Ο Έλληνας και το τσιγάρο...

ειναι καθαρα θεμα παιδιας φίλε οταν πας στο super market Καπνιζεις?  ή οταν πας στον γιατρό η μπαινεις σε φαρμακειο?

yannis37 είπε:
εγω sorry αλλά δεν αντεχω τοσες ωρες (η μαλλον αντεχω αλλά δεν περναω καλά).
τι κρίμα που δεν θα σε δούμε στο Open Day.... ;D ;D :D

oxtaxordos είπε:
ειναι καθαρα θεμα παιδιας φίλε οταν πας στο super market Καπνιζεις?  ή οταν πας στον γιατρό η μπαινεις σε φαρμακειο?
δεν καθομαι 3 ωρες στο φαρμακειο

Μην καταντίσει το θέμα προσωπική συζήτηση.

ο Yannis εξέφρασε την άποψη του όπως κι εμείς και όπως ο καθένας άλλος συμμετέχει εδώ.

Μην το κανουμε προσωπική συζήτηση.

Για μένα όλα αυτά είναι εμπόριο. Και τί εννοώ?

Α)

Κυβέρνηση: Α, Ωραία. Αντικαπνιστικός νόμος! Να μία καλή δικαιολογία να κόψουμε μερικά προστιματάκια, να δείξουμε στους ευρωπ"ε"ους τι καλοί που ήμαστε και οτι σκεφτόμαστε και τον μη καπνιστή συνάνθρωπό μας, ε, συγγνώμη τον μη καπνιστή φορολογούμενό μας.

Β)

Τόσα χρόνια έχει μπαφιάσει η χώρα (και όχι μόνο η Αθήνα) απ'τα καυσαέρια.

Diesel φορτηγά, ταξί και κάθε λογής επαγγελματικό όχημα περνάει δίπλα απο σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία, γηροκομεία κλπ Βάλε και 2-3 αμαξάκια ανά οικογένεια να κινούνται καθημερινά πάνω-κάτω, τα ταλαίπωρα μηχανάκια έχουν και αυτά την ευθήνη τους (μικρή αλλά έχουν).

Γιατί δε γίνετε κάτι να φύγουμε απ'τη βενζίνη και το πετρέλαιο? Δεν τους συμφέρει οικονομικά φυσικά, άσε που όποια χώρα έκανε κίνηση για εναλλακτικές μορφές καυσίμων, πήγε άπατη κάθε προσπάθεια. Εδώ βλέπε Γερμανία που όλη η χώρα έχει μόλις 6 ή 7 βενζινάδικα που παρέχουν υδρογόνο.

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οεο? Τυχαίο? Δε νομίζω.

Γ)

Σώστε τον πλανήτη!!! Να έχετε οικολογική συνείδηση!!!...Φωνάζουν όλοι.

Και τι γίνετε?

Πανυγηρο-style ΠΑΖΑΡΙ!

1) Για περάστε έχω οικολογικά στεγαστικά δάνεια, ετοιμάζω και οικολογικά επαγγελματικά δάνεια.  (τράπεζες)

2) Ελά κύριε πάρε, οικολογικό πλακάκι και τούβλο (είσαι ρε αγοραστή, αλλά δε στο λέω)!!! Δεν πειράζει που στοιχίζει 5 φορές (τουλάχιστον) πιο ακριβά. Είναι οικολογικό. (οικοδομικά υλικά)

3) Κοιτάξτε καλέ μου άνθρωπε! Οικολογικό ξύλο που δεν παθαίνει τίποτα στον ήλιο και στη βροχή (είναι τίγκα στο χημικό, αλλά τι να σου λέω τώρα...). Η οξυά έχει €30 και αυτό €130 αλλά δεν πειράζει, είναι οικολογικό.

4) Κυρίες μου, εδώ τα καλά και ανακυκλωμένα τετράδια και μολύβια για τα παιδιά σας, μη σκέφτεστε την τιμή (30 λεπτά το απλό 1,90 το ανακυκλωμένο) είναι οικολογικά!

5) Κύριε! Θα θέλατε ένα οικολογικό πουκάμισω που είναι "καλτ" (γιατί μοιάζει σε αχυρόσακο) στην ίδια τιμή με ένα Αρμάνι? Μην αγχώνεστε και πάλι θα έχετε να λέτε στους φίλους σας οτι τα σκάσατε γερά γι'αυτό το πουκάμισο (μη σας πούνε και τσιγκούνη ή φτωχούλι μερωκαματιάρη), έτσι για να κρατήσετε και το "πρεστιζ", αφήστε που είναι και οικολογικό.

Και όχι μόνο τα παραπάνω, αλλά θα χρειαζόμουν όχι ώρες, αλλά μέρες για να τα (κατά)γράψω όλα.

Τέλος για το αρχικό θέμα. Μέχρι πέρυσι-πρόπερσι κάτι μπαρ και night clubs δήλωναν (ας πουμε) 60.000 το χρόνο και πλήρωναν τον ανάλογο φόρο στο κράτος.

Αν απο φέτος και του χρόνου δηλώνουν 15-20.000 με τη δικαιολογία οτι ο κόσμος έφυγε απ'τα μαγαζιά λόγο τσιγάρου, τι θα πάρει το κράτος?

Αυτά που θα χάσουν απ'το φόρο εισοδήματος, θα τα πάρουν πίσω απ'τα πρόστιμα?

Και επιτέλους ξυπνήστε ή τουλάχιστον μη κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε.

Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η υγεία μας (ξέρετε οτι πλέον δεν γράφουν όλα τα φάρμακα τα ταμεία, αλλά έχουν επιλέξει εταιρίες και συγκεκριμένα φάρμακα που γράφονται, γιατί άραγε? )

Υ.Γ: Προσοχή! Ενώ πληκτρολογούσατε, 18 νέα μηνύματα δημοσιεύθηκαν. Ίσως θα θέλατε να αναθεωρήσετε την απάντησή σας. . Ήμαρτον ;D

theoctapus είπε:
Σορυ φίλε μου αλλά δεν το βρίσκω καθόλου αστείο. Αυτά που λες ελαφρά τη καρδία φαίνεται να είναι μια δεσπόζουσα νοοτροπία, δυστυχώς, που παρόλο ζούμε σε μια εποχή αναζήτησης "τις πταίει" είναι το λιγότερο θλιβερό να μην μπορούμε ακόμα να αντιληφθούμε τα αυτονόητα. Και δυστυχώς συνεχίζουμε να κουνάμε το δάχτυλο με στόμφο κατήγορου μάλλον γιατί είναι πολύ ευκολότερο.
ελα φιλε μου να μιλησουμε σοβαρα.

δεν θελω να νομισεις οτι σε κοροιδεψα.

λοιπον.....

λεω:μακάρι να σωθει η Ελλάδα απ την απουσια των καπνιστων στους χωρους διασκέδασης..

τι να κάνουμε....θα παμε αλλού

και μου απαντας :Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λάθος είναι η λογική σου, πόσο λάθος είναι η εκλογίκευσή σου.

τι δεν καταλαβες απ το " ειμαι καπνιστης > απαγορευεται το καπνισμα στο μαγαζί> δεν παω."

α sorry ....το πρωτο το εγραψα γιατι καπου ειπωθηκε οτι περιμενουμε πολλά απ την Ε΄λλάδα του 2050 και αφου μια πρωτη κινηση της Ελλάδας ειναι η απαγορευση αυτή τοτε....(αυτο που εγραψα)

