• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Μουσικοί του δρόμου

Ποια η άποψή σας για μουσικούς του δρόμου;

• Μου αρέσουν αλλά δεν σταματάω να τους ακούσω

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    16
Μια πραγματική ευχάριστη νότα ( και ας είναι καμιά φορά φάλτσα) μέσα στη φασαρία αυτης της πόλης! Θέλει θάρρος κ μεράκι!
Συνεχίστε ακάθεκτοι

Μια πραγματική ευχάριστη νότα ( και ας είναι καμιά φορά φάλτσα) μέσα στη φασαρία αυτης της πόλης! Θέλει θάρρος κ μεράκι!
Συνεχίστε ακάθεκτοι
Συμφωνώ απόλυτα!

Προσωπικά μ'αρέσει να φαλτσάρουν και λίγο, να υπάρχει αυτή η αματσουρίλα επειδή έτσι δίνει ακόμα περισσότερο την εντύπωση του αληθινού δρόμου και των καθημερινών προσώπων, σαν κάποιος περαστικός να άρχισε να τραγουδάει/παίζει μουσική, γενικότερα κάτι μη επιτηδευμένο.

Last edited:
Και θέλω να παίξω στο δρόμο κυρίως για την φάση να δω πως είναι.Μαλιστα το είχα προτείνει στην μπάντα μου και δεν ήταν αρνητικοί.Δικα μας τραγούδια βέβαια και ίσως κάποιες διασκευές. Ίσως το κάνουμε στο μέλλον.Υπαρχουν φοβεροί μουσικοί και επαγγελματίες που παίζουν εκεί όταν δεν έχουν κλείσει σε μαγαζιά από συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους.

Δικα μας τραγούδια βέβαια και ίσως κάποιες διασκευές.

Αυτό είναι σούπερ άμα γίνει!

Πραγματικά αν υπάρχει κάτι που βαρέθηκα να βλέπω σε επανάληψη σε βαθμό υπερκορεσμού είναι τα ίδια και τα ίδια τραγούδια.

Ωραία είναι δεν λέω, αλλά σαν τα καινούρια που κάποιος παίζει για πρώτη φορά, καμία σχέση.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να παίρνεις "βάφτισμα" στον δρόμο της νέας μουσικής σου, να ξέρεις πως όσοι την ακούνε είναι και οι πρώτοι στον κόσμο.

Αν κάποτε γίνεις μεγάλο όνομα, θα βλέπεις παιδάκια (που τότε θα είναι ενήλικοι) να λένε καλά λόγια για σένα, πως θυμούνται τότε που έπαιξες την τάδε μουσική και σε είδαν και από κοντά.

Ίσως το κάνουμε στο μέλλον

Σας το εύχομαι!!

Αυτό είναι σούπερ άμα γίνει!

Πραγματικά αν υπάρχει κάτι που βαρέθηκα να βλέπω σε επανάληψη σε βαθμό υπερκορεσμού είναι τα ίδια και τα ίδια τραγούδια.

Ωραία είναι δεν λέω, αλλά σαν τα καινούρια που κάποιος παίζει για πρώτη φορά, καμία σχέση.

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να παίρνεις "βάφτισμα" στον δρόμο της νέας μουσικής σου, να ξέρεις πως όσοι την ακούνε είναι και οι πρώτοι στον κόσμο.

Αν κάποτε γίνεις μεγάλο όνομα, θα βλέπεις παιδάκια (που τότε θα είναι ενήλικοι) να λένε καλά λόγια για σένα, πως θυμούνται τότε που έπαιξες την τάδε μουσική και σε είδαν και από κοντά.

Σας το εύχομαι!!
Ναι μόνο δικα μας παίζουμε έτσι κι αλλιώς.Αλλα εννοείται ότι έχουμε κάποιες αδυναμίες οπότε μερικές διασκευές δεν είναι κακό.Αλλα όντως και εγώ βαριέμαι να ακούω τα ίδια και τα ίδια.Αφου έχω καταλήξει να ακούω μουσική μόνο από τα μέλη του νοιζ.Οχι άλλο Hotel California!!!!

Οχι άλλο Hotel California

Γενικά όχι άλλα υπέροχα τραγούδια που έγιναν mainstream και πλέον τα έμαθαν και οι φασαίοι, αφήστε μερικά για τους μύστες, να νιώσουν αυτή την ζεστασιά και ανάταση πνεύματος όταν μόνοι τους θα τα ανακαλύψουν κάποτε τυχαία, φτάνει η έτοιμη τροφή!

Εγω δεν βρήκα κάτι αντιπροσωπευτικό στις επιλογές....έβαλα 3, αντιφατικά κάπως.
Γενικά, δεν μου αρέσει το όλο κόνσεπτ του "παίζω μουσική στο δρόμο". Το βάζω στην ίδια φάση με το "πουλάω κάστανα, καλαμπόκια, μπαλόνια κλπ".
Περισσότερο μου είναι αδιάφορο. Δεν θα κάτσω να ακούσω, δεν θα ασχοληθώ καθόλου.
Γενικά όμως, δεν μου κολλάει καλά. Η μουσική (όπως και τα κάστανα, τα καλαμπόκια, τα μπαλόνια κλπ) δεν είναι για το δρόμο. Βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο γιατι τα μέρη αυτά είναι πολυσύχναστα και σκοπεύουν στο κέρδος.

το όλο κόνσεπτ του "παίζω μουσική στο δρόμο". Το βάζω στην ίδια φάση με το "πουλάω κάστανα, καλαμπόκια, μπαλόνια κλπ".

Καμία σχέση μικροπωλητές με καλλιτέχνες.

Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι αλλά όλες οι απόψεις καλοδεχούμενες.

Η μουσική δεν είναι για το δρόμο
Αυτό δε ξέρω πως το εννοείς. Δρόμο όπως λέμε γενικά εκτός κάποιου μαγαζιού που χτίστηκε αποκλειστικά για να στεγάζει την μουσική (ωδεία, όπερες, κέντρα, κτλπ) ή δρόμο όπως το εννοούν απαξιωτικά και όπου λάχει;

Επειδή δρόμος με δρόμος έχει διαφορά. Π.χ. τώρα πριν 2 βδομάδες στα κάλαντα, πόσοι εκατοντάδες εποχιακά πλανόδιοι μουσικοί έπαιζαν στον δρόμο, μερικοί και με βιολιά, ολόκληρες ορχήστρες, άλλοι από θεατρικούς θίασους, κτλπ.

Η μουσική είναι για κάθε χώρο.

Άλλο αν μερικοί συνήθισαν μόνο να παίζουν μέσα.

Ολόκληρα είδη μουσικής (country, hip hop/rap, blues, manele, εκείνη η παραδοσιακή μουσική που παίζουν στο Μεξικό που κάνουν καντάδες, κτλπ) στα αρχικά τους στάδια παιζόταν αποκλειστικά έξω με γυρολόγους μουσικούς.

Η δική μου γνώμη είναι ότι υπάρχουν όλες οι μουσικές εκδοχές στο δρόμο,
από χαρισματικούς μουσικούς, μέχρι φάλτσους ζητιάνους που τους βάζουν κυκλώματα
να παίζουν κατακρεουργούν τη μουσική και να κάνουν π.χ. το κάθε παιδάκι να μην θέλει να ξαναδεί ακκορντεόν στη ζωή του.

Έχω παίξει στο δρόμο, αλλά μόνο στο εξωτερικό.
Το έχω κάνει κυρίως για τη φάση και για να γνωρίσω άμεσα άλλους μουσικούς,
όπως και έγινε.

Κάθε πόλη είχε και άλλους κανόνες. Σε άλλους επιτρεπόταν ενισχυτής,σε άλλες όχι...
Έχει τύχει να πάω σε δημαρχείο πόλης ώστε να περάσω από audition, ώστε να διακρίνουν ότι είμαι μουσικός και όχι ζητιάνος.
Η άδεια κόστιζε 10ευρώ/μέρα και μέρος αλλάζαμε κυκλικά ανά σχεδόν μία ώρα.

Αυτό αν το κάνω ποτέ θα με ολοκληρώσει πραγματικά, διότι αν και μεγάλωσα τώρα, είμαι και παλιός μποξέρ, οπότε αν μου το κάνει κάποιος, δεν πάει να έχει και μπαζούκας, θα του έριχνα τόσα χτυπήματα που θα τον άφηνα στον τόπο, αν και δε θα έρχονταν γιατί είμαι και τώρα βαρέων βαρών, είμαι πολύ γομάρι, αν με δεις θα καταλάβεις, δεν έρχονται🤣

Άνθρωπε με τη μοναδική λάμψη, επειδή έχω βιώσει διάφορα περιστατικά, στην πράξη είναι αλλιώς τα πράγματα..
Παίζει το στοιχειο του αιφνιδιασμού, παίζει και να σου έρθει καμιά ντουζίνα να σου πάρουν τα λεφτά και τον εξοπλισμό..

Θέλοντας και μη, όταν ξέρεις πως αυτό που παίζεις είναι το φαγητό σου και το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους, έχεις τρελό boost, βάζεις σε κάθε στιγμή όχι απλά το 100% του εαυτού σου αλλά το 1000%.

Γιατί πολύ απλά, αν δεν σου δώσουν κανένα ψιλό (άλλος 20λεπτο, άλλος 2ευρω, άλλος τάλιρο κτλπ) δεν θα έχεις να φας.

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να παίζεις για το ψωμί σου και αν φτάσεις σε αυτό το σημείο ειδικά στα -άντα σου, κάτι έχεις κάνει τελείως λάθος..

Τον καλύτερό σου εαυτό τον βγάζεις όταν παίζεις στο δρόμο για τη μουσική, χωρίς πίεση και άγχος επιβίωσης.
Το αντιλαμβάνεται και το σώμα σου και η ψυχή σου αυτό.

Έχοντας ζήσει και παίξει με μουσικούς που έπαιζαν για διαφορετικούς λόγους στο δρόμο, όσοι το έκαναν για την επιβίωση,
περνούσαν μαρτύριο,φαινόταν και το έλεγαν πολλές φορές και οι ίδιοι...

Ξέρω ότι είναι αντιδημοφιλές και μη ρομαντικό αυτό που έγραψα, απλά το πεζοδρόμιο δεν είναι καμιά χολιγουντιανή ταινία και αν δεν το ζήσεις ο ίδιος είναι όλα καλά, αλλά μόνο στη θεωρία..

Last edited:
μέχρι φάλτσους ζητιάνους που τους βάζουν κυκλώματα
Κυκλώματα που βάζουν φάλτσους ζητιάνους να παίζουν; Πρώτη φορά το διαβάζω κάπου αυτό. Θέλεις να πεις λίγα περισσότερα σχετικά;
Παίζει το στοιχειο του αιφνιδιασμού, παίζει και να σου έρθει καμιά ντουζίνα να σου πάρουν τα λεφτά και τον εξοπλισμό..
Όλα αυτά + οι κίνδυνοι που έγραψα παραπάνω. Γενικά ο δρόμος είναι δρόμος, είτε είσαι καλλιτέχνης είτε απατεώνας, κανείς δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν και όλοι κοιτάνε να πάρουν όσα μπορούν από εσένα.
το πεζοδρόμιο δεν είναι καμιά χολιγουντιανή ταινία και αν δεν το ζήσεις ο ίδιος είναι όλα καλά, αλλά μόνο στη θεωρία..
Ε ναι. Όσοι γενικά το ρομαντικοποιούν δεν ξέρουν τι κινδύνους κρύβει Για αυτό και έγραψα και πως αξίζει σαν εμπειρία αλλά και πως δεν είναι και κάτι που μόνο θετικά θα σου δώσει. Επειδή πολύ απλά, ο κάθε άνθρωπος που θα αλληλεπιδράσει μαζί σου (είτε σταματήσει για να σε ακούσει, είτε σου μιλήσει, είτε οτιδήποτε άλλο) είναι κάτι το μοναδικό και διαφορετικό. Αν θα αλληλεπιδράσεις με 100 ανθρώπους την μία μέρα και την άλλη με 80, αυτοί οι 180 άνθρωποι είναι η δικιά σου ατομική εμπειρία του δρόμου και σε εκείνο το σημείο, σε εκείνο τον δρόμο και τις ώρες που ήσουν εκεί, επειδή καμία σχέση ο ένας δρόμος με τον άλλον, το ένα κοινό με το άλλο και ακόμα και ο ίδιος δρόμος το μεσημέρι-απόγευμα με αργά το βράδυ. Πρέπει να το ζήσεις σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές για νατο νιώσεις πραγματικά.
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να παίζεις για το ψωμί σου και αν φτάσεις σε αυτό το σημείο ειδικά στα -άντα σου, κάτι έχεις κάνει τελείως λάθος..
Συμφωνώ εν μέρει. Δεν είναι ωραίο να πρέπει να κρυώνεις και να νιώθεις σαν ανεπιθύμητος επί καθημερινής βάσεως αλλιώς θα πεινάσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει και απαραίτητα πως έκανες κάτι λάθος επειδή μπορεί να μην έκανες κατάλληλες γνωριμίες ή δε ξέρω κεγώ τι για να παίξεις σε μαγαζί. Μπορεί να μην έχεις άλλο εισόδημα όπως πολλοί άποροι/άστεγοι μουσικοί του δρόμου. Πολλά μπορεί γενικά. Μαθαίνεις να το αγαπάς αυτό που κάνεις (αμυντικός μηχανισμός του μυαλού) θέλοντας και μη, δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου.

Έχοντας ζήσει και παίξει με μουσικούς που έπαιζαν για διαφορετικούς λόγους στο δρόμο, όσοι το έκαναν για την επιβίωση,
περνούσαν μαρτύριο,φαινόταν και το έλεγαν πολλές φορές και οι ίδιοι...
Έτσι είναι, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επιβίωση και μουσική είναι δύσκολος σαν συνδυασμός. Επειδή δεν προσφέρεις κάτι που ο οποιοσδήποτε περαστικός το χρειάζεται, είναι προαιρετικό, αντίθετα π.χ. με τους λουστραδόρους τον παλιό καιρό, τους πλανόδιους εφημεριδοπώλεις, τους γυρολόγους που πουλούσαν λίγο απ' όλα, τους πλανόδιους πωλητές λαχείων, και όλα αυτά τα παλιά και εξαφανισμένα επαγγέλματα.

Αν κάποιος δεν ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ να σε ακούσει (όχι απλά να του αρέσει αυτό που παίζεις ή τραγουδάς αλλά να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ κάργα) δεν πρόκειται να πάρεις φράγκο.

Και πόσοι πιτσιρικάδες θα γουστάρουν τραγούδια με ακορντεόν ή λατέρνα της παλιάς εποχής όταν όλοι ακούνε τραπ και τέτοιες αηδίες;

Και οι ηλικιωμένοι με κομμένες συντάξεις τι έχουν να δώσουν;

Και οι εργαζόμενοι μεσήλικες πότε θα βγουν μία βόλτα έτσι στο χαλαρό; Κάθε μέρα; Μπα.

Οπότε καταλαβαίνεις πως και ταλέντο να είσαι, ο κόσμος όλος έχει βουβαθεί και φοράει τις ψηφιακές παρωπίδες που λέγονται "ακουστικά" , όλοι ακούνε παντού, όπου και αν βρίσκονται, την μουσική που θέλουν.

Αν το κάνεις βιοποριστικά, θα τρως χειρότερα και από ασκητή.

