• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Μουσικοί του δρόμου

Ποια η άποψή σας για μουσικούς του δρόμου;

• Μου αρέσουν αλλά δεν σταματάω να τους ακούσω

Ψήφοι: 0 0.0%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    15

Laikos91

Μέλος
Πόντοι
28
Ποια η γνώμη σας για την μουσική που παίζουν στον δρόμο άτομα που δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί (δεν έχουν σπουδάσει σε ωδείο, είτε αυτοδίδακτοι είτε με λίγες σχετικά γνώσεις) ;

(ΟΧΙ αυτοί που ζητιανεύουν/επαιτούν και απλά έχουν μία κιθαρίτσα μπροστά τους έτσι για τα τυπικά και που λένε πάντα 1 ή 2 τραγούδια όταν τους το ζητήσουν για κανένα φράγκο ΑΛΛΑ εκείνους που παίζουν πολλές ώρες την ημέρα και έχουν ρεπερτόριο πάνω από μερικά τραγούδια)

Το poll ισχύει και για τους πλανόδιους, αυτούς δηλαδή που δεν μένουν σε ένα σημείο στον δρόμο αλλά μετακινούνται, π.χ. αυτοί με τα ακορντεόν που πηγαίνουν και παίζουν μουσική ή τραγουδάνε και έξω από μαγαζιά και κάνουν καντάδες σε περαστικούς.

Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το ρεύμα ορισμένοι. Έχουν ενισχυτή αλλά δεν είναι μπαταρίας. Κάποιοι κάθονται έξω από μαγαζιά. Και; Το πληρώνει ο μαγαζατορας από ψυχικό; Άλλοι είναι στη μέση μιας πλατείας. Αν δεν έχουν Roland μπαταριούχο, που κουμπωνουν;

Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το ρεύμα ορισμένοι. Έχουν ενισχυτή αλλά δεν είναι μπαταρίας. Κάποιοι κάθονται έξω από μαγαζιά. Και; Το πληρώνει ο μαγαζατορας από ψυχικό; Άλλοι είναι στη μέση μιας πλατείας. Αν δεν έχουν Roland μπαταριούχο, που κουμπωνουν;
Το έχω κεγώ απορία αυτό!

Πραγματικά, 2 σενάρια πιστεύω πως παίζουν: ή φερμάρουν από κάποιο κατάστημα ρεύμα (λογικά δεν πολυνοιάζονται οι καταστηματάρχες) ή έχουν κάποιο power bank.

Δεν έχω ιδέα αλλά θα ήθελα να μάθω.

(Update: Βλακεία έγραψα πιο πάνω. Δεν έχω ιδέα από τεχνικά ζητήματα περί οργάνων, καλώδια, κτλπ, απάντησα με την λογική κάποιου που δεν γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο.

Φαντάζομαι δεν είναι τίποτα από τα 2.)

Last edited:
Δεν μπορώ να καταλάβω που βρίσκουν το ρεύμα ορισμένοι. Έχουν ενισχυτή αλλά δεν είναι μπαταρίας.
Με μπαταριες και inverters ακόμα και με γεννήτριες καυσίμου/inverter που δεν κάνουν πολύ θόρυβο ή με ενισχυτές με μπαταρίες , αναλόγως τον συνδυασμό ακουστικών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών οργάνων, μικροφώνων κλπ

Θεωρω οτι στο poll θα επρεπε να γινεται ο διαχωρισμος μεταξυ χρησης ενισχυσης και backing track η οχι.
Ειναι αλλο ενας μουσικος που παιζει ακορντεον και αλλο ενα half playback που ακουγεται στα 100 μετρα μακρια

Όταν τους βλέπω στην Ερμού, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου............ Μια φορά ήμουν με μια παρέα και με ρωτάει μια φίλη, εσύ που έπαιζες παλιά, θα έπαιζες έτσι ? Και της απάντησα, ναι και πρέπει να το κάνω. Πρέπει να παίξω έτσι, είμαι ένας από αυτούς. Και να έκανα και κανα σκέτς, να μιλούσα στο κοινό. Να απαγγέλλω ενδιάμεσα ποίηση........ Πραγματικά πρέπει να το κάνω, να βρω ένα σχήμα και να βγω να το κάνω, με καλεί................ Μπορώ να τραγουδήσω και κάποια κομμάτια στο έντεχνο κυρίως που έχει ένα εύρος η φωνή μου επαρκές γι αυτό. Και μερικά ξένα, γιατί όχι.

