• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή diy flight case pedalboard

SlapGas

Νέο μέλος
29 Ιουνίου 2010
529
6
0
34
Αθήνα
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Χαιρετώ once more τους φίλους του noiz!

Θέλω τη βοήθεια σας σχετικά με την κατασκευή ενός flight case pedalboard. Έψαξα στην αναζήτηση, αλλά τα θέματα ήταν μόνο σχετικά με IKEA ράφι-pedalboard, τα οποία ναι μεν τα σπάνε, αλλά εγώ θέλω κάτι σε flightcase. Προσοχή: δεν εννοώ κανονικό pedalboard ΚΑΙ flight case για τη μεταφορά. Εννοώ τη φάση αυτή που τα πετάλια τοποθετούνται στο κάτω μέρος του pedalboard και ο φτωχός (πλην τίμιος) κιθάρερ βγάζει το υπόλοιπο "καπάκι", παίζει ρωκ και μετά το ξαναβάζει και το παίρνει και φεύγει (προφανώς και το κουμπώνει κιόλας, αν δεν θέλει να του φύγουν όλα στο δρόμο  ;D).

Στο παρακάτω λινκ, το παλλικάρι (ή μπορεί να είναι και κοπέλα, δεν ξέρω  :P) έχει πολύ ωραίες και λεπτομερέστατες οδηγίες για το πώς κατασκευάζεις ένα πράγμα σαν και δαύτο, πού και τί πρέπει να προσέξεις και τί θα χρειαστείς.

http://www.instructables.com/id/Flightcase-pedalboard-for-a-multifx-guitar-process/

Ερώτηση 1:

Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να πουλάει flight case-ο-ειδή? Δηλαδή γωνίες, ράγες, χερούλια, πεταλούδες και λοιπά μεταλλικά εξαρτήματα? Θέλω να δω τιμές.

Ερώτηση 2:

Τι κόστος υπολογίζετε εσείς οι έμπειροι για ένα case διαστάσεων 100cmx60cm (το ύψος δεν μας νοιάζει και πολύ, 15-20cm είναι αρκετά σίγουρα).

Έχω το advantage ότι τα ξύλα θα τα βρώ από τσάμπα έως πολύ φθηνά.

Αν βρω το μαγαζί με τα σιδερικά, κάνω τη σούμα μου και είναι συμφέρον (που θα είναι), στο παρόν thread θα παρουσιάσω τη διαδικασία κατασκευής, τι χρησιμοποίησα και τι πρόσεξα.  :)

Υ.Γ.: Δόξα τω Θεώ, έχω κατασκευάσει αρκετά πράγματα στο παρελθόν.

Αν υπάρχει και κανένας που να ξέρει στην Θεσσαλονίκη για να το έχουμε στα υπόψην.

SlapGas καλή επιτυχία και καλή ευκολία

p0tath3ad-k%21ds-vlcsnap-5970286.jpg

Μετά από ν μήνες λοιπόν, η κατασκευή έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της (αισίως). Προφανώς και δεν χρειαζόταν τόσος καιρός για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο pedalboard, ένα απόγευμα δουλειά ήταν.  :P

Πήρε τόσο καιρό λόγω πολλών υποχρεώσεων, απουσίας κεφαλαίου, παρανόησης και λοιπών ωραίων.

Παραθέτω φωτογραφίες, προς κρίσην και αποψεολογίαν.

Το ξύλο είναι κερασία (ναι, κερασιά  ;D ) πάχους 9mm. Οι κολλήσεις μεταξύ των ξύλων έγιναν με βίδες και όχι απλά με κόλλα.

Οι γωνίες είναι κολλημένες με σιλικόνη και είναι από σκληρό πλαστικό.

Τα ποδαράκια στον πάτο και στο πλάι είναι μεταλλικά με ελαστικό στο σημείο που ακουμπάει το ξύλο.

Αυτό που ήθελα να αποφύγω είναι το λούκι στην διεπαφή καπακιού και πάτου. Έβαλα ξυλοταινία (σαν καπλαμά, από αυτή που σιδερώνεις και κολλάει), αλλά το αποτέλεσμα δεν μου πολυαρέσει.

Άσε που θα ξεκολλήσει και εύκολα από τη χρήση.

