Καλή κιθάρα ή καλός ενισχυτής;

Δεν πολυκαταλαβαίνω το νόημα των επιλογών που έβαλες. Δηλαδή το 1 είναι μέτρια κιθάρα με πολύ καλό ενισχυτή, το 2 πολύ καλή κιθάρα με καλό ενισχυτή και το 3 πολύ καλή κιθάρα με πολύ καλό ενισχυτή. Βασικά, δεν έχει κανείς λόγο να διαλέξει οτιδήποτε άλλο από το 3 αν προφανώς επρόκειτο για το μοναδικό gear που θα μπορούσε να έχει.

Άσε που tele+blues junior = από τα καλύτερα ηχητικά match που μπορεί να κάνει κανείς.
Θα ήμουν χαρούμενος με οποιαδήποτε από τα τρία rigs.

Γι'αυτό δεν έβαλα άθλια κιθάρα ή άθλιο ενισχυτή, όλα είναι μιας κάποιας ποιότητας. H καλύτερη squier με έναν από τους κορυφαίους ενισχυτές του πλανήτη, ή custom shop με κατάνα πχ, που δεν το λες και κακή λύση. Το 3 δεν ειναι bj, είναι hot rod, που αν δεν πιάσεις μια συγκεκριμένη ένταση (ψηλή) δε σε συγκινεί πολύ περισσότερο από έναν Κατάνα πχ.  

Αντί για τον Katana έπρεπε να βάλεις κανά Line 6 spιder ή κανά Gorilla
Οοοοοοχι φίλος, δεν ήθελα να είναι unplayable κάποια από τις 3 λύσεις. Για να είναι δίλημμα. Βασικά τώρα...τρίλημμα

Ενδόμυχα όλοι μας θα θέλαμε να ήταν η κιθάρα αυτή που θα έσερνε το όλο πράγμα.Για πολλούς λόγους...Είναι πιο όμορφες,δενόμαστε περισσότερο,έχουμε άμεση επαφή και άλλα τέτοια.

Δεν ισχύει όμως.Με ένα οποιοδήποτε καλοσεταρισμένο όργανο και τουλάχιστον αξιοπρεπείς μαγνήτες,θα βγάλεις τον καλό τον ήχο όταν κουμπώσεις σε ένα κορυφαίο ενισχυτή.

Το ανάποδο απλά δεν παίζει.

Δυστυχώς.

Εκτός από tele, δεν κυκλοφορούν άλλες κιθάρες στον πλανήτη; ?
Και ένα για σένα

1

14315523_800.jpg

18664168_800.jpg

2

2dd1287b47d4b30047689cfa13eac143_800x.jpg

17230288_800.jpg

που αν δεν πιάσεις μια συγκεκριμένη ένταση (ψηλή) δε σε συγκινεί πολύ περισσότερο από έναν Κατάνα πχ.  

Αυτό δεν ξέρω αν πρόκειται για δική σου εμπειρία με hot rod deluxe ή απλά το έχεις ακούσει κάπου, πάντως δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. 

Το 1 γιατί ο ψεύτικος deluxe χωρίς λάμπες είναι πολύ κοντά στον ...ψεύτικο deluxe με λάμπες ? ενώ η κιθάρα είναι ίσως η καλύτερη κιθάρα που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Θα το έβαζα στο θέμα ''με τι ξυρίζεστε'' που ανελλιπώς συνεχίζει να υφίσταται σα θέμα τα τελευταία χρόνια λες και πρόκειται για τη διαμάχη μαχογκάνι-έβενος-αφρόξυλο, σε φόρουμ μανιακών για την αντρική απολέπιση  .

Τα μεσαία ξυρίζουν στεγνά, σε κάθε θέση μαγνήτη στη θέση που δείχνω με τη συγκεκριμένη μπουθάρα, ανεξαρτήτως εντάσεως και ενισχυτή.

Το γνώρισα στα 18 μου το πετάλι δανεικό τότε χωρίς να το πολυψάξω μιας και έπαιζα ''όλα τέζα'' σε ενισχυτή κιθάρα στο κάτω μαγνήτη και εφέ το ίδιο. Ήρθε εις χείρας μου τη προηγούμενη βδομάδα, το ανοίγω μεταμεσονύκτια για να μην γνωρίζουν από που προέρχεται αυτή βαρβατίλα και με τη πέσουν αφηνιασμένες για σεχ νοικοκυρές 

Πιστεύω πως τώρα βρήκα το ταίρι μου 40 χρόνια μετά. Φτιάνω χαρτιά για σύμφωνο συμβίωσης και πάμε άμεσα για υιοθεσία με ανάδοχη

Σαμη Παραγκα είπε:
Θα το έβαζα στο θέμα ''με τι ξυρίζεστε'' που ανελλιπώς συνεχίζει να υφίσταται σα θέμα τα τελευταία χρόνια λες και πρόκειται για τη διαμάχη μαχογκάνι-έβενος-αφρόξυλο, σε φόρουμ μανιακών για την αντρική απολέπιση  .