Μπράβο πραγματικά και τους θαυμάζω, τους αγαπώ τους Buskers. Υπάρχουν πραγματικά διαμάντια μέσα τους και όλοι οι μουσικοί πρέπει να περνάνε από αυτή την εμπειρία κατά τη γνώμη μου ανεξαρτήτως επιπέδου.

Θεωρω οτι στο poll θα επρεπε να γινεται ο διαχωρισμος μεταξυ χρησης ενισχυσης και backing track η οχι.
Ειναι αλλο ενας μουσικος που παιζει ακορντεον και αλλο ενα half playback που ακουγεται στα 100 μετρα μακρια
Θα το προσθέσω, αναμείνατε!

Άκυρο, δεν είναι εφικτό να κάνω edit τα poll options.

Έχεις ένα point όμως.

Όταν τους βλέπω στην Ερμού, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου............ Μια φορά ήμουν με μια παρέα και με ρωτάει μια φίλη, εσύ που έπαιζες παλιά, θα έπαιζες έτσι ? Και της απάντησα, ναι και πρέπει να το κάνω. Πρέπει να παίξω έτσι, είμαι ένας από αυτούς. Και να έκανα και κανα σκέτς, να μιλούσα στο κοινό. Να απαγγέλλω ενδιάμεσα ποίηση........ Πραγματικά πρέπει να το κάνω, να βρω ένα σχήμα και να βγω να το κάνω, με καλεί................ Μπορώ να τραγουδήσω και κάποια κομμάτια στο έντεχνο κυρίως που έχει ένα εύρος η φωνή μου επαρκές γι αυτό. Και μερικά ξένα, γιατί όχι.

Μπράβο πραγματικά και τους θαυμάζω, τους αγαπώ τους Buskers. Υπάρχουν πραγματικά διαμάντια μέσα τους και όλοι οι μουσικοί πρέπει να περνάνε από αυτή την εμπειρία κατά τη γνώμη μου ανεξαρτήτως επιπέδου.

Συμφωνώ!

Είναι μεγάλο σχολείο ο δρόμος!

Στην άνεση του μαγαζιού έχεις ένα safe zone, άλλο κλίμα/περιβάλλον/ατμόσφαιρα. Όποιος δεν γουστάρει απλά πίνει ένα ποτό ακόμα, καπνίζει ένα τσιγάρο και σηκώνεται και φεύγει, δεν θα εισπράξεις κανένα εποικοδομητικό σχόλιο ή κριτική ούτε θα κινδυνέψεις, το πολύ πολύ να σου γράψουν στα σχόλια στο Youtube ή Facebook (ή όπου ανέβει αυτό το live και συζητιέται τέλος πάντων) πως δεν ξετρελάθηκαν μαζί σου και αυτό είναι όλο.

Στον δρόμο είσαι εκτεθειμένος κυριολεκτικά σε όλους.

Έχει τύχει μπροστά στα μάτια μου σκηνικό να παίζει άστεγος μουσικός του δρόμου (παρεμπιπτόντως ευχαριστώ που έγραψες τον ορισμό Buskers, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε μία λέξη για τους street performance καλλιτέχνες 👍) κιθάρα και λίγο πιο πάνω ένας άλλος (επίσης άστεγος) έπαιζε με κάτι αυτοσχέδια ντραμς (από πλαστικούς κουβάδες δηλαδή το ντραμς σετ του, ό,τι έβγαζε ήχο) και επειδή ενοχλήθηκε ο κιθαρίστας που ο ήχος των "ντραμς" κάλυπτε το δικό του ήχο, πήγε απειλητικά στον άλλον και κάτι του είπε, κάτι του έδειξε, δεν ξέρω λεπτομέρειες τόσο γρήγορα που εξελίχθηκαν όλα, πάντως μετά από λίγο ο άλλος ο ντράμερ σηκώθηκε και έφυγε.

Καθώς επέστρεψε και κάθισε στην πτυσσόμενη καρέκλα του, παρατήρησα κάτι που γυάλιζε στην πίσω τσέπη του παντελονιού του.