Το τελευταίο κομμάτι είναι να ανέβει το "πάτωμα" των πεταλιών. Στο κάτω μέρος του pedalboard, το βάθος είναι 5cm. Είναι λίγο πολλά.

Σκέφτομαι ένα ελαφρύ ξύλο πέρα για πέρα, με 2-3 πόδια απο κάτω, ώστε το συνολικό ύψος να έρθει 3-4cm πιο ψηλά.

Γνώμες ευπρόσδεκτες. ;)

IMG_20130605_182840.jpg

IMG_20130605_182858.jpg

IMG_20130605_182923.jpg

IMG_20130605_182957.jpg

IMG_20130605_183110.jpg

IMG_20130605_183121.jpg

IMG_20130605_183134.jpg

IMG_20130605_183144.jpg

Κοίτα, δεν είναι και ο,τι πιο ελαφρύ, κακά τα ψέμματα.

Πρέπει να είναι κοντά 10 κιλά.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο ελαφριά από την Rockcase Gigboard pedal packer που είχα, όντας και πολύ μεγαλύτερη! Άδεια κουβαλιέται άνετα, ενώ η άλλη και άδεια σου έβγαζε το λάδι.  :P

Οι διαστάσεις είναι 98cmx48cmx20cm.  8)

Το ζητούμενο μου εμένα ήταν ένα pedalboard που να χωράει τα πάντα και να μην μαζεύω 1002 πράγματα. Θέλω απλά να βάζω ένα καπάκι και να φεύγω.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να μεταφέρεται πέδα δώθε. Μένει στούντιο και κινείται μόνο για live (δεν γίνεται με ΜΜΜ να κουβαλήσεις τέτοιο πράγμα!).

Φιλε μου εδειξε πανεμορφο με την κερασια! Μπραβο για την επιλογη σου και συγχαρητηρια για την κατασκευη!

Το ξύλο είχε περί τα 15-20 Ευρώ μαξ.

Υπόλοιπα hardware περί τα 40 Ευρώ (πεταλούδες, γωνίες, χερούλι, ποδαράκια, ξυλοταινίες κλπ).

Νομίζω κάπου 50-60 Ευρώ θα είναι το συνολικό κόστος.

SlapGas είπε:
Μετά από ν μήνες λοιπόν, η κατασκευή έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της (αισίως). Προφανώς και δεν χρειαζόταν τόσος καιρός για να φτιαχτεί το συγκεκριμένο pedalboard, ένα απόγευμα δουλειά ήταν.  :P

Πήρε τόσο καιρό λόγω πολλών υποχρεώσεων, απουσίας κεφαλαίου, παρανόησης και λοιπών ωραίων.

Παραθέτω φωτογραφίες, προς κρίσην και αποψεολογίαν.

Το ξύλο είναι κερασία (ναι, κερασιά  ;D ) πάχους 9mm. Οι κολλήσεις μεταξύ των ξύλων έγιναν με βίδες και όχι απλά με κόλλα.

Οι γωνίες είναι κολλημένες με σιλικόνη και είναι από σκληρό πλαστικό.

Τα ποδαράκια στον πάτο και στο πλάι είναι μεταλλικά με ελαστικό στο σημείο που ακουμπάει το ξύλο.

Αυτό που ήθελα να αποφύγω είναι το λούκι στην διεπαφή καπακιού και πάτου. Έβαλα ξυλοταινία (σαν καπλαμά, από αυτή που σιδερώνεις και κολλάει), αλλά το αποτέλεσμα δεν μου πολυαρέσει.

Άσε που θα ξεκολλήσει και εύκολα από τη χρήση.

Το τελευταίο κομμάτι είναι να ανέβει το "πάτωμα" των πεταλιών. Στο κάτω μέρος του pedalboard, το βάθος είναι 5cm. Είναι λίγο πολλά.

Σκέφτομαι ένα ελαφρύ ξύλο πέρα για πέρα, με 2-3 πόδια απο κάτω, ώστε το συνολικό ύψος να έρθει 3-4cm πιο ψηλά.

Γνώμες ευπρόσδεκτες. ;)
καλο για μεταλ? ;D ;D ;D

noe13 είπε:
καλο για μεταλ? ;D ;D ;D
Το μέταλ είναι στο attitude και δεν θέλει πετάλια.  ;D

Κιθάρα-καλώδιο-ενισχυτής.