Γιάννη αν καπνίζεις Muratti θα εισηγηθώ τον αποκλεισμό σου από τη συζήτηση  ;D

Σε ορισμένες προκολομβιανές φυλές,οργάνωναν μια ιεροτελεστία για τους ηλικιωμένους,που δε μπορούσαν να ακολουθήσουν την ομάδα στο νομαδικό τρόπο ζωής τους. Οι γέροι που δε τα κατάφερναν,ούτε να κινηθούν ,ούτε να δουλέψουν και απειλούσαν την ισορροπία και τη ζωή της κοινότητας τελείωναν τη ζωή τουςμε μια μαζική αυτοκτονία, οργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή. Ήταν η τελευταία υπηρεσία που προσέφεραν και η τελευταία μέρα χαράς που μοιράζονταν. Στο όνομα των δικαιωμάτων του ανθρώπου ,ένας δυτικός θα έλεγε πως αυτή η πράξη είναι εντελώς απάνθρωπη και θα είχε δίκιο απ τη μεριά του. Ωστόσο δε θα έβλεπε, πως στη δική του χώρα,στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν στα πεζοδρόμια, κάτω από συνθήκες πολύ πιο απάνθρωπες , γιατί δε μπορούν να κινηθούν ή να δουλέψουν.

Για την αντιγραφή , Εντουάρ Γκλισάν, 82 ετών συγγραφέας-ποιητής εκ Μαρτινίκας στην Ελευθεροτυπία 1/08/10

RayDTutto είπε:
Εσύ.

Ο άλλος όμως που θα πει στη μάνα με το παιδί στο διπλανό τραπέζι "να πάει να πλύνει κανα πιάτο αντί να γυρνάει στις καφετέριες";
Με μία λέξη:Κρετίνος.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Αν κάποιος σου χτυπήσει το αμάξι, εκεί μπροστά σου, και σηκωθεί να φύγει, θα γίνεις ρουφιάνος να σηκώσεις το τηλέφωνο να τον δώσεις;
Όχι.Θα τον βρω.

να σε ρωτησω κατι?

καπνιζεις 2 πακετα.

εισαι σιγουρος οτι θα περασεις καλά (οχι απλα να αντεξεις) σε μια εξοδο σε μαγαζι χωρις να καπνισεις τοσες ωρες?

αν οχι τοτε γιατι να πας εξαρχης?

εγω sorry αλλά δεν αντεχω τοσες ωρες (η μαλλον αντεχω αλλά δεν περναω καλά).

αυτο λέω οταν λέω θα αναγκαστουμε (καποιοι) να μην βγουμε καθόλου
Όχι δεν θα περάσω τόσο καλά.Έχεις δίκιο σ΄αυτό.Και μοιραία θα περιορίσω τις εξόδους μου.

Και για να γελάσεις...Είχα πάει με την κοπέλα μου για φαγητό σ΄ένα εστιατοριο.Όταν πήρα χαμπάρι οτί δεν μπορώ να καπνίσω(και ούτε λόγος να βγω έξω για να καπνίσω και να την αφήσω μόνη...),μετά από μιάμιση ώρα που βγήκα έξω περπατούσα με τα χέρια και έλεγα κάτι ακατάληπτα που τελείωναν σε "δεν μπορώ θέλω ΤΩΡΑ Marlboro..." ;D  

Jasemeister είπε:
Γιάννη αν καπνίζεις Muratti θα εισηγηθώ τον αποκλεισμό σου από τη συζήτηση  ;D
ασε απο Marlboro lights 100άρια εχω ξεπεσει σε marlboro lights pocket (ολο και πιο μικρα) ;D ;D ;D

Μισό γιατί η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο...

Ένα τσιγάρο και φύγαμε...

2 τσιγάρα δρόμο είναι φίλε...

