Μουσική κοινότητα

Status
Not open for further replies.
Παντως το 9% ειναι μεν μικρο, δεν ειναι ομως ανυπαρκτο. Μπορει να ειναι αποτρεπτικο για την πρωτογενη δημιουργια, αλλα επιτρεπει τουλαχιστον τη διοργανωση event οπου μπορεις να απολαυσεις τη δημιουργια των μεγαλων αγορων.

Φυσικα στην υπερκεντρωμενη πρωτευουσα κατα κανονα, αλλα παλι καλα, εχουμε δει ωραια πραγματακια.

Τωρα για το αν ειχαμε και εχουμε σκοταδι, τι να πω, αν δε διαβασει κανεις ιστορια να δει το τι σκοταδι και μαυριλα υπηρξε και υπαρχει (και ) εδω, με το ταμ ταρατατζουμ και φουστανελα δε γινεται.

Παντως το 9% ειναι μεν μικρο, δεν ειναι ομως ανυπαρκτο.

Υποθέτω πως συζητούμε δύο πράγματα: α) αν το πλήθος των ανθρώπων στο λεκανοπέδιο είναι αρκετό για να συντηρήσει μία καλλιτεχνική πρωτοβουλία ή διαρκή καλλιτεχνική δραστηριότητα (προκύπτει πως "ναι, είναι, στο ποσοστό 9%) και β) αν είναι αρκετοί οι άνθρωποι που καλλιτεχνίζουν στη χώρα ώστε (στατιστικά, ας πούμε) να είναι πιθανό ότι θα παραχθεί αξιόλογο καλλιτεχνικό προϊόν (δεν ξέρω την απάντηση, και δε νομίζω ότι μετριούνται έτσι αυτά τα πράγματα).

Θυμάμαι, πριν αρκετά χρόνια, είχε προβληθεί μία ταινία η οποία δεν είχε προωθηθεί με κανένα τρόπο στη χώρα μας, μάλιστα, αρχικά προβλήθηκε στην... Αλκυονίδα (γνωστή τότε για τις "κουλτούρα να φύγουμε" ταινίες που έβαζε). Δύο μήνες μετά, την είχε ερωτευτεί (την ταινία) όλη η Αθήνα, ψάχνανε να βρούνε κόπιες για να παιχτεί σε πολύ περισσότερες αίθουσες.

Κακά τα ψέμματα, το καλό πράγμα διαδίδεται από στόμα-σε-στόμα και βρίσκει το κοινό του, αρκεί κάποιος να το προσφέρει.

Πάντως το καλύτερο για να έρθεις σε επαφή με άλλους μουσικούς και να ξεκινήσεις να παίζεις με άτομα στο επίπεδο σπυ είναι να γραφτείς σε κάποιο ωδείο.Εκει το ίδιο το ωδείο δημιουργεί μπάντες που παίζουν ρεπερτόριο που έχουν δουλέψει όλοι μαζί.

Και που ειναι αυτη η περιφημη καλλιτεχνικη πρωτοβουλια;

Απαντηση: Πουθενα.

Το 9% ειναι χαμηλο σα ποσοτητα, και ακομα χαμηλοτερο σαν ποιοτητα. Εχω διαβασει ολη την ερευνα και τις ποιοτικες μετρησεις, σου μιλαω για χαλι.

Το σημαντικο στην ταινια που ανεφερες, ειναι πως υπηρχε ζητηση για ταινιες γενικα. Ειναι οι αιθουσες που αναφερεις, πολλες και ετοιμες να υποδεχθουν το κοινο.

Τη σημερον που εχουν παρει τα πανω τους οι πλατφορμες, θα ερθει καποια σειρα να κανει το ιδιο, να γινει γνωστη απο στομα σε στομα. Το σημαντικο ειναι οτι υπαρχουν ματια καρφωμενα στις πλατφορμες, τοτε και μονο τοτε θα βρεθει και το περιεχομενο.

Οσο λοιπον το ζητουμενο στον ελληνα ειναι το νταχτιρντι, θα βγαινουν παντοτε και ωραια παιδια σκυλαδες να καλυψουν την αναγκη αυτη, και βγαινουν, μια χαρα σκυλαδες υπαρχουν. Επισης υπαρχουν και νταχτιρντι αλλα με πχιοτητα :ROFLMAO: τα εντεχνα νταχτιρντι, για τους υπολοιπους ελληνες. Και οι φανατικοι του νταχτιρντι, που πανε συχνα στα νταχτιρνταδικα, και αυτοι στο 9% ειναι μεσα, ετσι; Μη νομιζεις δηλαδη οτι το 9% αφορα το μεγαρο και τα τζαζ κλαμπ, η συντριπτικοτατη πλειοψηφια νταχτιρνταδες ειναι.

Οποτε μην περιμενεις κατι αλλο, εδω σουβλακια φτιαχνουμε, τα φιλε μινιον μονο εισαγωγης οτι βρεθει.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το απο που και ως που θεωρουν τον εαυτο τους εντεχνο. Με κατι τραγουδακια της πλακας σε φαση beach party και κατι τετοια. Εντεχνο σου λεει, σωπα ρε μεγαλε, ηρεμησε, σιγα το κονσερτο ναουμε :ROFLMAO:

Ο ορος "εντεχνο" θεωρω οτι προερχεται απο τη μουσικη του Μ. Θεοδωρακη , οπως λεει ο ιδιος σε συνεντευξη του, δεν θυμαμαι για ποιο δισκο του, αλλα οταν καλεσε τον Χατζιδακη να τον ακουσουν μαζι η αντιδραση του Χατζιδακη ηταν μαλλον επικριτικη, του απαντησε "αυτο ειναι λαικο".

Κι οι δισκογραφικες να πουλησουν θελουν, αλλο να το πεις "λαικο" κι αλλο "εντεχνο λαικο"...

Χαρακτηριστικο παραδειγμα οπως διαβαζω στο Βημα για το αξιον εστι , ηθελαν να το παρουσιασουν στο Ηρωδειο και ειχε αντιρρηση ο ΕΟΤ "...που είχαν να κάνουν με την εμφάνιση ενός λαϊκού τραγουδιστή, όπως ήταν ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης στη σκηνή του Ηρωδείου."

Σημερα βεβαια εντεχνο λεγεται οτι δεν ειναι σκυλαδικο , ακριβως για να δηλωσεις οτι δεν πεφτεις τοσο χαμηλα , πχ να βαλεις στην ενορχηστρωση κι ενα ακορντεον. :LOL:

Γενικα για μενα ειναι εμφανης ο διχασμος στην Ελλαδα μεταξυ αριστερης νοοτροπιας (Θεοδωρακης) και υπολοιπων, ασε που καποιες μουσικες του Θεοδωρακη τις λες και κονσερτο για μπουζουκι και ειναι πραγματικα αξιοθαυμαστες κι αξιεπαινες , απ'τα καλυτερα του μαζι με δουλειες σαν το Serpico. Καποια αλλα πχ. που τραγουδαει ο ιδιος ειναι χαλια ομως.

Για beach παρτυ που αναφερεις μαλλον εννοεις Αρβανιτακη... μουσικαρες , δεν ακουω πολυ Ελληνικα αλλα Αρβανιτακη (& Τσαλιγοπουλου) φοβερη , με μακραν τους καλυτερους στοιχους και φωνη που θα ακουσεις σε club ή παρτυ. Παρολα αυτα ο κυριως ογκος της μουσικης της δεν ειναι για παρτυ , ενω εχει και καταλληλα χιτακια , εγω τη θεωρω Ελληνικη ποπ και πολυ καλυτερη απο παμπολες μαλκιες απο USnA κτλ.
Επισης αμα ο dj παιζει Bach σε beach παρτυ μαλλον για σφαλιαρες ειναι , οχι και πολυ καλο παραδειγμα!

Οταν ελεγα beach party, εννοουσα αυτο το κλασσικο παρακμιακο σιχαμενο μπιχλαδικο σκηνικο, με τη φωτια στη μεση, τους κατουρημενους μπαφους και τον κουλομαρια να παιζει κιθαρα. Ε, σε αυτο το σκηνικο, τα κομματια που παιζει ο κουλομαριας κατα 99% ειναι "εντεχνα", ακριβως επειδη αυτα τα κομματια δεν εχουν τιποτα το εντεχνο :ROFLMAO: Γελοια κομματακια των τριων ακκορντων ειναι τα περισσοτερα ,δεν ειναι μπαχ, ο οποιος δεν ξερω αν θα ταιριαζε σε κατι τετοιο, αλλα απο κουλο κιθαριστα και μαλιστα υπο την επιρροη αμφιβολου ποιοτητος χορταρικων, σιγουρα δε θα μπορουσε να παιχτει. Και αυτο διοτι η κλασσικη ειναι πραγματικα εντεχνη μουσικη, δε βαφτιστηκε απλα ετσι επειδη υπαρχει κομπλεξ να πουμε οτι γραφουμε λαικα.

Αν ομως μιλουσαμε για φαση beach bar, δηλαδη κανονικα μαγαζι, ηχεια, πισινες, ξαπλωστρες κλπ, τοτε σιγουρα δε θα ταιριαζε εκει o DJ να παιξει Bach, αν και οι σφαλιαρες ισως ειναι υπερβολη. Σιγουρα ομως θα ηθελε τελετουργικα βασανιστηρια και καψιμο στο παλουκι της πυρας, αν εβαζε τις αηδιες της Αρβανιτακη και της Τσαλιγοπουλου, ελεος, να εχεις παει και να καθεσαι ωραια ωραια στην ακρογιαλια με το ποτακι σου, και να βασανιζουν τα αυτια σου οι τσιριδες της Αρβανιτακη και τα 15 φαλτσα ανα μετρο της Τσαλιγοπουλου :ROFLMAO: Τοσες ωραιες μουσικες εχει η παγκοσμια παραγωγη, απο smooth καλοκαιρινα για αραγμα μεχρι μπιτατα χορευτικα για ξεσαλωμα, και εσυ να τρως στη μαπα την τριτη διαλογη της Ελλαδας, καταρα, ουτε στον εχθρο σου τετοιο πραγμα :ROFLMAO:

Last edited:
Α καλα αυτος ειναι αγριος :ROFLMAO: σιγα ρε Jason μη μας βασανιζεις τοσο! Ουτε ο butters στο South Park τετοιες καφριλες.

Καλα κι εγω αν δεν εχει autotune-melodyne-pitchmap στη σειρα , και τα ντρας αν δεν ειναι στο grid ουτε που ασχολουμαι... τα led zeppelin τα 'χω πεταξει ολα... πιο gen A κι απο gen A :ROFLMAO:

Τοσες ωραιες μουσικες εχει η παγκοσμια παραγωγη, απο smooth καλοκαιρινα για αραγμα μεχρι μπιτατα χορευτικα...

Καλα μπιτατα χορευτικα απ το διεθνες ρεπερτοριο ειναι σουπερ ουαου ... τσακιρ κεφι , για παιδικα παρτι. :p😝

Papi chulo & Darude - Sandstorm ειναι τα αγαπημενα μου!

Κανονίστε βρε ένα Back to Back Dj set με τον Manosx σε κάποιο Beach Bar.
Εγώ προσωπικά αν βρισκόμουν στην διπλανή παραλία,θα σκαρφάλωνα από τα βράχια,η θα περπατούσα μέσα απο την θάλασσα πατώντας αχινούς για να έρθω να σας ακούσω.

Μια ερώτηση.
Μπας και έπαιζε κανείς από τους 2 σας,πρίν απο περίπου 2025 χρόνια,σε κανένα Beach Bar στην Γαλιλαία?
Σχώραμε θεέ μου!

Ο καφρος στο south park ειναι ο cartman.

Και ο Robert Plant δε χρειαζοταν σε καμια περιπτωση autotune, σε αντιθεση με κατι εντεχνες ατεχνες τραγουδιαρες, που πατανε σωστα μια νοτα καθε πασχα και χριστουγεννα.

Και τελος, τα beach bar στη Γαλιλαια του 1ου αιωνα ηταν πολυ ωραια, αλλα και πολυ ακριβα. Να φανταστεις για μια γυρα ποτα μπορουσε να φτασει ο λογαριασμος 30 αργυρια, και αντε μετα να βρεις τροπο να τον ξεπληρωσεις.

Αν ήμουνα εγώ στη Γαλιλαία τη χρυσή εποχή των beach bar θα έδινα θαυματοποιούς DJs και για 20 αργύρια και για λιγότερα... Θα ήμουνα σήμερα γνωστός δότης, θα με είχαν καταγράψει και στα ευαγγέλια ότι χάλαγα την πιάτσα με τις τιμές μου

Αν ήμουνα εγώ στη Γαλιλαία τη χρυσή εποχή των beach bar θα έδινα θαυματοποιούς DJs και για 20 αργύρια και για λιγότερα... Θα ήμουνα σήμερα γνωστός δότης, θα με είχαν καταγράψει και στα ευαγγέλια ότι χάλαγα την πιάτσα με τις τιμές μου
με 20 μάλλον μειοδότης

Να ξαναδούμε παιδιά λίγο τα set μας και σήμερα,γιατί αρκετοί Djs και παραλίες (είδος κιθαρίστα οπού συναντάται κυρίως σε αμμώδης περιοχές) είναι ικανοί να κάνουν τον κόσμο να φύγει εκ της θαλλάσης.

Κανονίστε βρε ένα Back to Back Dj set με τον Manosx σε κάποιο Beach Bar.
Εγώ προσωπικά αν βρισκόμουν στην διπλανή παραλία,θα σκαρφάλωνα από τα βράχια,η θα περπατούσα μέσα απο την θάλασσα πατώντας αχινούς για να έρθω να σας ακούσω.

Μια ερώτηση.
Μπας και έπαιζε κανείς από τους 2 σας,πρίν απο περίπου 2025 χρόνια,σε κανένα Beach Bar στην Γαλιλαία?
Σχώραμε θεέ μου!

Ε ναι βρε πως αλλιως θα ξεσαλωσεις χωρις ξενικα μπιτατα χορευτικα ! ! 😂

Εσενα ειδικα θα σε βαλουμε αναμεσα, sandwitch και θα σε κλανουμε back to back. :ROFLMAO::p

Αμα ακουσεις τιποτα Ελληνικα 'κει στη Γαλιλαια, κανε παραπονα, φασαρια και ζητα τα λεφτα σου πισω. Ακους εκει , τοσα ξενα εχει ο κοσμος να σε προσβαλουν ετσι στη παραλια κιολας!

Ο καφρος στο south park ειναι ο cartman.

Και ο Robert Plant δε χρειαζοταν σε καμια περιπτωση autotune, σε αντιθεση με κατι εντεχνες ατεχνες τραγουδιαρες, που πατανε σωστα μια νοτα καθε πασχα και χριστουγεννα.

Μ' αρεσει που τα πιανεις.

Ετσι οπως προσπαθεις να μου την πεις, θα πιστευα οτι εισαι κανας παλιος χρηστης με απωθημενα. Ομως τοσο κακογουστο χρηστη, να γουσταρει Τσαλιγοπουλου και τετοια, δεν ματαξαναθυμαμαι εδω μεσα, υπαρχει αλλωστε και ενα επιπεδο στο noiz λαιμαι :cool:

Οποτε αντιπαρερχομαι τη διαθεση σου για κοντρα, σου ευχομαι καλως ηρθες, και σου προτεινω να ξεκινησεις την περιηγηση σου στο site απο το thread "τι μουσικη ακουτε τωρα", οπου οι εκλεκτοι συμφορουμιτες προτεινουν μουσικες καθε ειδους, που θα σε κανουν να καταλαβεις το ματαιο των γραφομενων σου και, το σημαντικοτερο, να βελτιωσεις το γουστο σου.

• Haha
Reactions: MGs
Ετσι οπως προσπαθεις να μου την πεις, θα πιστευα οτι εισαι κανας παλιος χρηστης με απωθημενα. Ομως τοσο κακογουστο χρηστη, να γουσταρει Τσαλιγοπουλου και τετοια, δεν ματαξαναθυμαμαι εδω μεσα, υπαρχει αλλωστε και ενα επιπεδο στο noiz λαιμαι :cool:

Οποτε αντιπαρερχομαι τη διαθεση σου για κοντρα, σου ευχομαι καλως ηρθες, και σου προτεινω να ξεκινησεις την περιηγηση σου στο site απο το thread "τι μουσικη ακουτε τωρα", οπου οι εκλεκτοι συμφορουμιτες προτεινουν μουσικες καθε ειδους, που θα σε κανουν να καταλαβεις το ματαιο των γραφομενων σου και, το σημαντικοτερο, να βελτιωσεις το γουστο σου.

Εγραψε, καθως μου τι λεει 6-7 φορες σ' ενα ποστ και με βαριες κουβεντες, μονο τα CAP λοιπουν. 🫣 Πεφτεις πολυ χαμηλα , γιατι αραγε , αλλα και παλι ελεος. Καλυτερα να τα σβηνει κανας mod, ντροπη να τα διαβαζει ο κοσμος αυτα.

Νταξει παλικαρια μη ψαχουλεβετε τις θηκες σας εγω δε γυρευω φασαριες, μια τεκιλα θα πιω στα γρηγορα!

Παντως προσοχη , οχι πυξλαξ οχι εντεχνο σε θαλασσες και ακτες , κραταμε τις παραλιες μας καθαρες! :ROFLMAO:

Μηπως να επαναφερουμε και την αστυνομια του μπικινι;

Last edited:
Bassicaly Guitarist αποδοση 1.05

Πιλότος είναι ο Κύριος,το γράφει και από πάνω οτί έχει πετάξει όλα τα Zeppelin.

Με αφορμή την συζήτηση,θα αναφερθώ σε μιά μάστιγα που ταλαιπωρεί τις ελληνικές παραλίες και φυσικά αφορά την μουσική οπου παίζετε εκεί.

Το πρώτο λάθος που συμβαίνει σε αυτούς τους αρκετά δύσκολους χώρους και ίσως το βασικότερο,είναι οτί δέν προσδιορίζεται η θέση του Dj η της μουσικής επένδυσης από λίστα,αναλόγος το πελατολόγιο.

Το πότε η μουσική,θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο(οταν έχουμε νεαρής ηλικίας κοινό π.χ),η θα αποτελεί απλά το backgroung (αν π.χ έχουμε οικογένειες),ποιές είναι οι παράλληλες πωλήσεις που θέλουμε να έχουμε(ποτό,φαγητό),τις εθνικότητες που αποτελούν το πελατολόγιο μας,η μετάδοση της μουσικής πρός αυτούς,αν γίνεται από ένα συγκεκριμένο σημείο (bar) η υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη (ηχεία εξωτερικού χώρου),το πόσο επηρεάζεται αυτός ο χώρος από τις μεταβαλόμενες καιρικές συνθήκες και άλλα πολλά,έχουν να κάνουν με την ποιότητα του προιόντος που θα προσφέρουμε τελικά στον πελάτη μας και αντιστοίχος,με τα ποσά που θα δούμε στο κλείσιμο στα ταμία μας.

Η επιλογή του σωστού ανθρώπου οπου θα επιμεληθεί και θα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις παραπάνω συνθήκες,αν φανεί ακριβή εξ αρχής,είναι ικανή να κάνει απόσβεση το ποσό που δαπανήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα,ενώ μιά λανθασμένη επιλογή μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερη ζημιά,ακομη και από αυτήν που θα είχαμε αν δέν προσφέραμε καθόλου την υπηρεσία αυτή,δηλαδή να μην είχαμε καθόλου μουσική στον χώρο.

Υ.Γ Αρκετά απο αυτά ισχύουν και για όλους τους εξωτερικούς χώρους,για όλα τα Live ups και τις λανθασμένες επιλογές που μπορεί να γίνουν και εκεί,με πρόσφατο παράδειγμα την εφαρμογή βιομηχανικού ήχου,μέρα μεσημέρι,σε ανοικτό χώρο,με κοινό EDM που φορούσε φλαμίνγκο σωσίβια και μπρατσάκια.
Και φτηνά την έβγαλε ο Paul Kalkbrenner (χωρίς να φταίει φυσικά ο ίδιος).

Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back