Επιλέγοντας outboard προενίσχυση

Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω τυχερός γιατί μου άρεσε το φθηνότερο

Purple Audio Bizz  for the win

Εδώ και λίγο καιρό έχω στο στούντιο άλλο ένα προενισχυτάκι, το m101 της Grace Design......αν και ήδη έχει αναφερθεί στο παρόν θέμα σκέφτηκα να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις μου (και σύντομα να ανεβάσω και κάποια δείγματα  ;))

....λοιπόν αν και σίγουρα δεν είμαι fan των "καθαρών" και "αχρωμάτιστων" προενισχυτών αυτό το "κουτάκι" το έχω συμπαθήσει πάρα πολύ....αρκετό και "καθαρό" γκάζι και και πολύ "γρήγορο" responce.......το ribbon mode ενδιαφέρον και χρήσιμο (αν και θα προτιμούσα να μην επηρέαζε το P48v.....)

Επίσης πολύ καλή η DI είσοδος (ειδικά για περιπτώσεις που πρόκειται να ακολουθήσει reamping)

...επιστρέφω σύντομα με δείγματα

...λοιπόν εδώ είναι ένα μικρό δείγμα από ένα όρθιο πιάνο

http://rapidshare.com/files/214133730/Piano_GraceM101_Right__JLMdUALL99V_Left_.wav

...όπως λέει και το όνομα του αρχείου στο αριστερό κανάλι είναι το JLM Dual99V και στο δεξί το Grace Design m101.....επέλεξα ένα ζευγάρι SDC μικρόφωνα (Oktava mk012) γιατί είναι αρκετά γρήγορα αλλά και αρκετά αχρωμάτιστα ώστε να αφήσουν τις διαφορές των προενισχυτών να φανούν καλύτερα......προσπάθησα να τα τοποθετήσω ακριβώς στην ίδια θέση σε σχέση με το πιάνο (στο κέντρο και περίπου 30 εκ. από το ανοιχτό καπάκι)......φυσικά κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο σε απόλυτο βαθμό και πιθανότατα να επηρεάζει σε ένα ποσοστό το αποτέλεσμα....όπως επηρέασε βέβαια και το αισθητικό αποτέλεσμα ::)...εννοώ βέβαια πως δεν θα έγραφε ποτέ κανείς πιάνο (ακόμη και όρθιο) με αυτόν τον τρόπο και στην ουσία δεν μιλάμε για στέρεο αλλά για δύο μονοφωνικά αρχεία από το ίδιο σημείο ακρόασης (συν τον θόρυβο από τα πλήκτρα, πετάλια κλπ)......anyway και στις 2 περιπτώσεις έχουμε +30db gain ενώ από το output trim "ταίριαξα" τα output levels.....το JLM έχει μεταβλητή αντίσταση εισόδου και το χρησιμοποίησα σε μια θέση που τονίζει ελαφρά το uppermid συχνοτικό μέρος.....

Σε γενικές γραμμές το grace με εντυπωσίασε με το ιδιαίτερα flat και ισοροπημμένο response τόσο συχνοτικά όσο και σε ότι αφορά τα transients.....

οι κυριώτερες διαφορές έχουν να κάνουν με τα άκρα του φάσματος όπου όπως είπα το grace είναι πιο ισοροπημένο με το να "χάνει" στα πολύ χαμηλά και να έχει πιο τονισμένα ψηλά.....βέβαια τα αποτελέσματα , τουλάχιστον, για το jlm , θα ήταν πολύ διαφορετικά (σε ότι αφορά το χαμηλό, χαμηλομεσαίο τμήμα) αν μιλούσαμε για closemiced καταστάσεις και με LDC μικρόφωνα (όπου εκεί οι μετασχηματιστές παίζουν πολύ καθοριστικό ρόλο)....αλλά θα το διαπιστώσουμε και στην πράξη ;) ......από την άλλη θεωρώ πολύ θετικό το γεγονός πως ο Grace είναι πολύ συγκεκριμένος και "προβλέψιμος" (με την έννοια του transparent) σε ότι αφορά το αποτέλεσμα......ψήνομαι πάρα πολύ για τον μεγαλύτερο δικάναλο "αδερφό" του το m201 (που βέβαια είναι ένα σκαλί πιο πάνω και ως σχεδίαση και ως υλοποίηση)

Γεια σας και απο μενα μετα απο καιρο που διαβαζω το forum ειπα να κανω και εγω το πρωτο μου post.

Θα προτεινα σε οποιον θελει ενα high end προενισχυτη κατω απο 1000 ευρω να κοιταξει τους Seventh Circle Audio.

Εχω μεινει αφωνος με αυτο το πραγμα που ακουω εδω και μια εβδομαδα.

Πριν εγραφα με ενα Focusrite voicemaster Pro η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη που ντρεπομαι με τον εαυτο μου οταν σκεφτομαι οτι πριν δυο χρονια εδωσα 650 ευρω για να το παρω.

Συγνωμη........

bg_1u_front.jpg

bg_1u_back.jpg

Καλησπέρα παιδιά,

Θέλω να αγοράσω μια προενίσχυση για όλα! ;D

Διαθέτω γύρω στα 1000 γιούρα και προς το παρόν μου έχουν προτείνει :

Universal audio 710 blend

TLA,

Summit audio 2ba-21,

Dav electronic.

