1. Το θέμα τιμολόγησης των χειροποίητων οργάνων είναι λίγο... φλου. Και γνωστό πως, σε luthiers με προφανώς περιορισμένη παραγωγή, το πληρώνεις γερά το χειροποίητο. Είναι επιλογή του καθενός αυτό αν θα το κάνει ή όχι, και φυσικά και ποιον θα επιλέξει. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως πλέον υπάρχουν άπειροι luthiers, εντός κι εκτός.
2. Το θέμα ξυλείας. Εφόσον βρήκε την άκρη του με άδειες και το πασάρει και σωστά, καλά κάνει. Αν του βγαίνει και φθηνότερα, ακόμα καλύτερα γι'αυτόν. Κι εμείς στην θέση του το ίδιο θα κάναμε. Προσωπικά δεν με πείθουν τα ξύλα γενικώς και εχέσθην περί tonewoods κτλ., οπότε αν δεν είναι mdf/καπλαμάς ή αρμόστοκος, είμαι οκ με το όργανο.
3. Η (υπέρ
προβολή του. Πλήρωσε; Περίοδος ξηρασίας για την δημοσιογραφία; Ότι και να'ναι, όπως κάθε επιχειρηματίας, προσπαθεί να προβληθεί με κάθε τρόπο, κι αυτό δεν είναι μεμπτό. Κι εγώ στην θέση του θα τα'σκαγα αν ήταν να κερδίσω πελάτες.
4. Μάστορας λούθιορας. Άλλη μια λεπτομέρεια ώστε να δώσει παραπάνω βαρύτητα στην ιδιότητά του. Μπορεί ν'ακούγεται τραβηγμένο αυτό το "master", δεκτόν, αλλά και πάλι, μαρκετινίστικη κίνηση. Ως επιχειρηματίας, ειδικά δε αν πουλούσα όργανα τεσσάρων και πέντε χιλιάδων ευρώ, δεν θα'μουν και πολύ έξυπνος αν τα πάσαρα ως όργανα φτιαγμένα από έναν τυπά που έμαθε να χειρίζεται σέγα στα 35 του.
Θεωρώ πως αν το αποτέλεσμα είναι καλό, no problem.
5. Celebrity endorsements. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε αλλά είναι κατόρθωμα, και σίγουρα όχι μεμπτό. Κι εγώ αν είχα μπατζανάκηδες τους maiden, θα τους έλεγα, παιδιά, παρατήστε τις fender και παίξτε καμιά x-minor στα live σας μπας και βγάλω κανα φραγκάκι κι εγώ.
Αν όντως παίζουν με τις κιθάρες του, κάτι κάνει καλά. Αν απλά "δείχνεται" έτσι, πάλι κάτι κάνει καλά, απλά σε άλλον τομέα.
6. Ο χαρακτήρας του μάστορα a.k.a. πολύ καλόπαιδο ο Κυριάκος. Μεγαλούτσικο θεματάκι. Θα σταματούσατε ν'ακούτε την αγαπημένη σας black metal μπάντα αν μαθαίνατε ότι ο chief είναι ΧΑ; Θα σταματούσατε ν'ακούτε slayer αν οι θρησκευτικές σας πεποιθήσεις ήταν τέρμα αντίθετες του King; Θα ψωνίζατε απ'τον αγαπημένο σας μπακάλη αν ανακαλύπτατε πως είναι Ρουβίτσος;
Όπως το δει ο καθένας. Εγώ δεν θα'σκαγα λεφτά (τόσα πολλά μάλιστα) αν ο μάστορας έβγαινε τόσο... καλόπαιδο. Εν προκειμένω, δεν γνωρίζω 100%, οπότε δεν μπορώ να κρίνω.
Η δική μου άποψη, βλέποντας τα όργανα, τις τιμές, το βίντεο και την γενική παρουσίαση. Δεν θα "ψώνιζα" απ'τον κύριο. Δεν βλέπω κάποια τρομερή πρωτοτυπία κι έχω δει καλύτερες φεντεροειδείς κιθάρες σε 100 dollar build challenges στο tdpri από ανθρώπους που τα φτιάχνουν στα γκαράζ τους.