O Ελληνας και το εμβολιο

Νομιζω οτι οι μηνυσεις που επεσαν απο Γαλλια στην φαρμακοβιομηχανια και η επιστροφη των εμβολιων απο Καναδα ηδη θα επρεπε να μας ειχαν κανει καπως πιο επιφυλακτικους απεναντι στο εμβολιο.

Οπως και η γενικοτερη αηδια που μας προκαλουν τα ΜΜΕ θα επρεπε να μας κανει πιο επιφυλακτικους ως προς το ποσο "πανδημια" καθως και ποσο "θανατηφορα" ειναι αυτη η γριπη.

Για το οτι ειναι εργαστηριακος ιος νομιζω οτι δεν χωραει αμφιβολια.

Εν πασει περιπτωσει, με 4 γιατρους μιλησα τις τελευταιες μερες και ηταν μοιρασμενοι, 2 το εκαναν και 2 αποκλειεται να το κανουν. Ποιος ξερει?

Nikolas είπε:
γρίπης στα παιδιά, όχι στη δασκάλα. Ο παιδικός έκλεισε γιατί κάποιο παιδάκι έπιασε γρίπη και άλλα 10 φάνηκαν να έχουν παρόμοια "γριπώδη" συμπτώματα. Λαλακίες δηλ. Και μετά σου κάνουν απεργία αύριο. Σοβαρα, αν έχω 1 πρόβλημα με τα δημόσια σχολεία είναι αυτό...

Εσύ θα πρότεινες να γίνει αναγκαστικό το εμβόλιο σε όλους; Γιατι παιδιά ή δασκάλοι να αρωστήσουν, φτάνει για να κλείσει το σχολείο! :(

Κώστα: ΑΚΡΙΒΩΣ!
Αν κλεισει μια φορα, γινεται για να μετριαστει το φαινομενο, μπας και οσοι νοσουν κατσουν σπιτι και δεν κολλησουν αλλους και οσοι ειναι φορεις παρουσιασουν τα συμπτωματα οσο το σχολειο ειναι κλειστο και μετα κατσουν και αυτοι σπιτι.

Αν μετα το κλεισιμο συνεχισουν να παρουσιαζονται συμπτωματα, δεν ξανακλεινει. Θεωρειται οτι το μετρο προσεφερε οτι μπορουσε και δεν εφτασε για να περιορισει την γριππη. Μετα το σχολειο δεν ξανακλεινει.

Η απεργια δεν γινεται λογω Δημοσιου. Οι παιδικοι δεν ειναι Δημοσιοι. Επειδη και εγω το εχω σε παιδικο της γειτονιας, λογικα και εσυ σε καποια απο τα ιδια θα εισαι. Ανηκουν στουςΔημου. Συμβασιουχες. Εξαμηνου η Ετους. Μπορει να θελουνε δουλεια και του χρονου.

Το αν απεργουν παντως ξερω γω μια μερα οι συμβασιουχες για να τους προσλαβουν και του χρονου η αν η 17Ν δεν αξιζει να γιορταζεται με κλεισιμο του νηπιαγωγειου το τοποθετω σε αλλη κλαση απο το να αφηνουμε στην τυχη θεματα υγειας που ο ανθρωπος του 21ου αιωνα ισως να ειναι σε θεση να ελεγξει.

Δε ξερω τι θα προτεινα... γιατι δεν εχω τις γνωσεις, ουτε το εχω φιλοσοφησει/κατασταλαξει... αν ειναι οσο ακινδυνα ειναι και τα αλλα εμβολια που κανουμε για να μην βγαλει το παιδακι σπυρακια για 5-10 μερες και αισθητικα χαλιεται και εχει φαγουρα και εχει πυρετο (ανεμοβλογια, που ομως σε μεγαλες ηλικιες ειναι εως και επικινδυνη σε καποιες ομαδες, πχ εγκυοι?) ναι γιατι οχι, οπως ολα αυτα που μας βαρανε σε στρατους κλπ.

Να ρωτήσω δηλαδή, έχετε γενικά στοιχεία πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από γρίπη, που ανήκουν στις επικίνδυνες ομάδες;

Η συγκεκριμένη γρίπη, από όσα έχω παρακολουθήσει αποτελεί μια από τα ίδια, με πιθανόν πιο εύκολη μεταφορά του ιού από άθνρωπο σε άνθρωπο.

Γιατί ακριβώς αυτή αντιμετωπίζεται με τόση ιδιαιτερότητα παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη κοινή γρίπη;

Σε δουλειά να βρισκόμαστε;

Evilnye είπε:
Γιατί ακριβώς αυτή αντιμετωπίζεται με τόση ιδιαιτερότητα παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη κοινή γρίπη;

Ειναι πολλαααααα τα λ7 Evilnye

evris είπε:
αν ειναι οσο ακινδυνα ειναι και τα αλλα εμβολια που κανουμε για να μην βγαλει το παιδακι σπυρακια για 5-10 μερες και αισθητικα χαλιεται και εχει φαγουρα και εχει πυρετο (ανεμοβλογια, που ομως σε μεγαλες ηλικιες ειναι εως και επικινδυνη σε καποιες ομαδες, πχ εγκυοι?) ναι γιατι οχι, οπως ολα αυτα που μας βαρανε σε στρατους κλπ.
Βρε συ Εύρι για αυτό δεν με έχουν πείσει ακόμα.

Και αυτό που ρωτάει η Evilnye, έχει μεγάλη bassη.

Τα δικά μου είναι αρχές δημοτικού. Δεν είναι συμβασιούχες/οι. Εχω άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς (για λίγες και πιθανόν εξαιρέσεις) είναι η αλήθεια.

Σε ένα σχολείο που όλοι κόπτονται για το σύνολο και οι συνελεύσεις γονέων απαρτίζονται από 15 άτομα......

Evilnye είπε:
Να ρωτήσω δηλαδή, έχετε γενικά στοιχεία πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από γρίπη, που ανήκουν στις επικίνδυνες ομάδες;

Η συγκεκριμένη γρίπη, από όσα έχω παρακολουθήσει αποτελεί μια από τα ίδια, με πιθανόν πιο εύκολη μεταφορά του ιού από άθνρωπο σε άνθρωπο.

Κατι παντως στο στελεχος αυτο της εν λογω και στους αριθμους κανει τα κρατη να την αντιμετωπιζουν διαφορετικα. Μπορει ο τροπος που επιτιθεται, ο αριθμος των κρουσματων, η προοδος της, ο φοβος μεταλαξης, το μισο χιλιοστο επι τοις εκατο αυξημενης θνησιμοτητας εναντι μιας αλλης...  

Νομιζω δεν αμφισβητειται οτι τα κρατη, επιτροπες υγειας κλπ εχουν θορυβηθει πολυ περισσοτερο και εχουν δραστηριοποιηθει εντονοτερα...

Αν δεν φοβομαστε λοιπον κατι σε παρενεργειες στο εμβολιο δεν καταλαβαινω εμεις γιατι κανουμε οτι δεν προσεχουμε την παραπανω εντονη δραστηριοποιηση ?

Εκτος και αν πιστευουμε οτι γινεται για κακο μας και βλεπουμε για αλλη μια φορα θεμα κινδυνολογιας (πραγματικης η μη) διεθνων συμφεροντων, προβας τζενεραλε διεθνους ελεγχου, σιωνιμσου, ΕΛ, νανοβιοτεχνολογιων, barcode, 2012, νεας παγκοσμιας ταξης πραγματων και παμε για αντισταση.

evris είπε:
Εκτος και αν πιστευουμε οτι γινεται για κακο μας και βλεπουμε για αλλη μια φορα θεμα κινδυνολογιας (πραγματικης η μη) διεθνων συμφεροντων, προβας τζενεραλε διεθνους ελεγχου, σιωνιμσου, ΕΛ, νανοβιοτεχνολογιων, barcode, 2012, νεας παγκοσμιας ταξης πραγματων και παμε για αντισταση.
Το να υποτιμάς με την υπερβολή την συνειδητή επιλογή του άλλου, δεν καθιστά αυτομάτως την δική σου σωστή.

Το συλλογιστικό το δικό σου το έχω ακούσει και στο ζήτημα της βάφτισης.

"Και να μην είναι αλήθεια, νερό είναι μωρε, τι σε πειράζει;"

"Αν όμως είναι αλήθεια, πας κόλαση one way, no return"

audiokostas είπε:
Το να υποτιμάς με την υπερβολή την συνειδητή επιλογή του άλλου, δεν καθιστά αυτομάτως την δική σου σωστή.

Το συλλογιστικό το δικό σου το έχω ακούσει και στο ζήτημα της βάφτισης.

"Και να μην είναι αλήθεια, νερό είναι μωρε, τι σε πειράζει;"
Οχι δε σε υποτιμω. Δε θελω να γυρισει επ ουδενι σε προσωπικο επιπεδο.

Λεω (διατυπωνω με μεγαλυτερη σαφηνεια και πιο προσεκτικα για να μην υπαρχουν ατυχεις παρανοησεις που θα εκτροχιασουν τη συζητηση) οτι αν εχουμε παρατηρησει οτι με την εν λογω γριππη γινεται μεγαλος ντορος, τα κρατη καλουν σε εμβολιασμους, στηνονται μηχανισμοι ελεγχου πανδημιων, κλεινουν σχολεια κλπ τοτε η αποφαση ενος τεχνοκρατη, σκεπτομενου, λογικου ανθρωπου να μην κανει ενα εμβολιο, σημαινει:

α) φοβαται για τις παρενεργειες

β) θεωρει οτι ολα αυτα γινονται για κακο του και λενε ολοι μπουρδες

ακομα και η υποθετικη εναλλακτικη γ) "ετσι και αλλιως και να κολλησω τελικα θα την σκαπουλαρω, αρα να μην το κανω" φαινεται να εχει κενο λογικης, αφου εχει δεχθει να κανει εμβολια για σπυρακια με μικροτερη θνησιμοτητα στον γενικο πληθυσμο.

Θάνατοι από την κοινή γρίπη ετησίως, για την Αμερική μόνο

http://www.cdc.gov/flu/about/disease/us_flu-related_deaths.htm

Συγκεκριμένα για την Η1Ν1, παγκοσμίως

http://www.who.int/csr/don/2009_11_27a/en/index.html

Το μόνο το οποίο βλέπω σαν αλλαγή είναι μια προσπάθεια να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, όσον αφορά τους θανάτους από γρίπη συγκεκριμένα.

Συγκεκριμένα για την ασφάλεια των εμβολίων. Ως οτιδήποτε νέο και μη επαρκώς ελεγμένο έχει τις παρενέργειές του και δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση όλων των ανθρώπων σε αυτό. Ως ώρας τα στοιχεία το θεωρούν ασφαλές, παρ' αυτά υπάρχουν και θάνατοι από το εμβόλιο, αν δεν κάνω λάθος. Όποιος έχει σοβαρά στοιχεία υπέρ ή κατά αυτού ας το πει.

Προσωπικά πάντως δεν βλέπω γιατί να το δοκιμάσω εγώ, εφ΄όσον είμαι υγιής και δεν ανήκω σε επικίνδυνη ομάδα, και δεν έρχομαι σε επαφή με άτομα τα οποία μπορεί να τους μεταδώσω τον ιό και να ανήκουν σε επικίνδυνη ομάδα.

Για την ακρίβεια όμως ανησυχώ στο γεγονός της μανίας του νέου φαρμάκου για γρίπη ή οποιαδήποτε γρίπη, διότι έχει ως αποτέλεσμα οι όποιοι ιοί να μεταλάσσονται, να γίνονται ισχυρότεροι, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνω κάποια στιγμη ΚΑΙ εγώ κάποιο εμβόλιο, για να ανταπεξέλθω σε μια κατάσταση που έχει ήδη προκληθεί από την ανθρώπινη υστερία.

Κάτι σαν την κατάχρηση αντιβιωτικών πχ.

Αν συγκρίνετε τον αριθμό των θανάτων από την "πανδημία" με τον αριθμό θανάτων από άλλες αιτίες θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο παρουσιάζονται. Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμα επίσημα στοιχεία να παραθέσω αλλά τα 17-18 (στην Ελλάδα) άτομα μέχρι σήμερα δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός αριθμός.

Τώρα αν είναι καλό να κάνει κανείς το εμβόλιο, αυτό εξαρτάται από διάφορα ζητήματα:

- Είναι σε ομάδα υψηλού κινδύνου;

- Θεωρεί ότι τα συμπτώματα (αν υπάρχουν και όποια είναι) αποτελούν ρίσκο;

- Θεωρεί την ταλαιπωρία (που στάνταρ θα υπάρχει) too much;

- Θεωρεί ότι όλα είναι ένα παγκόσμιας κλίμακας κόλπο για να βγάλουν κάποιοι λεφτά;

- Θεωρεί ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται;

- κ.α.

