Καλύτερη κιθάρα ή κιθάρα και ενισχυτής

g-h-t

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας. Είμαι καινούργιος και θα ήθελα να μου λύσετε μια απορία. Παίζω σε ένα συγκρότημα με το οποίο παίζουμε ελληνικό Hardcore με στοιχεία Thrash. Σκέφτομαι να αγοράσω μια κιθάρα (Ibanez για την ακρίβεια από την RG σείρα) και είμαι σε διλημμά αν θα δώσω όλα τα λευτά για την αγορά μιας καλής κιθάρας, ή να πάρω μια πιο φθηνή και να πάρω και έναν ενισχυτή.

Ευχαριστώ! :)

Με τι ενισχυτή παίζεις μέχρι στιγμής?

Έχω ένα Peavey 15αρι ο οποίος είναι δανεικός και χρησιμοποιώ το amplitube που είναι πρόγραμμα στον υπολογιστή.

Στο είδος που παίζεις εγώ θα πρότεινα να επενδύσεις πρώτα σε καλό ενισχυτή.

Για να δεις τι σου "φταίει" σφαιρικά και τι θα κάνεις με το θέμα αυτό, για να φτάσεις σε έναν νέο αξιοπρεπή και αποδεκτό από εσένα ήχο, θα πρέπει να σκεφτείς λίγο πιο αναλυτικά την αλυσίδα που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή : Κιθάρα (καλό σετάρισμα, τι μαγνήτες, τι χορδές) -- καλώδια και πιθανά πεντάλ -- ενισχυτής και φυσικά η τεχνική σου στο παίξιμο (για να μην πω μέχρι και τι πένα χρησιμοποιείς και πως χτυπάς). Οτιδήποτε αλλάξει σε αυτήν την αλυσίδα, αλλάζει και το τελικό αποτέλεσμα και φυσικά αν θέλεις να ζευγαρώσεις κιθάρα-ενισχυτή, θα πρέπει να δεις ποιά κιθάρα "κάθεται" για το ηχητικό αποτέλεσμα που θέλεις σε ποιόν ενισχυτή ή και το αντίστροφο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πάρεις την κιθάρα σου παραμάσχαλα και θα πάρεις σβάρνα φίλους και αντιπροσωπείες για να δοκιμάσεις αν η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ κιθάρα, σου δίνει αυτό που θέλεις με έναν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ενισχυτή. Οτιδήποτε άλλο, είναι ραντεβού στα τυφλά...

Έχει δίκιο ο audiobox. Η ίδια κιθάρα καθώς και ο ίδιος ενισχυτής μπορεί να ακούγονται διαφορετικά στα χέρια διαφορετικών παικτών!! Οπότε όπως λένε και τα υπόλοιπα παιδιά ξεκίνα τις δοκιμές να δεις τι σου αρέσει  :)

δεν μας έχεις ακόμη αποκαλύψει τι κιθάρα ήδη έχεις  ;)

πάντως αν έχεις δανεικό ενισχυτή, τότε προφανώς η πρώτη κίνηση πρέπει να είναι ένας ενισχυτής, και βέβαια καλύτερος από τον 15άρη το δανεικό

Αμα θελεις να παρεις καλυτερη κιθαρα δεν εχει νοημα να παρεις φτηνη - αν και δε μας λες ποσο εννοεις, ουτε τι κιθαρα εχεις τωρα, οι RG καλυπτουν αρκετα μεγαλο ευρος τιμων (αλλα ολες καλες ειναι για τα λεφτα τους!).

Απο την αλλη μαλλον ο ενισχυτης ειναι μεγαλυτερη αναγκη. Κανετε προβες σε δωματιο, σε στουντιο, παιζετε ή σχεδιαζετε να παιξετε live? Οπως τα λες τον ηχο σου τον δινει το Amplitube και τον ενισχυτη τον χρησιμοποιεις για ηχειο ουσιαστικα, ετσι ειναι? Αν παλι θελεις τον ηχο που βγαζεις απο το Amplitube να τον βγαζεις απο τον ενισχυτη μονο εκει παμε αλλου, και σε πεταλια κτλ.

