%8C)fusiongtr είπε:Το είδα προσεκτικά το βίντεο.
Ο τύπος είναι άσχετος.
Έχουμε λέει το δικό μας maple, και μέσα σε άλλα, αναφέρει και το tilia.
Που πα ρε master luthier.
Το Tilia είναι το basswood.
Μάλιστα κύριοι, πουλάει basswood για maple ο απατεώνας.
;D ;D ;D ;D ;D
Κι αυτό αποτελεί παρανόηση. Ο άνθρωπος αφού λέει "έχουμε το δικό μας maple", το εξηγεί παρακάτω λέγοντας "πιστεύω ότι είναι εξίσου καλά και πολλές φορές εφάμιλλα". Κόβωντας αποσπάσματα από την ομιλία ενός ανθρώπου, μπορεί οποιοσδήποτε να οδηγηθεί σε παρανόηση. Κλασικό παράδειγμα είναι η παραποιημένη φράση "Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας" από τον Πανηγυρικό λόγο του Ισοκράτη. Και αυτό το φαινόμενο εντείνεται με το διαδίκτυο και την πληθώρα απόψεων και πληροφοριών.Nestoras είπε:
Τα φυτά περιγράφονται ως εξής Γένος-είδος-οικογένεια.Ledge είπε:Κι αυτό αποτελεί παρανόηση. Ο άνθρωπος αφού λέει "έχουμε το δικό μας maple", το εξηγεί παρακάτω λέγοντας "πιστεύω ότι είναι εξίσου καλά και πολλές φορές εφάμιλλα". Κόβωντας αποσπάσματα από την ομιλία ενός ανθρώπου, μπορεί οποιοσδήποτε να οδηγηθεί σε παρανόηση. Κλασικό παράδειγμα είναι η παραποιημένη φράση "Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας" από τον Πανηγυρικό λόγο του Ισοκράτη. Και αυτό το φαινόμενο εντείνεται με το διαδίκτυο και την πληθώρα απόψεων και πληροφοριών.
Επαναλαμβάνω γιατί δεν έγινα αντιληπτός: όταν λέει το "δικό μας" εννοεί το αντίστοιχο, εφάμιλλο. Το γνωρίζει ότι είναι διαφορετικά φυτά. Αλλά βάσει ιδιοτήτων είναι συγγενικά ως προς τις ιδιότητες του ξύλου. Αν ήταν απατεώνας, θα παρουσίαζε ένα ξύλο ως maple, και πίστεψέ με το 90% από κιθαρίστες δε θα μπορούσε να το ξεχωρίσει. Όσο κι αν αυτή η άποψη μπορεί να θίγει κάποιον. Όμως δεν το κρύβει. Τα ονομάζει.Nestoras είπε:Τα φυτά περιγράφονται ως εξής Γένος-είδος-οικογένεια.
Τα φυτά γένους Tilia είναι οι Φιλύρες, στην Ελλάδα ένα είδος η αργυρόφυλλη είναι γνωστή ως φλαμουριά.
Ένα άλλο είδος η Americana είναι γνωστή ανά τον κόσμο ως basswood.
Ελεος. Εντάξει, 2 φορές πάνω. Άμα βάλεις και τις Μεξικο μέσα στο παιχνίδι τότε πάει και χ3.Superfunk είπε:
Βρηκες τωρα ανθρωπο να ζητησεις ελεος,μεγαλυτερη τυχη εχει ο Τσιπρας για ελεος απο τον Σοϊμπλε παρα εσυ απο εμενα... ;D ;DΕλεος
δεν τα παμε και πολυ καλα με τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ βλεπω... ;Dotto## είπε:. Εντάξει, 2 φορές πάνω. Άμα βάλεις και τις Μεξικο μέσα στο παιχνίδι τότε πάει και χ3.
συγκρινεις φυσικα πραγματα που δεν μπορουν να συγκριθουν μια και μιλαμε για αλλο ΕΡΓΑΤΙΚΟ κοστος,κΣυλα,φινιρισμα,θηκες,μαγνητες ,ποιοτητα hardware,R&D κτλ.Άμα βάλεις και τις Μεξικο μέσα στο παιχνίδι τότε πάει και χ3.
Τι αναμένεις?dimsonic είπε:Αναμένω.... :