Τα μεσαία ξυρίζουν στεγνά, σε κάθε θέση μαγνήτη στη θέση που δείχνω με τη συγκεκριμένη μπουθάρα, ανεξαρτήτως εντάσεως και ενισχυτή.

Το γνώρισα στα 18 μου το πετάλι δανεικό τότε χωρίς να το πολυψάξω μιας και έπαιζα ''όλα τέζα'' σε ενισχυτή κιθάρα στο κάτω μαγνήτη και εφέ το ίδιο. Ήρθε εις χείρας μου τη προηγούμενη βδομάδα, το ανοίγω μεταμεσονύκτια για να μην γνωρίζουν από που προέρχεται αυτή βαρβατίλα και με τη πέσουν αφηνιασμένες για σεχ νοικοκυρές 

Πιστεύω πως τώρα βρήκα το ταίρι μου 40 χρόνια μετά. Φτιάνω χαρτιά για σύμφωνο συμβίωσης και πάμε άμεσα για υιοθεσία με ανάδοχη

IMG_20240331_175023.jpg

IMG_20240331_175039.jpg

Προβολή συνημμένου 43631

Προβολή συνημμένου 43632
Με τέτοιες κιθάρες θα αφηνιάσουμε κι εμείς. Ωραίος 

Με τέτοιες κιθάρες θα αφηνιάσουμε κι εμείς. Ωραίος 
Ξαναείδα τη φωτογραφία με το πετάλι και πρόσεξα κάτι..το βύσμα αριστερά ντι μάρτζιο αγοράστηκε πριν 2 χρόνια έναντι διόλου ευκαταφρόνητου ποσού, διατί σιχάθηκα να αγοράζω βύσματα που τα έφτυναν για πλάκα, μάλιστα απείλησα το πωλητή πως θα τον πνίξω μ' αυτό αν τα φτύσει . Το δεξιά στη φωτό ταπεινό γκρι, είναι το μανίσιο της κιθάρας ετών 48 3μετρο με το οποίο έχω βγάλει όλες τις συναυλίες και πρόβες από το 86 που βρέθηκε η κιθάρα στα χέρια μου και δεν καταλαβαίνει τίποτα, μα τίποτα, όπως και η κιθάρα σε ηλεκτρικά μαγνήτες μετά από τόσα χρόνια. Η Μαύρη η κινέζα Τέλε στα 12 χρόνια χωρίς ιδιαίτερη χρήση χρειάστηκε αλλαγή σε κλειδιά και όλα τα ηλεκτρικά, όπου άλλαξα και μαγνήτες. επειδή έτσι γούστερνα και παρότι είναι μια κιθάρα στα μέτρα μου, δεν φτάνει τη γραία του 76

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Το δεξιά στη φωτό ταπεινό γκρι, είναι το μανίσιο της κιθάρας ετών 48 3μετρο με το οποίο έχω βγάλει όλες τις συναυλίες και πρόβες από το 86 που βρέθηκε η κιθάρα στα χέρια μου και δεν καταλαβαίνει τίποτα, μα τίποτα,

έχουμε τα ιδια γουστα...?  το αριστερο (αΦτο της εκΣοδου) ειναι του 1963 (ηταν στην βαλιτσα μιας tele του 1963 που ειχα)....το δεξι του 1966 (ηταν στην βαλιτσα μιας tele του 1966 που ειχα)...εκτος του ότι δεν παθαινουν τίποτα ειναι και χωρις κολλήσεις (αν χαλασουν δηλ. απλα ξεβιδωνεις το βιΖμα κοβεις λιγο το καλωδιο και ξαναβιδωνεις) και επισης εχουν τρομερα χαμηλο capacitance οποτε και υπεροχο "ηχο" (αντιγραφα τους εβαζε και σε καποια περιοδο στις θηκες των Reissue κιθαρωνΕ η νεα Fender, νομιζω η George L τα εφτιαΝε) 

20240401_140528.jpg  

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back