Αυτοσχέδιο όπλο; Γυαλί από μπουκάλι μπύρας; Σουγιάς;

Δεν έχω ιδέα πάντως η όλη φάση ήταν ένα μεγάλο μάθημα.

Πόσες φορές θα τύχει να κράξουν έναν busker μπροστά στα μάτια του, κανείς δεν θα τον υποστηρίξει, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί.

Γενικά είναι σχολείο ο δρόμος.

Μην πω κιόλας πως πάρα πολλοί έχουν επίπεδο ισάξιο με επαγγελματίων.

Θέλοντας και μη, όταν ξέρεις πως αυτό που παίζεις είναι το φαγητό σου και το κάνεις για βιοποριστικούς λόγους, έχεις τρελό boost, βάζεις σε κάθε στιγμή όχι απλά το 100% του εαυτού σου αλλά το 1000%.

Γιατί πολύ απλά, αν δεν σου δώσουν κανένα ψιλό (άλλος 20λεπτο, άλλος 2ευρω, άλλος τάλιρο κτλπ) δεν θα έχεις να φας.

Κάθε βλέμμα των περαστικών είναι ένα σχόλιο που δεν το διάβασε ο μουσικός σε κανένα σόσιαλ, μαθαίνει από όλα, όλα, το κάθε τι τον διαμορφώνει.

Και ποτέ δεν θα έχει έπαρση αντίστοιχη των επαγγελματιών που παίζουν σε μαγαζιά ή έχουν τέλος πάντων ένα x σταθερό εισόδημα, όλα είναι αβέβαια για αυτόν και πάντα αντιμετωπίζει τους πάντες με ταπεινότητα, ευγένεια, χαμόγελο.

Έχω δει και περιστατικά σε φάση να έρχεται αστυνομικός (όταν δεν είχε πολύ κόσμο τριγύρω) να του παίρνει από το καλαθάκι τα μισά χρήματα, και καλά "προστασία" που τον αφήνουν να παίζει εκεί και να "ενοχλεί" με το πανδαιμόνιό του.

Χειμώνα με μείον ° , καλοκαίρι με 40άρια, με βροχές με ό,τι θες, αυτός εκεί θα είναι για το μεροκάματό του.

Ο σεβασμός είναι το λιγότερο που μπορούμε να νιώσουμε για κάθε busker εκεί έξω.

κάλυπτε το δικό του ήχο, πήγε απειλητικά στον άλλον και κάτι του είπε, κάτι του έδειξε, δεν ξέρω λεπτομέρειες τόσο γρήγορα που εξελίχθηκαν όλα, πάντως μετά από λίγο ο άλλος ο ντράμερ σηκώθηκε και έφυγε
Αυτό αν το κάνω ποτέ θα με ολοκληρώσει πραγματικά, διότι αν και μεγάλωσα τώρα, είμαι και παλιός μποξέρ, οπότε αν μου το κάνει κάποιος, δεν πάει να έχει και μπαζούκας, θα του έριχνα τόσα χτυπήματα που θα τον άφηνα στον τόπο, αν και δε θα έρχονταν γιατί είμαι και τώρα βαρέων βαρών, είμαι πολύ γομάρι, αν με δεις θα καταλάβεις, δεν έρχονται🤣
Μου έχει τύχει σε ένα μαγαζί, αλλα΄ήμουν εγώ ο επιθετικός γιατί με έβλεπε η τότε κοπέλα μου και άρχισε να την πέφτει ένας από μια παρέα στη δική μου και εγώ είχα φουσκώσει, τον ήξερε ο ντραμερ μας και φυσικά μόλις τελείωσε το κομμάτι, σηκώθηκε, έτρεξε και του είπε να φύγει. Μετά το παλικάρι επειδή με είδε κιόλας έτσι γουρούνι🤣 ήρθε και μου ζήτησε συγνώμη κιόλας, του είπα δεν πειράζει, δεν το ήξερες, δε θα σε πειράξω🤣 Μήπως να μην παίξω καλύτερα έξω?

