Γνώση σε κλίμακες και θεωρία αρκούν για να παίξω blues?

audiokostas είπε:
Όσο για το τελευταία πρόταση σου, μετά από τις πρόσφατες αναζητήσεις μου, δεν νομίζω ότι έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ούτως ή άλλως δεν σε ενδιαφέρει οπότε και η γνώμη σου δεν θα αλλάξει.
Όχι ρε, δεν ισχύει αυτό. Αντιθέτως.

Δεν ακούμε μόνο Cage στο σπίτι.

trolley είπε:
Όχι ρε, δεν ισχύει αυτό. Αντιθέτως.

Δεν ακούμε μόνο Cage στο σπίτι.
Είμαι σίγουρος ότι, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, μετά από καμιά 40αριά (και βάλε) χρόνια, θα είναι το μόνο που θα ακούω. Με συνέπεια και συνέχεια, στη καλύτερη δυνατή εκτέλεσή του.

audiokostas είπε:
Είμαι σίγουρος ότι, αν όλα πάνε κατ' ευχήν, μετά από καμιά 40αριά (και βάλε) χρόνια, θα είναι το μόνο που θα ακούω. Με συνέπεια και συνέχεια, στη καλύτερη δυνατή εκτέλεσή του.
;D ;D ;D

Πάντως, σοβαρά το έλεγα, αν υπάρχει τίποτε νέο και αξιόλογο, θα ήθελα να γνωρίζω.

trolley είπε:
Παραδεχτείτε το επιτέλους (ισχύει και για τον ΕΖ, ο οποίος θα ήθελα πραγματικά να μας πει, ποια ακριβώς σχέση με τα blues είχαν τα διάφορα "δεύτερα" μέλη στις μπάντες που ο ίδιος έχει συμμετέχει
Να  απαντήσω εγώ  για τον ΕΖ ; , θα απαντήσω λοιπόν .

Ένεκα  αιρετικά  αντίθετος με την άποψη σου για τους  ΄΄δευτερους ΄΄ λέω αυτό.

Όλα τα μέλη που πέρασαν από τους WIRE ήταν μέσα στα Βlues και για μένα αυτό ήταν – είναι το μεγάλο αυτού της μπάντας  και ισχύει για πολλές εν Ελλάδι  μπάντες ,αλλά μήπως δεν ισχύει και τις περισσότερες ανα τον κόσμο  ,βεβαίως και ισχύει ,

Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν ''μισθοφόροι μλουζιστες’’ άσχετα αν πολλοί στην μουσική τους πορεία  ασχολήθηκαν και με άλλες μουσικές .

Όσο  να 'ναι πρέπει τα έχεις  ;) 

lgbesios είπε:
Ένεκα  αιρετικά  αντίθετος με την άποψη σου για τους  ΄΄δευτερους ΄΄ λέω αυτό.
Δεν ξέρω τι σημαίνει "αιρετικά αντίθετος", αλλά ευχαριστώ για την απάντηση.

Δυστυχώς, διαφωνώ.

:)

trolley είπε:
Παραδεχτείτε το επιτέλους (ισχύει και για τον ΕΖ, ο οποίος θα ήθελα πραγματικά να μας πει, ποια ακριβώς σχέση με τα blues είχαν τα διάφορα "δεύτερα" μέλη στις μπάντες που ο ίδιος έχει συμμετέχει) η προχωρήστε στο κβαντικό άλμα να επιχειρήσετε να μας πείσετε ότι όλα τα μέλη σε όλες τις μπλουζ μπάντες έχουν αυτή την "υπερβατική" σχέση που δεν εξαντλείται στο να ξέρουν τη θεωρία και τις κλίμακες.
Επειδή (πάντα κατά την άποψή μου):

α) υπάρχει σημαντική διαφορά ανάμεσα σε έναν (απλό) μουσικό και έναν session μουσικό,

β) από όλα τα μουσικά συγκροτήματα, αυτά που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν είναι αυτά που όλα τα μέλη τους έχουν, εκτός από την τεχνική γνώση, και κάτι παραπάνω (πείτε το όπως θέλετε),

διαφωνώ με την παραπάνω μονόπλευρη αντιμετώπιση του trolley.

Να δηλωσω κατι που μου κανει τρομερη εντυπωση?

Πως γινεται (εκτος απο 3-4 που οντως ειναι) να εχουμε τοσους ειδημονες επι του θεματος και περι αυτης της μουσικης γενικοτερα και παρ'αυτα να εχουμε τοσες λιγες μπαντες που παιζουν blues?

Ειλικρινα μου κανει εντυπωση...

Πως γινεται (εκτος απο 3-4 που οντως ειναι) να εχουμε τοσους ειδημονες επι του θεματος και περι αυτης της μουσικης γενικοτερα
Οι πεντατονικες κλιμακες ειναι ευκολες, και γενικα αν γαργαλησεις μια απο αυτες μπλουζ θα βγαλεις (του πεταματου μεν ....αλλα μπλουζ  ;D). Απο δω και περα δεν απεχεις παρα πολυ απο το να γινεις και ειδημονας....

και παρ'αυτα να εχουμε τοσες λιγες μπαντες που παιζουν blues?
Η μουσικη αυτη δεν τραβαει γκομενες (οι γκομενες τα βαριουνται τα μπλουζ).  8)

AndyC είπε:
Μπααα... σκέψου ότι ο πιο ειδήμων δηλώνει ότι δεν είναι μουσικός.

Είναι θρησκευτικό το ζήτημα.

AndyC είπε:
Να δηλωσω κατι που μου κανει τρομερη εντυπωση?

Πως γινεται (εκτος απο 3-4 που οντως ειναι) να εχουμε τοσους ειδημονες επι του θεματος και περι αυτης της μουσικης γενικοτερα και παρ'αυτα να εχουμε τοσες λιγες μπαντες που παιζουν blues?

Some can do the talk, some can do the walk. Some can do both.

Τι σου κάνει εντύπωση;

TSotir είπε:
Οι πεντατονικες κλιμακες ειναι ευκολες, και γενικα αν γαργαλησεις μια απο αυτες μπλουζ θα βγαλεις (του πεταματου μεν ....αλλα μπλουζ  ;D). Απο δω και περα δεν απεχεις παρα πολυ απο το να γινεις και ειδημονας....

Η μουσικη αυτη δεν τραβαει γκομενες (οι γκομενες τα βαριουνται τα μπλουζ).  8)
Συμφωνώ με όλο το κειμενο αλλά θα εβγαζα το "δεν" απ το  ''''Απο δω και περα δεν απεχεις παρα πολυ απο το να γινεις και ειδημονας....

;)

pascal είπε:
Some can do the talk, some can do the walk. Some can do both.

Τι σου κάνει εντύπωση;
Ρητορικη & ειρωνικη ηταν η ερωτηση...

Απλα εχω βαρεθει να βλεπω ειδημονες, ασχετως ειδους, (δεν μιλαω μονο περι blues, σε καθε μουσικο ειδος εννοω), οι οποιοι ειναι κυριως κιθαριστες, τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες και συγκεκριμενα περι blues, ειναι επισης συνηθως ατομα που νομιζουν πως οι στιχοι σε ενα κομματι ειναι διαλειμμα αναμεσα στα σολο...

επι του πρακτικου...δες και μελετα ολη αυτην την σειρα του μεγαλου αυτου παικτη...πολυ ουσιαστικα πραγματα,απολυτως απαραιτητα και δοσμενα και μεσα απο ενα ιστορικο κοντεξτ...θα καταλαβεις γιατι παιζουμε τι,και ποτε...πριν τα σολιδια η κιθαρα ειναι καταρχην μερος του rythym section...οποτε learn how to play the blues!!!

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/watch?v=OSuvrN7yrp4?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/watch?v=OSuvrN7yrp4?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

Δεν υπάρχει βιντεάκι στο youtube που να αφορά το blues(μερικά βέβαια είναι άχρηστα)που να μην έχω δεί.Υπάρχουν ορισμένοι πολύ καλοί όπως ο duke συγκεκριμένα.Το internet και ορισμένα βιβλία είναι η μοναδικές πηγές που παίρνω πληροφορίες μιάς και δεν υπάρχει η δυνατότητα για δάσκαλο.Τώρα απο εκεί και πέρα με τον dmilo που είναι γειτονάκι και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία μπορεί να κάνουμε κάτι.ε dmilo εεεεεεεεεεε

παιδιά, μολις μαθετε καλά την κλίμακα θα παιζετε ετσι....2:40 - 4:10 .....NOT ;D ;D ;D ;D ;D

Πιστευω οτι αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι ειναι οτι ολοι περνουν διαφορα σταδια στο παιξιμο και στην ψυχολογια τους γυρω απο το οργανο τους(!).

Ειλικρινα ποτε μα ποτε ο Vai πχ δεν ειπε στην ζωη του οτι θελει να παιζει γρηγορα και εφφετζιδικα. Αυτο που τον οδηγησε σε αυτο το σημειο ηταν η ιδια η εκφραση του στο παιξιμο. Ετσι εκφραζοταν ετσι επαιζε. Δεν πηρε αποφασεις οτι πρεπει να μαθει να παιζει ετσι.

Ακολουθηστε αυτο που λεει η καρδια σας και η θεωρειες και οι κλιμακες θα ειναι παντα εκει για να τις χρησιμοποιητε οπως σας αρεσει ΕΣΑΣ και ΟΧΙ οπως κανει καποιος αλλος.

Συμφωνώ με όλο το κειμενο αλλά θα εβγαζα το "δεν" απ το  ''''Απο δω και περα δεν απεχεις παρα πολυ απο το να γινεις και ειδημονας....
Ετσι ειναι οπως το λες Γιαννη.

Αλλα βλεπεις καποιες φορες δεν ειναι τα πραγματα οπως πρεπει να ειναι αλλα οπως βολευουν τον καθενα  ;)

blueslover είπε:
Τώρα απο εκεί και πέρα με τον dmilo που είναι γειτονάκι και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία μπορεί να κάνουμε κάτι.ε dmilo εεεεεεεεεεε
χαλλλαρά.

Γουέιτ, μάι απρέντις.

Trending...

Νέα θέματα

Back