- Πόντοι
- 1,788
Αν διάβασες τις αρχικές μου τοποθετήσεις, διευκρίνισα ότι νομικά η υπόθεση δεν αξίζει να πάει παρακάτω.dimsonic είπε:μια και αντιπροσωπεύεις τον χώρο της Θέμιδας μας λες τα εξής (αν θες)
αν ένας παθών σαν τον op ήθελε να απευθυνθεί σε δικαστήριο (τον αρμόδιο χώρο) διότι είναι σίγουρο από την περιγραφή ότι αδικήθηκε, και κατέφευγε σε σένα βρε αδερφέ....
1. τι κόστος θα είχε το όλο πακέτο (πες μας απλώς τι θα έπαιρνε ένας συνάδελφος, τι προβλέπει ο κώδικας αμοιβών, τα παράβολα κλπ)
2. πόσο χρόνο θα χρειαζόταν να επιλυθεί η υπόθεσή του (από εύλογο έως μέγιστο)
3. έχεις τέτοιες υποθέσεις συχνά? Κάθε πότε ? Εχουν άλλοι συνάδελφοι?
4. Αν συνέβαινε σε σένα θα κατέφευγες στη δικαιοσύνη?
Και τούτο διότι (νομικά μιλώντας ) η πραγματική –μοναδική ζημιά που έπαθε είναι η διαφορά ανάμεσα στην τιμή που πήρε (έστω από λάθος) και στη νέα τιμή.
Επίσης , τυχόν άλλες δαπάνες που έκανε πριν το στάδιο της αγοράς (π.χ. αν πήγε στο κατάστημα με taxi για να παραλάβει κ.λ.π).
Χωρίς να ξέρω , πιθανολογώ ότι η διαφορά παλαιάς με νέα τιμή, είναι μικρή για δικαστικά έξοδα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις , αν δεν είσαι δικομανής, τα αφήνεις και πας παρακάτω.
Αν όμως σε «πνίγει το δίκιο» και δεν μπορείς να πας παρακάτω (να το καταπιείς) …….τοτε πας στα δικαστήρια.
ΔΕΝ βγαίνεις, σε άσχετους χώρους , ΔΗΜΟΣΙΑ, και λες ό,τι λες, διότι γεννούνται τα εξής (εύλογα) ερωτήματα :
1ον Και που ξέρω εγώ ότι ο OP (δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο- γενικά μιλάω), λέει την αλήθεια;
2ον Το να λες ότι δυνητικά παρέχω το δικαίωμα απάντησης στον άλλο , σημαίνει ότι ο άλλος οφείλει να το αποδεχτεί (ως χώρο debate) ;
Μπορεί π.χ. όπως εσύ λες :
Αυτός να μην έχει χρόνο (ή τη διάθεση) να απαντάει στον καθένα, στο Noiz, στο Fb στο instargram και…….στο Twitter καιΔεν έχω χρόνο, ούτε για τηλεφωνήματα, ούτε για γραμματείς, ούτε για πωλητές ούτε για υπεύθυνους που θα προσπαθούν να μου εξηγήσουν ότι κάνουν ό,τι μπορούν αλλά ο εισαγωγέας τους "έριξε".
3ον. Αν επιλέξει (ο καταστηματάρχης) την ορθή οδό ως άμυνά του (αντί να απαντήσει στο forum) ήτοι τα δικαστήρια, τι θα γίνει;
Θα σου πω εγώ:
Ο κάθε OP (όχι ο συγκεκριμένος) , θα πληρώσει καταρχήν παραπάνω έξοδα από ό,τι θα πλήρωνε αν ΑΥΤΟΣ ο ΙΔΙΟΣ ξεκινούσε τον δικαστικό αγώνα: (άλλο να πας για μια μικροδιαφορά στο ειρηνοδικείο, και άλλο να βρεθείς κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση + μια αγωγή αποζημίωσης).
Ακόμα λοιπόν, και ΔΙΚΙΟ, να είχε ο op, θα πληρώσει τελικά παραπάνω, αν δεν ξεκινήσει αυτός τη δίκη, αλλά επιλέξει (με λάθος τρόπο) να «αμυνθεί» (σε ένα forum π.χ.) . Διότι ακόμα και να αθωωθεί και να κερδίσει και την αγωγή αποζημίωσης ΉΔΗ θα έχει πληρώσει πολλαπλάσια στα δικαστήρια
Τελευταία επεξεργασία από moderator: