- Πόντοι
- 38
That settles it (at least for me)...ez είπε:Eric Clapton, απαντώντας σε φαρμακερό σχόλιο του Φιλ Κόλλινς για τα μπλουζ του Κλάπτον φορώντας Αρμάνι:
But my buddy Phil, knows that blues is a state of mind...
THE END
That settles it (at least for me)...ez είπε:Eric Clapton, απαντώντας σε φαρμακερό σχόλιο του Φιλ Κόλλινς για τα μπλουζ του Κλάπτον φορώντας Αρμάνι:
But my buddy Phil, knows that blues is a state of mind...
πια μεγαλύτερη καταστροφή απ το να πεθανει το παιδί σου όμως?.....έτσι?gerrard είπε:μια και ανέφερες τον Clapτon, να πώ πως για πολλούς θεωρείται ώς η ''κατάντια'' του blues ακριβώς για αυτό το λόγο. Επειδή σταμάτησε τις καταχρήσεις και ''χάρηκε'' το χρήμα και τη ''μεγάλη ζωή''.
Υπήρχαν και υπάρχουν ανθρώποι που δεν είχαν βιωματικά ‘’σπρωξίματα’’ και η ζωή τους κύλησε όμορφα και χάλαρα και πολλές φορές μες την χλιδή παρόλα αυτα καταπιάστηκαν με τα blues και τα πήγαν και ενα βήμα πιο μπροστά βλέπε Mayall , SRV, αλλά και τους Stones τους Doors, τον Ηendrix, και φυσικά την νεα γενια απο τα ’70 και πιο παλια, μεχρι σήμεραkostas80 είπε:Απλά όταν όλα είναι υπέροχα , ρόδινα , καταπληκτικά στη ζωή κάποιου , δεν έχει αυτό το βιωματικό σπρώξιμο που συμπληρώνει τη μελέτη του κιθαρίστα για να εκφραστεί μέσα από τα blues .
O Επικούρης φταίει...audiokostas είπε:Γιατί όλη αυτή η παραφιλολογία (επιεικής όρος) περιστρέφεται συνεχώς από το blues ρε παιδιά, μου λέτε;
+1audiokostas είπε:Γιατί όλη αυτή η παραφιλολογία (επιεικής όρος) περιστρέφεται συνεχώς από το blues ρε παιδιά, μου λέτε;
Και στη ρέγγε και στη πανκ και στη ποπ και όπου πάει το μυαλό σας, δεν είναι ανάγκη να ναι ρεμπέτικο ή μπλουζ για να βγάλει τον καημό. Η έκφραση συναισθημάτων είναι από τους βασικούς λόγους (αν όχι Ο λόγος) της ύπαρξης της μουσικής.
αυτό ακριβώς.Blues is the easiest music to play poorly, and the hardest to play good..
Τα κανα κι αυτά. Ακόμα να παίξω καλά το mplouz.Jazzjoker είπε:Επίσης όλα αυτά τα περί παρακμιακών καταστάσεων, αλκοολισμού, κατάθλιψης, φυλακής, 5-6 πακέτα τη μέρα, γκόμενες που σε έφτυσαν και σου διέλυσαν τα σωθικά κλπ.
Άμα έχεις πρόβλημα με σαράκι, καλύτερα να αφήσεις την επιπλοποιία..... ;DΓια να κάνεις καλά οτιδήποτε απαιτεί πάθος και συναίσθημα, πρέπει να σε τρώει ένα σαράκι. Είτε παίζεις blues, είτε φτιάχνεις χειροποίητα έπιπλα. Το από πού μπορεί να προέλθει το σαράκι αυτό, είναι υπόθεση των ψυχαναλυτών και όχι του blues.
To καλό είναι ότι το έχεις συνηδητοποιήσει...το κακό ότι επιμένεις ;D ;Daudiokostas είπε:Τα κανα κι αυτά. Ακόμα να παίξω καλά το mplouz.
Πιστεύω οτι δεν είναι έτσι ,κανένας δεν είχε κατά νου οτι μαθαίνοντας μουσική σκοτώνεις τα blues , τα blues των πρώιμων μύθων τουλάχιστον ήταν κομμάτι της κουλτούρας τους στο πετσί τους ,οποίος ήθελα και μπορούσε να σπουδάσει μουσική το έκανε και τα πήγαινε και ένα βήμα πιο πάνωJazzjoker είπε:Η μυθολογία που ακολούθησε το blues συνοδεύτηκε από μερικές, κατά την άποψή μου, τραγικές παρεξηγήσεις. Μια από αυτές είναι ότι αν μάθεις μουσική θεωρία και νότες, σκοτώνεις το blues μέσα σου.
Πιστεύω οτι είναι έτσι .... και αυτό μέρος της κουλτούρας τουςΕπίσης όλα αυτά τα περί παρακμιακών καταστάσεων, αλκοολισμού, κατάθλιψης, φυλακής, 5-6 πακέτα τη μέρα, γκόμενες που σε έφτυσαν και σου διέλυσαν τα σωθικά κλπ.
Ναι, αλλά το παίζω με την ψυχή μου. ;Dmarathon είπε:To καλό είναι ότι το έχεις συνηδητοποιήσει...το κακό ότι επιμένεις ;D ;D
Εδώ σε έχασα.Πιστεύω οτι δεν είναι έτσι ,κανένας δεν είχε κατά νου οτι μαθαίνοντας μουσική σκοτώνεις τα blues , τα blues των πρώιμων μύθων τουλάχιστον ήταν κομμάτι της κουλτούρας τους στο πετσί τους ,οποίος ήθελα και μπορούσε να σπουδάσει μουσική το έκανε και τα πήγαινε και ένα βήμα πιο πάνω.
Εδώ, κοινωνιολογικά, διαφωνώ.Πιστεύω οτι είναι έτσι .... και αυτό μέρος της κουλτούρας τους
αυτα δεν ηταν/ειναι/θα ειναι...προνομια των κατατρεγμενων μαυρων (και προς θεου δεν ειναι μερος της ...κουλτουρας τους, μη τρελλαθουμε κι ολας) που ξεκινησαν τα μπλουζ ....εκατομμυρια λευκοι τα ειχαν/εχουν/θα εχουν και αυτοι..... ;DΕπίσης όλα αυτά τα περί παρακμιακών καταστάσεων, αλκοολισμού, κατάθλιψης, φυλακής, 5-6 πακέτα τη μέρα, γκόμενες που σε έφτυσαν και σου διέλυσαν τα σωθικά κλπ.
Γι αυτό και εγώ είμαι από τους πιστούς σου γκρούπις...μετά τη γυναίκα σου!!audiokostas είπε:Ναι, αλλά το παίζω με την ψυχή μου. ;D
έχω τα χάλια μου σήμερα, έχω πυρετό, πονάνε τα μάτια μου, το κεφάλι μου, τρέχει η μύτη μου...δεν βλέπω μπροστά μου...και πρέπει να μείνω στο γραφείο...Κυναίγειρε, βλέπω συνεχή ορθογραφικά ολισθήματα τώρα τελευταία. Μήπως επειδή προσπαθείς να παίξεις μαύρη μουσική και μπαίνεις στο πετσί; Δεν μπαίνεις καλύτερα πρώτα στη μουσική;
Βεβαίως και είναι ναι..ο άνθρωπος αναρωτήθηκε εάν μπορεί να παίξει blues...όχι να παίξει καλά τα bluesΌπως προκύπτει λοιπόν από τις εκπληκτικά έντιμες τοποθετήσεις που προηγήθηκαν, η απάντηση στην ερώτηση "Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?" είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ.
Κερνάω τσίπουρα... 8)audiokostas είπε:Εδώ σε έχασα.
Και άλλη μια γύρα..... ;DΕδώ, κοινωνιολογικά, διαφωνώ.
Απλά πες μέρος και ημερομηνία.Superfunk είπε:ή να τζαμαρουν παιζοντας...JAM π.χ......
Το χεις λοιπόν.έχω τα χάλια μου σήμερα, έχω πυρετό, πονάνε τα μάτια μου, το κεφάλι μου, τρέχει η μύτη μου...δεν βλέπω μπροστά μου...και πρέπει να μείνω στο γραφείο...
Μα....... μην επιμένετε.Κερνάω τσίπουρα... 8)Και άλλη μια γύρα..... ;D