Πέραν της πλάκας όμως.. Είμαι φανατικός καπνιστής, ΔΕΝ ΠΑΩ σε μέρη που δεν καπνίζω και προτιμώ να κρυώνω έξω παρά να μην καπνίζω... Τα ερωτήματα είναι: τόσα χρόνια που δεν υπήρχε νόμος αφού σας ενοχλούσε το τσιγάρο ΓΙΑΤΙ βγαίνατε έξω αφού δεν περνάγατε καλά μέσα στην κάπνα? Γιατί όταν υπήρχαν καπνιστών/μη καπνιστών τα μη καπνιστών ήταν άδεια? Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ το τσιγάρο ποινικοποιήθηκε? Γιατί ενώ απαγορεύεται παντού ανεβαίνει η τιμή του συνέχεια? Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι 100% ρατσιστική... Αν γινότανε το ανάποδο και επιβαλότανε το κάπνισμα τι θα λέγατε οι μη καπνιστές? (ακραίο παράδειγμα) Αν επιβαλότανε δια νόμου 1 συγκεκριμένο είδος μουσικής? Θα βγαίναμε έξω? Επειδή το τραβάμε και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές από τα μαλιά, το θέμα είναι ότι απλά πρέπει να υπάρχουν εσωτερικοί χώροι καπνίσματος γιατί το κρύο δεν παλεύεται, ή ΜΑΓΑΖΙΑ (και όχι τραπέζια) καπνιστών και μη καπνιστών!!!

Παραθετω και γω την ταπεινη μου αποψη στην ωραια κουβεντα.

Ειμαι καπνιστης.Ισως και υπερκαπνιστης..παρα την εντονη επιθυμια μου να το κοψω αλλα και οικονομικη αναγκη πλεον...

Θεωρω απαραδεκτο να ενοχλω/βλαπτω με τον καπνο μου τους γυρω μου.

Θεωρω επισης οτι πρεπει να τιμωρηθω αμεσως αν παραβω μια οποιαδηποτε νομοθεσια αν αυτο ισχυει για ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες.

Οσο αφορα το τσιγαρο,θα επρεπε να υπαρχουν μαγαζια καπνιστων και μη καπνιστων.

Δε γινεται?Ολοι θα τα εκαναν χωρους καπνιστων?

Αυτο σημαινει οτι οι μη καπνιστες δεν ειναι μεριδα η οποια παιρνει στα σοβαρα το ποσο τους βλαπτει το παθητικο καπνισμα και στηριζουν την επιχειρηματολογια τους στο νομο

κι οχι το προσωπικο τους καλο με συνειδητη πυγμη και αποψη.

Γιατι να μην γεμισει ενα μαγαζι μη καπνιστων δηλαδη και να μ επηρρεασει και μενα να παω μαζι τους?

Ειναι λιγοι πληθυσμιακα?Δε νομιζω.

Αν ηξερα οτι υπαρχει καφετερια μη καπνιστων και ηθελα να παω με την 3,5 ετων κορη μου,εκει δε θα πηγαινα για να μην φαει ντουμανια απ τους αλλους?

Η ταβερνα?

Νομιζω οτι ολα ειναι θεμα λαθους νοοτροπιας οχι μονο των καπνιστων αλλα και των μη καπνιστων οι οποιοι θα μπορουσαν να στηριξουν το μετρο οχι με ρουφιανιλικι αλλα με στηριξη της αποψης:''Tα χλωρα με τα χλωρα οι αλλοι ξεραθειτε''.

funky_bassman είπε:
Μισό γιατί η υπόθεση σηκώνει τσιγάρο...

Ένα τσιγάρο και φύγαμε...

2 τσιγάρα δρόμο είναι φίλε...

