- Πόντοι
- 38
Έχω ακούσει όλους τους Mark (έχω και έναν MKII) πλην του IIc, του IV και του V. Έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά στον ήχο τους που είναι υπερβολικά για να κάτσω να τα απαριθμήσω εδώ (ούτως ή άλλως, υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες για αυτούς στο νετ). Ο V είναι μια προσπάθεια κορυφαίου σχεδιασμού (προσοχή, δεν είπα "κορυφαία προσπάθεια σχεδιασμού" - άλλο το ένα, άλλο το άλλο) να συνδυαστούν τα χαρίσματα του καθενός, μαζί με μια επιπρόσθετη χαοτική συλλογή παραμετροποιήσεων.
Τα καθαρά του ΜΚΙ-ΜΚΙΙ είναι διαφορετικά από αυτά ενός Τwin ή ενός Deluxe Reverb - σε αυτό δεν παίζει ρόλο μόνο το κύκλωμα αλλά και τα μεγάφωνα. Η εκτίμησή μου, έχοντας ακούσει και τον Lonestar, είναι ότι θα υπερέχει στα περίφημα Fender cleans και σε ελαφρύ crunch, με πιο χαλαρό και ροκάδικο οverdrive, ενώ ο V στα distortion και high gain (αν και περισσότερο είναι θέμα γούστου το ποιος θα προτιμηθεί - μπορεί πχ. σε κάποιον να αρέσει περισσότερο το καθαρό του V, δηλαδή ένα από τα τρία που έχει).
Τα καθαρά του ΜΚΙ-ΜΚΙΙ είναι διαφορετικά από αυτά ενός Τwin ή ενός Deluxe Reverb - σε αυτό δεν παίζει ρόλο μόνο το κύκλωμα αλλά και τα μεγάφωνα. Η εκτίμησή μου, έχοντας ακούσει και τον Lonestar, είναι ότι θα υπερέχει στα περίφημα Fender cleans και σε ελαφρύ crunch, με πιο χαλαρό και ροκάδικο οverdrive, ενώ ο V στα distortion και high gain (αν και περισσότερο είναι θέμα γούστου το ποιος θα προτιμηθεί - μπορεί πχ. σε κάποιον να αρέσει περισσότερο το καθαρό του V, δηλαδή ένα από τα τρία που έχει).
Τελευταία επεξεργασία από moderator: