Γιατί δεν φορολογούν και τα ναρκωτικά τότε;marathon είπε:...και άφραγκοι... :![]()
Εαν μιλουσαμε για καποια σοβαρη Ευρωπαικη χωρα θα συμφωνουσα μαζι σου. Οχι γιατι νοιαζονται για τον κοσμακη που θα αρρωστησει απ΄το τσιγαρο αλλα γιατι ειναι στεγνοι τεχνοκρατες. Καθονται και υπολογιζουν " τοσο παει το κοινωνικο - νοσηλευτικο κοστος (σε λεφτα) απο το τσιγαρο, τοσο θα παει και το πακετο για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν τα νοσοκομεια κλπ".gdevelek είπε:η αύξηση της τιμής του συμβατικού καρκ... τσιγάρου έχει ως στόχο την αποτροπή, αλλά και την εξισοσορρόπηση του υψηλότατου κόστους περίθαλψης όσων πληρώνουν τις συνέπειες της συνήθειάς τους.
Δεν είναι ΟΛΑ γύρω μας συνωμοτικά εναντίον μας. Δεν μας μισεί το σύμπαν.
1. Είμαι καπνιστήςgdevelek είπε:Προσωπικά, όσο περισσότερο βλέπω να σκούζει κάποιος για τα στραβά του κράτους στο θέμα "τσιγάρο", τόσο περισσότερο σιγουρεύομαι πως:
1. είναι καπνιστής
2. θέλει να το κόψει
3. δεν έχει τη δύναμη να το κόψει
4. ψάχνει να ρίξει το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού
Δεν έχω πάει πολύ εξωτερικό.. Βερολίνο, Αμστερνταμ, Μιλάνο έχω πάει... Πήρα καπνό και από τις 3 χώρες... Πιο ακριβό? Δεν θα το έλεγα... Ο καπνός έκανε 5.90 τα 50 fuckin grams ενώ στην Ελλάδα ο καπνός κάνει 4 ευρώ τα 25! Δεν ξέρω αν κάπου αλλού είναι διαφορετικά αλλά αυτό περί "πολιτισμένων χωρών που έχουν ακριβό τσιγάρο για να αποτρέψουν το κάπνισμα" τα ακούω λίγο βερεσέ πλέον...Εαν μιλουσαμε για καποια σοβαρη Ευρωπαικη χωρα θα συμφωνουσα μαζι σου.
Το φορολογούν κανονικά και με...το Νόμο....theoctapus είπε:Πάντως καπνιστής δεν είμαι, ούτε υπήρξα ποτέ και αυτό το θέμα, δεν ξέρω, ένα μικρό-εγκεφαλικό μου το προκαλεί.
Ωστόσο είναι και στόκοι. Γιατί δεν φορολογούν και το ηλ. τσιγάρο; ;D
2. ΔΕΝ θέλω να το κόψωΔεν έχω πάει πολύ εξωτερικό.. Βερολίνο, Αμστερνταμ, Μιλάνο έχω πάει... Πήρα καπνό και από τις 3 χώρες... Πιο ακριβό? Δεν θα το έλεγα... Ο καπνός έκανε 5.90 τα 50 fuckin grams ενώ στην Ελλάδα ο καπνός κάνει 4 ευρώ τα 25! Δεν ξέρω αν κάπου αλλού είναι διαφορετικά αλλά αυτό περί "πολιτισμένων χωρών που έχουν ακριβό τσιγάρο για να αποτρέψουν το κάπνισμα" τα ακούω λίγο βερεσέ πλέον...
Δεν συμφωνώ. Η ζωή συνεχίζεται. Δεν θα πρέπει να πατήσουμε pause (ή και delete εν προκειμένω) σε όλα μέχρι να ληθούν τα γνωστά.Reborn είπε:Και ο Waterfall-K είναι ο πιο σωστός....ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ....
Στο Βερολίνο έκανε 5.90Superfunk είπε:οποτε ερχονται Αθηνα φιλοι μου απο το Berlin (ως γνησιοι κομμουνισται καπνιζουν ΟΛΟΙ παναθεμα τους ... ;D) στοκαρουν κανονικα .. ;D
Ημουν ετοιμος να το γραψω. Κι αυτο το εκαναν για να μην ανεβασουν την τιμη του πακετου. Εκοψαν δηλαδη ενα τσιγαρο απ'το πακετο.Superfunk είπε:(επισης στη Γερμανια μη ξεχνας οτι το πακετο εχει 19 τσιγαρα).
γι' αυτό και η ενόχλησή σου στο θέμα είναι περιορισμένηfunky_bassman είπε:2. ΔΕΝ θέλω να το κόψω
Όχι ακριβώς.Superfunk είπε:Αν μιλας για καπνο ισως και να ετυχε ,για καποια μαρκες ,εγω μιλαω για τσιγαρα (επισης στη Γερμανια μη ξεχνας οτι το πακετο εχει 19 τσιγαρα) .
Απλά δεν πιστεύω ότι κάνει κάτι το κράτος για να περιορίσει το τσιγάρο... Μεταξύ μας τώρα πολύ που χέστηκε για το αν εγώ είμαι παπόρι ή όχι... Είναι σαν να ανεβάζει την τιμή του αλκοόλ αλλά παρόλα αυτά να είναι μακράν το πιο εύκολα προσβάσιμο ναρκωτικό/εξαρτησιογόνο που υπάρχει στον κόσμο... Και χωρίς καν τον περιορισμό χρήσης του... Οπότε για να επανέλθω στην κουβέντα είναι σαν να λένε ότι βγήκε μη αλκοολούχο ουίσκι, διαφημίζεται παντού, υπάρχει μέγιστη κατανάλωση και ξαφνικά επειδή παρουσιάζει ΞΑΦΝΙΚΑ παρενέργειες (συχνοουρία βρε αδελφέ) απαγορεύεται... Ε κάτι βρομάει ρε φίλε...gdevelek είπε:γι' αυτό και η ενόχλησή σου στο θέμα είναι περιορισμένη
δεν σε πολυ-κόφτει τι κάνει ή δεν κάνει το κράτος για να περιορίσει το τσιγάρο, το βλέπεις ήρεμα και από απόσταση, αφού είσαι αποφασισμένος να καρκινιαστείς
Οι εξελίξεις στο θέμα τρέχουν, αλλά πλέον ό,τι γνωμάτευση και να βγάλει οποιοσδήποτε οργανισμός φαρμάκων στον κόσμο, εγώ και μόνο που τείνουν στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του η.τ. ενώ το κ.τ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, εννοείται ότι δεν πρόκειται να δώσω καμμία σημασία (ακόμα και αν μου πούν ότι έχω ''24 ώρες ζωής'' από τη στιγμή που θα ατμίσω), μπορούν να πουν ό,τι θέλουν για να με φοβίσουν, αλλά δεν θα μου προσβάλλουν την νοημοσύνη, οπότε στην παρανομία από δω και πέρα...και ίσως καλύτερα έτσι μιας και δεν πιστεύω ότι θα το καταργήσουν αλλά μυρίστηκαν νέα φορολογικά έσοδα και μας το φέρνουν λάου-λάου...όμως, μην ξεχνάμε ότι, και η φοροδιαφυγή είναι κλοπή αλλά και η φορολογία είναι κλοπή....αγαπάει ο θεός τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη...Από τα μέσα του 2008, αμέσως μετά την είσοδό του στην αγορά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνάντησε αρκετά προβλήματα και περιορισμούς όσον αφορά την εξάπλωση του.
Από την πλευρά τους, οι κατασκευαστές και διανομείς του «ηλεκτρονικού τσιγάρου» υποστηρίζουν πως πίσω από τις απαγορεύσεις που συναντά το προϊόν τους σε διάφορες χώρες του κόσμου κρύβονται οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες, καθώς το ηλεκτρονικό τσιγάρο, όπως υποστηρίζουν, μπορεί και προσφέρει ότι και τα προϊόντα των καπνοβιομηχανιών, χωρίς όμως να επιβαρύνει την υγεία κανενός.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της FDA. Η FDA, ή αλλιώς υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων, είναι μια υπηρεσία του υπουργείου υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία και την προαγωγή της δημόσιας υγείας, μέσω της ρύθμισης και της εποπτείας της ασφάλειας των τροφίμων, των προϊόντων του καπνού και άλλων σχετικών.
Η FDA σε μια ανακοίνωσή της, σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, δήλωσε, ότι σύμφωνα με έρευνες οι οποίες διεξήχθησαν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο, βρέθηκαν ουσίες βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Οι υποστηρικτές του «ηλεκτρονικού τσιγάρου» τάσσονται κατά των απαγορεύσεων, καθώς πιστεύουν πως ο πόλεμος αυτός οφείλεται σε οικονομικούς λόγους καθώς από την επιτυχία του ηλεκτρονικού τσιγάρου χάνουν χρήματα όχι μόνο οι καπνοβιομηχανίες, αλλά και η FDA .
Στις Ηνωμένες Πολιτείες πάντως έχει ήδη τεθεί το θέμα της φορολόγησης του «ηλεκτρονικού τσιγάρου» όπως ακριβώς φορολογούνται και τα κανονικά τσιγάρα, μιας και η κατακόρυφη άνοδος των πωλήσεων έχει μειώσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των τσιγάρων.
Mα δεν γκρινιαζουμε γι αυτο. Γκρινιαζουμε γιατι κανεις τους δεν φροντισε να μας δωσει επαρκεις επιστημονικους λογους για την απαγορευση του (του ηλ τσιγαρου συγκεκριμενα, δεν μιλαμε για το κανονικα που τα πραγματα ειναι αυτονοητα).gdevelek είπε:Προσωπικά, όσο περισσότερο βλέπω να σκούζει κάποιος για τα στραβά του κράτους στο θέμα "τσιγάρο", τόσο περισσότερο σιγουρεύομαι πως:
1. είναι καπνιστής
2. θέλει να το κόψει
3. δεν έχει τη δύναμη να το κόψει
4. ψάχνει να ρίξει το φταίξιμο οπουδήποτε αλλού