H επόμενη κιθάρα μου

Ποιά από τις τέσσερις

• 1. FENDER American Vintage II 51 Tele

• 2. FENDER American Vintage II 70th Anniv Stratocaster 1954

• 3. GIBSON Les Paul Standard '50s Figured Top Heritage Cherry Sunburst

• 4. GIBSON ES-345 Vintage Burst

Results are only viewable after voting.
Ενημέρωσε μας πώς εξελίχθηκε η νύχτα μετά την ανακάλυψη της νέας αγοράς;
Και πού κοιμήθηκες...🤣

Υγ πλάκα κάνω ..

Πώς δε θα το καταλάβει η γυναίκα δε ξέρω ακόμα βέβαια...
Σίγουρα θα έχεις κάποιον φίλο κιθαρίστα... Θα ξεκινήσεις με την προεργασία: Θα ξεκινήσεις να σετάρεις την κιθάρα σου παρουσία της συζύγου. Σε συνεννόηση με τον φίλο κιθαρίστα, την ώρα που θα το κάνεις να σου ρίξει ένα τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα να είναι εκεί.
Αυτός θα πρέπει να σου αναφέρει ότι έχει πρόβλημα με μια κιθάρα του - αρκετά σοβαρό- αλλά απ' ότι βλέπει κάνεις πολύ καλή δουλειά και αν θα μπορούσες να ασχοληθείς με την κιθάρα.

Εσύ αρχικά θα φανείς διστακτικός, καθώς το ζήτημα του οργάνου ακούγεται σοβαρό και ενδεχομένως να χρειάζεται αρκετή δουλειά που θα είναι χρονοβόρα.

Όμως τελικά θα κάνεις την καρδιά σου πέτρα και θα υπαναχωρήσεις, τονίζοντας στον φίλο σου (και να το ακούσει η σύζυγος) ότι πιθανώς το όργανο να χρειαστεί να μείνει για καιρό μαζί σου, μέχρι να λύσεις το πρόβλημα.
Έτσι, η κιθάρα θα μπει "νόμιμα" στο σπίτι. Τα υπόλοιπα στη συνέχεια...

Εντωμεταξύ, συζητάτε για το πώς θα καλύψει την νέα κιθάρα ο άνθρωπος, όταν θα πρέπει (υποθέτω και εγώ) να εξηγήσει πώς εξαφανίστηκε το πεντοχίλιαρο από την τράπεζα, αλλά εντάξει, συνεχίστε…

όταν θα πρέπει (υποθέτω και εγώ) να εξηγήσει πώς εξαφανίστηκε το πεντοχίλιαρο από την τράπεζα, αλλά εντάξει, συνεχίστε…
OK φίλος... Το Noiz έχει λύσεις για τα πάντα...
Εδώ θα χρειαστεί ένας άλλος φίλος και σίγουρα όχι μουσικός.

Η προεργασία: Ο φίλος θα κάνει επίσκεψη στον @GRINDIGO και θα του μιλήσει για ένα νέο crypto το οποίο παρουσιάζει μεγάλη επενδυτική ευκαιρία. Φυσικά η σύζυγος θα πρέπει να είναι παρούσα στην συζήτηση.

Αρχικά ο @GRINDIGO θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός στην προοπτική μιας επένδυσης σε ένα αμφίβολο κρυπτονόμισμα, αλλά ο (δασκαλεμένος) φίλος του θα πρέπει να δώσει επιχειρήματα για να επενδύσει ένα ποσό (τυχαία θα πω) της τάξης των 5.000 ευρώ.

Λίγο αργότερα και προς απογοήτευση του @GRINDIGO το συγκεκριμένο crypto θα βαρέσει "κανόνι" και θα οδηγήσει σε μια απώλεια κεφαλαίου, για την οποία φυσικά θα πρέπει να ενημερώσει τη σύζυγο.
Και wellcome Gretsch.

Εντωμεταξύ, συζητάτε για το πώς θα καλύψει την νέα κιθάρα ο άνθρωπος, όταν θα πρέπει (υποθέτω και εγώ) να εξηγήσει πώς εξαφανίστηκε το πεντοχίλιαρο από την τράπεζα, αλλά εντάξει, συνεχίστε…
Το μυστικό είναι ξεχωριστή φορολογική δήλωση και ένας λογαριασμός που ξέρεις μόνο εσύ

Η μια λύση είναι να τοποθετήσεις μια white falcon σε ένα ωραίο stand σε έναν χώρο του σπιτιού, και να θεωρηθεί και ως διακοσμητικό, πέραν από κιθάρα.
Έτσι είναι πιο εύκολο να δικαιολογηθείμ μια αγορά.
Από την άλλη, εγώ δεν θα το έκανα , γιατί δεν θέλω να αφήνω εκτός θήκης κιθάρες....μιας και έτσι είναι εκτεθειμένες σε διάφορα....σκόνη- πτώση....κλ.π

Το μυστικό είναι ξεχωριστή φορολογική δήλωση και ένας λογαριασμός που ξέρεις μόνο εσύ

H λύση είναι να εξαφανίσεις μια από τις δυο gretcsh που έχεις ήδη (βάλε τη μεσα στη θήκη), και να πεις ότι πηγε για ανταλλαγή.
Κάνα μήνα μετά, εμφάνισέ τη πάλι. Εάν σε ρωτήσει η γυναίκα, πες της ότι εκείνος που την πήρε στην γύρισε τελικά πίσω. Έτσι θα περάσει αθόρυβα η ιστορία....

Ρώτα και τον παλιό....:cool:

Ε
H λύση είναι να εξαφανίσεις μια από τις δυο gretcsh που έχεις ήδη (βάλε τη μεσα στη θήκη), και να πεις ότι πηγε για ανταλλαγή.
Κάνα μήνα μετά, εμφάνισέ τη πάλι. Εάν σε ρωτήσει η γυναίκα, πες της ότι εκείνος που την πήρε στην γύρισε τελικά πίσω. Έτσι θα περάσει αθόρυβα η ιστορία....

Ρώτα και τον παλιό....:cool:
Εγγυημένη Λύση!

Απλή στην εκτέλεση και αποτελεσματική.

Τα μαύρα λεφτά δεν αφορούν μόνο το κράτος αλλά και την σύζυγο...

Σαν παντρεμένος και εγώ, δεν έχω "κατανοήσει΄" καμία από τις πιο πάνω απαντήσεις, αλλά εντάξει, το εκτροχιάσαμε το νήμα.

Για εμένα, εαν έχετε κοινά οικονομικά, δικαιούται η σύζυγος να εγκρίνει την αγορά από την μεριά της. Εαν δεν έχετε κοινά οικονομικά ή (ακόμα καλύτερα) υπάρχει ξεχωριστό budget για έξοδα σπιτιού, έξοδα δικά της και έξοδα δικά σου, τότε δεν έχει λόγο στο τί κάνεις τα χρήματα από το δικό σου budget. Σε κάθε περίπτωση δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί να χρειαστεί να κρύψεις ή να δικαιλογήσεις την εμφάνιση νέου μουσικού οργάνου.

Αλλά εντάξει, ας μείνουμε στον χαβαλέ, τα οικονομικά του καθενός μας δεν αφορούν κανέναν άλλο. Δεν έγραψα το πιο πάνω για να πάρω απάντηση, την προοπτική μου στο θέμα ανέφερα.

Νομίζω πλάκα κάνουμε.
Αν κάποιος έχει με την τυχόν σύζυγο "πρόβλημα " στην αγορά νέας κιθάρας, μάλλον έχει σοβαρότερα προβλήματα στη σχέση τους....πέραν αυτού.

δεν αντιλαμβάνομαι το γιατί να χρειαστεί να κρύψεις ή να δικαιλογήσεις

Μια τυπική γυναίκα, άλλα σκέφτεται, άλλο εννοεί, άλλο θέλει, άλλο λέει ότι θα κάνει, και στο τέλος άλλο κάνει. Και γκρινιάζει μετά....

Ευτυχώς είναι ντράμερ και γνωρίζει τι εστί gear acquisition syndrome. Μόνο αυτό το σώζει
Φαντάσου όπως έπαιρνες εσύ ξεχωριστές κιθάρες να ήθελε όμως αυτή να έπαιρνε ξεχωριστά drum sets 😅

@LK θα είχε ενδιαφέρον να μας αναλύσεις τους λόγους που η Gibson έγινε η νο.1 εταιρεία προτίμησης σου

@LK θα είχε ενδιαφέρον να μας αναλύσεις τους λόγους που η Gibson έγινε η νο.1 εταιρεία προτίμησης σου
Όταν οποιοσδήποτε πιάσει μια καλή gibson στα χέρια του (όχι entry level μοντέλο- πχ studio) ,θα καταλάβει τη διαφορά με όλες τις άλλες....κιθάρες.
Είναι συνδυασμός απίστευτης κατασκευής, MOJO, ήχου....
Η μετάβαση στις αντίστοιχες ακριβές fender, είχε προφανώς διάφορες (νίτρο - κατασκευή κλπ), αλλα αυτο που συμβαίνει με τις gibson....είναι άλλο πράγμα.

Όταν οποιοσδήποτε πιάσει μια καλή gibson στα χέρια του (όχι entry level μοντέλο- πχ studio) ,θα καταλάβει τη διαφορά με όλες τις άλλες....κιθάρες.
Η μετάβαση στις αντίστοιχες ακριβές fender, είχε προφανώς διάφορες (νίτρο - κατασκευή κλπ), αλλα αυτο που συμβαίνει με τις gibson....είναι άλλο πράγμα.
Φαντάσου δηλαδή να πιάσεις PRS, είτε core είτε S2 που έχουν εκτός των άλλων και την εργονομία!
Βέβαια μετά από τόσες κιθάρες δεν δίνω πιά βάρος στο mojo!

Φαντάσου δηλαδή να πιάσεις PRS, είτε core είτε S2 που έχουν εκτός των άλλων και την εργονομία!
Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα κατασκευής των, απλά δεν μου αρέσουν καθόλου εμφανισιακά.

Αυτό που γράφεις για τις Studio δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ούτε Entry Level είναι, ούτε έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα άλλα μοντέλα, πέρα απ΄ τα "στολίδια" binding, fretmarkers κτλ.

Με την ίδια λογική, V, Explorer και SG είναι κι αυτές entry level ως επι το πλείστον, μιας και δεν έχουν bling-bling.
Η εργονομία των PRS είναι συζητήσιμη.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back