• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Free Daw , που να τρέχει 64bit Vst

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,548
Υπάρχει κάποιο free daw δοκιμασμένο , που να τρέχει 64Bit vst;
Αν ναι , δώστε κάποιο Link.
Θα χρησιμοποιούσα το fairlight του davinci resolve, αλλά είναι πολύ βαρύ για τη δουλειά που το θέλω.
Ευχαριστώ!

Υπαρχει το Cakewalk Bandlab, που ορκιζεται ο SF σε αυτο.

Υπαρχει το Tracktion Waveform, που ειναι καλη φαση.

Και το σημαντικοτερο:

Υπαρχει προσφορα χριστουγεννιατικη το Studio One pro της Presonus με 140 ευρω.

Το λεω γιατι το Studio One το εχουν σχεδιασει πρωην μηχανικοι της Steinberg, και ειναι στη ιδια λογικη αλλα ΠΟΛΥ πιο ΕΥΧΡΗΣΤΟ, εσυ σα cubasας στη βδομαδα πανω θα εισαι σε φαση "παμε να τους δειρουμε"

Εχει και free version για δοκιμη, αλλα δεν παιρνει vst, μονο για να δεις τι παιζει σου κανει.

Το reaper ειναι κορυφη ΑΛΛΑ ειναι χαλαρα το πιο δυσχρηστο DAW που υπαρχει.

Δωσε 140 στο studio one pro και θα γουσταρεις, εγγυημενα.

Free free, αλλιώς πάω στο DaVinci

To studio one το χω τζάμπα για 6 μήνες και δεν το βάζω...δεν θέλω συνδρομές.

Το cake walk είναι free?

140 ευρω εχει το full license στο studio one.

Βαλτο και δοκιμασε το για κανα μηνα, ειμαι σιγουρος οτι θα σε καλυψει, ειναι ενα πιο ευχρηστο cubase, μονο αν κανεις ΠΟΛΥ προχωρημενο MIDI editing μπορει να μην πειστεις.

Το cakewalk ειναι free, αν σου κανει λειτουργικα εγινες.

Free free, αλλιώς πάω στο DaVinci

Όπως κρίνεις, αλλά να θυμάσαι ότι το σημερινό free, είναι πληρωμένο αύριο, όταν τους καπνίσει να αλλάξουν πολιτική. Το "τίμιο" δεν το ανέφερα τυχαία, πέραν του ότι τρέχει επ' αόριστον χωρίς να το πληρώσεις (με λίγη γκρίνια όταν ξεκινά), τα χρήματα που ζητάνε είναι πραγματικά πολύ λίγα για το πόσο ποιοτικό είναι το προϊόν.

Ντροπή να ρωτάμε τέτοια πράγματα. Cakewalk μονόδρομος ακόμα κι αν δεν ήθελες free.

μονο αν κανεις ΠΟΛΥ προχωρημενο MIDI editing μπορει να μην πειστεις.
Πάντως, εγώ ένα χρόνο που το δουλεύω δεν έχω παράπονο με τις midi δυνατότητες, μου άρεσε πολύ η απεικόνηση π.χ. των cc, η κατηγοριοποίηση μέσα στο track και τα σχεδιαστικά tools, σαφώς ανώτερα από του Sonar που είχα εμπειρία και πολύ πρακτικά. Τουλάχιστο στην 6 έκδοση που δουλεύω δεν έχω βρει κάτι που να με στεναχώρησε. Εγώ πιστεύω πως είναι ο βασιλιάς του home studio τουλάχιστο σίγουρα το Studio One στα λεφτά αυτά.

Παιδιά αν ήταν να πληρώσω, θα έπαιρνα το cubase elements 14.
Πάμε παρακάτω.
Τελικά το cake walk είναι free?
Link έχουμε?

Ντροπή να ρωτάμε τέτοια πράγματα. Cakewalk μονόδρομος ακόμα κι αν δεν ήθελες free.

Θα διαφωνησω, με την εννοια οτι η ιδια η εταιρια εχει ανακοινωσει οτι σταματαει τη εξελιξη του προγραμματος, και θα συνεχισει με αλλο project που ( απο οτι θυμαμαι) δε θα ειναι free.

Ειναι αυτο που λεει ο trolley περι πολιτικης.

Αν ειναι να κανεις κατι προσωρινο η προχειρο ΟΚ, μια χαρα, αν ειναι ομως να μαθεις οντως ενα προγραμμα καλο ειναι να κοιτας στο μελλον, γιατι ειναι πολλες οι εργατοωρες για να το μαθεις και ειναι κριμα να πανε χαμενες.