H μουσίκη που γράφω είναι κυρίως ακουστική (ωστόσο ενίοτε χρησιμοποιώ και ηλεκτρικές κιθάρες.)και δίνω επίσης μεγάλη βαρύτητα στα φωνητικά.

Θα μπορούσατε να μου πείτε την άποψη σας γι αυτές ή και να μου προτείνετε κάποια άλλη;

Ακόμη,η λάμπα είναι σε όλες τις περιπτώσεις και για όλα τα γούστα καλύτερη απο το τρανζίστορ;

Ευχαριστώ!

Γεια σου φιλε μου...

Εδω και 3 μηνες ειμαι κατοχος του summit audio 2ba-221

Kατα ενα περιεργο λογω,συνδεδεμενο με την κονσολα μου mackie 1202 vlz,με αρκετο γκαζι,εβγαζε αρκετο θορυβο(φυσημα)

Ομως, συνδεδεμενο σε μια rme 9632,καναμε ηδη αρκετες ηχογραφησεις με εντυπωσιακα αποτελεσματα....πολυ ζεστος και γεματος ηχος και σε φωνες και σε οργανα

Επειδη θα χρειαστω αλλη μια προενισχυση για 2ο μικροφωνο,εψαξα πολλα forums και βρηκα πολλους οπαδους της Αγγλικης DAV ELECTRONICS(τρανζιστορ και οχι λαμπα)..

Απ' οτι διαβαζω,το bg1 η τo bg1u,βγαζουν πολυ πλουσιο και καθαρο ηχο,αχρωματιστο, και στα 764 ε (BG1U τιμη της DAV με φορους και μεταφορικα),εχεις 2 προεν. φωνης και ενα di μαζι σε 1 μηχανημα....(640 ε το BG1)

Περα απο το site  της  dav,ψαξε και τις τιμες στην ΚΜR AUDIO, και BLITZ AUDIO στο EBAY

Σε ευχαριστώ φιλε μου,θα τα κοιτάξω!

Ναι,το είδα κι εγώ σχετικα με τη DAV!Είναι και το πρόβλημα ρε γμτ οτι δεν μπορεις εύκολα να δοκιμάσεις για να βρείς τι σου ταιριάζει καλύτερα γι αυτό που θέλεις...

Οποτε.... σου προτεινω να μπεις στο home recording forum και στο gearslutz,να δεις τι γραφουν και να τους ρωτησεις οτι θες....

(στην ηχογραφηση που καναμε ξεχασα να σου πω οτι χρησιμοποιησαμε και το UNIVERSAL AUDIO SOLO 610 ..πολυ καλο και αυτο ,λαμπατο,di η mic input)

Δεν ακουω πολυ καλα λογια για τους TL AUDIO σε αυτα τα χρηματα

Τελος,σου προτεινω για οποιαδηποτε αγορα,να τσεκαρεις τον GPANAGOPOULOS

Φερνει τα παντα ,και σε αρκετα,καλυτερες τιμες απο thomann....

Ριξε και μια ματια για τρελες τιμες στο DV247(AΓΓΛΙΑ χωρις επιβαρυνση και αυτος απο 300 ευρω και πανω )

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

Καλό μήνα παίδες!

Φίλε soufis σε ευχαριστώ και πάλι!Θα ψάξω όσα μου είπες κι επιστρέφω!

Μετά από αρκετά recording sessions με το P1 της A-Designs (δηλαδή την 500 series εκδοχή του Pacifica) οφείλω να πω πως δικαιούται τον τίτλο του απόλυτου "vocal friendly" pre-amp με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε αντρικές όσο και σε γυναικείες ποπ-ροκ φωνές (τονίζω το ποπ-ροκ)....πλούσιο "σώμα" και εξαιρετικός "αέρας" και πολύ καλό matching με LDC με έντονο presence στα ψηλά μεσαία όπως πχ το U87.

Πολύ καλή επιλογή και στα drums ως overhead ή snare αλλά κυρίως με πιο "φλατ" SDC και όχι τόσο με "μοντέρνα" bright μκρόφωνα όπως πχ η (κάκιστη) επανέκδοση του 451...σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο ο "ανοιχτός" χαρακτήρας του P1 να ακουστεί "σκληρός" και ιδιαίτερα οξύς...

όπως και να έχει ο Fleamail έχει κάνει τρομερή αγορά  ;)

2 P1 και ένα σετάκι oktava mk-012 είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι τώρα για overheads, ειδικά για rock καταστάσεις! Έχω βρει την υγειά μου λέμε!  ;D

Επίσης το P1 είναι και εξαιρετικό D.I. για μπάσο!

....πόλλες και ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες σε οτι αφορά το θέμα "προενίσχυση μικροφώνου" για την σειρά 500 (API).

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η μεταφορά του "καθαρού" m101 της Grace Designs σε 500 format, νέες υλοποιήσεις από την Purple Audio αλλά και πολυαναμενόμενα ντεμπούτα από John Hardy, Lipinsky κ.α.

[move]API 500 series is the new Prada[/move]

;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back