Μουσική ....τότε και σήμερα

audiokostas είπε:
Είναι δυνατόν (ειδικά αν με γνωρίζει) να θεωρήσει την άποψή μου "δεν βγαίνει σήμερα trance μουσική που να αξίζει", βαρύνουσας σημασίας;
+1000

αν καποιος δεν ενδιαφερεται,ασχολειται,παιζει (επιλεξτε οποιο θελετε ή και ολα μαζι) με καποιο ειδος μουσικης ειναι δυσκολο να γνωριζει τι πραγματικα παραγεται....

ας πουμε για το μεσο ακροατη στην Ελλαδα η country ειναι ενα αγνωστο και...εξωτικο ειδος συνδεδεμενοι κυριως με τους....Dukes....και αρα μαλλον θεωρει οτι απο τοτε εχει να..εξελιχθει το ειδος..

και ομως ενας απο τους καλυτερους δισκους του 2011 ηταν...country

+2000

+1 SF και Νέστορα.

+1 και στον matawan, ακόμα κι αν δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής  :).

gdevelek είπε:
Αξίζει να συμπληρώσω πως ο 18άρης παθιάζεται πολύ ευκολώτερα από τον 40άρη. Κι όταν ο 18άρης ΓΙΝΕΙ 40άρης, και πλέον σπάνια συγκινείται από ό,τι νέο ακούει, ρίχνει όλο το φταίξιμο στην πτώση της ποιότητας της παραγόμενης μουσικής.
    Τα ειπες ολα... το θρεντ μπορει να κλειδωθει!! ;D ;D

santso 4 είπε:
    Τα ειπες ολα... το θρεντ μπορει να κλειδωθει!! ;D ;D
Δε νομίζω, καθότι υπάρχουν αρκετά μέλη που αν και πληρούν την προϋπόθεση του 40+, δεν μένουν ασυγκίνητοι σε νέες παραγωγές αλλά ούτε κατηγορούν την κατάσταση που υπάρχει.

Ίσα-ίσα, μερικούς θα τους βρεις στο παρόν (και σε άλλα) thread να επιχειρηματολογούν εναντίον του "παλιά ήταν καλα και τώρα είναι σκατά".  ;)

audiokostas είπε:
Ίσα-ίσα, μερικούς θα τους βρεις στο παρόν (και σε άλλα) thread να επιχειρηματολογούν εναντίον του "παλιά ήταν καλα και τώρα είναι σκατά".  ;)
Μα και εγω αυτο λεω! συμφωνουμε εν τελει.... 

Πάντα βγαίνει καλή μουσική....είναι φυσικό και επόμενο,μέρος της εξέλιξης ....επίσης κάποια πράγματα έχουν να κάνουν με της αναμνήσεις που έχει ο καθένας και τι μουσική της συνόδευε....επίσης πιστεύω ότι μερικές φορες είναι τέτοιο το μάρκετινγκ πίσω απο δεινοσαυρους διαφόρων ειδών που χτίζουν σε ένα βαθμό ένα τέτοιο μύθο ........ψάξε εκει έξω και θα βρεις πολλά αξιόλογα πράγματα .....και κάτι τελευταίο....το blues που αναφέρατε είναι ένα δωδεκαμετρο, που μπορεί να παει? κι όμως επειδή μιλάμε για μουσική που το συναίσθημα παίζει τον πρώτο ρόλο , όσο υπάρχει πόνος θα υπάρχει και blues , θα εξελίσσεται και γενικότερα θα υπάρχει ..........

σας χαλασε τους παλαιοτερους η adele ε ? ειχατε και στα 80'ς τετοια ταλενταρα  :P

mr_davidoff είπε:
σας χαλασε τους παλαιοτερους η adele ε ? ειχατε και στα 80'ς τετοια ταλενταρα  :P
Άσε ρε φίλος...είχαμε τη Κάρπεντερ...εάν δεν ξέρεις...ρώτα!!! ;D ;D

κι όμως επειδή μιλάμε για μουσική που το συναίσθημα παίζει τον πρώτο ρόλο , όσο υπάρχει πόνος θα υπάρχει και blues , θα εξελίσσεται και γενικότερα θα υπάρχει ..........
ohh yeah....my woman loves me no more....  8)

υπαρχει σιγουρα καλη μουσικη σημερα,και καλα μπλουζ(ακια) ;D,και καινουργια ειδη αξιολογα.

