Πάντως το παράδειγμα με τον "διαγωνισμό" της digidesign το έδωσα, γιατί συμφωνώ 100% με αυτό
και επαναλαμβάνω δεν έχει να κάνει με κλισέ "μύθους" του στυλ "το απρόσωπο , παγωμένο ψηφιακό" ή το "ζεστό αναλογικό" που τους θεωρώ βλακείες αλλά με την αισθητική προσσέγγιση που έχει ο καθένας για τον ήχο της εκάστοτε μουσικής
Και το έδωσα, καθώς ξέρω καμπόσα άτομα, που apriori στέλνουν στο πυρ το εξώτερο τα plugins, όποια και αν είναι αυτά, καθώς τα θεωρούν υποδιέστερα, ακόμη και από υλοποιήσεις σαν κάτι κομπρέσορες της behringher πχ, απλά και μόνο επειδή οι τελευταίοι είναι hardware, ενώ τα πρώτα plugs.
Και αν γίνεται, να μη συγρίνουμε δίσκους του 70 με τους σημερινούς, καθώς αυτό που σε πολλούς φαίνεται σαν σκληρότητα και ψύχρα του ψηφιακού domain, δεν είναι τίποτε άλλο, πέραν του αποτελέσματος του τρισκατάρατου loudness war (εντάξει ίσως όχι 100%, αλλά στάνταρντ πάνω από το 80-90%). Να δείτε τι μάπα ακούγονται τέτοιοι δίσκοι, ακόμη και όταν έχουν χρησιμοποιηθεί φουλ αναλογικά μηχανήματα...
Στο θέμα περί αντιγραφών των plugs καποιων παλιών μηχανημάτων και άλλα τέτοια, το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ:
Θεωρώ κρίμα που ενώ υπάρχουν οι δυνατότητες για κορυφαίες ψηφιακές υλοποιήσεις, όπως πχ τα zebar2/reaktor/massive/absynth..... στα σύνθια, αλλά και υλοποιήσεις σαν πχ το TBK - Creative Elements της sonalksis για την χρήση ως περιέργων εφε των κομπρεσσόρων/φίλτρων/eqs, ή ακόμη και στο θέματα των κλασικών χρήσεων, όπως είναι τα πακέτα τόσο της sonalksis, όσο και της wave, οι εταιρίες απλά για κάποιους λόγους (πολλούς και κάποια στιγμή αν είναι να το συζητήσουμε, αλλά όχι τώρα καθώς θα εκτροχιαστεί το thread αυτό και είναι κρίμα) να περιορίζονται στην απομίμηση (μέτρια σε κάποιο ποσοστό) κάποιων παλιών μηχανημάτων. :
Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, αυτό που έχω καταλάβει, είτε με τα χαζοπειράματά μου, είτε ακούγοντας αποτελέσματα από διάφορες δουλειές, είναι ότι ο συνδυασμός είναι λουκούμι. Hardware tracking+χρήση plugs στη μίξη. Και το καλύτερο δυνατό πρωτογενές υλικό και αποφυγή συνεχούς υποβάθμισης του σήματος από τη διαρκή μετατροπή του σήματος. Βέβαια οι γνώσεις μου και η εμπειρία μου είναι ελαχιστότατη, οπότε απλά μπορεί να λέω και μπούρδες!