Ειναι πανεμορφο ως ξυλο, αλλα δεν το εχω πιασει ποτε στα χερια μου για να ξερω τις ιδιοτητες του. Σπανια χρησιμοποιειτε στην οργανοποιία, γι'αυτο και ειναι δυσκολο να το βρεις απο τους παραδοσιακους δινομεις ξυλιας για οργανα, ειδικα σε μεγαλα μεγεθη που να μπορεις να τα κανεις ταστιερες κτλ.Vrass είπε:Μιας και το πραμα εχει πάει στα περι ταστιερας να κανω και εγώ μια ερωτηση... Με το snakewood (δεν ξέρω την ελληνική του ονομασία) τι πάιζει? Εχω διαβάσει σε κάποιο παλιό Guitarist ότι πρόκειται για πολύ σκληρό ξύλο και είναι ενδεδειγμένο για χρηση σε ταστιέρες. Σπανιότατα όμως το βλέπω να χρησιμοποιείται, ακόμα και από μικρούς κατασκευαστες εξωτικών οργάνων. Γιατι? Ειναι πολύ ακριβό? Ειναι σπάνιο? Εχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην κατεργασία του? Η μηπως απλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο οπότε "κλαϊν"...
Εγω δει κιθαρα που ειναι ολοκληρη φτιαγμενη απο αυτο το ξυλο, αλλα συνηθως χρησιμοποιειτε σαν μερος του μπρατσου σε 5-piece necks κτλ, καθως και σε μικρα σημεια για διακοσμηση.
Απο την στιγμη που δεν υπαρχει ζητηση και ολοι θελουν μειπλ, μαονι, εβενο κτλ, λογικο ειναι να μην χρησιμοποιειτε, ειναι και οντως πιο σπανιο να το πετυχεις σε σχεση με τα παραπανω ξυλα, ειδικα τεμαχισμενο σε καταλληλες διαστασεις.