NAMM 2025

Απο το Martin camp έχουμε 2 νέες signature κιθάρες για τον τιτανομέγιστο Billy Strings, μια D-28 και μια πολύ πιο οικονομική D-X2E. Χαρακτηριστικό τους το ελαφρώς μικρότερο scale length στις 25 ίντσες ακριβώς.

1737665072257.png

Eπίσης, φτίαξανε αυτό, την Grand J-28E:

1737665149414.png

For reasons, I guess.

Επίσης επανήλθε η σειρά 17 (η ΣΩΣΤΗ σειρά 17, ο προπατέρας της all-mahogany σειρας 15), έχουμε νέο επετειακό one-off μοντέλο που είναι (αισθητική aside) τρομερά εντυπωσιακή δουλειά και μερικά ακόμη νέα μοντέλα...

Eπίσης, φτίαξανε αυτό, την Grand J-28E:
Ως ο "άνθρωπος" μας αναφορικά με τα ακουστικά όργανα- που οι περισσότεροι έχουμε "μαύρα μεσάνυχτα" και εγώ πρώτος- για λύσε μου την απορία, που μου δημιούργησε αυτή η κιθάρα...
Το γεγονός ότι οι χορδές δεν περνάνε πάνω από την τρύπα, δεν έχει αντίκτυπο στην ακουστική του οργάνου; Και δεν νομίζω να έχω ξανά δει κάτι τέτοιο - καθώς και double neck ακουστική.
Οδυσσέα, διαφώτισε...

Καλά 5 πράγματα ξέρω, μη νομίζεις... γενικά οι double-necked ακουστικές είναι τρομερά σπάνιες ως κατασκευές, ακόμα περισσότερο απο τις ηλεκτρικές. Παραδείγματα βέβαια και υπάρχουν απο...απαρχές χρόνου, στα early days γινόντουσαν τρελά πειράματα.

Σε κάθε περίπτωση, το οτι οι χορδές και το soundhole δεν είναι ευθυγραμμισμένα είναι το λιγότερο - δεν υπάρχει λόγος να είναι, τόσα όργανα επιβιώνουν με offset soundholes, απο βιολιά ως μοντέρνες ακουστικές με upper bout soundholes. Αλλού ειναι τα δύσκολα - στο πώς καταφέρνεις να στήσεις κάτι που όχι μόνο να αντέχει τόση τάση χορδών αλλά να ακούγεται και αξιοπρεπώς.

Toν Δεκέμβριο πάντως βρέθηκα σε ενα viewing οπου υπήρχε όχι μια αλλα δύο double neck ακουστικές! Και πολύ πολύ περίεργες μάλιστα - στα δεξιά έχουμε μια ακουστική + μαντολίνο του Andy Manson και στα αριστερά μια μπαροκίζουσα doubleneck του Andrew Manson (άλλος αυτος) με vaulted πλάτη με ντούγιες, solid κεφαλάρια με κλειδιά friction, ένα μανίκι 6χορδο scalloped και ενα 12χορδο. Τρέχα γύρευε!

Anyway πίσω στη NAMM!

Attachments

• PXL_20241202_125251298.jpg
    PXL_20241202_125251298.jpg
    163.6 KB · Εμφανίσεις: 0
Αν περάσεις από την Kurzweil κάνε μου δυο χάρες σε παρακαλώ.

1. Φωτογραφίες του περιπτέρου με τα προϊόντα.
2. Ρώτησε τον εκεί υπέυθυνο: "αυτά τα "coming soon " στο site σας είναι από τον Μάρτη του 2024, μήπώς κλείσατε;"

At last !!!

Καλά 5 πράγματα ξέρω, μη νομίζεις... γενικά οι double-necked ακουστικές είναι τρομερά σπάνιες ως κατασκευές, ακόμα περισσότερο απο τις ηλεκτρικές. Παραδείγματα βέβαια και υπάρχουν απο...απαρχές χρόνου, στα early days γινόντουσαν τρελά πειράματα.

Σε κάθε περίπτωση, το οτι οι χορδές και το soundhole δεν είναι ευθυγραμμισμένα είναι το λιγότερο - δεν υπάρχει λόγος να είναι, τόσα όργανα επιβιώνουν με offset soundholes, απο βιολιά ως μοντέρνες ακουστικές με upper bout soundholes. Αλλού ειναι τα δύσκολα - στο πώς καταφέρνεις να στήσεις κάτι που όχι μόνο να αντέχει τόση τάση χορδών αλλά να ακούγεται και αξιοπρεπώς.

Toν Δεκέμβριο πάντως βρέθηκα σε ενα viewing οπου υπήρχε όχι μια αλλα δύο double neck ακουστικές! Και πολύ πολύ περίεργες μάλιστα - στα δεξιά έχουμε μια ακουστική + μαντολίνο του Andy Manson και στα αριστερά μια μπαροκίζουσα doubleneck του Andrew Manson (άλλος αυτος) με vaulted πλάτη με ντούγιες, solid κεφαλάρια με κλειδιά friction, ένα μανίκι 6χορδο scalloped και ενα 12χορδο. Τρέχα γύρευε!

Anyway πίσω στη NAMM!
Βαρβάτος οπλισμός εσωτερικά σε όλο το καπάκι. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει όπως και δεν ξέρω τι λέει απο ήχο.

Μου αρέσει η ιδέα αλλά έχω αρκετές απορίες που μονο με περιεργασία απο κοντά λύνονται.
Άραγε να συντονιζονται οι χορδές της άλλης όταν παιζεις στη μία?

Επίσης double neck είχαμε δει. Αλλά μονο για ελεύθερα μπάσα όπως οι βιενέζικες. Τώρα βλέπω αυτές που έβαλες παραπάνω.

Φαντάσου τώρα να βάζεις τέτοια κιθάρα σε ΜΜΜ... και να ψαχνεις για gigbag κλπ

Last edited:
'Eνα άλλο απο τα πιο κουφά που έχω δει για τη φετινή NAMM, και Κανιμόθριε αν την πετύχεις πουθενά let us know, είναι η Sine της Verso Instruments - μια νεα ηλεκτρική που είναι κατασκευασμένη με τους μαγνήτες πάνω σε μια επιφάνεια σαν έλασμα, που ο παίκτης μπορεί να λυγίσει με ρυθμικό τρόπο, φέρνωντας του μαγνήτες πιο μακριά απο τις χορδές και δημιουργώντας ένα μηχανικό tremolo effect (ή να το χρησιμοποιήσει για να κοντρολάρει άλλα).

1737710786833.png

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back