- Πόντοι
- 36
Για τις διαστάσεις ο προβληματισμός μου ήταν πως ο 500Τ που φοράει η κιθάρα ήδη, είναι (υποτίθεται) κάτι σαν f spaced, διοτι είναι (λένε) ενας απο τους λίγους στοκ μαγνήτες που βάζει η gibson ο οποίος είναι μεγαλύτερος (σχεδον f spaced) απο τους "κανονικούς". Και επειδή δεν έχω εμπειρία σε αλλαγές humbucker μαγνητών, έλεγα μην κάνω καμια πατάτα και πάρω κάποιον μαγνητη (καλό μεν ηχητικα) που δεν θα μπαίνει...fenderiarhs είπε:Oσον αφορα στις διαδαστασεις, εφ οσον παρεις καποιον που δεν ειναι f-spaced (h trembucker στην ορολογια της duncan) δεν θα εχεις προβλημα. Ακομα και f spaced να παρεις δεν θα εχεις προβλημα αλλα δεν βλεπω τον λογο για να το κανεις.
Ο vintage ήχος δεν είναι αυτοσκοπός, δεν ήταν ποτε σε καμια μου κιθάρα και σε κάνενα μου παίξιμο, απλά υποθέτω πως η κιθάρα (που είναι ήδη καλή) θα ακουστει ίσως καλύτερα για τον δικό μου τρόπο παιξίματος με πιο low output μαγνήτες μιας και δεν παίζω με τόσο gain όσο βγάζουν οι στοκ μαγνήτες...
Βέβαια, με την ευκαιρία να πω οτι οπως σε κάθε τι, έτσι κι εδω, ο ήχος είναι στον παίχτη και στην δική του αισθητική. Δηλαδη, οι στοκ super hot μαγνήτες ακούγονται μια χαρά αν δεν τους έχεις ψηλα και δεν παίζεις με ισοπεδωτικά βρωμόγκαζα. Ίσα-ίσα που είναι πολύ punchy.
Με τον όρο "μονοδιάστατοι", υποθέτω πως ο φίλος adamo εννοεί πως κάνουν καλά ένα πολύ συγκεκριμενο πράγμα, σε αντίθεση με άλλους μαγνητες που έχουν κι αλλες δυνατότητες, αν και θα ήθελα να μας το εξηγήσει μιας και με ενδιαφέρει.
Αυτονόητο σχεδόν πως κάθε μαγνήτης ακουγεται διαφορετικά σε κάθε κιθάρα, άρα δύσκολο να βρω να ακούσω μια ολόιδια με τη δική μου για να αποφασισω, αρα αν τελικά κανω την αλλαγη μαγνήτων η επιλογή θα γίνει με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον παράγοντα "τιμή"... δεν έχω αμφιβολία πως όλοι όσοι μου προτείνατε θα είναι οκ, απο τη στιγμή που ανταποκρίνονται σε αυτα που ζητω.