Tamtam είπε:
Σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, πλην Λεπτοκαρυάς, πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια πριν κάποιος κατασκευαστής φτάσει να θεωρηθεί master builder. Και θα πρέπει να σκουπίσει πολλά πατώματα με πριονίδι πριν ΄΄ερθει εκείνη η μέρα, if you know what I mean.
Προσωπικά αϊ ντοντ νόου γουατ γιου μην.
Να ανάγουμε σε Master Luthier/Builder (όρος από μόνος του ασαφής και μη κατοχυρωμένος επίσημα με εξετάσεις / πιστοποιητικά) διάφορους συναρμολογητές απομίμησης lego επειδή έχουν "όνομα" και δη του εξωτερικού, δεν το αντιλαμβάνομαι. (Το δε κουβαλάω καφέδες, σκουπίζω τόνους πριονίδια μέχρι ράσπα στα χέρια μου να πιάσω, είναι τουλάχιστον ψιλορομαντικό και ουχί πραγματικότης....πλέον)
Μιλάμε για πεπερασμένη και ατελή τεχνολογία που δημιουργήθηκε χάριν γρήγορης παραγωγής και εύκολου κέρδους.
Μια πίστα πιο πάνω πάμε στα LPοειδή με set neck και curved / chambered σώματα και αρχίζουμε να μιλάμε για Luthier όταν μπαίνουμε στα semi-acoustic και ακόμα περισσότερο στα ακουστικά όργανα.
Έχω δει
προσωπικά συγκινητικές δουλειές από απλά μαστόρια και έχω δει αστείες καταστάσεις από Luthiers. Και το αντίστροφο βέβαια.
Τώρα αν ψάχνει ο Τζώνης ο Φοξ μαδέρια που στεγνώσαν στον Μισισιπή για 200 χρόνια για να φτιάξει μια
stratocaster που θα δώσει ήχο μέσα από τους μαγνήτες της και θα περάσει την ζωή της (αν όχι στη ντουλάπα ως επένδυση) μέσα από την παραμόρφωση της λάμπας και των πάσης φύσης πεταλακίων, έχει την ίδια αξία για μένα με το να ψάχνεις κούτσουρα από τον Όλυμπο που τα βλόγησε ο Δίας.
Και η γιαγιά μου φίλαγε ένα κομματάκι ξύλο που ήταν από τον Τίμιο Σταυρό. Και καλά έκανε και κουβέντα δεν της είπα ποτέ αφού την έκανε και ένοιωθε καλά.
Και πρόσεχε, σου μιλάει ένας άνθρωπος που μασάει την παραμύθα ασύστολά (και παραδείγματα δεν θα δώσω γιατί θα γελάει ο κόσμος).
Αλλά ξέρω ότι είναι παραμύθα και ξέρω μέχρι που δύναμαι και πρέπει να τα "στάξω" για αυτή και λογαριασμό σε κανέναν σας δεν δίνω.
Καθότι για ένα perception ζούμε και την επιθυμία ψάχνουμε (εφόσον έχει καλυφθεί η ανάγκη αν σώφρονες είμαστε).
Ο δε Μποναμάσας και γνώστης είναι και μπαίχτης είναι (άσχετο αν αρέσει ή αν δεν αρέσει) και την παραμύθα ξέρει και μεγάλωσε σε αυτή και τι αξίζει το πιάνει το ματάκι του / αυτί του.
Αν παρήγγειλε κιθάρα από τον Όλυμπο, έστω και από περιέργεια έστω και για γέλιο, παράσημο είναι για την εταιρεία, θες δεν θες.
Με όλη την συμπάθεια για το πάθος σου ρε συ Tamtam και στα ίσα θα το πω, πολύ Μανιάτικο το πήρες με τον τύπο και αν λίγο που σε διαβάζω δεν ήξερα, θα έλεγα και ύποπτο.
Άσε τον κόσμο να κάνει τη δουλειά του και μην μιζεριάζεις (και μη πάρεις ποτέ Ολυμποκιθάρες που τόσο σε χαλάνε, έτσι, για να του δείξεις εσύ)
Άντε ωρέ παίδες, με τις καλημέρες μου.