Νικόδημε,
.......
Τις υλοποιήσεις των Telefunken/Siemens τις έχω βρει από το εξής link :
http://www.hestudiotechnik.de/deutsch/studiobau/studiobau.htm
....νομίζω ότι η συγκεκριμένη εταιρία είναι η πιο έγκυρη στο είδος....εγώ θα κοιτούσα πάντως προς την transistor πλευρά....V672, 272, 676, 276, 476, 376 κλπ κλπ
(η ομοιότητα στην κατάληξη "72" με το 1272 δεν είναι πιθανόν τυχαία καθώς όλα τα -72 είναι line amps από αντίστοιχες κονσόλες και όχι καθαρόαιμα preamps).
Από την στιγμή που μιλάμε για συνθ και "χρώμα" οι απαιτήσεις σε gain δεν είναι είναι μεγάλες και τα -72 με τα 34-55db gain (χωρίς και με μοντα αντίστοιχα) σε καλύπτουν.
... αλλά έχουμε τον BAE 1073mp ο οποίος είναι ίδιος με τον Neve 1073.
Δεν έχει βέβαια converter, αλλά μιλάμε πια για άλλης κατηγορίας ήχο ο οποίος έχει τεράστιο όγκο χωρίς να έχεις βάλει eq και χωρίς να υποβαθμίζει τις άλλες περιοχές, και πρίμα που θα τα χαρακτήριζα "κρέμα". Και φυσικά punchy as hell! (συμφωνώ, όμως χωρίς να το έχω ακούσει πέρα από κάποια clips, ότι το ΑPI έχει πιο Punchy ήχο αλλά όχι τόσο όγκο όσο το neve)
Στα συν του μπαίνει το DI που περνάει από τους Carnhill αλλά και το Line in.
Ωωωωπ ! Πολύτιμες εμπειρίες ...χμμμ... γιά κάτσε μήπως μας δώσουν λύση.
Χαιρετώ τους αγαπητούς. Με ενδιαφέρει το θέμα "mic preamp" και οπωσδήποτε το "ζέσταμα" των synth.
Βρίσκοντας κάποτε
ένα studio με τους 3 προενισχυτές που ήθελα να επιλέξω (έναν), μετά από ένα 2ωρο δοκιμές και τις πολύτιμες συμβουλές του, κατέληξα να πάρω τον Avalon 737 (για χρήση με Neumann TLM103), συνεκτιμώντας περισσότερο τα EQ-Compressor που θα είχε ήδη επάνω.
Θυμάμαι, πως σίγουρα μου άρεσε περισσότερο το "μπαμπάκιασμα" από τα transistor του Avalon AD2022
και όταν έφτασα στο Neve 1073 DPA, ήμουν γοητευμένος. Μετά όμως... είπαμε
: Άντε βες EQ, άντε το ένα, το άλλο – και τώρα μου λείπει το transistor-άτο για χρήση μαζί με synth.
Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, ποιο από τα μοντέλα των Γερμανών, των οποίων το σύνδεσμο παραθέτει OurDarkness και επιβεβαιώνει ο Νικόδημος ως έγκυρα μοντέλα, είναι πλησιέστερο στον Neve.
Διότι βλέπω τον BAE 1073mp που αναφέρει ο Harry, όμως παράλληλα βλέπω και το εξής σχόλιο του OurDarkness, για EQ
:
Όσον αφορά στο Neve 1073 DPD, έχεις δίκαιο ότι από την στιγμή που δεν έχει το EQ δεν είναι και τόσο 1073.
Και σκέφτομαι, ότι αν πω (υποθετικά)
πως προκειμένου για να βρω την ακουστική μου αρμονία με Neve ανταύγειες,
στο εξής βάζω στόχο τον BAE 1073mpF που έχει και EQ, σε τί τιμές φτάνω ;
Σε 2.500 $ και σε 3.000 € ;
Δηλαδή, μήπως υπάρχει κάτι πιό προσιτό από τους Γερμανούς παραπάνω,
ή μήπως είναι ένα καλό βήμα ο Brent Averill DMP, που ίσως να βρεθεί και με 800 € καινούργιος ;
Ώστε αργότερα, να ενισχυθεί το σύστημα, με κάποιο άλλο EQ και με Distressor compressor.
Αλλά όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιλάνε για ....similar.... preamp.
Ίδιοι transformers με Neve, αλλά "similar" preamp.
Τί λέτε ;