Jasemeister είπε:
Tι εννοείς βρε yann οτι δεν συμφέρει τους βιομήχανους; Δεν έχω διαβάσει κανένα φυλλάδιο κατασκευαστή κιθάρας που να γράφει οτι τα ξύλα δεν παίζουν ρόλο. Αντίθετα, οι περισσότεροι προβάλλουν το ξύλο κατασκευής πρώτο στη λίστα των specs.
Φυσικα και στα φυλλαδια δεν μπορουν να το αρνηθουν,αφου το ξυλο ειναι και το κυριο υλικο κατασκευης (αστα τα συνθετικα,ειναι αλλη κουβεντα),και σιγουρα πρεπει να διαλαλησει σωστα την πραματεια του ο εμπορας...Ο καθενας προβαλει το θεμα ομως οπως τον συμφερει,και αυτο εχει δημιουργησει αυτη τη "θολουρα" στο ακορντο.
Συν τις οποιες "off the record" φημες που φροντιζουν να διασπειρουν κατα καιρους
(εσκεμμενα) στελεχη εταιριων κατασκευης-διανομης-πωλησεων... :
Με αποτελεσμα τη συγχυση των καταναλωτων...και κυριως των απειρων,
που ψωνιζουν "με τη μαρκα"....
To pickguard (εάν είναι πλαστικό ή ξύλινο) παίζει ρόλο στον ήχο?
Εισαι οφτοπης.Ν'ανοιξεις θεμα. ;D
Εγώ πάλι δεν έχω δεί κανένα να μιλάει για λουστραρισμένα ξύλα κάτω από τόνους sealer...εκτός εάν όλοι αυτοί κάνουν ακουστικά όργανα...
Ειναι γιατι αν το λουστρο παει
κατω απο το σηλερ,θα πρεπει το ξυλο να μπει
πανω απο το σηλερ! ;D
Ξαναρχίζουμε και "θεοποιούμε" τα ξύλα σε ένα ηλεκτρικό όργανο...ευπαθές στη παραμικρή αλλαγή, εδώ nut αλλάζεις και αλλάζει!
Δεν πρεπει να θεοποιουμε τιποτα...
Πρεπει απλως να καταλαβουμε ολοι,οτι ΟΛΑ παιζουν το ρολο τους πανω στο οργανο,
και ΟΛΑ αλληλοεπιρρεαζονται.Ενα φτηνιαρικο οργανο πχ με καινουριες χορδες,μπορει να ακουστει ΚΑΛΥΤΕΡΑ απο ενα πανακριβο με παλιες που δεν παραγουν πια ολες τις ζητουμενες συχνοτητες,οποτε απο που να παρουν ηχο και να τον ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ τα υπολοιπα μερη του οργανου?Οσο καλα και αν ειναι??
Γιατι ΟΥΤΕ τα ξυλα,ΟΥΤΕ τα μεταλλα,ΟΥΤΕ οι μαγνητες εχουν ηχο απο μονα τους...
Η δουλεια τους ειναι να αναπαραγουν (η να ενισχυσουν) τις οποιες συχνοτητες παραγουν οι χορδες αναλογως ειδους και φθορας η παλαιοτητας!
Ομως οταν οι χορδες παλιωσουν και στα δυο οργανα,να δουμε ποιο θα παιζει ακομα! ;D