Ο Έλληνας και το τσιγάρο...

Παιδια το θεμα είναι Φλεγον αλλά προχθές που συζιτουσα παλι για το ίδια σε παρέα και σφαζομασταν(ειμαι αντικαπνιστης)

Βρηκα την λυση!!!!!!!

Το καπνομπουρι!!!!! εκει που καθεσαι στο τραπεζακι και ρουφας την φραπεδαρα σου εχει προβλεψει ο καταστηματάρχης να κανει εγκατάσταση με σωληνωσεις ωστε να φέρει τον έτοιμο και πολυτιμο καπνό ακριβώς στο στόμα σου!!!!!

Εκει που ρουφας μετά όμως θέλεις να εκπνέυσεις χωρις να γεμισεισ καπνουσ τον χώρο!!!!

Αλλα και για αυτό ο κταστηματάρχης έχει προβλέψει!!!Δευτερο μπουρι αποροφητηρας σου τραβαει τον καπνο!!!!

Απλο δεν είναι????

Σε ενα ρουφας σε αλλο φυσας!!!!Μονο μην μπερδευτεί κανεις!!!! ;D ;D ;D ;D ;D

Ερώτημα: Αν αρχίσει κάποιος να κατουράει μέσα στο μαγαζί, ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να του επιβάλει να μην το κάνει; Ποιος να τρέχει στην τουαλέτα τώρα...;

Εγώ είμαι καπνιστής.

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν γνωρίζω το στάτους της νομοθεσίας.

Κάτι άκουσα οτι απαγορεύεται και εντος αυτοκινήτου όταν υπάρχει μέσα και παιδί.

Σέβομαι τους αντικαπνιστικούς χώρους και τους δίπλα μου τους οποίους και ρωτάω αν τους ενοχλεί και αν είναι εντάξει δεν ξεπερνάω κι εγώ τα όρια.

Το ποιόν της νομοθεσίας δεν ξέρω κατά πόσο ''προστατεύει'' την υγεία των πολιτών και ποιες παραμέτρους πίσω απο αυτό εξυπηρετει.

Και στην τελική ποιους επαγγελματιές εξυπηρετει..οπως καζινο...μεγα κέντρα διασκέδασης.

Επιλέγω ΕΓΩ που θα διασκεδασω και που θα παω και που θα καπνισω,για ΜΕΝΑ χωρίς να είμαι βάρος στον σεβαστό διπλανό μου.

Τωρα για την δική σου αγανάκτιση,δεν μπορώ να σε νιώσω,δεν ειμαι καταστηματάρχης,δεν είμαι η τσέπη σου ούτε ο τζίρος σου, καλά κάνεις και βγαίνεις να τα πεις και να τα συζητήσεις.Μήπως θα έπρεπε να μαζευτείτε όλο το ''συνδικάτο'' και να πειτε τις ιδέες και τους τρόπους αντιμετώπισης?

Και κάτι δεύτερον.....έχετε ήδη ασκήσει έφεση σχετικά με τα αντικαπνιστικά μέτρα,η οποία είναι σε τι κατάσταση?

Korgious είπε:
Φορητός ιονιστής...ή καλαμάκια λεμε.
Δεν ρώτησα τον τρόπο.

Ρώτησα αν θα πρεπε να απαγορευτεί αν οι καπνιστές δεν έβλαπταν κανέναν άλλο.....

Ο νόμος είναι νόμος και είναι νόμος παντού.

Αν μπορεί το Farranacoush στην Ιρλανδία, μπορεί και η Κοζάνη στην Ελλάδα.

Τα σιγά σιγά και με βαζελινη τα ακούω βερεσέ.

Η το κάνουμε ή τραλαλά σφυράμε.

Εξάλλου το αναμασάμε εκατό χρόνια τώρα αλλά ήμασταν πάντα "ναιαιαια σιγά τωρα στην Ελλάδα που ....."

Δηλαδή τώρα τι; Να φτιάξουμε άλλη μια δεκεατία προσαρμογής;

Ή να φτιάξουμε χρονοδιαγράμματα σαν αυτά που κάνουμε για να κόψουμε το κάπνισμα;

Εγώ για τους νόμους είμαι υπερ. Κατά είμαι στα παραθυράκια των νόμων.

Πρόστιμα όμως και φυλακή δεν βλέπω να πηγαίνει κανείς.

όχι για το τσιγάρο μόνο...αλλά και για πολλά ''άλλα κόλπα''.

''''''νομοθεσία'''''''' υπάρχει μέχρι και για τις εξατμίσείς και για τα πολλά db στα αυτοκίνητα/ηχορρύπανση...

Για πήγαινε Μπουρνάζι για καφέ...

RayDTutto είπε:
Ερώτημα: Αν αρχίσει κάποιος να κατουράει μέσα στο μαγαζί, ο μαγαζάτορας δεν μπορεί να του επιβάλει να μην το κάνει; Ποιος να τρέχει στην τουαλέτα τώρα...;
Το να βγάλεις την μαλαπέρδα  ;D δημόσια δεν είναι μόνο νομικά αλλά και κοινωνικά κατακριτέο αρα εδω ο μαγαζάτορας δεν θα αντιδράσει ως υπερασπιστής του νόμου, είπαμε δεν έχει την δύναμη όπως και κανένας πολίτης άλλωστε, αλλά ως απλά ενοχλημένος και ως υπέυθυνος του χώρου. Άσε που μάλλον θα αντιδράσουν και οι πελάτες πολύ πρίν.

Δεν είναι σωστή η αναλογία αυτή.

audiokostas είπε:
Αν μπορεί το Farranacoush στην Ιρλανδία, μπορεί και η Κοζάνη στην Ελλάδα.
Όχι δεν μπορεί  ;D

Πάντως σαν περιστασιακός καπνιστής χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν μαγαζιά που ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να ακολουθήσουν τον νόμο περί καπνίσματος παρά τη γενική ανταρσία που επικρατεί. Στην τελική πολύ φοβάμαι ότι το εθιμικό δίκαιο (φραπές μετά τσιγάρου) θα ακυρώσει de facto τη νομοθεσία περί καπνού και ο νόμος θα καταστεί ανενεργός! Κάτι σαν τις πινακίδες στα ποδήλατα δηλαδή.

RayDTutto είπε:
Αν καπνίζει κόσμος στο κατάστημα εν γνώση του, τους κάνει συστάσεις και τον αγνοούν τότε είναι υπεύθυνος αν δεν καταγγείλει ο ίδιος το γεγονός στις αρμόδιες αρχές (μη με ρωτήσεις που).

Καλώς ή κακώς η γενική απαγόρευση του καπνίσματος είναι άλλη μιαπερίπτωση όπου αργήσαμε να εναρμονιστούμε με την υπόλοιπη Ε.Ε. και πλερώνομε ΠΡΟΣΤΙΜΑ. Τώρα πως θα βγει άκρη με τα μαγαζιά είναι άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας του να διατηρείς επιχείρηση στην Ελλάδα.

τι συζητάμε?

Απαγόρευση του καπνίσματος.

Ολική απαγόρευση του καπνίσματος.

Νομοθεσία. Τέλος.

Όποιος θέλει να καπνίσει στους ιδιωτικούς του χώρους.

Απο την Καθημερινή...

Ηξεις αφήξεις για το κάπνισμα στα καταστήματα

Προς επανεξέταση

Και ενώ ο «πόλεμος για το τασάκι» μεταξύ των ιδιοκτητών μπαρ, καφενείων και εστιατορίων και του υπουργείου Υγείας, συνεχίζεται, ήδη εμφανίζονται «ρωγμές» στη δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργείου για μη αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Οπως έχει τονίσει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, η πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου θα γίνει τον Δεκέμβριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου στο τέλος του έτους. Σε συνάντηση που είχαν χθες οι καταστηματάρχες με τον υφυπουργό Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη και τον γ.γ. Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο ζήτησαν αναστολή του νόμου για ένα χρόνο.

Και μου λέτε ύστερα να εφαρμόσει τον νόμο ο επιχειρηματίας...

Jasemeister είπε:
Αν καπνίζει κόσμος στο κατάστημα εν γνώση του, τους κάνει συστάσεις και τον αγνοούν τότε είναι υπεύθυνος αν δεν καταγγείλει ο ίδιος το γεγονός στις αρμόδιες αρχές (μη με ρωτήσεις που).
Πέρα από αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Εκεί τελειώνει ο ρόλος του. Τώρα βέβαια αν θέλει να πετάξει τον πελάτη έξω είναι άλλο θέμα.

theoctapus είπε:
Πέρα από αυτό δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Εκεί τελειώνει ο ρόλος του. Τώρα βέβαια αν θέλει να πετάξει τον πελάτη έξω είναι άλλο θέμα.
Σαφώς μιλάμε για κόσμιες καταστάσεις. Εκτός αν τυχαίνει να έχεις τον Bud Spencer στο μαγαζί  :D

MONO αν μου πει ο ιδιοκτητης του μαγαζιου οτι απαγορεύεται το καπνισμα στο μαγαζί ΤΟΥ, θα  σβησω το τσιγαρακι μου και με "ελαφρα" θα φύγω χωρις να πω κιχ.

γιατι ειναι δικός του χώρος και βαζει τους κανόνες.

δεν θα το σβήσω για κανεναν διπλανο που τον ενοχλει ο καπνος. sorry αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

τι παει να πει πρέπει? πλάκα κανετε ρε παιδιά? ποιος το λέει το πρέπει?

αναψε το ρε γιαγιακα

cf84cf83ceb9ceb3ceb1cf81cebf1.jpg

Σωστός.....λανθασμένος..απόψεις...

Για ποια νομοθεσία μιλάμε? Αφού ο καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του απέναντι σε αυτό το θέμα.

yannis37 είπε:
Το "πρέπει" το λέει ο νόμος. Αν δεν θες να υπακούς στους νόμους, είναι δικό σου θέμα. Όπως και αυτού που θα δεις να περνάει με κόκκινο και να έρχεται κατά πάνω σου.

Korgious είπε:
Σωστός.....λανθασμένος..απόψεις...

Για ποια νομοθεσία μιλάμε? Αφού ο καθείς λέει το μακρύ και το κοντό του απέναντι σε αυτό το θέμα.
ουτε σωστος ουτε λανθασμενες αποψεις ;)

δεν υπαρχει καποιος κριτης για να κρινει κανεναν.

ειναι αποψη ενος και αποψη άλλου.....ουτε σωστο ουτε λαθος ;)

yannis37 είπε:
δεν θα το σβήσω για κανεναν διπλανο που τον ενοχλει ο καπνος. sorry αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Τα εννοείς αυτά ή απλώς φλαμάρεις;

Ανησυχώ όταν βλέπω τέτοιες επικίνδυνες απόψεις χωρίς φατσούλες που να προειδοποιούν για χιούμορ.

ειναι αποψη ενος και αποψη άλλου.....ουτε σωστο ουτε λαθος ;)
Η φούστα στον άντρα είναι άποψη.

Ο νόμος είναι νόμος.

yannis37 είπε:
Οι κανόνες ευγενείας το λένε. Αλλά ξέχασα, ο Έλληνας έχει αλλεργία στην ευγένεια  :-X  :-\.

Τραγικά λανθασμένη, προσβλητική και επικίνδυνη νοοτροπία γενικότερα και όχι μόνο επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν σε τιμάει αυτό που είπες.

Άσε που αν ξεκινήσει αυτή η ιστορία δεν υπάρχει τελειωμός παρά μόνο αν υπάρξει λεκτικός ή/και σωματικός διαπληκτισμός.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back