Δυστυχώς, σε αυτή την εποχή ζούμε...

Όσοι γενικά το ρομαντικοποιούν δεν ξέρουν τι κινδύνους κρύβε
Δεν πρέπει να έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό μουσικών που παίζουν με ενισχυτάκους στο δρόμο και τους έδειραν και τους πήραν τις εισπράξεις, στην Ελλάδα
Πιο πολύ κινδυνεύεις να μπουν στο σπίτι και να κάνεις πως κοιμάσαι για να γλυτώσεις να σε κλέψουν και μην βγάλουν και τίποτα γούστα παρά να κινδυνέψεις έξω στο δρόμο για τέτοια.

Κάποιους που έκλεψαν κάτι παιδάκια προχθές που έλεγαν τα κάλαντα, σε μια ώρα τους έπιασαν και πρέπει ακόμα να τους βαράνε στο τμήμα0😂

Μόνο οι δήμοι με πρόστιμα τους κυνηγάνε σε κάποιους δήμους και είχε αναφερθεί σε παλιότερα πόστ τουλάχιστο στο forum.

Δεν πρέπει να έχει καταγραφεί ούτε ένα περιστατικό μουσικών που παίζουν με ενισχυτάκους στο δρόμο και τους έδειραν και τους πήραν τις εισπράξεις, στην Ελλάδα
Πιο πολύ κινδυνεύεις να μπουν στο σπίτι και να κάνεις πως κοιμάσαι για να γλυτώσεις να σε κλέψουν και μην βγάλουν και τίποτα γούστα παρά να κινδυνέψεις έξω στο δρόμο για τέτοια.

Κάποιους που έκλεψαν κάτι παιδάκια προχθές που έλεγαν τα κάλαντα, σε μια ώρα τους έπιασαν και πρέπει ακόμα να τους βαράνε στο τμήμα0😂

Μόνο οι δήμοι με πρόστιμα τους κυνηγάνε σε κάποιους δήμους και είχε αναφερθεί σε παλιότερα πόστ τουλάχιστο στο forum.
Ξαναγράφω: ο ίδιος δρόμος έχει άλλο vibe στις 5 το απόγευμα, στις 9 το βράδυ και στις 2 το πρωί.

Όποιος ξέρει, ξέρει.

Όποιος δε ξέρει, διαβάζει τι γράφουν άλλοι χωρίς να τα ζει.

και είχε αναφερθεί σε παλιότερα πόστ τουλάχιστο στο forum.

Κάποιος έγραψε κάτι εμπειρικό και εσείς το κάνατε εγκυκλοπαίδεια και απόλυτη αλήθεια χωρίς να βιώσετε ό,τι βίωσε το άτομο που το έγραψε, ενδεχομένως χωρίς και να ξέρετε καν το ίδιο το άτομο.

Σπασμένο τηλέφωνο δηλαδή.

Άσε ρε φίλε τώρα.

Τον δρόμο τον ΖΕΙΣ, δεν ΓΡΑΦΕΙΣ για αυτόν. Και 1000 πράματα να γράψω, αν δεν πας έξω δεν θα καταλάβεις τίποτα.

Γι' αυτό αφήστε τα φόρουμς και τα safe zones και βγείτε έξω να γνωρίσετε την αληθινή ζωή.

Απλά βγείτε έξω.

Ζήστε.

Μη φοβάστε.

Στο χειρότερο σενάριο θα ξανάρθετε σε αυτό το φόρουμ να βγάλετε κακία για τον δρόμο και να κράξετε κάποιον που σας την είπε όταν βγήκατε εκτός ρυθμού.

Εφόσον δηλαδή δεν έχετε τίποτα να χάσετε, μην το βλέπετε διστακτικά.

