- Πόντοι
- 38
Γι'αυτο και μετραμε τα πολυφωνικα αναλογικα στο ένα χέρι, ενω μονοφωνικα ξεφυτρωνουν καθε βδομαδα.cyclops είπε:Πολύ προτιμότερο για μένα ένα ποιοτικότατο VA με όλα τα bells & whistles. Αν είναι να πληρώσω κανένα τριχίλιαρο (τουλάχιστον, για να μην πω παραπάνω) για 8 ή 12 φωνές, να μου λείπει. Γιατί αν γυρίσει κανένας να μου πει ότι αν σκάσει μύτη ένα 8φωνο ή 12φωνο pure analog Yamaha ή Roland θα το τιμολογήσουν λιγότερο από το Prophet-12, θα γελάσουν και οι πέτρες. ;D
Είναι και τέτοια η φύση των ήχων τους, που δε χρειάζονται τα πολυ γρηγορα envelopes ή τα τσιριχτα φίλτρα. Ισως το Polyevolver να εχει περισσότερο νοημα υπαρξης, λόγω των ξεχωριστων sequencers για καθε φωνή, αρα μιλάμε στην ουσια για 4 monosynths.
Kι εκει ομως, πολλοι προτιμουν να εχουν διαφορετικά μικρα monos (dark energy, monolancet κτλ), για μεγαλύτερη ευελιξία στον ήχο.
Και όπως είπες, ειναι δύσκολο πλεον να χτυπήσει κάποιος τον μπαρμπα Dave στα πολυφωνικά. Ο ανθρωπος εχει παρει μονοπώλιο την αγορα και κάνει χαβαλε.
Τελος, νομίζω πως εχουμε διαφορετική αποψη για τον όρο "πληκτραδες". Προσωπικά δε θεωρω ίδιο target group τους παρακατω:
- Πιανιστες που παρατησαν το ωδείο και μπήκαν σε ροκ μπαντα, και εγιναν και οργανιστες, και τσεμπαλίστες και lead synhίστες, μεσω ενος rompler τύπου Triton (ονοματα δε λέμε ;D γκουχουneeqγκουχου)
- Αρμονιστες του μεροκάματου, που παιζουν ταυτοχρονα τα μερη του ζουρνα και του μπασου, με triton, pa80 και Μ1
- Παραγωγοι που χρησιμοποιούν συνθς μεταξυ αλλων οργάνων (mpc, κιθαρες κτλ).
- Συνθάκηδες που προγραμματίζουν patterns και παιζουν live.
- Κιθαρίστες που εχουν και ενα συνθ στην ακρη, το πατάνε και κανει μπλιιιι μπλιιιι μπλιιιι μπλιιιι ουιιι ουιιι ουιιιι
- Πειραματιστες που ψαχνουν τρόπους να καουν τα ηχεια τους.
Κανεναν απο τους παραπάνω, δε θεωρώ πιο "κανονικούς" πληκτραδες.
Και σίγουρα η αγορα των αναλογικών ΔΕΝ αφορα τις 2 πρωτες κατηγορίες.
Οπως και τα romplers δεν αφορουν τους υπόλοιπους