- Πόντοι
- 38
Άρα λοιπόν, εφόσον αποδειχθεί τελικά δεν είναι "ειναι μια παγκοσμια συνομωσια κατα του προλεταριατου ενορχηστρωμενη απο ευνουχους Αρειανους και καπιταλιστικα γουρουνια απο την Ανδρομεδα" πρέπει να το κάνουμε το εμβόλιο ;
Δηλαδή τι ακριβώς προτείνεις; Να μην μιλάμε γι' αυτά μήπως και υποβαθμιστούν στην "πραγματική" τους διάσταση; Δεν παρουσιάστηκαν σαν καταστροφικά σενάρια στα media; Δεν αυξάνουν την τηλεθέαση; Δεν σε καταλαβαίνω, γίνε πιο σαφής.bloody_sunday είπε:Aπό τη μια χαρακτηρίζεις την τιβί "χαζοκούτι", και καλά κάνεις. Μετά όμως ισχυρίζεσαι πως πολλές "θεωρίες καταστροφής" αποδείχθηκαν τζούφιες (η Αλ Κάιντα δεν έχω ιδέα πώς μπήκε εκεί και πού κολλάει, αλλά τεσπα). Απο τη στιγμή που τις βαφτίζεις έτσι κι εσύ (και παράλληλα τις υποβαθμίζεις σαν κατασκευάσματα ευρείας κατανάλωσης) φέρεις και διαδίδεις την "χαζοκουτίαση".
To διδακτορικό ενός από τους καλύτερούς μου φίλους που δούλευε εδώ και τέσσερα χρόνια πάνω σε αυτήν σου κάνει? (εννοώ στην γρίπη των χοίρων, και μόλις έγινε και το μπαμ στην μετάδοση σε ανθρώπους). Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο ονλάιν παρά μόνο στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου μου. Mερικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά έχουν δημοσιευτεί ή είναι στη διαδικασία της αποδοχής, αλλά είναι copyrighted. Δεν θέλω να σε ειρωνευτώ (μια χαρά συνομιλητής είσαι) αλλά δεν προσφέρoνται ούτε για bedtime reading, ούτε για αλίευση τσιτάτων σε τιβιπαραθυρικό ή ακόμη και φορουμικό στυλ ενημέρωσης φαστ φουντ.darshan είπε:η μπάλα έχει χαθεί προ πολλού, όχι μόνο στον απλό κόσμο αλλά και στην επιστημονική κοινότητα. Αν ξέρει κάποιος για κάποια σοβαρή εργασία που να αποδυκνείει την βαρύτητα του φετινού strain του Η1Ν1 σε σχέση με άλλες χρονιές και άλλους τύπους και υποτύπους, παρακαλώ να το μοιραστεί.
Όχι, καλά κάνεις γιατί το θέμα είναι σοβαρό.kwstas79 είπε:....
Το ότι γράφω (κάπως) σοβαρά είναι ανησυχητικό, λέτε να κόλλησα τίποτα;![]()
Δε θα ήταν έτσι και οι ανάμικτες αντιδράσεις των περισσότερων ανθρώπων.harilatron είπε:Να ξέρετε όμως, αν ο συγκεκριμένος ιος ήταν σαν "το πουλερικό", με 50% θνησιμότητα σήμερα τα σύνορα θα ήταν κλειστά. Και ο κόσμος δεν θα πήγαινε στις δουλειές του.
Εδώ υπερβάλλεις λίγο.harilatron είπε:Η ανθρωπότητα δοκιμάζει τις δυνάμεις της (και τους μηχανισμούς της) απέναντι σε ένα πολύ πραγματικό μελλοντικό κίνδυνο για την εξαφάνισή της. Η για την εξαφάνιση του κόσμου όπως τον ξέρουμε. (Ευτυχώς αυτή τη φορά ο κίνδυνος είναι μικρός (έως ανύπαρκτος)).
Και εδώ είναι το ρεζουμέ της συζήτησης και το βασικό ζήτημα.Too much. Δόθηκε υπερβολική έκταση και τρομοκράτησε κόσμο σε σημείο υπερβολής. Αυτό προσπαθώ να πω.