Να θυμίσω απλά για την ιστορία ότι στην προηγούμενη "πανδημία" (των πτηνών) πρίν ακόμα το θέμα γίνει μεγάλο είχε βγεί ο διευθυντής του CDC (Centers for Disease Control), αν θυμάμαι καλά, και είχε πεί οτι η "πανδημία" είναι βέβαιο ότι θα γίνει και ότι εν ολίγοις όλοι η ανθρωπότητα κινδυνεύει. Το θέμα το τσίμπησαν τα αμερικάνικα media, το ξεχείλωσαν και το προσάρμοσαν στο γενικότερο πνεύμα τρομολαγνείας, στην συνέχεια ψάρωσαν και τα υπόλοιπα media παγκοσμίως (τα οποία ως γνωστό αποτελούν κακέκτυπο των αμερικάνικων) και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η μετοχή του tamiflu εκτοξεύτηκε και κάποιοι, μεταξύ άλλων και ο αξιότιμος κύριος Donald Rumsfeld (http://www.independent.co.uk/news/world/americas/donald-rumsfeld-makes-5m-killing-on-bird-flu-drug-469599.html), έβγαλαν πολλά λεφτά.

Στο τέλος ούτε γάτα ούτε ζημιά. Βγήκαν όμως τρία πολύ σημαντικά συμπεράσματα:

1) Ο κόσμος παγκοσμίως είναι διατεθειμένος να πιστέψει ότι πούν οι ειδήσεις των 8.

2) Τα media και περισσότερο η τηλεόραση, είναι πανίσχυρα.

3) Με τα δύο προηγούμενα ανα χείρας μπορείς, αν έχεις την κατάλληλη θέση, να βγάλεις πολλά λεφτά.

Αν και δεν μου αρέσουν τα conspiracy theories, αφού μπορείς να υποστηρίξεις οτιδήποτε χωρίς την ανάγκη να παρέχεις αποδείξεις, τα προηγούμενα είναι λίγο κάπως. Δεν λέω ότι μπορούν απαραίτητα να μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα, ούτε για τότε ούτε για τώρα, αλλά μετα βεβαιότητας οδηγούν σε δύο εξαιρετικά σημαντικές, κατ' εμέ, διαπιστώσεις, τα προηγούμενα 1) και 2).

Ειδικά το 1) με φοβίζει κάπως γιατί αποδεικνύει ότι ο μέσος όρος ευφυίας είναι ανησυχητικά χαμηλός και δεν δίνει ιδιαίτερες ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Edit. Να προσθέσω επίσης το πολύ σημαντικό ζήτημα, για το οποίο μίλησε η Evilnye, της κατάχρησης των φαρμάκων και της σταδιακής μετατροπής του ανθρώπινου οργανισμού σε παντελώς ανίσχυρο. Δεν φτάνει που μας ταιζουν αντιβιωτικά με το κουτάλι μέσω του κρέατος, το να πέρνουμε και μόνοι μας χωρίς λόγο δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνετό.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω απο την πλευρα μου δεν προκειται να το κανω. Καθαρα επειδή πιστευω ότι είναι αλλο ενα μεσο επιβολής φόβου, χειραγωγησης και χαρτζιλικίου στις 

φαρμακοβιομηχανίες.

Βεβαια να σημειωσω ότι δεν εχω ευθύνη για καποιον αλλον ανθρωπο, οπως οσοι εχουν παιδια, είμαι υπευθυνος μονο για τον εαυτό μου οποτε  θα το ρισκαρω :)

evris είπε:
Επισης αν εχεις κολλησει εν αγνοια σου, μεχρι να εκδηλωσεις συμπτωματα, 5-10 απο αυτα οπως τα ταιζεις, αλλαζεις, νανουριζεις, παιζει να πεθανουν και μερικα η απλα να ψηθουν στον πυρετο στα 3χρονια τους για 5-10 μερες.
Τα συμπτώματα της γρίπης είναι χαμηλός πυρετός, και συχνά η διάρκεια δεν ξεπερνά τις 2 μέρες.

Άλλη κουβέντα αν είναι καλό ή κακό το εμβόλιο και άλλη αν έχει μεγαλοποιηθεί η νοσος. Κάθε 2-3 χρόνια βγαίνει ένα σενάριο μαζικής καταστροφής. Θυμάστε που λεγαν ότι θα πάθουν σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια όσοι έχουν φαει μοσχαρίσιο/βοδινό κρεας :) Το πρώτα θύμα της νόσου είναι η αλήθεια...

Ουτε εγω το εκανα και δε σκοπευω να το κανω. Ζω στην Αγγλια και μπορω να πω οτι ο πανικος και η τρομερη προβολη του θεματος επι μηνες σε καθε δελτιο ειδησεων και εφημεριδα ειναι ελληνικο προνομιο. Λιγους γνωστους μου εχω που να καναν το εμβολιο και οι περισσοτεροι μετανιωνουν για την ωρα που χασαν και για τις 1-2 μερες εντονου πονου στο χερι που υπεστησαν λογω του εμβολιου.

Ειναι ΓΡΙΠΗ. Την κολλησες, παιρνεις panadol και τελειωσες. Εχεις προβληματα υγειας και κολλησες? Bad luck, μπορει να πεθανεις...οπως και με την κανονικη γριπη, οπως και με χιλιαδες αλλες ψιλοασθενειες που μπορον να σου δημιουργησουν επιπλοκες και που δε ξερεις καν το ονομα τους!

Εν ολιγοις: διαφωνω με τις διαστασεις που πηρε το ολο θεμα και δεν σκοπευω να κανω το εμβολιο. Εκτος αυτου, δεν εχω καμια ορεξη να δινω χρηματα σε φαρμακευτικες για να κανω αμφιβολα εμβολια μιας γριπης που κατα 99% θα με ταλαιπωρησει ελαχιστα για 3-4 μερες ΑΝ την κολλησω τη στιγμη που υπαρχουν ακομα ΕΚΑΤΤΟΜΥΡΙΑ ανθρωποι σε αυτο το κοσμο που πεθαινουν απο ΓΕΛΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ασθενειες οπως η διαροια και η μαγουλαδες....

- Κοξάκι

- Εγκεφαλοπάθεια

- Ιος των πτηνών

- Αλ Κάιντα

- Ιος των χείρων

Από όλα αυτά έχουν πεθάνει παγκοσμίως συνολικά λιγότεροι από όσοι έχουν πεθάνει σε ένα χρόνο σε μια σχετικά μέτριου μεγέθους χώρα από το τσιγάρο ή τροχαία ή ναρκωτικά ή από τον μέγα φονιά καρδιοαγγειακά προβλήματα, δεν βλέπω κανένα όμως να ανησυχεί γι' αυτά.

Αν ζεις στην υπέροχη επαρχία, και καταφέρνεις να επιβιώνεις από τα φονικά καρότα με νικέλιο και τα δηλητηριώδη κρεμμύδια/πατάτες με εξασθενές χρώμιο, νομίζεις ότι θα σου κάνει κάτι μια απλή γρίπη;

Μπροστά μου ο Iron Man είναι απλά ένας επινικελωμένος μπούλης, λάκηδες.

REGARDS.

Καθόλου στα ελαφρά να μην περάσει αυτό που είπε ο Κώστας.

Οταν διαπιστώθηκε από έρευνα του Πολυτεχνείου ότι πατάτες, καρότα, κρεμμύδια του εμπορίου είναι τίγκα στα προαναφερθέντα, άρα και μη βρώσιμα, το μόνο που ακούστηκε είναι το "πω, πω που ζούμε". Και είναι ΚΑΙ επιστημονικά διαπιστωμένο ΚΑΙ μας αγγίζει ΑΜΕΣΑ.

H (τυχόν) χρόνια έκθεσή σου σε βαρέα μέταλλα Κώστα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις επιπτωσεις και τρόπο ιογενούς δράσης μιας γρίπης, πόσο μάλλον μίας που διαφέρει σε πολλά σημεία από άλλες για τις οποίες ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσει με ευκολία αντισώματα. Ίσα ίσα, είναι μια ακόμη από τις εκατοντάδες καθημερινές μικροεπιβαρύνσεις του οργανισμού μας (από το κάπνισμα μέχρι την μοντέρνα αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος) που μας κάνουν συνεχώς πιο ευάλωτους, όχι μόνο σε αυτή αλλά και σε άλλες ασθένειες.

Και αυτό είναι μονάχα μία από τις τουλάχιστον 27 εξαιρετικά αποπροσανατολισμένες απόψεις που διάβασα. Δυστυχώς δεν θα κάτσω να τις αναλύσω όλες, (α) γιατί δεν έχω το χρόνο να το κάνω με τον τρόπο που πρέπει, (β) γιατί αναπόφευκτα θα κυλιστούμε στις διαδικτυακές λάσπες, (γ) γιατί μερικοί δεν πρόκειται καν να τους δώσουν σημασία επειδή δεν τους ενδιαφέρουν συνήθως αυτά που γράφω. Ανταλλαγή απόψεων για τη γρίπη αυτή σε τετ α τετ με όποιον πετύχω (προσεχώς). Απλά να μην παρασύρεστε όχι μόνο από τη μάζα του υπέρ, αλλά πολύ περισσότερο και του κατά.

Η ουσία των λεγομένων μου είναι αυτό:

Αυτή η γρίπη, γρίπη είναι και θα περάσει.

Το θέμα είναι τι είδους ανθρωποι θα είμαστε μετά το πέρασμά της.

Είναι περισσότερο φιλοσοφικό το ζήτημα, παρά ιατρικό.

Όχι δεν το έχω κάνει. Δεδομένα:

1. απ'όσο γνωρίζω δεν έχω κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (και είμαι πολύ πολύ τυπικός στις εξετάσεις που κάνω)

2. πρόκειται για μια ασθένεια με πολύ χαμηλό ποσοστό σοβαρών περιπτώσεων

3. δε βρίσκομαι κοντά σε άτομα που πιθανή έκθεσή τους στον ιό θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρή (μωρά, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας πχ καρδιά, αναπνευστικό κλπ) είτε στο σπίτι είτε στη δουλειά (νοσοκόμος, νηπιαγωγός, δάσκαλος)

4. δεν έχω μια δουλειά που να με αναγκάζει να συναναστρέφομαι πολύ κόσμο καθημερινά (οδηγός λεωφορείου, σερβιτόρος)

Με δεδομένα τα παραπάνω λοιπόν θεωρείται απίθανο εγώ προσωπικά να έχω σοβαρό πρόβλημα εάν νοσήσω και επιπλέον δεν αποτελώ σοβαρό κίνδυνο σε κανέναν από τους γύρω μου. Έτσι, εάν αρρωστήσω θα φροντίσω να μείνω κλεισμένος σε ένα δωμάτιο για μια βδομάδα μέχρι να μου περάσει.

Γενικώς τα πάντα είναι στατιστικά. Εάν το εμβόλιο σου δίνει πιθανές παρενέργειες 0.0001% και η πιθανότητα να πάθεις κάτι σοβαρό από τον ιό είναι 0.000001% και επιπλέον μπορείς να απομονωθείς άμεσα εάν χρειαστεί ώστε να μη δημιουργήσεις πρόβλημα σε άλλους τότε δε βλέπω το λόγο να εμβολιαστείς. Εκτός προφανώς αν σου το ζητήσει ο γιατρός σου.

Πέραν αυτού. Σταματήστε ρε άνθρωποι να βάζετε τη λέξη πανδημία σε εισαγωγικά. Η πανδημία δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των θανάτων! Πανδημία δε σημαίνει "θα πεθάνει το 80% του πλανήτη". Υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός της λέξης και έχει να κάνει με τον αριθμό και το ποσοστό ατόμων που ΝΟΣΟΥΝ (και όχι που πεθαίνουν) και τη χρονική και γεωγραφική εξάπλωση της νόσου. Μπορεί να γίνει και πανδημία μεταδοτικών παρανυχίδων χωρίς κανένα θάνατο. Και πάλι πανδημία θα χαρακτηριστεί.

Και κάτι συμπληρωματικά: το ότι δεν το κάνω το ρημάδι το εμβόλιο οφείλεται περισσότερο στο ότι απεχθάνομαι να μπουκώνομαι με φάρμακα με το παραμικρό (πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΚΑΝ το παραμικρό), παρά ότι πιστεύω σε συνωμωσίες.

Εξάλλου έχω ξεπεράσει εδώ και αρκετά χρόνια το σύνδρομο Έριχ φον Ντένικεν.

Επίσης φοβάμαι τις βελόνες.

Trending...

Νέα θέματα

Back