Καλύτερη κιθάρα για ηχογράφηση ακουστικής αν..

spewfy

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Ποια κιθάρα θα επιλέγατε για ηχογραφηση ακουστικής αν δεν υπήρχε η δυνατότητα για χρήση μικροφώνων?

edit

κατω απο 1000€

Και πως θα κανεις ηχογραφηση ρε ανθρωπε χωρις μικροφωνα, θα βαλεις τα μπικουτια της γυναικας σου συνδεδεμενα με το μπουγαδοσυρμα στον προενισχυτη με βυσμα μανταλακια?? ;D

Superfunk είπε:
Και πως θα κανεις ηχογραφηση ρε ανθρωπε χωρις μικροφωνα, θα βαλεις τα μπικουτια της γυναικας σου συνδεδεμενα με το μπουγαδοσυρμα στον προενισχυτη με βυσμα μανταλακια?? ;D
Με ηλεκτροακουστική θα εννοεί αλλά πρέπει να μυρίσουμε τα δάχτυλα μας για να το καταλάβουμε  ;D

spewfy είπε:
ναι ρε παιδια ηλεκτρακουστική μα πως κάνετε έτσι..
Συγχώρεσε τον sf μάλλον θα του πεσε καμιά strat στο κεφάλι ;D ;D :P

Σε dreadnaught θα σου πρότεινα σε αυτά τα λεφτά μία takamine

http://www.thomann.de/gr/takamine_dreadnought_guitars.html

Πάρε ολόκληρη λίστα.

spewfy είπε:
Ποια κιθάρα θα επιλέγατε για ηχογραφηση ακουστικής αν δεν υπήρχε η δυνατότητα για χρήση μικροφώνων?
καμμία χωρίς ένα καλό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ προενισχυτή

Yπάρχει ολόκληρο θέμα από τον Skantzo για ακουστικά όργανα και ηχογράφηση...

thanks δεν το ειχα δει το θεμα του skantzo

φαντάζομαι για εξωτερική προενίσχυση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την toneport ux1 που έχω

spewfy είπε:
φαντάζομαι για εξωτερική προενίσχυση θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την toneport ux1 που έχω
Αρχικά ίσως...ο ακουστικός ήχος είναι πολύ πιο δύσκολος από τον ηλεκτρικό.

Αν και πολλοι θα διαφωνίσουν μαζί μου, Θεωρώ ότι για ηχογράφηση ακουστικού ήχου κιθάρας χωρίς μικρόφωνο, μια καλή λύση είναι οι variax acoustic. Υπάρχει ένα ακριβό και ένα φθηνό μοντέλο. Έχω εμειρία απο το φθηνό.

Αν παίζεις αρπίσματα και γένικα ξεχωριστές νότες, ο ήχος είναι πολύ πειστικός.

Σε περίπτωση strumming δεν θα πάρεις τον ήχο που θα έπερνες με μία ακουστική απο mic, αλλά δεν θα απογοητευθείς κιολας.

sergei είπε:
Αν και πολλοι θα διαφωνίσουν μαζί μου, Θεωρώ ότι για ηχογράφηση ακουστικού ήχου κιθάρας χωρίς μικρόφωνο, μια καλή λύση είναι οι variax acoustic. Υπάρχει ένα ακριβό και ένα φθηνό μοντέλο.
Εγώ συμφωνώ μαζί σου... Τώρα για ακριβά μοντέλα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις αλλά τα φράγκα δεν φτάνουν...

Νομιζω ότι το ακριβό μοντέλο της variax acoustic έχει αποσυρθεί.. έχω μια ηλεκτρικη variax 600 και ο ήχος της ακουστικης της είναι καλός οταν παιζω ξεχωριστές νότες αλλά σαν ρυθμική νομιζω δεν ειναι και ότι καλύτερο.

Την variax ακουστική την έχω σίγουρα στα υπόψιν.

spewfy είπε:
Την variax ακουστική την έχω σίγουρα στα υπόψιν.
To μεγάλο μου όνειρο είναι μία sadowsky nylon string

http://www.sadowsky.com/instruments/nyc_guitars.html

nylon_gallery.jpg

Δεν έχω ακούσει καλύτερο ήχο από τέτοιο όργανο... :'( :'(

Σε περίπτωση που δεν είσαι αναγκασμένος να μην χρησιμοποιήσεις μικρόφωνο...

Με 1000€ παίρνεις ακουστική των 400€, κάρτα ήχου με κορυφαία προενίσχυση και πολύ καλούς converters με άλλα 185€ (Μackie Onyx Blackjack) και φανταστικό μικρόφωνο για ακουστική με άλλα 400€ (Audio Technica AT4040).

Είμαι σε φασαριόζικη γειτονιά, ακριβώς απέναντι είναι ενα συνεργείο αυτοκινήτων που κανει μετατροπές και γκαζώνουν συνέχεια ακόμα και τα σκ και η γειτόνισα έχει 5 σκυλιά. Αλλος λόγος που θέλω να αποφύγω τα μικρόφωνα είναι αυτός της ευκολίας, να μην αναρωτιέμαι εαν τα έχω τοποθετήσει σωστά, εαν ο χώρος εχει καλή ακουστική, εαν μικρόφωνα άλλης μάρκας τελικα ειναι καλύτερα, κ.α

spewfy είπε:
Είμαι σε φασαριόζικη γειτονιά, ακριβώς απέναντι είναι ενα συνεργείο αυτοκινήτων που κανει μετατροπές και γκαζώνουν συνέχεια ακόμα και τα σκ και η γειτόνισα έχει 5 σκυλιά.
Παντως τοτε θα ταιριαζε να ηχογραφησεις ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ με mic.... ;D ;D ;D

spewfy είπε:
Είμαι σε φασαριόζικη γειτονιά, ακριβώς απέναντι είναι ενα συνεργείο αυτοκινήτων που κανει μετατροπές και γκαζώνουν συνέχεια ακόμα και τα σκ και η γειτόνισα έχει 5 σκυλιά. Αλλος λόγος που θέλω να αποφύγω τα μικρόφωνα είναι αυτός της ευκολίας, να μην αναρωτιέμαι εαν τα έχω τοποθετήσει σωστά, εαν ο χώρος εχει καλή ακουστική, εαν μικρόφωνα άλλης μάρκας τελικα ειναι καλύτερα, κ.α
Καταλαβαίνω.. Έχε το υπόψιν σου όμως στο μέλλον ότι η απόλαυση μιας ωραίας κιθάρας ηχογραφημένης από ένα καλό μικρόφωνο δεν ξεπερνιέται. Και με αυτό το badget που σου έδωσα, σίγουρα το έχεις αυτό με λίγη προπόνηση στην τοποθέτηση του μικροφώνου.

Όπως και να'χει, καλές αγορές και ενημέρωσέ μας (μαζί με κλιπ) όταν την πάρεις. ;)

.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Trending...

Νέα θέματα

Back