Μπορει απλα να θες αλλους μαγνητες και να βγει τελειως διαφορετικος ηχος. Ξαναδιαβασε και αυτο που λεει ο audiobox και δες τι ακριβως θελεις να αλλαξεις και για ποιο λογο, τι θελεις να βελτιωσεις και πες μας :)

Καταρχάς ευχαριστώ για τις απόψεις σας. :)

Μετά από μια έρευνα που έκανα και βάση του ποσού που διατήθεμαι να δώσω (κανένα 500άρι για κιθάρα και 150 περίπου για ενισχυτή. Τον ενισχυτή τον χρειάζομαι μόνο για εξάσκηση στο σπίτι).

Τα μοντέλα για τις κιθάρες που βρήκα είναι:

IBANEZ RG350 DX WH

IBANEZ RG320PG-P´5

IBANEZ RG420EG-RPR

IBANEZ RG420EG-BRD

Και για ενισχυτές:

ROLAND CUBE 20X

MARSHALL MG15FX-NEW

ORANGE CRUSH15R

Κλίνω λίγο περισσότερο προς την IBANEZ RG350 DX WH η οποία έχει 5 μαγνήτες. Η κιθάρα που έπαιζα ως τώρα ήταν κι αυτή δανεική φίλε gdevelek, μια BC Rich.

Να απαντησω στην ερωτηση σου χωρις πρόταση ομως.

Ε Ν Ι Σ Χ Υ Τ Η Σ

Λοιπόν, η σειρά που σου προτίνω:

- Παίζεις μόνο στο σπίτι; Ενισχυτή + Κιθάρα

- Παίζεις στο σπίτι και τζαμάρετε σε σπίτι με μπάντα; Ενισχυτή + Κιθάρα

- Παίζεις στο σπίτι και τζαμάρετε με προοπτική Live?

-Θα πέρνεις τον ενισχυτή στα live? Ενισχυτή μόνο (κ μάλιστα λαμπάτο 15wat+)

-Δεν θα κουβαλάς μαζί ενισχυτή? Μόνο κιθάρα.

- Παίζεις σπίτι, τζαμάρετε στούντιο χωρίς προοπτική Live? Κιθάρα

- Παίζεις σπίτι, τζαμάρετε στούντιο με προοπτικές Live?

-Θα πέρνεις τον ενισχυτή στα live? Ενισχυτή μόνο (κ μάλιστα λαμπάτο 15wat+)

-Δεν θα κουβαλάς μαζί ενισχυτή? Μόνο κιθάρα.

- Παίζεις σπίτι, τζαμάρετε στούντιο για πλάκα? Κιθάρα.

:) Προσωπικά? Ειδικά για metal που λες, πάρε μια καλή μεταλοκιθάρα και 1-2 metal πετάλια (αν παίζεις τα ρυθμικά) κ είσαι έτοιμος.

g-h-t είπε:
Κλίνω λίγο περισσότερο προς την IBANEZ RG350 DX WH η οποία έχει 5 μαγνήτες. Η κιθάρα που έπαιζα ως τώρα ήταν κι αυτή δανεική φίλε gdevelek, μια BC Rich.
5 μαγνητες?  

φιλαρακι να πας να δοκιμασεις! ετοιμες συνταγες υπαρχουν πολλες! ψαχτο ομως λιγο παραπανω πρωτα! να ξερεις τι ειναι τι και τι κανει  ωστε να μην σπαζοκεφαλιαζεις μετα ;)

;Dμε 5 μαγνητες δε θελει stand μπορω να την κρεμαω στο ψυγειο

2 Διπλοι + 1 μονος. εχω την ibanez rg350ex αν θες κ την πουλαω εδω στις αγγελιες. Θα σου κανω κ τιμουλα! θα σου μεινουν κ φραγκα για καλο ενισχυτη ισως κ κανα πεταλι.