Είναι πάντως επικίνδυνο σίγουρα, έχεις δίκιο, υπάρχει έκθεση μεγάλη και μπορεί να φας κανα μπουκάλι, πέτρα ή καμια μαχαιριά από κανα μανιακό και να μείνεις στον τόπο. Τώρα βλέπεις, έχουμε και παιδιά να σκεφτούμε 😄

Αυτό αν το κάνω ποτέ θα με ολοκληρώσει πραγματικά, διότι αν και μεγάλωσα τώρα, είμαι και παλιός μποξέρ, οπότε αν μου το κάνει κάποιος, δεν πάει να έχει και μπαζούκας, θα του έριχνα τόσα χτυπήματα που θα τον άφηνα στον τόπο, αν και δε θα έρχονταν γιατί είμαι και τώρα βαρέων βαρών, είμαι πολύ γομάρι, αν με δεις θα καταλάβεις, δεν έρχονται
Δεν θα πω τα κλασικά ("δεν πα να είσαι 1,90 και να πυγμαχείς σαν τον Mike Tyson, αν ο άλλος έχει όπλπ την έβαψες") επειδή σίγουρα θα τα έχεις ακούσει, απλά σκέψου πως ποτέ δεν ξέρεις αν ο τάδε που κατατρόπωσες τι μπορεί να σου κάνει εκεί που δεν θα το περιμένεις, ΕΙΔΙΚΑ αν είσαι σταθερός busker (έμαθα την λέξη τώρα θα κάνω κατάχρηση, είναι και πιασάρικη 😁) και ξέρει πωςθα σε ξαναπετύχει σε κάποιο δρόμο.

Καλύτερα να τα πηγαίνεις καλά με όλους παρά να αποκτήσεις εχθρούς. Εδώ για 2€ βγάζουν μαχαίρι, είναι επικίνδυνος ο δρόμος γενικά και μην ξεχνάς πως αν εξαιρέσουμε τους μποέμιδες που παίζουν χωρίς να έχουν βιοποριστική ανάγκη, απλά επειδή γουστάρουν την όλη φάση της τέχνης του δρόμου και το τετ α τετ με τους ακροατές/κοινό τους, οι περισσότεροι ή άστεγοι είναι ή άποροι ή τοξικοεξαρτημένοι ίσως και αποφυλακισθέντες που δεν βρίσκουν πουθενά δουλειά και το κάνουν για μερικά ευρουλάκια.

(Όχι όλοι αλλά πάρα πολλοί)

Εύκολα αρχίζουν οι φασαρίες αν για κάποιον μία παρατήρηση τύπου "η μουσική σου είναι πολύ δυνατά, παίξε πιο σιγά ή πάνε αλλού" μεταφράζεται ως "απόψε δεν θα παίξεις εδώ, ίσως να μη βγάλεις φράγκα, ίσως να μην βάλεις σήμερα κάτι στο στόμα σου, δεν με νοιάζει, απλά φύγε"

Γενικά θέλει προσοχή και καλούς τρόπους.

Δρόμοι υπάρχουν πολλοί, δεν είναι ανάγκη να παίζεις στα 10 μέτρα από άλλον busker, απλά πάνε κάπου πιο πάνω/κάτω στην ίδια πλατεία.

Εύκολα αρχίζουν οι φασαρίες αν για κάποιον μία παρατήρηση τύπου "η μουσική σου είναι πολύ δυνατά, παίξε πιο σιγά ή πάνε αλλού" μεταφράζεται ως "απόψε δεν θα παίξεις εδώ, ίσως να μη βγάλεις φράγκα, ίσως να μην βάλεις σήμερα κάτι στο στόμα σου, δεν με νοιάζει, απλά φύγε"

Γενικά θέλει προσοχή και καλούς τρόπους.

Δρόμοι υπάρχουν πολλοί, δεν είναι ανάγκη να παίζεις στα 10 μέτρα από άλλον busker, απλά πάνε κάπου πιο πάνω/κάτω στην ίδια πλατεία.
έχω άλλη φιλοσοφία, αλλά σίγουρα αυτά που λες είναι η ώριμη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Εγώ δεν είμαι έτσι, είμαι φτιαγμένος από άλλη πάστα. Το θέμα είναι πάντως πως θέλω να το κάνω κάποια στιγμή να παίξω έξω στο δρόμο με ένα σχήμα, ποτέ δεν είναι αργά.