Κυκλώματα που βάζουν φάλτσους ζητιάνους να παίζουν; Πρώτη φορά το διαβάζω κάπου αυτό. Θέλεις να πεις λίγα περισσότερα σχετικά;

Έχω παρακολουθήσει γερμανικό ρεπορτάζ που στη Ρουμανία εκπαίδευαν σε διάφορα όργανα μέλη γνωστής ευπαθούς ομάδας😬,ώστε να ψιλοπαίζουν 5-6 τραγούδια και μετά τους πήγαιναν κεντρική Ευρωπη και τους άφηναν το πρωί σε συγκεκριμένα σημεία και μετά από καμιά 10αριά ώρες πήγαιναν και τους μάζευαν.
Για τα Χριστούγεννα τους μάθαιναν κάλαντα,αλλά από τις 4 νότες η μία σωστή και αν..

Έχω δει και με τα μάτια μου να τους μαζεύει βανάκι, είχα έρθει και σε αντιπαράθεση με έναν και με απείλησε ότι δεν ξέρω με ποιους πάω να μπλέξω 😅

Γενικά δεν ισχύει ότι ένας καλός μουσικός θα προκαλέσει έντονα θετικά συναισθήματα ή ότι θα ρίξουν πολλοί χρήματα.

Παλιό, αλλά κλασσικό βίντεο

Αυτό που βίωσα εγώ είναι ότι ο εντυπωσιακός,γρήγορος,διασκεδαστικός μουσικός, κερδίζει πλέον τις εντυπώσεις.
Ιδανικός συνδυασμος είναι φυσικά να πουλάς και εναλλακτικά μεταφυσικά παπατζηλίκια τύπου Estas Tonne, που πλέον το φθηνότερο εισιτήριό του κοστίζει 85 ευρώ,φυσικά από άδολη αγάπη για τη μουσική😅

Το να παίζει κανείς μουσική στο δρόμο δεν είναι ακριβώς επαιτεία αλλά είναι κοντά, είναι κάτι σαν τους ζογκλέρ στα φανάρια που παίζουν με τις κορίνες, και αυτοί τέχνη θα σου πουν ότι κάνουν αν τους ρωτήσεις. Γενικά δεν είναι καλό να φτάνεις στο σημείο να εξαρτάσαι από το ότι έχουν ευχαρίστηση να δώσουν οι περαστικοί, για εμένα ή πρέπει να πουλιέται ακριβά το θέαμα ή να είναι δωρεάν, το ''ότι έχετε ευχαρίστηση'' δεν μου αρέσει, δεν θα το έκανα ποτέ. Κατά τα άλλα δεν με ενοχλούν οι μουσικοί του δρόμου αρκεί να μην είναι κοντά εκεί που κάθομαι, φροντίζω να αράζω σε απόσταση που να μην ακούγονται για να μπορώ να κουβεντιάσω

Το να παίζει κανείς μουσική στο δρόμο δεν είναι ακριβώς επαιτεία αλλά είναι κοντά, είναι κάτι σαν τους ζογκλέρ στα φανάρια που παίζουν με τις κορίνες, και αυτοί τέχνη θα σου πουν ότι κάνουν αν τους ρωτήσεις. Γενικά δεν είναι καλό να φτάνεις στο σημείο να εξαρτάσαι από το ότι έχουν ευχαρίστηση να δώσουν οι περαστικοί, για εμένα ή πρέπει να πουλιέται ακριβά το θέαμα ή να είναι δωρεάν, το ''ότι έχετε ευχαρίστηση'' δεν μου αρέσει, δεν θα το έκανα ποτέ. Κατά τα άλλα δεν με ενοχλούν οι μουσικοί του δρόμου αρκεί να μην είναι κοντά εκεί που κάθομαι, φροντίζω να αράζω σε απόσταση που να μην ακούγονται για να μπορώ να κουβεντιάσω
Συμφωνώ στο δεύτερο μισό.

ΟΚ, παντως το πολ, είναι ενδιαφέρον. Ας σβηστούν τα μαφιόζικα, να έχουμε μια εικόνα με το αποτέλεσμα.
Επι του θέματος, με κάλυψε ο Άγιος παραπάνω.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back