αν ντε κ καλα θες το ασπρο μοντελο να ξερεις καινουριο θα σου φυγουν 400 κατοσταρικα+. Επισης καποιος πουλαει ασπρη στις αγγελιες σε πολυ καλη τιμη αλλα μαλλον  δεν ειναι rg350dx οπως λεει. διοτι στη μια φωτο ολη κ ολη που εχει φαινεται μονο το τρεμολο (που το εχει αλλαξει κ καλα για κατι καλυτερο) κ διπλα βλεπεις τον διακοπτη του volume το οποιο δεν εχει καμια σχεση με rg350dx. φαινεται πως ειναι απο παλιοτερα μοντελα ibanez. βεβαια μπορει οντως πολυ απλα να ειναι μια παλια rg350dx, δεν τις ξερω κ πολυ καλα τις κιθαρες. μπορεις να τον ρωτησεις. 250ευρω την πουλαει.

Τωρα γενικα στην ερωτηση που κανεις ειναι πολλοι οι παραγοντες που παιζουν ρολο ωστε να λαβεις μια σωστη κ τεκμηριωμενη απαντηση. δωσε ακριβη στοιχεια οπως σου ειπαν κ τα παιδια για να δεις φως.

Οπως τον τροπο που παιζεις, το που θα παιζεις, την εμπειρεια σου, κ οσα περισσοτερα τοσο καλυτερα ωστε να λαβεις την απαντηση που ζητας.

Κατα τη γνωμη μου (και μαλλον πολλων αλλων)...

Μετρια κιθαρα + Καλος Ενισχυτης > Καλη κιθαρα + Μετριος/Κακος Ενισχυτης

χωρις να εχω ιδιαιτερη πειρα και επειδη εχω ερθει στην θεση σου..οκ ειναι λιγο περιπλοκο το τι συνδιασμο θα κανεις..παρ' ολα αυτα προτινω να δωσεις βαρος στην κιθραρα.γιατι κακα τα ψεματα πανω απο ολα ειναι να βρεις μια κιθαρα που να σου ταιριαζει ωστε να σε βοηθησει να γινεις ακομα καλυτερος..δεν σου λεω να αδιαφορησεις για τον ενισχυτη απλα (γνωμη μου παντα) να ξερεις οτι κιθαρα μαθαινεις να παιζεις οχι ενισχυτη..  ;D

τωρα απο καποιες κιθαρες που σου ειπαν οπως ibanez να ξερεις οτι ειναι μια πολυ καλη επιλογη,εχει πιο γλυκο ηχο σε σχεση με π.χ. ESP..ειναι και πολυ βολικες κιθαρες.. ;)

παρ ολα αυτα πρεπει να δοκιμασεις και πολλες αλλες μαρκες για να εχεις μια σφαιρικη αποψη..Ας πουμε εμενα μου αρεσουν και οι Jackson και οι ESP...απλα ακου πρωτα διαλεξε και ενα σχημα που να σου αρεσει και να σου ταιριαζει και καθαρισες.. 8)

Για τον τροπο αγορας απο ιντερνετ μην σκας..μπορεις να βγλαεις μια prepaid καρτα κα καθαρησες...βαζεις το ποσο που θες και σου τραβανε αυτο..δεν ειναι σαν τις πιστωτικες  ;D

Καλη συνεχεια... :)

εφ'οσον ειπες οτι τον ενισχυτη τον θελεις μονο για εξασκηση στο σπιτι, υποθετω οτι στα live θα παιζεις με καλυτερους νοικιασμενους η του μαγαζιου...αρα αγορασε μια καλη κιθαρα...το να παρεις εναν ακριβο ενισχυτη μονο για το σπιτι,δε λεει... ;)

προσωπικά δεν καταλαβαίνω τι να τον κάνει κάποιος έναν πανάκριβο ενισχυτή αν δεν έχει καλή κιθάρα!

Πχ μου έλεγε ένας φίλος μου τις προάλλες "ασε τις κιθάρες και πάρε μια καλή καμπύνα και μια κεφάλη με αυτά τα λεφτά" κ σκέφτομαι κι αναρωτιέμαι κ εγώ πως σκατά θα παίξω Metal με την squier -.-

Αφήστε τους ενισχυτές για όταν φτιάχνετε Home studios. Η κιθάρα θα πρέπει να σου φωνάζει "παίξε με", όχι ο ενισχυτής!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back