Το waveform ας πουμε εχει κανονικα το πληρωτικο του, απλα η free εκδοση του παιρνει και vst, πραγμα σπανιο για free εκδοσεις. Και παλι ομως θα ελεγα το εξης:

Τα 60 ευρω του reaper, η τα140 ευρω στο studio one, η ακομα και τα 350 του cubase artist, στα ματια μου ειναι τσαμπα :ROFLMAO: αν ειναι να κανεις τη δουλεια σου και τωρα και στο μελλον. Την presonus βεβαια την πηρε η Fender, δεν ξερω τι μπορει να πει αυτο για το μελλον, παντως περισσοτερο φωτεινο φαινεται απο το να λεει η ιδια η εταιρια οτι δεν υπαρχει.

Παιδιά αν ήταν να πληρώσω, θα έπαιρνα το cubase elements 14.
Mε πολλούς περιορισμούς στα tracks, στα VST, χωρίς την πληθώρα των midi plugins και άλλα.
Με άλλα 40 ευρω θα είχες ΤΑ ΠΑΝΤΑ με το Presonus Pro για ΠΑΝΤΑ και στο μηχάνημά σου θα πέταγε.
Σκέψου το. Σκέψου πριν αγοράσεις.
Το Cakewalk παραμένει δωρεάν.
Αν την πήρε η Fender, πάρτο ΤΩΡΑ!!! Δε θα χρειαστείς τίποτε άλλο ποτέ.
Μετά πάμε στην ΑΙ αποκλειστικά που θα τα σβήσει όλα. 😄

Κατεβάζω το cakewalk να δω αν θα κανει γι αυτο που θέλω.
Ευχαριστώ.

Πάντως, δε νομίζω ότι θέλει να αντικαταστήσει το Cubase.
Κάτι έκτακτο θέλει να κάνει.
Αν ήθελε να αντικαταστήσει το Cubase, τότε όντως το PreSonus θα ήταν η λογική επιλογή.

Κατεβάζω το cakewalk να δω αν θα κανει γι αυτο που θέλω.
Ευχαριστώ.
Κάνει σίγουρα πάντως. Σε αυτό που ζητάς δε θα έχεις κανένα πρόβλημα
Εγώ το έχω ακόμα μέσα το παλιό και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Κάνει αυτό που θες στα σίγουρα και παραμένει εξαιρετικότατο πρόγραμμα και πανίσχυρο και εξαιρετικά δομημένο.
Θα σε καλύψει στο 1100% ευχαριστώ.

Οχι δεν θελώ να αντικαταστησω το cubase και αυτο δεν θα γίνει ΠΟΤΕ.
Εχω το Analog Lab της Arturia, που ως vst είναι 64bit (λογικό) και ΦΥΣΙΚΑ δεν ανοιγει στο Cubase SX 2.2.
Επειδή μου άρεσαν αρκετοι ηχοι ή θα τους ανοιγω ως midi στο cakewalk και θα τους κάνω export σαν .wav και μετά import στο time line του cubase sx 2.2, ή αυτό που κάνω τώρα , με line out σε αλλο pc ηχογραφηση στο Cubase sx 2.2 (audio) και μετα import (ως .wav) στο cubase.
Ειναι δουλεια που θα γίνεται που και που .
Γι αυτο το θέλω.
Δεν ξέρω αν το είπα, αλλά το cubase SX 2.2 ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΠΟΤΕ :p

Άλλη μία λύση, ελπίζω (δηλαδή, δεν έχει χρειαστεί να την δοκιμάσω):

Άλλη μία λύση, ελπίζω (δηλαδή, δεν έχει χρειαστεί να την δοκιμάσω):

Νομίζω ότι κάτι ανάλογω μπορώ να κάνω και με το midi yoke.
Να πάιζω stand alone με το Analog LAb και σαν midi out στο cubase να ορισω την έξοδο YOKE 1 ...
Αλλά θα τα δω αυτα σε δευτερο χρόνο.

Θα διαφωνησω, με την εννοια οτι η ιδια η εταιρια εχει ανακοινωσει οτι σταματαει τη εξελιξη του προγραμματος, και θα συνεχισει με αλλο project που ( απο οτι θυμαμαι) δε θα ειναι free.

Πράγματι έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την υποστήριξη εδώ και μήνες. Παρόλα αυτά, σήμερα που μιλάμε εγώ κατέβασα το τελευταίο update του ενώ είχα να το ανοίξω 5 μέρες.

Πάντως ακόμα κι όταν θα σταματήσει η υποστήριξη, το Cakewalk είναι υπέρ-αρκούντως σταθερό οπότε θα μπορεί κανείς να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί για πολύ καιρό και χωρίς Updates.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back