απλα πιστευω πως στις μερες μας τα καλα χρειαζονται περισσοτερο ψαξιμο για να τα ανακαλυψει κανεις,επισης σημερα δεν υπαρχουν "ονοματα",μυθοι κτλ,που οσο να ναι αυτο γοητευη τον ακροατη ακουει ποιο προσεκτικα και ανακαλυπτει τα "καλα" και τα "ομορφα",ισως πολλοι λογω αυτου να κολλανε με τα παλια και να μην "βλεπουν" περα απο τη μυτη τους `η να αρκουνται στην παλια καλη συνταγη..εμενα παντως η μανα μου κανει τα γεμιστα διαφορετικα απο τη γιαγια,αλλα ο ουρανισκος μου γουσταρη και τα δυο το ιδιο ;D ;D

marathon είπε:
Άσε ρε φίλος...είχαμε τη Κάρπεντερ...εάν δεν ξέρεις...ρώτα!!! ;D ;D
+1000000000000000000000. ;D ;D ;D

Eπισης αγαπητε marathon (ξερω ρε σειρα οτι εισαι ατακαδορος)δεν αποτασσω τις αμαρτιες μου

διοτι ειναι γλυκες και τιμιες .Οσο για το βρισιμο ''επροκληθην'' τι να κανω να ριξω λευκη πετσετα;

Αληθεια πολυ καιρο εχουμε να βριστουμε δεν συμφωνεις.Ας ειναι καλα ο Γνωστος highjacker

που δεν αναρτα θεμα με μπανανοφλουδες. ;)

pericles είπε:
Ας ειναι καλα ο Γνωστος highjacker

που δεν αναρτα θεμα με μπανανοφλουδες. ;)
Είσαι πολύ μεγάλος ρε σειρά για να πατάς ιντερνετικές μπανανόφλουδες... :)

Πάντως εμένα δεν μου καίγεται καρφί εάν γράφεται καλή μουσική σήμερα...έχει γραφτεί ΤΟΣΟ καλή μουσική μέχρι τώρα που δεν έχω προλάβει να ακούσω... ;) και ακόμα ανακαλύπτω...

marathon είπε:
Είσαι πολύ μεγάλος ρε σειρά για να πατάς ιντερνετικές μπανανόφλουδες... :)
Γηρασκω αει διδασκομενος !αλλοι τις πατανε εγω κανω τριπλες και αν δεν πιασουν τοτε κοβω τον παικτη στη μεση (η μπαλα η ο παικτης ποτε και τα δυο μαζι ) 8)

gdevelek είπε:
+1

Αξίζει να συμπληρώσω πως ο 18άρης παθιάζεται πολύ ευκολώτερα από τον 40άρη. Κι όταν ο 18άρης ΓΙΝΕΙ 40άρης, και πλέον σπάνια συγκινείται από ό,τι νέο ακούει, ρίχνει όλο το φταίξιμο στην πτώση της ποιότητας της παραγόμενης μουσικής.
Πάω 18 και το λέω αυτό  :-\

Είπα βέβαια ότι πολύ πιθανόν να ωραιοποιώ το παρελθόν.Ίσως γιατί παλιά δεν υπήρχε πληθώρα γνωστών συγκροτημάτων όπως σήμερα και  έμεναν περισσότερο στη μνήμη του κόσμου..ίσως και γιατί πέσανε πολλά λεφτά στην προώθηση τους και τους βοήθησε στο να τους θυμούνται ως θρύλους.

Μπορεί και να μην πάει άλλο η ροκ...ίσως έχει κορεστεί.Ίσως χρειαζόμαστε κάτι εντελώς καινούργιο..τι να πω...

wyndorf είπε:
το blues που αναφέρατε είναι ένα δωδεκαμετρο, που μπορεί να παει?
π.χ. ο Robert Cray δεν είναι ο κλασικός δωδεκάμετρος blues artist.

Stoner Jackass είπε:
Είπα βέβαια ότι πολύ πιθανόν να ωραιοποιώ το παρελθόν.
φαντάσου λοιπόν εμάς που το έχουμε ζήσει...

Ίσως γιατί παλιά δεν υπήρχε πληθώρα γνωστών συγκροτημάτων όπως σήμερα
πάντα υπήρχε...

Ίσως χρειαζόμαστε κάτι εντελώς καινούργιο..τι να πω...
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα...οι καλοί πάντα θα είναι καλοί. Μου ήρθε σήμερα ένα DVD με το Steve Hackett στη Βουδαπέστη σε μία συναυλία που έδωσε το 2004...Μα πόσο καλά έπαιζε...και με ήχο που δεν θύμιζε 70's...

audiokostas είπε:
Δε νομίζω, καθότι υπάρχουν αρκετά μέλη που αν και πληρούν την προϋπόθεση του 40+, δεν μένουν ασυγκίνητοι σε νέες παραγωγές...
Π.χ εγώ. ;D

Εδώ που τα λέμε κανείς δεν είπε πως οι 40+ ΔΕΝ συγκινούνται από νέες παραγωγές,  αλλά ότι αυτό συμβαίνει σαφώς πιο σπάνια από ό,τι όταν ήταν στα 18-20-25

gdevelek είπε:
Εδώ που τα λέμε κανείς δεν είπε πως οι 40+ ΔΕΝ συγκινούνται από νέες παραγωγές,  αλλά ότι αυτό συμβαίνει σαφώς πιο σπάνια από ό,τι όταν ήταν στα 18-20-25
Ετσι ειναι νομιζω,οπως τα λεει ο gdevelek.

Μουσική πότε και σήμερα?

Με ποιά κριτήρια θεωρείται καλή ή κακή?

Ο στόχος για τον οποίο γράφεται?

Τα μέσα με τα οποία γράφεται και αυτά μέσω των οποίων προβάλλεται?

Οι συντελεστές?

Ο ακροατής?

Η μουσική που γράφεται με κίνητρο την εσωτερική ανάγκη έκφρασης, και επικοινωνίας της σε άλλους, ήταν, είναι, και θα είναι ακριβώς αυτό.

Είναι ίδιος ο ψυχισμός του δημιουργού του σήμερα με αυτόν κάποιας άλλης εποχής?

Είναι ίδιος ο τρόπος εσωτερίκευσης του ακροατή με αυτόν που ήταν κάποτε?

Είναι ίδιοι οι τρόποι επικοινωνίας μεταξύ τους?

Είναι ίδιοι οι τρόποι έκφρασης με παλιότερα?

Ακόμα και εμείς, είμαστε όπως τότε (πότε?)?

Αλλάζουμε συνέχεια, σε μια πραγματικότητα που αλλάζει συνέχεια, και κατά συνέπεια προσπαθούμε να συνεχώς να επαναπροσδιορίσουμε την δική μας θέση σε σχέση με τον εαυτό μας και το περιβάλλον.

Στην εποχή τους ομολογώ ότι πχ οι BeeGees δεν μου άρεσαν. Ήμουν από την "άλλη πλευρά", αυτή των ροκάδων.

Ποιά "άλλη πλευρά".... συνειδητοποίησα με τα χρόνια ότι δεν υπάρχουν πλευρές.

Το τι μιλάει μέσα μας εξαρτάται πρώτα από μας, και το ποιοί είμαστε και πώς είμαστε.

Νυχτερινοί προβληματισμοί μιας "χαμένης" συνείδησης!

Συγχωρήστε με.

Trending...

Νέα θέματα

Back