• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Κατασκευή diy flight case pedalboard

@ geodimiti

Περνάω μια χαρά με το pb αυτό, δεν νομίζω να χρειαστώ κάτι άλλο στο (άμεσο) μέλλον.

Στο Octaswitch βάζεις τα πετάλια σε λούπες και φτιάχνεις patches ανάλογα με τα πετάλια που θέλεις να περνάει το σήμα σου. Έτσι αλλάζεις πολλά πετάλλια με ένα πάτημα. ;)

Έχεις π.χ. λίγο o/d και θέλεις να πας σε reverb+delay. Δεν χρειάζεται να πατήσεις 3 switches (κλείσιμο o/d, άνοιγμα reverb και άνοιγμα delay), πατάς μόνο 1.

Εγώ συγκεκριμένα, έχω ΜΠΡΟΣΤΑ από το Octaswitch το κουρδιστήρι, το Volume Pedal, το Wah, τον Compressor και το boosterάκι.

Τα πρώτα 3 τα χρησιμοποιώ κατά βούληση, ο Comp είναι πάντα ανοικτός και το booster είναι δυνατόν να boostάρει οτιδήποτε θέλω.

Μετά, έχω όλα τα υπόλοιπα πετάλια σε loops και τα χειρίζομαι από το Octaswitch. Με έχει γλιτώσει από άπειρο tap dancing.

Οπότε, όχι, δεν λειτουργώ κάποιο ξεχωριστά (πέρα από το Booster που θέλω να έχει effect οπουδήποτε, γι' αυτό το έχω μπροστά).

Εγώ έχω το Octaswitch mk I. Το mk II υποστήριζει και αλλαγή καναλιών ενισχυτή (μέσω relay switching).

Σε κάθε patch, ρυθμίζεις και ποιό κανάλι του ενισχυτή θέλεις να είναι ενεργοποιημένο.

Προσωπικά, αυτό δεν θα με βόλευε γιατί τα patches μου τα χρησιμοποιώ με όλα τα κανάλια του ενισχυτή. Επομένως αν έπρεπε να φτιάξω τα patches που θέλω λαμβάνοντας υπ' όψιν και τα κανάλια του ενισχυτή, θα χρειαζόμουν 30 banks.  ;D  :P

Τώρα π.χ. σε ένα patch έχω delay και reverb που μπορώ να το χρησιμοποιήσω με οποιοδήποτε κανάλι του ενισχυτή θέλω (footswitchάρα). Αν έπρεπε να ρυθμίσω στο Octaswitch και τα κανάλια του ενισχυτή, θα έπρεπε να είχα 1 patch reverb+delay σε καθαρό κανάλι, 1 patch reverb+delay σε crunch και άλλο ένα σε lead.

Χαμός δηλαδή.

@ Insectius

Ναι αλλά σε βοηθάει να κοιτάς το πάτωμα λιγότερο. :P

Σ' ευχαριστώ πολύ SlapGas για την κατατοπιστική σου απάντηση!

Είδα κι εγώ λίγο τα χαρακτηριστικά του στην επίσημη σελίδα του Carl Martin και μπήκα στο νόημα.

ΥΓ: Συγχαρητήρια και για την πολύ ωραία μουσική που γράφεις.  :)

πολυ ωραια η κατασκευη, αλλα σε παραπλησιο project που εκανα προτιμησα να βαλω γραμμες velcro στην πεταλιερα και οχι μπαλωματα για τα πεταλια. Ειναι πιο σταθερο, αλλιως αν ξεχασεις καμμια φορα την πεταλιερα πλαγια ορθια μπορει να τα βρεις ξεκολλημενα το πρωι

@ geodimitri

Σε ευχαριστώ πολύ, αν και δεν κατάλαβα πού άκουσες μουσική μου.  ;D

@ Alter

Το να βάλεις γραμμές βέλκρο βολεύει όταν έχεις:

- Λιγότερα πετάλια

- Πετάλια σε παρόμοιο μέγεθος, ώστε να κολλάνε στα ίδια σημεία

- Όχι octaswitch

Σε κάθε περίπτωση, εκτός από το ultimate drive που επίτηδες δεν το έχω κολλήσει καλά, και στο πλάι να την αφήσω, δεν ξεκολλάει τίποτα (είχε μείνει 2 εβδομάδες).

@ Fidelis

Τις διαστάσεις τις είδες?

Το δικό μου pedalboard είναι 100cm x 50cm = 5000 cm^2

Αυτό που μου έστειλες είναι 45cm x 40cm = 1800 cm^2

Ούτε ο μισός ωφέλιμος χώρος δηλαδή. :P

Και επιπρόσθετα, το pedalboard μου στοίχησε μόνο 5 Ευρώ πιο ακριβά από αυτό που μου δίνεις στο link (20 Ευρώ ξύλα+36 Ευρώ σιδερικά+7 Ευρώ Βέλκρο+κάτι ψιλά για κόλλα(αν δεν έχεις ήδη).  ;)

@SlapGas

Παρεξήγηση ρε μαν δεν μιλούσα για το δικό σου πρότζεκτ που τα σπάει. Γενικά μιλάει με την φάση των κινέζικών προϊόντων που έχουν μετατρέψει το diy λίγο άκυρο

Και πάλι μπράβο, έκανες φοβερή δουλειά.

@ fidelis

Δεν ήταν κάτι τόσο δύσκολο πάντως. Δεν είμαι κανένας pro σε αυτά τα πράγματα. Το παν είναι να μπορέσεις να βρεις καλά ξύλα φθηνά, και να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία.

Εγώ π.χ., από το Leroy Merlin πήρα τα ξύλα (παίζει σε ξυλουργείο να βρεις και πιο φθηνά).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα