Ως ο "άνθρωπος" μας αναφορικά με τα ακουστικά όργανα- που οι περισσότεροι έχουμε "μαύρα μεσάνυχτα" και εγώ πρώτος- για λύσε μου την απορία, που μου δημιούργησε αυτή η κιθάρα...Eπίσης, φτίαξανε αυτό, την Grand J-28E:
Αν περάσεις από την Kurzweil κάνε μου δυο χάρες σε παρακαλώ.
1. Φωτογραφίες του περιπτέρου με τα προϊόντα.
2. Ρώτησε τον εκεί υπέυθυνο: "αυτά τα "coming soon " στο site σας είναι από τον Μάρτη του 2024, μήπώς κλείσατε;"
Βαρβάτος οπλισμός εσωτερικά σε όλο το καπάκι. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει όπως και δεν ξέρω τι λέει απο ήχο.Καλά 5 πράγματα ξέρω, μη νομίζεις... γενικά οι double-necked ακουστικές είναι τρομερά σπάνιες ως κατασκευές, ακόμα περισσότερο απο τις ηλεκτρικές. Παραδείγματα βέβαια και υπάρχουν απο...απαρχές χρόνου, στα early days γινόντουσαν τρελά πειράματα.
Σε κάθε περίπτωση, το οτι οι χορδές και το soundhole δεν είναι ευθυγραμμισμένα είναι το λιγότερο - δεν υπάρχει λόγος να είναι, τόσα όργανα επιβιώνουν με offset soundholes, απο βιολιά ως μοντέρνες ακουστικές με upper bout soundholes. Αλλού ειναι τα δύσκολα - στο πώς καταφέρνεις να στήσεις κάτι που όχι μόνο να αντέχει τόση τάση χορδών αλλά να ακούγεται και αξιοπρεπώς.
Toν Δεκέμβριο πάντως βρέθηκα σε ενα viewing οπου υπήρχε όχι μια αλλα δύο double neck ακουστικές! Και πολύ πολύ περίεργες μάλιστα - στα δεξιά έχουμε μια ακουστική + μαντολίνο του Andy Manson και στα αριστερά μια μπαροκίζουσα doubleneck του Andrew Manson (άλλος αυτος) με vaulted πλάτη με ντούγιες, solid κεφαλάρια με κλειδιά friction, ένα μανίκι 6χορδο scalloped και ενα 12χορδο. Τρέχα γύρευε!
Anyway πίσω στη NAMM!
Χμμμμ... Να δω (τυχαία θα πω έναν όνομα) τον @Nestoras να παίζει live με μια τέτοια και τι στον κόσμο...είναι η Sine της Verso Instruments
Δεν θα δεις.Χμμμμ... Να δω (τυχαία θα πω έναν όνομα) τον @Nestoras να παίζει live με μια τέτοια και τι στον κόσμο...
Δε λέω, απ' το βίντεο καλά ακούγεται και πλάκα έχει το... ζούλιγμα/τρέμολο, αλλά μέχρι εκεί.
Πάντως το... innovation στο κιθαριστικό σύμπαν δεν παύει να μας εκπλήσσει
Μια από τα ίδια. Και θερμή παράκληση: Ότι "αρχαίο" P και J που να γράφει Fender... πυροβόλα