Πέραν της πλάκας όμως.. Είμαι φανατικός καπνιστής, ΔΕΝ ΠΑΩ σε μέρη που δεν καπνίζω και προτιμώ να κρυώνω έξω παρά να μην καπνίζω... Τα ερωτήματα είναι: τόσα χρόνια που δεν υπήρχε νόμος αφού σας ενοχλούσε το τσιγάρο ΓΙΑΤΙ βγαίνατε έξω αφού δεν περνάγατε καλά μέσα στην κάπνα? Γιατί όταν υπήρχαν καπνιστών/μη καπνιστών τα μη καπνιστών ήταν άδεια? Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ το τσιγάρο ποινικοποιήθηκε? Γιατί ενώ απαγορεύεται παντού ανεβαίνει η τιμή του συνέχεια? Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι 100% ρατσιστική... Αν γινότανε το ανάποδο και επιβαλότανε το κάπνισμα τι θα λέγατε οι μη καπνιστές? (ακραίο παράδειγμα) Αν επιβαλότανε δια νόμου 1 συγκεκριμένο είδος μουσικής? Θα βγαίναμε έξω? Επειδή το τραβάμε και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές από τα μαλιά, το θέμα είναι ότι απλά πρέπει να υπάρχουν εσωτερικοί χώροι καπνίσματος γιατί το κρύο δεν παλεύεται, ή ΜΑΓΑΖΙΑ (και όχι τραπέζια) καπνιστών και μη καπνιστών!!!
Ρε συ funky, θα πρότεινα να μη χρησιμοποιείς τη λέξη ρατσισμός. Είναι a million miles away η διάκριση μεταξύ καπνιστών και μη καπνιστών σε σχέση με τη διάκριση λόγω φυλής...

freerock1974 είπε:
Αυτο σημαινει οτι οι μη καπνιστες δεν ειναι μεριδα η οποια παιρνει στα σοβαρα το ποσο τους βλαπτει το παθητικο καπνισμα
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά εδώ βλέπεις ακόμα στην Ελλάδα μπαμπάδες χωρίς ζώνη με το παιδί τους αγκαλιά στο τιμόνι, να κάνει πως οδηγεί με το αυτοκίνητο εν κινήσει... Ούτε τους περνάει από το λίγο τους μυαλό ότι θα το κάνουν φέτες σε ένα ψιλοτρακάρισμα.

Εσύ λοιπόν λες ότι το κράτος δεν πρέπει να έχει νομοθεσία για ζώνες και για τα παιδιά στο ειδικό πίσω κάθισμα, απλά να βασιστεί στην σωστή αντιμετώπιση των πραγμάτων από τους ηλίθιους αυτούς... Ε, κάπως πρέπει να προστατευτούν και αυτοί που δεν προστατεύουν τη ζωή τους μόνοι τους.

Θα έπρεπε να μην υπάρχουν ΙΧ και να μην υπάρχουν τσιγάρα. Ούτε φαγητά με λίπη και ζάχαρη. Αυτή είναι η σωστή λύση. Τα άλλα όλα είναι συμβιβασμοί.

Δεν είναι δικαίωμά σου ούτε να καπνίζεις, γιατί με αναγκάζεις να σε δω να υποφέρεις πεθαίνοντας, ούτε να οδηγάς, γιατί με αναγκάζεις να σε δω να υποφέρεις πεθαίνοντας, ούτε να τρως μ@λ@κιες ,γιατί με αναγκάζεις να σε δω να υποφέρεις πεθαίνοντας.

Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Όταν θα με βρίζετε να ξέρετε πως δε θα μιλάτε εσείς αλλά η προπαγάνδα του Μαθιουσαλισμού και των οικονομικών συμφερόντων.

Υπήρξα φανατικότατος καπνιστής για 20 χρόνια και χαρακτηρίζω τον εαυτό μου "επίτιμο καπνιστή" με την έννοια ότι καταλαβαίνω τι εστί τσιγάρο και εξάρτηση.

Για μένα το θέμα της απαγόρευσης καθαυτής περνάει σε δεύτερη μοίρα. Με καλή θέληση μπορεί να βρεθεί μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους. Ακόμα και η ολική απαγόρευση για χώρες όπως Ελλάδα δεν είναι όσο φριχτή φαντάζει σε σύγκιση πχ με τη Σουηδία.

Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ στην ιστορία αυτή είναι η διαπίστωση ότι το κράτος είναι ανίκανο να θέσει σε εφαρμογή μια απόφαση (καλή ή κακή) που έχει ήδη ληφθεί. Και αν αυτή η συγκεκριμένη απόφαση αμφισβητείται ανοιχτά και με επιχειρηματολογία από μεγάλο μέρος του λαού, δυστυχώς η ίδια ανικανότητα ισχύει και για αποφάσεις που αφορούν θέματα που όλοι κρίνουν ότι σωστά έχουν παρθεί π.χ. οδική ασφάλεια, καθαριότητα, ώρες κοινής ησυχίας, ανάγκη για πληρωμή φόρων κτλ.

Προσπαθώ να φανταστώ τον Ελληνάρα να τραβάει βαθιά τζούρα με εκείνο το μοναδικό "δικό μας" ύφος και με το άλλο χέρι να χαιδεύει επιδεικτικά το μέρος όπου γράφει τους νόμους που μας προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι ξενέρωτοι Ευρωπαίοι, αλλά τελικά μήπως αυτό το τρίψε-τρίψε έχτισε την Ελλάδα που έχουμε γύρω μας;

Εκτός βέβαια κι αν αυτή η Ελλάδα μας αρέσει. Αλλά τότε γιατί διαμαρτυρόμαστε;

funky_bassman είπε:
Τα ερωτήματα είναι: τόσα χρόνια που δεν υπήρχε νόμος αφού σας ενοχλούσε το τσιγάρο ΓΙΑΤΙ βγαίνατε έξω αφού δεν περνάγατε καλά μέσα στην κάπνα? Γιατί όταν υπήρχαν καπνιστών/μη καπνιστών τα μη καπνιστών ήταν άδεια?
Κ ποιος σου είπε πως οι μη καπνιστές βγαίνουν?Εγώ προσωπικά όταν έκοψα το τσιγάρο (2,5 πακέτα τη μέρα) σταμάτησα να βγαίνω γιατί μ ενοχλεί η κάπνα.Μαγαζιά μη καπνιστώ κ καπνιστών δεν υπήρξαν ποτέ.Πως είδες εσύ ότι ΄ήταν άδεια?
Γιατί ΞΑΦΝΙΚΑ το τσιγάρο ποινικοποιήθηκε?
Δεν το κατάλαβα δηλαδή.Μου στερείς χρόνια απο την ζωή που έχω να ζήσω κ αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα?Αν έρθω εγώ κάθε μέρα κ σου αφαιρώ 2 γραμμάρια αίμα παρα πάνω απ ότι μπορεί να παράξει ο οργανισμός σου θα σου αρέσει?Δεν νομίζω γιατί σε μερικά χρώνια δε θα έχεις αίμα.Αν έρθω εκεί που κάθεσαι κ πίνεις το καφεδάκι σου αφού έχω φάει δυο κατσαρόλες φασολάδα κ οχτώ κρεμμύδια ξερά κ αρχίσω να .......(ξέρεις τώρα) θα σ αρέσει?Οχι πες μου θα γουστάρεις?
Επειδή το τραβάμε και οι καπνιστές και οι μη καπνιστές από τα μαλιά, το θέμα είναι ότι απλά πρέπει να υπάρχουν εσωτερικοί χώροι καπνίσματος γιατί το κρύο δεν παλεύεται, ή ΜΑΓΑΖΙΑ (και όχι τραπέζια) καπνιστών και μη καπνιστών!!!
Εμείς δεν το τραβάμε πουθενά.Απλά ζητάμε το αυτονόητο.ΜH ME ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΚΑΡΚΟΝΙΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΚΑΥ....ΣΕ ΕΣΕΝΑ

Κ μην ξεχάσω.Το τσιγάρο δεν το κόβουν μόνο για να μην ενοχλούνται οι μη καπνιστές.Το κόβουν για να μην δημιουργηθούν καινούριες γενιές καπνιστών.Για να μην είναι τα παιδάκια σου κ τα εγγονάκια σου  δούλοι του τσιγάρου.Αυτό στην Αμερική έχει δώσει αποτελέσματα.Γιατί όχι κ εδώ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back