Νεα Yamaha synths: MOXF6 & MOXF8

marathon είπε:
Κακώς...είναι το πιο αξιόπιστο κινέζικο προϊόν για μουσικούς... :D
Για studio ναι, όχι όμως για live. Για live, προσωπικά εμπιστεύομαι μόνο πραγματικά μουσικά όργανα. Όσο καλά σεταρισμένος κι αν είναι ένας υπολογιστής, ένα πλήκτρο είναι χίλιες φορές πιο αξιόπιστο.

cyclops είπε:
Για studio ναι, όχι όμως για live. Για live, προσωπικά εμπιστεύομαι μόνο πραγματικά μουσικά όργανα.
Στον John McLaughlin πές το ;)

marathon είπε:
Στον John McLaughlin πές το ;)
Φαντάζομαι ότι ο εν λόγω κύριος έχει πίσω του τεχνικούς που φροντίζουν να είναι όλα στην πένα. Έτσι ξέρω κι εγώ. Ειδάλλως, αν τα φέρνει πέρα μόνος του, πες του είναι πολύ θαρραλέος, οπότε respect. ;D

cyclops είπε:
Φαντάζομαι ότι ο εν λόγω κύριος έχει πίσω του τεχνικούς που φροντίζουν να είναι όλα στην πένα. Έτσι ξέρω κι εγώ. Ειδάλλως, αν τα φέρνει πέρα μόνος του, πες του είναι πολύ θαρραλέος, οπότε respect. ;D
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο θάρρος...Μac, Αmplitube έπαιζε γιατί δεν ήθελε να κουβαλάει βάρος στα αεροπλάνα ;)

και που ξερω εγω αμα δεν βαζει κανα media player να παιζει και ολα τα αλλα να ειναι ψαρωτικα?

χαχα λολ

cyclops είπε:
δεν το έχω υπόψη μου το περιστατικό με τους Dream Theater στη Σουηδία
Βασικα δεν ηταν ακριβως ετσι  τελικα ... εδω ειναι το βιντεο hττp://www.youtube.com/watch?v=VItvcBkLoLU . Απλα δεν το ειδα για να το θυμηθω μολις το ανεφερα,γιατι η συνδεση μου ειναι χειροτερη κ απο dial up. Οπως κ να εχει, αυτο ηθελα να πω πως αν το λειτουργικο ειναι σταθερο δεν υπαρχει (για μενα ) θεμα boot.

Στάθης είπε:
Βασικα δεν ηταν ακριβως ετσι  τελικα ... εδω ειναι το βιντεο hττp://www.youtube.com/watch?v=VItvcBkLoLU . Απλα δεν το ειδα για να το θυμηθω μολις το ανεφερα,γιατι η συνδεση μου ειναι χειροτερη κ απο dial up. Οπως κ να εχει, αυτο ηθελα να πω πως αν το λειτουργικο ειναι σταθερο δεν υπαρχει (για μενα ) θεμα boot.
Σαφώς και είναι σταθερότατο. Το θέμα είναι ότι το προηγούμενο flagship μοντέλο της Korg, το Oasys, υποτίθεται ότι έτρεχε μία music-modified έκδοση του Linux, που φυσικά ήταν μονταρισμένη να παίζει με τα συγκεκριμένα hardware εξαρτήματα του μηχανήματος. Αυτό υποθέτω ότι γίνεται για να μπορούν να τρέξουν οι virtual μηχανές σύνθεσης, και φαντάζομαι ότι και ο Κρόνος κάπως έτσι είναι στημένος, μάλιστα στο manual αναφέρει ότι διαθέτει πολυπύρηνο επεξεργαστή. Τα ηλεκτρονικά μουσικά όργανα είναι εδώ και πολύ καιρό υπολογιστές, γι' αυτό άλλωστε και έχουν όλα τα εξαρτήματα που έχει ένας σύγχρονος υπολογιστής (π.χ. SSD, USB, Firewire, Ethernet, WiFi ) μπορούν να αναβαθμίζονται σαν υπολογιστές και να επικοινωνούν με PC/Mac για ανταλλαγή αρχείων και πολλά άλλα. Έχουν όμως μία μεγάλη διαφορά: το όποιο λειτουργικό τρέχουν είναι σεταρισμένο για σύνθεση ήχου και παραγωγή μουσικής. Πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να σετάρεις έναν υπολογιστή για να είναι τόσο αξιόπιστος σε live. Στο studio δε χάλασε κι ο κόσμος να κρασάρει μία-δύο φορές, αρκεί να έχεις σώσει τη δουλειά σου. Στο live τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά και πολύ συγκεκριμένα. ;)

Last edited:
trolley είπε:
Το επιχείρημα για το iPhone που κατασκευάζεται στη Κίνα, το έγραψα εγώ πρώτος στο νήμα
Ας μην θυμήσω βραδυάτικα ποιο ακριβώς τεχνολογικό επίτευγμα που βρίσκεται στα χέρια εκ/ρίων ανθρώπων φτιάχνεται στην Κίνα.
Εσυ απλα εκανες μια νυξη γι αυτο, ενω Εγω το ανεφερα πρωτος. 8)

.. μαζί με μία νύξη ότι στο SoundOnSound υπάρχει ένα review για τη φερόμενη ως ναυαρχίδα της Yamaha, για την οποία καταγγέλεται ότι επίσης έχει πρόβλημα με την ποιότητα του κλαβιέ...
Πάντως, κριτική δέχεται ΚΑΙ η ναυαρχίδα για την ποιότητα του κλαβιέ. (Βλέπε SoundOnSound).
Αυτο δεν ειναι νυξη, αυτο ειναι ευθεια αναφορα στο Motif XF, το οποιο ως γνωστον ειναι η ναυαρχιδα της Yamaha. 8)

Btw, μόλις παραγγειλα 12 σουβλακια απ'τον Αποστολου γιατι δεν μαγειρεψαμε σημερα. Το γραφω για να χαλαρωσουμε και να ξεφυγουμε λιγο απο τον "σαχλαμπουρδισμό" του ποστ.
dip_eat0.gif

Εγώ πάντως επιμένω στην άποψή μου περί κινεζικής κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών και εξαρτημάτων. Δεν είναι όπως παλιά, έχουν αλλάξει τα πράγματα από την άποψη του τελικού αποτελέσματος. Δυστυχώς οι αντίξοες συνθήκες για τους εργάτες, όπως και τα εργατικά ατυχήματα, συνεχίζονται.

Προσωπικά δε θα είχα κανένα πρόβλημα το workstation μου να είναι made in China, απ' τη στιγμή που πληρούσε κάποιες πολύ συγκεκριμένες τεχνικές και ποιοτικές προδιαγραφές. Για παράδειγμα, αν το οποιοδήποτε Motif, Kronos ή Fantom τιμολογούνταν στο 70-80% της αρχικής τιμής ή ακόμα πιο κάτω, και ποιοτικά ήταν στα ίδια επίπεδα με το made in Japan μοντέλο, δε θα με πείραζε η ταμπέλα "Made in China" στο πίσω μέρος.

Πάντως έτσι κι αλλιώς θεωρώ απλά θέμα χρόνου να μεταφερθεί όλη η παραγωγή των ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων και μηχανημάτων στην Κίνα, κάτι που έχει γίνει για την πιο γοργά αναπτυσσόμενη βιομηχανία αυτή τη στιγμή, αυτή των φορητών συσκευών επικοινωνίας (smartphones, tablets κλπ).

Eγω αυτη τη στιγμη παντως ειμαι καλλυμενος αφου εχω synths που γραφουν Made In Japan/USA/Germany/China. 8)

Από τη στιγμή που οι εταιρίες έχουν γραμμή παραγωγής π.χ. στην Ιαπωνία, λογικό είναι να φτιάχνουν εκεί τα ακριβότερα- ποιοτικότερα μηχανήματά τους, και τα φτηνά μόνο στην Κίνα. Αν κλείσουν τις ακριβές γραμμές παραγωγής και μείνουν μόνο οι κινέζικες, τότε θα φτιάχνονται εκεί και τα ακριβά.

Οσο αφορά τα Live, προσωπικά πιστεύω ότι ένα PC με το κατάλληλο software είναι το καλύτερο workstation που υπάρχει ΑΛΛΑ, υπάρχει το εξής θέμα: 1ον) για να ισχύει αυτό πρέπει να μιλάμε για σταθερό και όχι laptop και 2ον) ακόμα και αν μας έφτανε το laptop, ένας πληκτράς θα έπρεπε να έχει και το... πλήκτρο του μαζί  ;D δηλαδή έναν controller, δηλαδή πάλι θα κουβάλαγε το πλήκτρο ΣΥΝ το Laptop κλπ, ΟΠΟΤΕ δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να το κάνει αυτό, διότι ένα σύγχρονο workstation, ακόμα και ένα φτηνό μοντέλο όπως το Moxf, έχει ότι ΜΑ ΟΤΙ χρειάζεται ένας πληκτράς για να κάνει Live, πιάνα hammonds κλπ, σε παράπάνω από ικανοποιητική ποιότητα. Ναι, για μένα είναι πλέον άκυρο να συγκρίνεις τα PC όσο αφορά την παραγωγή, αλλά σε Live όλα τα παραπάνω ισχύουν, και αν βάλεις μέσα και την αξιοπιστία, το χαμηλότερο κόστος, τη μηδενική συντήρηση, ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ στις κακουχίες κλπ, τότε η επιλογή του hardware είναι ΙΜΗΟ μονόδρομος.

Ας επανελθουμε στο MOXF κι ας παρουμε μια ιδεα απο τα Performances του σε δυο βιντεο. Και τα δυο μαζι ειναι κανα 40λεπτο, οσοι δεν βαριεστε αραξτε και ακουστε.

Ωραία ambiences. Πεντακάθαρος ήχος, πέρα από οποιαδήποτε ένσταση για ελλείψεις χαρακτηριστικών, ο ήχος είναι πεντακάθαρος.

Προσωπικά αυτή την ισχύ θα την ήθελα και σε ένα rack κάποια στιγμή. Πολλές φορές δεν έχεις χώρο για ακόμα ένα πλήκτρο, και η δυνατότητα να έχεις τόσους ήχους στα χέρια σου είναι πολύ δελεαστική.

Άλλο ένα βιντεάκι με παραδείγματα ήχων:

cyclops είπε:
Άλλο ένα βιντεάκι με παραδείγματα ήχων:
Aχ μπρε Cyclops, δεν με παρακολουθεις και τζαμπα ποσταρω. :P Το παραπανω βιντεο υπαρχει ηδη απο τις 26/10 στο τελος της σελιδας 2, μαζι με αλλα τρια βιντεο. 8)

Waterfall-K είπε:
Aχ μπρε Cyclops, δεν με παρακολουθεις και τζαμπα ποσταρω. :P Το παραπανω βιντεο υπαρχει ηδη απο τις 26/10 στο τελος της σελιδας 2, μαζι με αλλα τρια βιντεο. 8)
Επανάληψις, η μήτηρ της μαθήσεως. ;D

Οσο για το rack που λες, θα ηταν καλη ιδεα, αλλα τα τελευταια χρονια οι περισσοτερες εταιρειες δεν βγαζουν rack εκδοσεις των synths τους. Το τελευταιο rack απο Yamaha ειναι το Motif XS rack το οποιο ειναι το ΜΟΧ/Motif XS χωρις sampler & sequencer. Ωραιο rack αλλα ακομα πωλειται στα 1400€, πανακριβο πλεον αν σκεφτεις οτι με 770€ αγοραζεις την keyboard εκδοση του και με 990€ αγοραζεις το πολυ καλυτερο MOXF.

Ας ελπισουμε οτι η Yamaha θα κυκλοφορησει και ενα rack για το ΜΟΧF, και ας ελπισουμε να το ονομασει MOXF rack και οχι Motif XF rack για να τσιμπησει την τιμη του. Aν και η δευτερη επιλογη μαλλον ειναι εντελως ηλιθια μια και κανεις δεν θα αγορασει ενα ακριβο Motif XF rack οταν υπαρχει ηδη στην αγορα με λιγοτερα λεφτα το ιδιο synth σε keyboard εκδοση.

Waterfall-K είπε:
Οσο για το rack που λες, θα ηταν καλη ιδεα, αλλα τα τελευταια χρονια οι περισσοτερες εταιρειες δεν βγαζουν rack εκδοσεις των synths τους. Το τελευταιο rack απο Yamaha ειναι το Motif XS rack το οποιο ειναι το ΜΟΧ/Motif XS χωρις sampler & sequencer. Ωραιο rack αλλα ακομα πωλειται στα 1400€, πανακριβο πλεον αν σκεφτεις οτι με 770€ αγοραζεις την keyboard εκδοση του και με 990€ αγοραζεις το πολυ καλυτερο MOXF.

Ας ελπισουμε οτι η Yamaha θα κυκλοφορησει και ενα rack για το ΜΟΧF, και ας ελπισουν ενα το ονομασει MOXF rack και οχι Motif XF rack για να τσιμπήσει την τιμη του. Aν και η δευτερη επιλογη μαλλον ειναι εντελως ηλιθια μαι και κανεις δεν θα αγορασει ενα ακριβο Motif XF rack οταν υπαρχει ηδη στην αγορα με λιγοτερα λεφτα το ιδιο synth σε keyboard εκδοση.
Για μένα προσωπικά ένα MotifXF/MOXF Rack θα ήταν ονειρεμένος συνδυασμός με ένα Roland Integra 7. Τρομερά songwriting εργαλεία και άψογες προσθήκες στο ήδη υπάρχον home studio setup μου.

Zuper θα ηταν, αρκει οπως ειπα να μη το παρακανουν με την τιμη του rack. Αν δεν ειχε κυκλοφορησει το MOXF, ενα Motif XF rack θα μπορουσε να βγει στα 1200/1400€, με την ελευση του MOXF ομως αυτο πλεον δεν μπορει να γινει, κι αν γινει η τιμη του rack πρεπει να ειναι φυσικα χαμηλοτερη απο αυτη του MOXF6.

Trending...

Νέα θέματα

Back