Για μένα όλα αυτά είναι εμπόριο. Και τί εννοώ?
Α)
Κυβέρνηση: Α, Ωραία. Αντικαπνιστικός νόμος! Να μία καλή δικαιολογία να κόψουμε μερικά προστιματάκια, να δείξουμε στους ευρωπ"ε"ους τι καλοί που ήμαστε και οτι σκεφτόμαστε και τον μη καπνιστή συνάνθρωπό μας, ε, συγγνώμη τον μη καπνιστή φορολογούμενό μας.
Β)
Τόσα χρόνια έχει μπαφιάσει η χώρα (και όχι μόνο η Αθήνα) απ'τα καυσαέρια.
Diesel φορτηγά, ταξί και κάθε λογής επαγγελματικό όχημα περνάει δίπλα απο σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ Βάλε και 2-3 αμαξάκια ανά οικογένεια να κινούνται καθημερινά πάνω-κάτω, τα ταλαίπωρα μηχανάκια έχουν και αυτά την ευθήνη τους (μικρή αλλά έχουν).
Γιατί δε γίνετε κάτι να φύγουμε απ'τη βενζίνη και το πετρέλαιο? Δεν τους συμφέρει οικονομικά φυσικά, άσε που όποια χώρα έκανε κίνηση για εναλλακτικές μορφές καυσίμων, πήγε άπατη κάθε προσπάθεια. Εδώ βλέπε Γερμανία που όλη η χώρα έχει μόλις 6 ή 7 βενζινάδικα που παρέχουν υδρογόνο.
Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οεο? Τυχαίο? Δε νομίζω.
Γ)
Σώστε τον πλανήτη!!! Να έχετε οικολογική συνείδηση!!!...Φωνάζουν όλοι.
Και τι γίνετε?
Πανυγηρο-style ΠΑΖΑΡΙ!
1) Για περάστε έχω οικολογικά στεγαστικά δάνεια, ετοιμάζω και οικολογικά επαγγελματικά δάνεια. (τράπεζες)
2) Ελά κύριε πάρε, οικολογικό πλακάκι και τούβλο (είσαι ρε αγοραστή, αλλά δε στο λέω)!!! Δεν πειράζει που στοιχίζει 5 φορές (τουλάχιστον) πιο ακριβά. Είναι οικολογικό. (οικοδομικά υλικά)
3) Κοιτάξτε καλέ μου άνθρωπε! Οικολογικό ξύλο που δεν παθαίνει τίποτα στον ήλιο και στη βροχή (είναι τίγκα στο χημικό, αλλά τι να σου λέω τώρα...). Η οξυά έχει €30 και αυτό €130 αλλά δεν πειράζει, είναι οικολογικό.
4) Κυρίες μου, εδώ τα καλά και ανακυκλωμένα τετράδια και μολύβια για τα παιδιά σας, μη σκέφτεστε την τιμή (30 λεπτά το απλό 1,90 το ανακυκλωμένο) είναι οικολογικά!
5) Κύριε! Θα θέλατε ένα οικολογικό πουκάμισω που είναι "καλτ" (γιατί μοιάζει σε αχυρόσακο) στην ίδια τιμή με ένα Αρμάνι? Μην αγχώνεστε και πάλι θα έχετε να λέτε στους φίλους σας οτι τα σκάσατε γερά γι'αυτό το πουκάμισο (μη σας πούνε και τσιγκούνη ή φτωχούλι μερωκαματιάρη), έτσι για να κρατήσετε και το "πρεστιζ", αφήστε που είναι και οικολογικό.
Και όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά θα χρειαζόμουν όχι ώρες, αλλά μέρες για να τα (κατά)γράψω όλα.
Τέλος για το αρχικό θέμα. Μέχρι πέρυσι-πρόπερσι κάτι μπαρ και night clubs δήλωναν (ας πουμε) 60.000 το χρόνο και πλήρωναν τον ανάλογο φόρο στο κράτος.
Αν απο φέτος και του χρόνου δηλώνουν 15-20.000 με τη δικαιολογία οτι ο κόσμος έφυγε απ'τα μαγαζιά λόγο τσιγάρου, τι θα πάρει το κράτος?
Αυτά που θα χάσουν απ'το φόρο εισοδήματος, θα τα πάρουν πίσω απ'τα πρόστιμα?
Και επιτέλους ξυπνήστε ή τουλάχιστον μη κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε.
Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία μας (ξέρετε οτι πλέον δεν γράφουν όλα τα φάρμακα τα ταμεία, αλλά έχουν επιλέξει εταιρίες και συγκεκριμένα φάρμακα που γράφονται, γιατί άραγε? )
Υ.Γ: Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 18 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας. . Ήμαρτον ;D