• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

Hammond M-solo

• Thread starter Thread starter Waterfall-K
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 1K

Waterfall-K

Νέο μέλος
26 Ιουνίου 2017
13,635
5,658
0
52
Χαλκίδα
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Νέο μοντέλο από την Hammond και μάλιστα εκεί που δεν το περίμενε κανείς.

image.png

To M-solo είναι το πιο μικρό μοντέλο της εταιρείας, ζυγίζει μόλις 3,6 κιλά και διαθέτει 49 πλήκτρα synth τύπου. Είχαμε να δούμε Hammond organ χωρίς waterfall πλήκτρα αρκετές δεκαετίες. Μέγα σφάλμα τα non-waterfall πλήκτρα, σφάλμα και ο αριθμός τους. 

Το M-solo προσφέρει Hammond ήχους από την πρόσφατη MTW II sound engine της εταιρείας, μια engine που αν θυμάμαι καλά υπάρχει μόνο στο τελευταίο (προτελευταίο πλέον) μοντέλο της XK-4, καθώς και ήχους από transistor organs (Vox, Farfisa, Ace Tone). Ως εδώ καλά και γνωστά όλα αυτά από τα προηγούμενα μοντέλα. Το M-solo προσφέρει επιπλέον δύο ακόμα sound engines, μία sample-based (String/Vocal ensemble) με 96-voice πολυφωνία και μία VA synth engine με 8-voice πολυφωνία. Κάποια βασικά εφέ (reverb & delay) συνοδεύουν τους ήχους, πέρα βέβαια από τα κλασικά Hammond εφέ για το organ section (Leslie, vibrato & chorus, overdrive).

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα στο manual, τα πράγματα είναι απλά. Όσοι περιμένετε βαθύ editing στα tonewheels του organ section, όπως γίνεται δηλαδή στα περισσότερα Hammond μοντέλα, θα απογοητευτείτε. Δεν...Το Leslie απ'ότι βλέπω δεν είναι προγραμματιζόμενο, οπότε ξεχάστε virtual mics, amps, Leslie cabinets, custom horn speeds κλπ. Για τo 2-oscillator VA synth υπάρχει φίλτρο, ξεχωριστή EG για το amp και το φίλτρο (καλό) και LFO. 

Εξωτερικά τώρα βλέπουμε 9 drawbars, 3 pots και διάφορα κουμπιά. Το pitch bending γίνεται μέσω δύο κουμπιών (?), τα ίδια κουμπιά που χρησιμοποιούνται και για τις λειτουργίες Slow/Fast/Stop του Leslie. Το M-solo επίσης δεν διαθέτει κάποια οθόνη. Τα υλικά κατασκευής του άγνωστα, ποντάρω στο πλαστικό έτσι που το κόβω. Στο πίσω μέρος υπάρχουν MIDI IN/OUT, USB (MIDI & data), είσοδος για expression pedal με διακόπτη για το polarity (normal/reverse), είσοδος για foot switch (Leslie speed),  AUX IN με level pot, R - L/MONO outs και Phones. 

To M-solo βγαίνει σε δύο χρώματα, μαύρο και μπορντό. Τιμή ακόμα δεν ξέρουμε, ελπίζω να μην δούμε κάνα €1,5Κ γιατί θα πάει άπατο. Τώρα, ποιοι θα αγοράσουν το M-solo? Σίγουρα όχι οργανίστες. Φαντάζομαι το μοντέλο αυτό έχει σαν target group πιανίστες/keyboard-synth players πού θέλουν να κουβαλάνε στα lives κάτι πολύ ελαφρύ και μικρό που να τους προσφέρει genuine Hammond ήχο και κάποιους βασικούς synth ήχους για solos, πλάτες κλπ. Αν η τιμή είναι λογική (κάτω του €1Κ) το μικρό θα πουλήσει. 

Ακολουθούν φωτός και κάποια σύντομα βίντεο. Ο ήχος του δεν με τρέλανε, αλλά με λίγο OD, δυο-τρεις αλλαγές στα settings και ίσως ένα external Leslie sim ο ήχος θα βελτιωθεί κατά πολύ. Ο stock ήχος ποτέ δεν "έγραφε" στα Hammond organs.

image.png

image.png

image.png

image.png

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Product video

image.gif

Last edited by a moderator:
θα μελετηθεί.

Δεν θα με χάλαγε....

λέω τώρα...

πόσο κάνει? χωρίς πλάκα....

Δεν ξέρω ρε, το γράφω και παραπάνω. Αν κάνει πάντως πάνω από €1Κ θα είναι για κλοτσιές. 

Δεν ξέρω ρε, το γράφω και παραπάνω. Αν κάνει πάντως πάνω από €1Κ θα είναι για κλοτσιές. 
1000 έδωσα εγώ

πάντως τα κουμπιά κλπ είναι επιπέδου subpar sk έτσι που τα βλέπω.

Τώρα από ήχο γιατί να μην είναι καλό.

Εδώ σου λέω το Β3Χ είναι πολύ μα πολύ κοντά

1000 έδωσα εγώ

πάντως τα κουμπιά κλπ είναι επιπέδου subpar sk έτσι που τα βλέπω.

Τώρα από ήχο γιατί να μην είναι καλό.

Εδώ σου λέω το Β3Χ είναι πολύ μα πολύ κοντά
Μια χαρά ήχο θα έχει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Και κατασκευαστικά πάλι μια χαρά θα είναι. Αλλά γιατί να κάνει ένα preset organ με αυτά τα specs και αυτό το μέγεθος πάνω από €1Κ? Μην τρελαθούμε δηλαδή. Αν είχε full edit capabilities στον organ τομέα και waterfall πλήκτρα να το συζητούσαμε. 

Τα 1000 που έδωσες εσύ για το SK2 τι σχέση έχουν? Μεταχειρισμένο το πήρες και μάλιστα σε αστεία τιμή, αυτός που στο πούλησε τόσο ήταν ή τραγικά άσχετος ή τραγικά μπατίρης.

Last edited by a moderator:
Μια χαρά ήχο θα έχει, δεν υπάρχει αμφιβολία γι αυτό. Και κατασκευαστικά πάλι μια χαρά θα είναι. Αλλά γιατί να κάνει ένα preset organ με αυτά τα specs και αυτό το μέγεθος πάνω από €1Κ? Μην τρελαθούμε δηλαδή. Αν είχε full edit capabilities στον organ τομέα και waterfall πλήκτρα να το συζητούσαμε. 
κοίτα to B3-X η ΙΚ multimedia το δίνει 150 ευρώ. Ενα μέσο 49άρι πλήκτρο, το καλύτερο άντε να κάνει 200. Βάλε το branding, τα έξτρα κουμπιά σχεδίαση κλπ, πόσο παραπάνω να πάρουν?

Τα 1000 που έδωσες εσύ για το SK2 τι σχέση έχουν? Μεταχειρισμένο το πήρες και μάλιστα σε αστεία τιμή, αυτός που στο πούλησε τόσο ήταν ή τραγικά άσχετος ή τραγικά μπατίρης.
ασε να μην αναφερθώ σ αυτόν καλύτερα...μάλλον τραγικά ...κάτι άλλο

ας πούμε...όψιμος wannabe μικροαπατεώνας

Δεν σε πιανω ρε Dim. Πες τι έγινε τελικά. Γιατί στο πούλησε τόσο φτηνά? Κλεμμένο το είχε?

Προβολή συνημμένου 39191
τι να σε πω...

ακόμα δεν έχω καταλάβει. 

Βασικά πολύ μιλητό, και να έτσι και θα στο πακετάρω και χρειάζεται διαφάνεια και θα σου στείλω τα στοιχεία μου και δήλωση στο gov.gr (όντως έστειλε μου έστειλε και βίδεο να παίζει) ότι σου πουλάω αυτό κλπ και μη βάζεις όλα τα λεφτά μπροστά κλπ...

ΟΚ...όντως του βάζω τα μισά, το στέλνει, στέλνει τρακινγκ, παραλαμβάνω με όλα τα παρελκόμενα (εντάξει η μεταφορική απαράδεκτη, αλλά ΟΚ το προσπερνάμε), στέλνω τα υπόλοιπα. 

Και να θα έρθω Θεσσαλονίκη και θα βρεθούμε κλπ.... Καααλά....λεω

Μετά με ξαναπαίρνει...μου λεει ξέχασα να σου πω έχω τη βάση που μένει άχρηστη τη θες? Λέω τι βάση? μου στέλνει φωτο, δεν τρελλάθηκα, γιατί αυτές οι βάσεις που είναι σαν δυο χέρια ανοιχτά δεν με βολεύουν. Λεει θα στη στείλω και δώσε ό,τι θες....

Περνάνε μέρες, λέω τι έγινε, α μου λέει έφυγα για δουλειά, περνάνε κι άλλες, όχι ήρθε η μεταφορική και δεν ήταν η πρώην στο σπίτι, άντε λέω το ξεχνάω. Στέλνω μνμτα, όλο θα σε πάρω, σε λίγο. Το λίγο έγινε κανας μήνας.

Κάποια στιγμή λέει ξέρεις να σου στείλω τη βάση, θα στη δώσω 100, βάλε λεφτά. Να είχα τρεχάματα, να η πρώην τράκαρε, κατι κουλά...

Αντε λέω, του τα βάζω. Εκτοτε αγνοείται η τύχη του. Και μιλάμε για θράσος, γιατί έχω τα στοιχεία του τα πάντα όλα. Απλά ποιός κυνηγάει ποιόν για 100.

Τι να πω ρε σεις.... τι 1000 τι 1100....

Κατάλαβα. 

Λυπάμαι μόνο τον τύπο που κλαίει το SK2 του?.  Το ότι ήταν κλεμμένο να το θεωρείς σχεδόν δεδομένο.

είσαι υπερβολικός. Δεν στέλνει ο άλλος πληρη στοιχεία και βίντεο απο το σπίτι του. Και μιλήσαμε πολύ και σίγουρα ήταν γνώστης κλπ....

Τώρα πως την είδε παρακάτω...

Κατάλαβα. 

Λυπάμαι μόνο τον τύπο που κλαίει το SK2 του?.  Το ότι ήταν κλεμμένο να το θεωρείς σχεδόν δεδομένο.
Μπορεί να είχε ανάγκη τα χρήματα, ποτέ δεν ξέρεις.

• Συμφωνώ
Reactions: fusiongtr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα