Από το PreSonus Studio One στο Fender Studio Pro: Η επόμενη μέρα και οι σκέψεις μου

Πιστεύετε ότι η μετάβαση του Studio One στην εποχή της Fender θα είναι προς το καλύτερο για εμάς του

• Κάθε πέρσι και καλύτερα. (Φοβάμαι ότι το νέο branding και η fender θα το χαντακώσουν)

Ψήφοι: 3 37.5%
  • Πολύ υποσχόμενη και welcomed! Η επένδυση της Fender θα το στείλει στην κορυφή!

Ψήφοι: 2 25.0%
  • Θα δείξει ο χρόνος αν υπάρχει ουσία ή απλώς marketing.

Ψήφοι: 2 25.0%
  • Tι με λες ρε φίλε.. Εγώ με Atari ST και Cubase 2.0 παλεύω ακόμα!

Ψήφοι: 1 12.5%

• Σύνολο ψηφοφόρων
    8
Konstantinos Dritsas

cos_dr

Ο Άρχοντας των Συνθεσάιζερς
Λύσεις
2
Πόντοι
1,918
Αγαπητοί φίλοι,

Όπως έχω αναφέρει σε αρκετές συζητήσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια, έχω πραγματοποιήσει μια σημαντική μετάβαση στο workflow μου. Μετά από μια μακρόχρονη και δημιουργική συμβίωση με το Cakewalk Sonar, αποφάσισα να μεταφερθώ στο Studio One. Ήταν μια μετάβαση ομαλή και, όπως αποδείχθηκε, εξαιρετικά προσοδοφόρα. Το Studio One μεταμόρφωσε τον τρόπο που δουλεύω, δένοντας απόλυτα με τις τρέχουσες ανάγκες μου αλλά και τις τεχνικές μου ικανότητες, προσφέροντάς μου μια σταθερότητα που αναζητούσα καιρό.

Ωστόσο, οι εξελίξεις τρέχουν. Η είδηση ότι το PreSonus Studio One Pro μετονομάζεται πλέον επίσημα σε Fender Studio Pro σηματοδοτεί μια νέα εποχή, όχι μόνο στο όνομα αλλά και στη φιλοσοφία της πλατφόρμας που εμπιστευόμαστε.:rolleyes:

Τι σημαίνει η αλλαγή σε Fender Studio Pro;

Η εξαγορά της PreSonus από τη Fender πριν από λίγο καιρό ήταν το πρώτο βήμα, αλλά η πλήρης ενσωμάτωση του λογισμικού κάτω από το brand της Fender είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις, η αλλαγή αυτή δεν είναι απλώς αισθητική.

Ενοποίηση Οικοσυστήματος: Η Fender στοχεύει να συνδέσει το software με το τεράστιο δίκτυο οργάνων και ενισχυτών της.

Νέο Μοντέλο Συνδρομών/Αγοράς: Υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο διάθεσης (Studio One Pro 7), με έμφαση σε ένα πιο απλοποιημένο μοντέλο που υπόσχεται όλες τις δυνατότητες σε μία έκδοση.

Workflow & AI: Αναμένονται βαθύτερες ενσωματώσεις εργαλείων που απευθύνονται κυρίως στον σύγχρονο creator/songwriter.:unsure:

Οι πρώτες μου σκέψεις
Ενώ η λέξη Fender φέρει ένα τεράστιο ιστορικό βάρος, στην ψηφιακή εποχή οι αλλαγές ιδιοκτησίας συχνά προκαλούν μια μικρή ανησυχία στους χρήστες DAW. Προσωπικά, το ερώτημα που με απασχολεί είναι αν η εστίαση της Fender στην ευκολία χρήσης και στο «lifestyle» του μουσικού θα επηρεάσει το βάθος των επαγγελματικών εργαλείων που έκαναν το Studio One τόσο ισχυρό.

Ελπίζω η Fender να σεβαστεί το DNA του λογισμικού που μας κέρδισε και να μην το μετατρέψει σε ένα lite εργαλείο για το ευρύ κοινό, αλλά να αξιοποιήσει τους πόρους της για να λύσει χρόνια bugs και να προσφέρει ακόμα καλύτερη διασύνδεση.