Άντε και noise gate για τους πολύ μάχιμους.

Προφανώς drive ενισχυτή.

Πετάλι drive? Τιν' τουτ'? Δεν είδα AMON AMARTH να έχουν πετάλι drive. Ούτε SLAYER φίλως. Δεν ξέρουν αυτοί δηλαδή?

Εφφέ και πεταλιέρες και pedalboards είναι για τους φλούφληδες που δεν έχουν το ΜΕΤΑΛ στο αίμα.  ;D

SlapGas είπε:
Το μέταλ είναι στο attitude και δεν θέλει πετάλια.  ;D

Κιθάρα-καλώδιο-ενισχυτής.

Άντε και noise gate για τους πολύ μάχιμους.

Προφανώς drive ενισχυτή.

Πετάλι drive? Τιν' τουτ'? Δεν είδα AMON AMARTH να έχουν πετάλι drive. Ούτε SLAYER φίλως. Δεν ξέρουν αυτοί δηλαδή?

Εφφέ και πεταλιέρες και pedalboards είναι για τους φλούφληδες που δεν έχουν το ΜΕΤΑΛ στο αίμα.  ;D
δες το bold ρε συ!!!! ;D ;D ;D

Έχεις απόλυτο δίκιο...

Τώρα το σκέφτηκα κι εγώ. Το κρίμα είναι ότι δεν πήρα εγώ αυτές τις γωνίες, οπότε μάλλον για αυτό μου διέφυγε.

Μπορούσα άνετα να τις κόψω με 45 μοίρες γωνία στις άκρες και να ταιριάζουν τέλεια.

Κρίμας...

Εν τέλει, τελείωσε το project pedalboard!

Από εκεί που σας είχα αφήσει έκανα τα εξής:

Βρήκα ένα λεπτό κομμάτι ξύλο (και όσο μπορούσα πιο ανθεκτικό) για να ανέβει ο πάτος του      pedalboard και να έρθουν τα πετάλια πιο ψηλά. Επειδή αν έβαζα στον πάτο μασίφ ξύλο 4-5 cm θα ανέβαινε το βάρος πολύ, στο λεπτό αυτό ξύλο (πάχος περίπου 1cm) έβαλα 4 "πόδια" κατά την εγκάρσια διεύθυνση. Σημείωση: δεν έβαλα πόδια μόνο στις άκρες, αλλά καθ' όλο το μήκος του ξύλου για να πατάει καλύτερα και να είναι πιο ανθεκτικό.

Αποτέλεσμα: ήρθε το "έδαφος" περίπου 1cm κάτω από τα "τοιχώματα" του pedalboard.

Το έβαψα και μαύρο το ξύλο, έτσι επειδή μπορούσα. :P

Μετά το κόλλησα στο pedalboard με βενζινόκολλα και το άφησα καλά να στεγνώξει.

Μετά, έπρεπε να βρω το πώς θα διατάξω τα πετάλια στο pb. Τελικά, όσο μεγάλο pb και αν έχω ΠΑΛΙ δεν θα μου φτάνει.

Σας παρουσιάζω το τελικό αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι δεν έντυσα όλο τον πάτο με velcro γιατί θα ήταν ασύμφορο και ανούσιο. Αναπαρήγαγα το velcro που χρειαζόταν κάθε πετάλι για να κολλήσει στο ξύλο. Έτσι όλα πατάνε πολύ καλά, και με μικρό κόστος.

Επίσης, έριξα δουλειά να μαζέψω και καλώδια και να τα τακτοποιήσω με zip-ties και zip-tie bases (όπου ήταν δυνατόν).

Τα σχόλια δικά σας.

IMG_20130912_225041.jpg

IMG_20130912_225113.jpg

IMG_20130912_225058.jpg

Πολύ ωραίο φαίνεται το pedalboard! Καλόπαιχτο να 'ναι!  :)

Να κάνω μια ερώτηση.

Τα πετάλια τα ενεργοποιείς μέσω του Octaswitch και μόνο ή πρέπει να ενεργοποιείς και κάποιο ξεχωριστά; Επίσης, έχεις την επιλογή μέσω του Octaswitch να επιλέγεις κανάλι στον ενισχυτή και συνδυασμό πεταλιών;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα