Ο Έλληνας και το τσιγάρο...

LK είπε:
ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ.
Είναι θέμα επιλογής στάσης ζωής.

Άλλοι επιμένουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι απαραίτητα κακό.

Αμα πιάσουμε τα Χριστιανικά θα πρέπει να τους φέρω και σπίτι μου να καπνίσουν.

Ξέρεις τώρα... Το "άλλο μάγουλο" κλπ κλπ.

ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ
Απομονώνεις μια φράση μου όμως και βγάζεις λάθος συμπέρασμα.

Και μάλιστα μία φράση που εξηγώ ρητά ότι είναι προσωπική θέση και δεν παρακινώ ή ενθαρρύνω κανένα να ακολουθήσει.  

Δεν διαφωνώ στο να διεκδικεί κανείς  τα (νόμιμα) δικαιώματά του (το αντίθετο), αλλά να τα διεκδικεί ΝΟΜΙΜΑ. Εν προκειμένω το νόμιμο συνίσταται στο να δώσει κάποιος  ως καταγγέλλων τα ακριβή του πραγματικά στοιχεία στην αρμόδια αρχή.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Απ' ότι καταλαβαίνω LK λές ότι είναι "ασύμμετρο" να θες να καταγγείλεις κάποιον συμπολίτη σου επειδή παραβιάζει τον νόμο ενώ εσύ την ίδια στιγμή παραβιάζεις τον νόμο που περιγράφει την εν λόγο καταγγελία. Σωστά;

Αν ναι, συμφωνώ.

Απ' ότι καταλαβαίνω LK λές ότι είναι "ασύμμετρο" να θες να καταγγείλεις κάποιον συμπολίτη σου επειδή παραβιάζει τον νόμο ενώ εσύ την ίδια στιγμή παραβιάζεις τον νόμο που περιγράφει την εν λόγο καταγγελία. Σωστά;Αν ναι, συμφωνώ.
ΣΩΣΤΑ!

Λάθος. Είπες "φεύγω" οχι "ευθαρσώς καταγγέλω με το πραγματικό ονοματεπώνυμο".

Η συμμετρία δεν έρχεται με την αποχώρηση αλλά με την νόμιμη διεκδίκηση.

audiokostas είπε:
Λάθος. Είπες "φεύγω" οχι "ευθαρσώς καταγγέλω με το πραγματικό ονοματεπώνυμο".

Η συμμετρία δεν έρχεται με την αποχώρηση αλλά με την νόμιμη διεκδίκηση.
Όχι, σωστά  ;D.

Αν και παίζουμε με τις λέξεις, το να φύγεις δεν παραβιάζει κάποιο νόμο αρα δεν τίθεται θέμα ρήξης συμμετρίας (και λίγο φυσική για να γουστάρουμε  ;D).

Το να καταγγείλεις με ότι να 'ναι στοιχεία παραβιάζει νόμο άρα....

Το θέμα είναι κατά πόσο οι πράξεις σου στην προσπάθεια επιβολής του νόμου (από τρίτους φυσικά) παραβιάζουν κάποιο νόμο. Η απραξία δεν είναι παράνομη.

Όπως έχω υποστηρίξει στο παρελθόν, το ΝΟΙΖ δεν μπορεί να είναι χώρος ανταλλαγής απόψεων για τα νομικά ζητήματα. Αυτό το φόρουμ δεν μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά τις “νομικές” απόψεις που εκφράζονται κατά καιρούς απλούστατα διότι δεν αποτελείται από νομικούς. Εφιστώ ξανά την προσοχή στους αναγνώστες, ιδιαίτερα όταν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένους κανόνες δικαίου. Το «αφού το λέει ο νόμος» δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του.

Επί της ουσίας, μπράβο στον Νικόλα.

Λάθος
Δική σου, αυθαίρετη κατά τη γνώμη μου ερμηνεία, σεβαστή απόλυτα κατά τα άλλα.

1ον. Ξανά τονίζω ότι «το φεύγω» το είπα και εξακολουθώ να το λέω ως προσωπική γνώμη (που διευκρίνισα ότι δεν έχει καμία σημασία και την καταθέτω γιατί μου ζητήθηκε από το Nikola)

2ον Αν από την ανάγνωση του post μου κατάλαβες ότι εγώ αποθαρρύνω την διεκδίκηση νομίμων δικαιωμάτων…..τότε μάλλον εγώ ήμουν ασαφής.

3ον  Οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμα πρέπει να διεκδικείται με νόμιμο τρόπο. (Αυτό τουλάχιστον νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρο και ήταν ο κύριος σκοπός της παρέμβασης).

Και

4ον Επειδή το ύφος (πόσο δε μάλλον η πρόθεση) ενίοτε μπορεί να μην είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό στον γραπτό λόγο, διευκρινίζω ότι η παρέμβαση δεν έγινε για να «ψαρώσω» ή «μαλώσω» ή για να «την πω» στον Nikola, αλλά κυρίως, αν όχι μόνο για να τον προστατέψω. 

Με ξένισε πάντως ότι κατακεραύνωνε κάποιον κατηγορόντας τον για παράνομη συμπεριφορά τη στιγμή που και ο ίδιος παρανομούσε.

Η απραξία δεν είναι παράνομη.[/
Καμία φορά πάντως μπορεί και να είναι.

Αν ένας Γιατρός δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του (απραξία) και πεθάνει κάποιος είναι παράνομη ενέργεια.

Αν ένας Ναυαγοσώστης δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του (απραξία) και πνιγεί κάποιος είναι παράνομη ενέργεια.

Απλά όπου "απραξία" εσύ βάλε "παράλειψη".

Γουστάρω ΦΥΣΙΚΗ! ;D ;D ;)

Έιμαι φανατικός καπνιστής και σύμφωνα με το νόμο ΔΕΝ εχω το δικαίωμα να βγώ πλέον απ το σπίτι μου αυτό το Χειμώνα και για το Καλοκαίρι θα δούμε...

Πιστέυει κανείς οτι αυτοί που βγάζουν τους νόμους νοιάζονται για την υγεία σας  :o :)

ή για τα δικαιώματα σας  :D  ;D  :-*

Όσο για του αξιαγάπητους Ευρωπαίους να πάτε στη Κω και στη Ρόδο να δείτε πως φέρονται κάτω από το δικό μας νομικό καθεστώς, και γι αυτό έρχονται άλλωστε...

LK είπε:
Αν πήγαινα σε ένα μέρος με τα παιδiά μου ή τα εγγόνια μου ή τα ανίψια μου ή με εσένα, που ενώ ισχύει η απαγόρευση για το κάπνισμα, παρά ταύτα καπνίζουν… ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ.
Έλα, την έβαλα όλη την πρόταση.

Που είναι η αυθαίρετη ερμηνεία;

Νωρίτερα και ο Nikolas

Δε συνηθίζω να δίνω τα στοιχεία μου στο κοινό γενικά... Ένα όνομα και επώνυμο αρκεί μέσω του νετ.
και ο Alchemist σου εξήγησαν ...

Να ξεκαθαρίσω με την ευκαιρία ότι ο Νικόλας παρέθεσε τον διάλογο ως παράδειγμα, με προφανή διάθεση να εξηγήσει τα διαδικαστικά μιας καταγγελίας (εξού και τα επίτηδες λανθασμένα ονόματα και τηλέφωνα) και όχι ως αυτούσιο συμβάν.
Επιμένεις να πιστεύεις όμως ότι καλύτερα να φεύγεις παρά να καταγγέλλεις. ΕΣΤΩ και νόμιμα.

Κάνω λάθος ;

"ο αναμάρτητος..."

Διαφωνώ. Ο αμαρτωλός, τουλάχιστον να μην γκρινιάζει αν τον πιάσουν! ;) Δεν έχεις ισορροπία στα λεγόμενά σου, ούτε στον τρόπο που πιθανά σκέφτεσαι.