Εσείς πώς βλέπετε αυτή την κίνηση; Πιστεύετε ότι το brand name της Fender θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του DAW ή φοβάστε μήπως χάσει τον προσανατολισμό του;

Περισσότερα για τις αλλαγές μπορείτε να διαβάσετε ενδεικτικά εδώ.

ή ενδεικτικά να δείτε εδώ

(εγώ ευτυχώς, έχω το παλιό. Δόξα τω θεώ γιατί κλίνω προς το κάθε πέρσι και καλύτερα και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε:ROFLMAO:. Αγάπησα αυτό που ήταν η Presonus μόνη της και τώρα δεν ξέρω... Δε νιώθω το ίδιο. )

Δεν έχω άποψη γιατί είναι κάτι που δεν έχω χρησιμοποιήσει, αλλά νομίζω ότι αξίζει να προσθέσω το εξής:

Όταν πήγα να κάνω register το Tonex One, ένα από τα κουτάκια που έπρεπε να πατήσω, είναι το ότι εξουσιοδοτώ την Fender Corporation να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου, Πιθανότατα η Fender έχει ήδη αγοράσει και την IK Multimedia (?) που σημαίνει και Amplitude. Δυναμώνει πάρα πολύ η Fender στο software, νομίζω…

Η Fender ήξερε μέχρι μια εποχή να φτιάχνει ένα πράγμα καλά... Stratocaster. Όλα τα υπόλοιπα που έφτιαχνε και φτιάχνει είναι γιούχου. H Jackson που έχει αγοράσει την γλιτώνει μέχρι στιγμής επειδή δεν ανακατεύεται πολύ στα χωράφια της. Με την PreSonus δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα γιατί ξεκίνησε επιθετικά κοτσάροντας το λογότυπο με το καλημέρα... Το πρόγραμμα θα πάει κατά διαόλου πιστεύω και σε λειτουργικότητα αλλά και σε κόστος χρήσης

Απο το 21 η presonus ειναι της fender.
Το καινουριο συστημα αναβαθμισης αγορας ισχυει κατι περισσοτερο απο ενα χρονο και τελευταια εχει πεσει αρκετος προβληματισμος για αναβαθμισεις που υποσχεθηκαν και δεν ηρθαν ποτε. Η τιμη του παντως συγκριτικα μια χαρα ειναι για το τι παιρνεις.
Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι το rebranding στις καρτες ηχου κ τα κοντρολερ. Πανε να το σβησουν τελειως το ονομα presonus;;
Οποιος παντως ειναι καλυμενος με το 7 ή το 6 θα ειναι οκ για τα επομενα χρονια τουλαχιστον.

Παντως για μενα αυτο το συστημα του στιλ πληρωσε για να παρεις την τελευταια εκδοση+ ενα χρονο updates δεν ειναι τοσο κακο οσο ακουγεται αρχικα και μπορει με εξυπνο χειρισμο να βγει πολυ φτηνοτερο απο το κλασικο πληρωσε αναβαθμιση καθε 2 χρονια που βγαινει η νεα εκδοση. Αρκει να πληρωνεις για αυτο που ηδη υπαρχει οχι για το τι υποθετεις οτι ΘΑ βγει μεσα στο χρονο, εκει ξεκινανε οι απογοητευσεις.

Όταν πήγα να κάνω register το Tonex One, ένα από τα κουτάκια που έπρεπε να πατήσω, είναι το ότι εξουσιοδοτώ την Fender Corporation να έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου, Πιθανότατα η Fender έχει ήδη αγοράσει και την IK Multimedia (?) που σημαίνει και Amplitude. Δυναμώνει πάρα πολύ η Fender στο software, νομίζω…
Για την presonus δεν ειμαι σιγουρος πως θα βγει αν κ μαλλον κλινω προς το αρνητικο. Για την ik multimedia ομως μακαρι να την αγορασε η fender γιατι ακομα και η fender θα ειναι καλυτερη σε θεματα υποστηριξης. Μιλαμε για την μακραν χειροτερη εταιρεια με αθλιο download manager που μεχρι πριν λιγο καιρο σε χρεωνε για να ανανεωσεις τα download link σου μετα απο καποιο διαστημα. Αν δε χρειαστεις ανθρωπο να σε βοηθησει με καποιο προβλημα που εχεις...καλη τυχη.
Φτιαχνουν ομως ωραια πραγματα.

Εγώ, δεν θα το πω ΠΟΤΕ, Fender Studio Pro.:mad: Θα το λέω πάντα PreSonus Studio One.:LOL:

Να ρωτησω το γιατι εφυγες απο το Sonar ?
Υπάρχει αυτό το thread που εξηγώ ποιο ήταν το έναυσμα.

Με την εμπειρία που έχω αποκομίσει πλέον στις λειτουργίες του, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η οργανωτική δομή του Studio One έχει απογειώσει το workflow μου σε επίπεδα που δεν φανταζόμουν. Είναι ένα εργαλείο σαφώς ανώτερο από το Sonar, προσφέροντας μια εμπειρία χρήσης που είναι ταυτόχρονα πολύ πιο γρήγορη, σταθερή και εξελιγμένη, δίνοντάς μου τον απόλυτο έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής. Το εντυπωσιακό είναι πώς καταφέρνει να παραμένει πιστό στο concept που το Sonar εισήγαγε πρώτο –αυτό του ενιαίου παραθύρου για όλες τις λειτουργίες– αλλά να το πηγαίνει πολλά βήματα παραπέρα.

Η PreSonus τελειοποίησε αυτή την ιδέα, ενσωματώνοντάς την σε ένα layout βασισμένο στο Drag & Drop, το οποίο ακόμα και σήμερα φαντάζει φουτουριστικό. Η υπεροχή του όμως γίνεται ακόμα πιο εμφανής μέσα από καινοτομίες που το Sonar στερείται, όπως το Scratch Pad, το οποίο επιτρέπει τον πειραματισμό με νέες ιδέες και εναλλακτικές δομές χωρίς να επηρεάζεται το κύριο timeline της σύνθεσης. Παράλληλα, το Chord Track προσφέρει μια επαναστατική ευελιξία, επιτρέποντας την αυτόματη εναρμόνιση του audio και των MIDI δεδομένων με ένα κλικ, κάτι που αλλάζει ριζικά τον τρόπο που προσεγγίζω τη σύνθεση και την ενορχήστρωση.

Με όλες αυτές τις ευκολίες κατέληξα ππλέον στο mastering μέσα στο ίδιο το περιβάλλον.Το Studio One για εμένα δεν αποτέλεσε τελικά απλά ένα διάδοχο αλλά μια πλατφόρμα που μοιάζει να ήρθε από το μέλλον, μετατρέποντας τις σύνθετες διαδικασίες που ακολουθώ με την απαράμμιλη:D ικανότητα μου στη μουσική σύνθεση και παραγωγή σε περιβάλλον home studio σε μια απόλυτα φυσική και δημιουργική ροή.

Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση και εύχομαι δημιουργικότητα στο νέος έτος!

Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση και εύχομαι δημιουργικότητα στο νέος έτος!
To μόνο που μου τη δίνει πλέον είναι η αλλαγή του ονόματος.
Αν και δεν πρόκειται να αναβαθμιστώ στο καινούργιο παρόλο που με γοητεύουν κάποιες νέες λειτουργίες, μετά την έκδοση 6 που χρησιμοποιώ.
Μου τη δίνει όμως γιατί δεν μπορώ να χωνέψω το νέο όνομα. Με τράβηξε το παλιό logo και το παλιό όνομα. Το καινούργιο ομολογώ πως με ξενερώνει αφάνταστα. :mad:

Αντεύχομαι και εγώ, μια δημιουργική χρονιά με υγεία πάνω από όλα, αγαπητέ μου!

To μόνο που μου τη δίνει πλέον είναι η αλλαγή του ονόματος.
Αν και δεν πρόκειται να αναβαθμιστώ στο καινούργιο παρόλο που με γοητεύουν κάποιες νέες λειτουργίες, μετά την έκδοση 6 που χρησιμοποιώ.
Μου τη δίνει όμως γιατί δεν μπορώ να χωνέψω το νέο όνομα. Με τράβηξε το παλιό logo και το παλιό όνομα. Το καινούργιο ομολογώ πως με ξενερώνει αφάνταστα. :mad:

Αντεύχομαι και εγώ, μια δημιουργική χρονιά με υγεία πάνω από όλα, αγαπητέ μου!
Μια απ τα ιδια.
Ήμουν πολύ σκεπτικός όταν είδα την αλλαγή. Αλλά έβαλα το «fender studio pro» και η αλήθεια είναι ότι εκτός του ονόματος, με εξέπληξε θετικά.

Τώρα το όνομα και το εικονίδιο που γράφει “fenders” όντως μου κάνει περίεργο, αλλά θα το συνηθίσουμε I guess

Το ολο θεμα ειναι, η εξαγορά αυτη καθ'αυτη πως θα παει!
εχουμε συνηθισει σε ενα μεγαλο ποσοστο εξαγορων απο πολυεθνικους κολοσσους, που το ολο προτζεκτ μετα παει για βρούβες! και δεν ειναι μια και δυο να πεις,,,
Δεν νομιζω να ευχεται κανεις, ανεξαρτητως ποιο προγραμμα χρησιμοποιει, να αποτυχει ενα προγραμμα με φανατικο κοινο, και ανθρωπους που δουλευουν για να το διατηρησουν & να το εξεληξουν!
αραγε, Σε ποια εκκλησια πρεπει να παω να προσευχηθω, για να μην εξαγοραστει η Ableton?!!!!!!!!!!

Το ολο θεμα ειναι, η εξαγορά αυτη καθ'αυτη πως θα παει!
εχουμε συνηθισει σε ενα μεγαλο ποσοστο εξαγορων απο πολυεθνικους κολοσσους, που το ολο προτζεκτ μετα παει για βρούβες! και δεν ειναι μια και δυο να πεις,,,
Δεν νομιζω να ευχεται κανεις, ανεξαρτητως ποιο προγραμμα χρησιμοποιει, να αποτυχει ενα προγραμμα με φανατικο κοινο, και ανθρωπους που δουλευουν για να το διατηρησουν & να το εξεληξουν!
αραγε, Σε ποια εκκλησια πρεπει να παω να προσευχηθω, για να μην εξαγοραστει η Ableton?!!!!!!!!!!
Έχω σκοπό να δώσω τα PRESONUS ERIS E5 XT και να πάρω τα PRESONUS ERIS STUDIO 5, μιας και μου άρεσαν τα Studio 4 που πήρα. Έλεγα να το κάνω του χρόνου τα Χριστούγεννα αλλά μήπως πρέπει να σπεύδω για να μήν τα ονομάσουν Fender STUDIO 5 και μου χαλάσει το αμπιγιε 🤣

παρ'τα τωρα!!!!!!!!!!!
κι οπως θα'λεγες κι εσυ, αμα χρειαστει τα πουλας μετα σε 10πλασια τιμη σε συλλεκτες!!!!!!!!!!!!!!!

Χρηστης PreSonus Studio One εδω και 10 χρονια, το βλεπω τελειως αρνητικο το θεμα...
Συμφωνα με τα βιντεο που εχω μεχρι τωρα δει, το προγραμμα "βαρυνε" υπερβολικα με ενα καρο αηδιες που του εχουνε προσθεσει, σε καποιο βιντεο τυπος φορτωνει project που παιζει ανετα σε S1 7, το φορτωνει σε αυτο το καινουργιο και απλα δεν παιζει.
Εχουμε και το προηγουμενο στραπατσο Gibson - Cakewalk, οποτε μαλλον γνωριζουμε την καταληξη....
Δεν θα δοκιμασω καν στο "Fender", πρωτον γιατι δεν εμπιστευομαι μια εταιρεια που δουλευει ψιλο γαζι τους πελατες της, και δευτερον πρωτου παμε σε κατι νεο φροντιζουμε να φτιαχνουμε τα bags του προηγουμενου κι οχι να τα κουβαλαμε στο επομενο.

Το cubase 15 μοιαζει φοβερα υποσχομενο και με βλεπω να επιστρεφω εκει απο οπου
ξεκινησα to 1989...

Ηθικον διδαγμα: Για software και ειδικοτερα για DAWs, αποφευγουμε εταιρειες που ασχολουνται με κΣυλα.

...πρωτου παμε σε κατι νεο φροντιζουμε να φτιαχνουμε τα bags του προηγουμενου κι οχι να τα κουβαλαμε στο επομενο...

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ!
Θεος! Πόσο συμφωνω!
Respect!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back