Είναι πάντως επικίνδυνο σίγουρα, έχεις δίκιο, υπάρχει έκθεση μεγάλη και μπορεί να φας κανα μπουκάλι, πέτρα ή καμια μαχαιριά από κανα μανιακό και να μείνεις στον τόπο. Τώρα βλέπεις, έχουμε και παιδιά να σκεφτούμε
Αυτό ακριβώς. Είναι τελείως διαφορετικό να το κάνεις ως ένα μικρό "ταξίδι" (που σίγουρα θα προσφέρει πολλές εμπειρίες) και αλλιώς ως οικογενειάρχης να πάρεις την κιθάρα σου μία μέρα και να γίνεις ο Παύλος Σιδηρόπουλος της Ερμού.

Μόνο και μόνο που θα πας με αέρα "δεν έχω και τίποτα να χάσω, yolo" πίστεψέ με, θα σε μυριστούν οι buskers που παίζουν χρόνια στα ίδια στενά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Θα σηκωθείς στο τέλος να ξεπιαστείς (επειδή έξω έχει και μία θερμοκρασία, συν ότι δεν κάθεσαι και σε αναπαυτική πολυθρόνα με μαξιλάρια) ή να πάρεις κανένα ζεστό τσάι/σαλέπι/καφέ/τι πίνεις, αυτόματα θα πέσει από πάνω σου κάθε vibe busker και οι άλλοι ή θα σου πετάξουν ένα "καλά ρε φίλε εσύ τι ήρθες εδώ; δεν φαίνεσαι να το έχεις και πολύ ανάγκη" ή τέλος πάντων τα βλέμματά τους θα σε κάνουν να νιώσεις άβολα, σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Αν όμως πας και την επόμενη μέρα, και την μεθεπόμενη, και συνεχιστεί αυτό, τότε θα μυηθείς στην αληθινή μυρωδιά του δρόμου που και βρωμάει αλλά και μοσχοβολάει παράλληλα, επειδή οι άνθρωποι του δρόμου θα σε αποδεχτούν ως δικό τους με ανοιχτές αγκαλιές.

Η επιμονή και υπομονή που θα δείξεις θα σε φέρουν πιο κοντά στο αληθινό vibe του δρόμου, θα κάνεις και νέες φιλίες, γνωριμίες, ό,τι θέλεις.

Το θέμα είναι πάντως πως θέλω να το κάνω κάποια στιγμή να παίξω έξω στο δρόμο με ένα σχήμα, ποτέ δεν είναι αργά.
Δοκίμασες να βάλεις κάποια αγγελία στα σόσιαλ σου για δημιουργία τέτοιου σχήματος/μπάντας με άλλους μουσικούς που θέλουν να εκφράζουν την τέχνη τους irl;

Μην το αναβάλλεις επειδή όσο περνάνε τα χρόνια σίγουρα το ξανασκέφτεσαι ή ίσως να παρουσιαστούν υποχρεώσεις μετά και να μην ψήνεσαι τόσο.

Εξάλλου, για μουσική στο δρόμο μιλάμε (δεν το λέω απαξιωτικά, κάθε άλλο) , δεν είναι να πεις σε φάση "πρέπει να το προγραμματίσουμε όλοι μαζί, να συννενοηθούμε, να κάνουμε πρόβες, να να να".

Στη γειτονιά σου ή έστω σε κάποια γειτονιά εκεί κοντά με πρόβες irl και όποτε ευκαιρήσει να μπορούν όλοι. Στη πορεία θα έρθουν όλα τα άλλα, δεν θέλει πρόβα τζενεράλε.

Όπως είχα διαβάσει κάπου για παρεμφερές θεματολογία, "it's about doers, not thinkers".

Αυτό ακριβώς. Είναι τελείως διαφορετικό να το κάνεις ως ένα μικρό "ταξίδι" (που σίγουρα θα προσφέρει πολλές εμπειρίες) και αλλιώς ως οικογενειάρχης να πάρεις την κιθάρα σου μία μέρα και να γίνεις ο Παύλος Σιδηρόπουλος της Ερμού.

Μόνο και μόνο που θα πας με αέρα "δεν έχω και τίποτα να χάσω, yolo" πίστεψέ με, θα σε μυριστούν οι buskers που παίζουν χρόνια στα ίδια στενά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα.

