• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Λυσεις σε πρόβλημα με την ακουστική χώρου

• Thread starter Thread starter pcmaster
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 18
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 4K

pcmaster

Νέο μέλος
22 Ιουνίου 2003
6
0
0
Έχω κατεβάσει τα τύμπανα στο υπόγειο ύστερα απο έντονες διαμαρτυρείες απο τους άλλους ανθρώπους στην πολυκατοικία μου και θέλω να μου προτείνετε τρόπους για να μειώσω ή να εξαλείψω εντελώς τον "αντίλαλλο" που δημιουργείται όταν παίζω.

Α!! Το δωματιάκι είναι μικρό και έχει μια σιδερένια πόρτα. Αυτή την πόρτα λογικά πρεπει να μπαζώσω!! 8)

Κάθε Γνώμη δεκτή!!! :D :D

Λοιπόν, μπορείς να αγοράσεις το μονωτικό υλικό το κλασσικό (αυτό που μοιάζει με αυγοθήκη), είναι αρκετά φτηνό, και σε πρώτη φάση να καλύψεις μεγάλες ελεύθερες επιφάνειες (τοίχους, πόρτες κλπ). Ρουφάει κάπως τον ήχο αυτό το υλικό..

Επίσης, μπορείς να κολλήσεις ένα μικρό κομμάτι ύφασμα στα πιατίνια, έτσι ώστε να μειώσεις τον χρόνο ταλάντωσης, εγώ είχα χρησιμοποιήσει απλώς σελοτέϊπ - και παίξε με το μέγεθος για να δεις πως ακούγεται.

Τέλος, πήγαινε σε ένα μαγαζί και δες pads κλπ, αν και έτσι βέβαια χάνεις την αίσθηση του δέρματος του κανονικού. Για την μπότα, βάλε κάτι μέσα, και μπορείς να δέσεις και λίγο αφρολέξ στον κόπανο (το πετάλι), αν και η μπότα δεν δημιουργεί τόσο πρόβλημα με τον αντίλαλο όσο με το ότι διαπερνάει τοίχους κλπ ο ήχος..

Ελπίζω να σε βοήθησα, καλή τύχη, και γω τα ίδια προβλήματα έχω ...

θ.

Ευχαριστώ πολυ για τη γνωμη :wink: . Έχω ήδη "μουφάρει" τη μπότα με μαξιλάρι και είμαι καλυμένος απο εκει.

Τώρα για την αυγοθήκη δεν ξέρω αν θα κάνει πολλά πράγματα γιατι μου είπε γνωστός μου drummer οτί μόνο του το ρικοφόν (έτσι νομίζω λέγεται η αυγοθήκη) δεν κάνει πολλα πράγματα.

Τέσπα!! Μπορει να δοκιμάσω και τα pads.

Είδωμεν 8) 8)

α}Μονωσε οσο μπορεις την πορτα - και τους τριγυρω τοιχους εστω και με χαρτονι,το rickofon ειναι ακριβο και δεν θα κανεις και τιποτα ιδιαιτερο,χωσε καμια μοκετα στο δωματιο και απο κατω απο τα τυμπανα

β}την πορτα να την εχεις πλατη αν μπορεις

γ}παιζε με sticks και οχι με κανονικες μπακετες

πιστευω θα πεσουν τα db και θα σαι cool 8)

Κοίτα δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσο αλλα όσο το δυνατον λιγότερα!! :wink: 8)

Βασικά το θέλω απλα για να κόψει λίγο τον αντίλαλο. Απ'ότι μου λένε και οι άλλοι στην πολυκατοικία δεν ακουγονται πολύ

pc, αν το μόνο που θέλεις είναι να κόψεις τις αντηχήσεις, το ρικοφόν είναι κατάλληλο (καθώς και διάφορα άλλα υλικά που υπάρχουν για το συγκεκριμένο σκοπό), ενώ αν δεν θέλεις να διαθέσεις πολλά λεφτά, οι παλιές καλές αυγοθήκες θα βοηθήσουν αρκετά, όπως και το να κρεμάσεις χαλιά, κουρτίνες ή οποιοδήποτε άλλο ηχοαπορροφητικό υλικό στους τοίχους.

Βέβαια τίποτα από τα παραπάνω δεν προσφέρει σοβαρή ηχομόνωση, αλλά αφού σου έχουν ήδη πει ότι δεν ακούγεσαι πολύ, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Last edited by a moderator:
Τώρα για την αυγοθήκη δεν ξέρω αν θα κάνει πολλά πράγματα γιατι μου είπε γνωστός μου drummer οτί μόνο του το ρικοφόν (έτσι νομίζω λέγεται η αυγοθήκη) δεν κάνει πολλα πράγματα.
Κοίτα, υπάρχουν δυο στόχοι μιας μόνωσης. Ένας να μην ενοχλείς άλλους, και ένας να μην ενοχλείς τον εαυτό σου (αντίλαλος). Εγώ αναφέρθηκα κυρίως στην δεύτερη, επειδή αυτό είπες και στο μήνυμα σου.

Αν βάλεις ρικοφόν σε κάποιες ελεύθερες επιφάνειες, δεν θα κόψεις τόσο τον ήχο που φεύγει έξω, αλλά θα μειώσεις σε κάποιον βαθμό τον αντίλαλο για σένα. Αυτό εννοούσα.

Επίσης, να έχεις υπόψην σου γενικά πως αυτό που ενοχλεί (και ακούγεται περισσότερο έξω) είναι φυσικά ή κάσα και το ταμπούρο. Στον αντίλαλο βέβαια, και το crash πχ δεν θες να ακούγεται μισή ώρα λόγω ανακλάσεων. Εγώ το πάλεψα παλιά κολλώντας ένα κομματάκι ύφασμα..

Καλή τύχη φίλε..

φιλε δοκιμασε πετροβαμβακα.ειναι φθηνος(εγο πηρα 10 τετραγονικα με 20 ευρο) και κανει τρομερη δουλεια.

φιλε δοκιμασε πετροβαμβακα.ειναι φθηνος(εγο πηρα 10 τετραγονικα με 20 ευρο) και κανει τρομερη δουλεια.
Ναι, ειδικά στο φαγούρισμα είναι πρώτος! :lol:

Λοιπόν, pcmaster, αφού δε σ' ενδιαφέρει η μόνωση βάλε κάτω μοκέτα, κρέμασε γύρω βαριές κουρτίνες με πτυχώσεις (αγοράζεις 3 φορές το μήκος που θές να καλύψεις) και, αν έχεις όρεξη, "καπιτονάρισε" τις γωνίες του χώρου. Δηλαδή γέμισέ τες με μαλακό υλικό ώστε να γίνουν κοίλες.

Αν χρησιμοποιήσεις πετροβάμβακα ή υαλοβάμβακα, δούλεψε με γάντια, γυαλιά και μάσκα αναπνοής. Αφού τελειώσεις το στρώσιμο - γέμισμα, ψέκασε τις εκτεθιμένες επιφάνειες με μπόλικη λακ μαλλιών και ντύσε με ύφασμα (πχ λινάτσα) - αυτό βέβαια προϋποθέτει τελάρωμα. Για το ταβάνι χρησιμοποίησε ricofon, πομπέ λινάτσα (πάλι τελάρωμα και γέμισμα) ή αυγοθήκες (τις κολλάς με θερμή σιλικόνη). ¶λλο εναλλακτικό υλικό είναι το αφρολέξ (όχι τόσο φθηνό). Γενικά, δεν είναι δουλειά των 100 ευρώ... :roll:

ρε παιδια για πεστε μας πως κανουμε μια καλη ηχομονωση για να μην ενοχλουμε τους γυρω μας διπλανα δωματια και πανω κατω ?ΣΟΣ

Φίλε μου για κάτι τέτοιο θα πρέπει να δώσεις πάααααρα πολλά φράγκα με αμφίβολο μερικές φορές αποτέλεσμα... Εμείς για να μονώσουμε ένα μικρό χώρο 3χ5 μέτρα δώσαμε 1000 ευραίους συνολικά αλλά το δωμάτιο είναι σε χωριό (Σχηματάρι) και σχετικά απόμερα... Ο πετροβάμβακας πήγε 300 ευρώ, άλλα τόσα οι γυψοσανίδες και άλλα 300 ο μάστορας. Τα υπόλοιπα πήγαν σε αυγοθήκες, σιλικόνες και μπύρες!!! Αλλά όπως είπα είμαστε και ψιλοαπόμερα...

Αν είσαι σε οροφοδιαμέρισμα τα πράγματα είναι δύσκολα...τι όργανα έχετε;

ενας ειμαι :)

εχω μια κιθαρα - ενα midi πολυ vst - περιμενω το G2X - AlesisΜk2

αλα για dance μουσικη οποτε το bitaki dikeologimena θα ειναι λιγο ενοχλητικο

1. Μέχρι τι λεφτά θα ήθελες να δώσεις;

2. Έχεις ξύλινο πάτωμα;

Εγω πάντως μένω στον 7ο και όταν έκανα παραγωγή με hi fi speakers ερχόταν μια κοπέλα απο τον 4ο και έλεγε ότι την ενοχλεί το "beat".

Τώρα με τα monitors δεν έχω δεχτεί παρατήρηση. Ίσως βοήθησε το ότι έφτιαξα βάσεις απο πετροβάβμακα για να μην συντονίζεται άμεσα το γραφείο.

Όπως το βλέπω, η μόνωση είναι πολυτέλεια, η ακουστική όμως όχι. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πολλά χρήματα για μια σωστή ακουυστική αρκέι να υπάρχει μεράκι.

πλακακι εχει κατω και τα ηχεια εχουν πισω τους και απεναντιτους τειχο !!το δωματιο εχει και ντουλαπες μεσα ενα κλασσικο υπνοδωματιο δλδ.

πεστε και γενικα ιδεες αν θελετε γιατι μαζευω γενικα πληροφοριες ετσι ωστε μολις εξαντληθουν να κανω ανακαινηση στο δωματιο !! :)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα