Τα αναφέρω αυτά διότι μπορεί να μην ενοχλεί κανέναν το η.τ. αλλά προκειμένου να το βγάλουν από τη μέση θα το απαγορεύσουν με πρόστιμο από τους δημόσιους χώρους.
Αυτό για τον ατμιστή είναι πλήγμα, γιατί άλλο να καπνίζεις έξω και άλλω να ατμίζεις έξω (σκεφτείτε να κάνετε ναργιλέ σε εξωτερικό χώρο, πόσο θα το ''καταλαβαίνετε'').
Και αν αυτό δεν είναι δικαιολογία για συντηρητικούς εντάξει να το δεχτώ αλλά πραγματικά πρόκειται για άοσμο ατμό ο οποίος εξαφανίζεται ταχύτητα από το περιβάλλον στο οποίο διαχέεται. Το κάπνισμα, ναι. Αφήνει στο χώρο ένα τεράστιο σύννεφο καπνού με πίσσα, βενζόλιο, νικοτίνη, διοξείδιο κ.ά. Και πλήττει-ενοχλεί άμεσα όποιον το οσμίζεται-εισπνέει.
Δεν με προβληματίζει το δημοσίευμα του site της FDA γιατί όπως είπα είμαι πλέον καχύποπτος...να το δεχτώ όμως αν ανησυχεί για την υγεία του ο διπλανός μου αν και για πολλοστή φορά γράφω ότι ο ατμός εξατμίζεται τάχιστα και αν όντως αυτό πλήττει τους γύρω μου τότε μάλλον κρατάω στα χέρια μου ένα βιολογικό όπλο προηγμένης τεχνολογίας παρά έναν ατμοποιητή.
Φυσικά και δεν διαφωνώ ότι πρέπει να υπάρχει ένας ελεγκτικός μηχανισμός στον τομέα αυτό και να μην κυκλοφορεί ότι προϊόν γουστάρει. Είναι όμως μέρος της ****κοινωνίας μας και η μίζα και τα συμφέροντα (οχι δεν μιλάω συνομωσιολογικά) και αυτό είναι το τίμημα να υπάρχουν αυτοί οι μηχανισμοί: Χτες μιλάγαμε με συναδέλφους για το πώς ένας συνάδελφος έστειλε την κόρη του (φοιτήτρια σε άλλη πόλη) σε κλινική όπου δούλευε γνωστός του (η ασφάλεια που νιώθει ένας γονιός όταν υπάρχει γνωστός να ''προσέξει'' το παιδί του) και ο τύπος αντί να εξυπηρετήσει την κοπέλα (που είχε απλά αμυγδαλές) και τον πατέρα της- φίλο του, την έστειλε να κάνει 1002 άσχετες εξετάσεις (η κοπέλα έμεινε 2 μέρες μέσα βγαίνοντας από ένα μηχάνημα και μπαίνοντας στο άλλο-για τις αμυγδαλές τώρα!!), και ο λογαριασμός του ανθρώπου του ήρθε μόλις 6 χιλιαρικάκια...(there's no business like medical business...)..