Θα σηκωθείς στο τέλος να ξεπιαστείς (επειδή έξω έχει και μία θερμοκρασία, συν ότι δεν κάθεσαι και σε αναπαυτική πολυθρόνα με μαξιλάρια) ή να πάρεις κανένα ζεστό τσάι/σαλέπι/καφέ/τι πίνεις, αυτόματα θα πέσει από πάνω σου κάθε vibe busker και οι άλλοι ή θα σου πετάξουν ένα "καλά ρε φίλε εσύ τι ήρθες εδώ; δεν φαίνεσαι να το έχεις και πολύ ανάγκη" ή τέλος πάντων τα βλέμματά τους θα σε κάνουν να νιώσεις άβολα, σαν τη μύγα μέσα στο γάλα.

Αν όμως πας και την επόμενη μέρα, και την μεθεπόμενη, και συνεχιστεί αυτό, τότε θα μυηθείς στην αληθινή μυρωδιά του δρόμου που και βρωμάει αλλά και μοσχοβολάει παράλληλα, επειδή οι άνθρωποι του δρόμου θα σε αποδεχτούν ως δικό τους με ανοιχτές αγκαλιές.

Η επιμονή και υπομονή που θα δείξεις θα σε φέρουν πιο κοντά στο αληθινό vibe του δρόμου, θα κάνεις και νέες φιλίες, γνωριμίες, ό,τι θέλεις.
Καλά, δεν πάνε μόνο ζητιάνοι, άστεγοι, κατατρεγμένοι και πάμφτωχοι για buskers, είναι λίγο γλαφυρή η περιγραφή σου θα έλεγα. 😄 Άμα πάμε μια παρέα, τίποτα δε θα γίνει. Θα φροντίσουμε να μην πάμε σε στέκι και άμα μου τη βαρέσει και πολύ γιατί έχω και γνωριμίες προσωπικά στην αστυνομία και το δήμο εδώ στην αθήνα, θα το κανονίσω να μη μας ενοχλεί κανένας, πίστεψέ με.🤣 Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι το θέμα, για να μη βγω off topic και το προσωποποιώ,😄

Αν ενδιαφέρεσαι, ψάξε λίγο στο noiz στο search παντως, μπορείς να βρεις παλαιότερες συζητήσεις στο forum που μιλάμε για το busking και θέματα, προβλήματα και προκλήσεις του.

έχω και γνωριμίες προσωπικά στην αστυνομία και το δήμο εδώ στην αθήνα, θα το κανονίσω να μη μας ενοχλεί κανένας, πίστεψέ με

Ξέρω πως δεν θα περίμενες τέτοια "συμβουλή" (χωρίς ίχνος δασκαλίστικων "πρέπει" , ελπίζω να μην παρεξηγείς) αλλά καλύτερα να το αποφύγεις αυτό.

Οι ίδιοι οι κίνδυνοι και όλες αυτές οι απρόσμενες περιπέτειες είναι που δημιουργούν αυτή την αντίθεση μεταξύ ασχήμιας-ομορφιάς του δρόμου και την irl μουσική των buskers.

Έχει κάτι το ωραίο, το αληθινό αυτή η "βρώμα" των πεζοδρομίων, όπως τα "βρώμικα" σάντουιτς στις καντίνες, κάτι το μπρουτάλ από την φύση του που ο καθένας το εξευγενίζει με τον τρόπο και την παραλλαγή που θέλει και μπορεί, βάζοντας την δικιά του πολύχρωμη πινελιά στο τσιμεντένιο γκρίζο του δρόμου.

Αν έβρισκες ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον όπου θα τζάμαρες ό,τι μουσική ήθελες και χωρίς κανένας να ενοχλείται και χωρίς διάφορες μυρωδιές των δρόμων, σίγουρα θα μείωνε κατά πολύ την ικανοποίηση της όλης εμπειρίας, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ.

Είναι writting material η όλη φάση που λέγεται "δρόμος", κάτι που θα θέλεις να αφηγηθείς κάποτε, σε κάποιον.

Όσα περισσότερα συμβαίνουν, τόσα περισσότερες στιγμές/μελλοντικές αναμνήσεις/εμπειρίες κερδίζεις.