Με ξένισε πάντως ότι κατακεραύνωνε κάποιον κατηγορόντας τον για παράνομη συμπεριφορά τη στιγμή που και ο ίδιος παρανομούσε.
Δηλ, για να καταλάβω...
1. Αφού ο νόμος δέχετε ελαφρυντικά και διαφοροποιήσεις ως προς την καταδίκη/πρόστιμο, εσύ... δεν δέχεσαι; Η παρανομία είναι η παρανομία μια και η άλλη;

2. Επιμένεις να βασίζεσαι και να δηλώνεις, ακόμη χειρότερα ότι μιλάς για την προστασία μου (!!!!) ενώ πρακτικά το μόνο που έχεις είναι 1-2 ποστ σε ένα φόρουμ (;;;;)). Φυσικά η προστασία θα μπορούσε να γίνει μέσω ΠΜ, αλλά δε με πολυπειράζει να πω την αλήθεια! :)

3. Τελικά, αφού δεν υπάρχει αναμάρτητος, να τα βροντίξουμε όλα κάτω και να βάλουμε φωτιά στην χώρα; Ή μήπως την άλλη φορά που ο άλλος ζήταγε τρόπους να φοροδιαφύγει (θα πάρω στην Αμερική ενισχυτή, πως τον κρύβω από το τελωνείο) δεν έπρεπε να πω τίποτα, ή ο μοντ που το κλείδωσε, δεν έπρεπε γιατί... εεε κάτι θα έχει κάνει και αυτός...

Για δεύτερη φορά  λοιπόν αφού το θέλεις.

Εγώ προσωπικά στο θέμα της καταγγελίας για τη παραβίαση του νόμου περί καπνίσματος, προτιμώ να φύγω παρά να καταγγείλω. Όμως την προτίμησή μου δεν την υποδεικνύω σε κανένα.

Επίσης εγώ ζήτησα  να βάλεις όλη την παράγραφο και όχι μόνο όλη την πρόταση. Θα την βάλω εγώ, δεν πειράζει:

Αλλά θα σου δώσω ένα point του τι θα έκανα εγώ γενικά (αφού με ρωτάς) όχι ότι και έχει και καμία σημασία (το τι θα έκανα εγώ).Αν πήγαινα σε ένα μέρος με τα παιδiά μου ή τα εγγόνια μου ή τα ανίψια μου ή με εσένα 

,που ενώ ισχύει η απαγόρευση για το κάπνισμα, παρά ταύτα καπνίζουν… ΘΑ ΕΦΕΥΓΑ.
Αυτό όμως που υποδεικνύω είναι ότι το  ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ προστατεύεται με ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

Το, κατά τη γνώμη μου, αυθαίρετο του συμπεράσματός σου συνίσταται στο ότι εγώ υποδεικνύω σε κάποιον να μην διεκδικεί τα νόμιμα δικαιώματά του.

Όσο για την απάντηση του  Alchemist

Δεν κατάλαβα γιατί την παραθέτεις. Αν υπονοείς ότι δεν έγινε σαν αυτούσιο συμβάν η καταγγελία, σου αντιπαραθέτω ότι κατά τα λεγόμενα του Nikola έγινε,  άλλα δεν με απασχολεί αυτό.

Επιμένεις να βασίζεσαι και να δηλώνεις, ακόμη χειρότερα ότι μιλάς για την προστασία μου (!!!!) ενώ πρακτικά το μόνο που έχεις είναι 1-2 ποστ σε ένα φόρουμ (;;; ). Φυσικά η προστασία θα μπορούσε να γίνει μέσω ΠΜ, αλλά δε με πολυπειράζει να πω την αλήθεια! 
Αν μου εξηγήσεις τι σχέση έχει αυτό, θα σου απαντήσω

Τέλος το να παραβιάσεις τη διάταξη για το κάπνισμα είναι διοικητική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμο, ενώ το άλλο ποινικό αδίκημα.

Όσο, για την προστασία μου, αφού δεν την αποδέχεσαι, και είναι δικαίωμά σου, την ανακαλώ, και λέω ότι το post έγινε μόνο για να πω τη γνώμη μου. Εφόσον βέβαια το δικαιούμαι με 1-2 post. Δεν θυμάμαι , ορίζεται στους όρους του forum «ότι τη γνώμη του τη λέει όποιος έχει 1000+ post”? . Αν ναι συγνώμη δεν το πρόσεξα!!

Δλδ αν ξέρω ότι ο γείτονάς μου πλακώνει το παιδί του στο ξύλο μέχρι αίματος κάθε μέρα αλλά εγώ φοβάμαι τα αντίποινά του και δεν θέλω να δώσω το όνομά μου, σε περίπτωση που από κάποιο σαίνι στα μπλε ξεφύγει τίποτα, δεν πρέπει να πάρω, ανωνύμως, την αστυνομία;

Νομίζω ότι πρίν κανείς καταφύγει στην καταγγελία, υπάρχουν "κοινωνικοί" τρόποι να λύσεις το θέμα. 1) Κόσμια παρακαλείς τον "παράνομο"  :) να το σβήσει γιατί προφανώς ενοχλείσαι και αν δεν το κάνει 2) παράπονο στον καταστηματάρχη ο οποίος με την σειρά του θα παρακαλέσει τον πελάτη. Αν και αυτό αποτύχει ή ο καταστηματάρχης σε γράψει τότε κάνεις ΝΟΜΙΜΗ καταγγελία.

RayDTutto είπε:
Δλδ αν ξέρω ότι ο γείτονάς μου πλακώνει το παιδί του στο ξύλο μέχρι αίματος κάθε μέρα αλλά εγώ φοβάμαι τα αντίποινά του και δεν θέλω να δώσω το όνομά μου, σε περίπτωση που από κάποιο σαίνι στα μπλε ξεφύγει τίποτα, δεν πρέπει να πάρω, ανωνύμως, την αστυνομία;
Υπερβολική αναλογία. Δεν είναι το ίδιο και το ξέρεις.

theoctapus είπε:
Υπερβολική αναλογία. Δεν είναι το ίδιο και το ξέρεις.
Ο νόμος είναι νόμος φίλε μου. Αυτό ακριβώς δεν συζητάμε;

Εγώ λέω τί ορίζει ο νόμος. Καλώς ή κακώς δεν τους ψηφίζω εγώ. Πάντως αν με ρωτάς, φυσικά και σε σοβαρές περιπτώσεις οι μάρτυρες προστατεύονται, και σε αυτές (σοβαρές περιπτώσεις  )ισχύουν ακόμα και οι ανώνυμες καταγγελίες (π.χ. ναρκωτικά) . Προφανώς η νομοθετική εξουσία , και όχι εγώ, έκρινε ότι οι καταγγελίες για παράβαση του νόμου περί καπνίσματος πρέπει να γίνονται επώνυμα , γι αυτό και ζητούν τα στοιχεία του καταγγέλοντα.

RayDTutto είπε:
Ο νόμος είναι νόμος φίλε μου.
Ναι αλλά στην μια περίπτωση ο ένοχος πληρώνει πρόστιμο ενώ στην άλλη φυλακίζεται ;)

LK είπε:
Εγώ λέω τί ορίζει ο νόμος. Καλώς ή κακώς δεν τους ψηφίζω εγώ. Πάντως αν με ρωτάς, φυσικά και σε σοβαρές περιπτώσεις οι μάρτυρες προστατεύονται, και σε αυτές (σοβαρές περιπτώσεις  )ισχύουν ακόμα και οι ανώνυμες καταγγελίες (π.χ. ναρκωτικά) . Προφανώς η νομοθετική εξουσία , και όχι εγώ, έκρινε ότι οι καταγγελίες για παράβαση του νόμου περί καπνίσματος πρέπει να γίνονται επώνυμα , γι αυτό και ζητούν τα στοιχεία του καταγγέλοντα.
Γενικεύεις επικίνδυνα, ενώ πριν ήσουν πολύ ακριβολόγος. Θέλεις να απαντήσεις στην ερώτηση;

Ναι αλλά στην μια περίπτωση ο ένοχος πληρώνει πρόστιμο ενώ στην άλλη φυλακίζεται ;)
Και;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back