Μια μικρή διευκρίνηση.dionisissab είπε:Όταν μπαίνεις σ' ένα αυτοκίνητο σου "λέει" ο Κ.Ο.Κ. "φόρεσαι τη ζώνη σου", "μην έχεις πιει", "μην μιλάς στο κινητό", "μην ασχολείσαι με άλλα πράγματα" κ.α. Το αν θα το κάνεις, είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή. Αν δεν το κάνεις (και είσαι άτυχος) θα την πληρώσεις ακριβά τη νύφη. Συνεπώς, ξέρεις πως με τη ζώνη σ' ένα ταξίδι μειώνεις αρκετά την πιθανότητα να βγεις από ένα ατύχημα με σοβαρά τραύματα ακόμα και το μοιραίο. Ομοίως, λειτουργεί ο καθένας μας και στην περίπτωση του τσιγάρου ή του ποτού. Ξέρεις ότι σου κάνει κακό. Είναι προσωπική σου επιλογή το αν θα το κόψεις ή όχι.
Ο σκεπτικισμός δεν είναι απαραίτητα και φορέας της υπερβολής.fenderiarhs είπε:Μακαριοι οι πτωχοι το πνευματι.
Οχι, δεν είναι.Η δική μου άποψη έγγυται καθαρά στον τομέα της προσωπικής επιλογής. Και εξηγούμαι:
Όταν μπαίνεις σ' ένα αυτοκίνητο σου "λέει" ο Κ.Ο.Κ. "φόρεσαι τη ζώνη σου", "μην έχεις πιει", "μην μιλάς στο κινητό", "μην ασχολείσαι με άλλα πράγματα" κ.α. Το αν θα το κάνεις, είναι καθαρά προσωπική σου επιλογή.
Δηλαδή τόση ώρα λέμε μα@#$κίες; Με τι ακριβώς γέλασες που δεν το καταλάβαμε εμείς οι χαζοί;dionisissab είπε:Έτσι θεωρώ ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό (και της γρίπης και του εμβολίου). Τα υπόλοιπα περί συνομοσίας ή οτιδήποτε τέτοιο τα διάβαζα και γέλαγα. (το ξέρω ότι τα περισσότερα αναφέρθηκαν σαν αστεία αλλά εντάξει ας μιλήσουμε και λίγο σοβαρά....)
Ναι δίκιο έχεις αλλά και τα δύο υπέκεινται στην γενικότερη κατηγορία του "δικαίωμά σου". Δηλ. ποιος θα σε εμποδίσει να οδηγήσεις πιωμένος (αν δεν είσαι με παρέα);;; Κανείς. Άρα και πάλι πρόβλημά σου. Το ίδιο ισχύει και με τη ζώνη. Και δεν χρειάζεται να είσαι πιωμένος για να παρασύρεις και άλλους. Και αν μιλάς στο κινητό το ίδιο μπορεί να γίνει.....Evilnye είπε:Μια μικρή διευκρίνηση.
Αν δε φοράς ζώνη μόνο εσύ μπορεί να πάθεις κάτι, άρα πρόβλημά σου.
Αν οδηγείς πιωμένος και χωρίς προσοχή μπορεί να πάρεις κ άλλους.
Διαφοροποιείται το πράγμα.
Κατ' αρχάς αυτοαναιρείσαι! Λες αρχικά μην τα λέμε όλα μαύρο - άσπρο και μόνος σου το αυτοαναιρείς 2 γραμμές παρακάτω. Δεύτερον δεν ανέφερα κανέναν χαζό. Ο χαρακτηρισμός ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ σε σένα δικαίωμά σου. Αλλά δεν γίνεται να παίρνει η μπάλα και τους άλλους.theoctapus είπε:Δηλαδή τόση ώρα λέμε μα@#$κίες; Με τι ακριβώς γέλασες που δεν το καταλάβαμε εμείς οι χαζοί;
Δεν νομίζω οτι οι ερωτήσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν άσπρο-μαύρο. Το παρεξήγησες μου φαίνεται. Δεύτερον δεν είπα ότι ανέφερες κανένα χαζό. Εγώ το λέω. Τρίτον, και τελευταίον, αν προσέχεις λίγο πως γράφεις κάποια πράγματα δεν θα παρεξηγείσαι.dionisissab είπε:Κατ' αρχάς αυτοαναιρείσαι! Λες αρχικά μην τα λέμε όλα μαύρο - άσπρο και μόνος σου το αυτοαναιρείς 2 γραμμές παρακάτω. Δεύτερον δεν ανέφερα κανέναν χαζό. Ο χαρακτηρισμός ΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ σε σένα δικαίωμά σου. Αλλά δεν γίνεται να παίρνει η μπάλα και τους άλλους.
Γέλασα με αυτά που αναφέρθηκαν περί συνομοσίας και λοιπά....