Έχει τύχει να παίξω κι εγώ στο δρόμο, δύο φορές, στην Αρεοπαγίτου.
Την πρώτη φορά ήμασταν κιθάρα/φωνή, τσέλο και καχόν (εγώ).
Το συγκεκριμένο σχήμα φαίνεται να είχε απήχηση, διότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν αράξει απέναντί μας για αρκετή ώρα, με μπύρες και καθόντουσαν και μας άκουγαν.

Τη δεύτερη φορά ήμασταν κιθάρα/φωνή και καχόν, και αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν ένας τύπος που είχε έρθει και χόρευε Michael Jackson, την ώρα που παίζαμε το Billie Jean :D

Ήταν ωραία εμπειρία και θα το έκανα ξανά.
Μου άρεσε πολύ η επαφή με τον κόσμο.

Εγώ σαν περαστική, κάποιους μουσικούς του δρόμου τους θαυμάζω πολύ. Μεγαλύτερη αδυναμία έχω σε αυτούς που παίζουν είτε κρουστά είτε κλασικά έγχορδα :)
Κι εννοείται πως στο δρόμο μπορείς να ακούσεις μεγάλα ταλέντα!

και αυτό που θυμάμαι περισσότερο ήταν ένας τύπος που είχε έρθει και χόρευε Michael Jackson

Να αυτά μου αρέσουν! Αυτά τα αυθόρμητα που δεν τα περιμένεις καν και ξαφνικά γίνονται χωρίς καλά καλά να το συνειδητοποιήσεις!

Μία φορά άκουγα την instrumental εκδοχή του "Βεργούλες" από Μπιθικώτση που το έπαιζε ένας με το μπουζούκι του και ξαφνικά ήρθε ένας και άρχισε να χορεύει ζεϊμπέκικο, στην αρχή νόμιζα πως ήταν μέρος κάποιας παράστασης αλλά τελικά δεν γνωρίζονταν καν με τον παππούλη.

Κάντε το εικόνα δηλαδή: παίζει η μουσική, έρχεται κάποιος περαστικός, σταματάει μπροστά στον μουσικό και αρχίζει να χορεύει, τελειώνει η μουσική και αυτός ξαναγυρίζει στην καθημερινότητά του και συνεχίζει τον δρόμο του.

Μέσα σε 2-3 λεπτά ξέχασε τα πάντα, άγχη, δουλειά, βιασύνες, τα πάντα. Μέσα σε 2-3 είχε μία άτυπη συζήτηση με τον μουσικό που έπαιζε χωρίς καν να αρθρώσουν λέξη.

Η μουσική έχει κάτι το μαγικό μέσα της.

Δεν γνωρίζω τους λόγους αλλά η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη εν αντιθέσει με την Αθήνα, τους κυνήγησε πολύ και από τότε δεν βρίσκω μουσικούς που να παίζουν πολλές ώρες. Λες και επικρατούν άλλοι νόμοι στο βορά.

Δεν γνωρίζω τους λόγους αλλά η αστυνομία στην Θεσσαλονίκη εν αντιθέσει με την Αθήνα, τους κυνήγησε πολύ και από τότε δεν βρίσκω μουσικούς που να παίζουν πολλές ώρες. Λες και επικρατούν άλλοι νόμοι στο βορά.

Θεσσαλονίκη μένω.

Αν λες για μουσικούς του δρόμου στην Πλατεία Αριστοτέλους, φαντάζομαι θα έχει να κάνει με το παρεμπόριο των λαθραίων τσιγάρων και οπιούχων που παίζει ακριβώς απέναντι από την Αστυνομία η οποία κάνει τα στραβά μάτια.

Πάντα θα αγοράσει κάποιος άστεγος που παίζει μουσική στο δρόμο τσιγάρα με μόλις 2€ (και όχι 4-5€ τα φορολογούμενα από τα περίπτερα) από κάποιον "πωλητή" και γίνεται στόχος άθελά του.

Ίσως να παίζει ρόλο και η δυσωδία αστέγων/ζητιάνων σε εκείνο το σημείο και η αστυνομία κατά καιρούς τους διώχνει (οπότε απλά πάνε σε άλλο μέρος για μερικές μέρες) επειδή εκείνο το μέρος είναι φίσκα από τουρίστες και ψηλομύτες περαστικούς που ενοχλούνται από την urban-ίλα.

Trending...

Νέα θέματα

Back