...ξεκινάω εγώ λοιπόν....
tracking
comp:
EL Distressor kick,snare,drum room,bass,el.guitar....απλά τέλειο ;D
AMEK 9098(R.Neve) κυρίως φωνές και ακουστικά όργανα..πολύ γρήγορο VCA με πολύ "μουσικό" auto release
UREI 1176 για να είμαι ειλικρινής είχα στενές επαφές με έναν "ακριβή" κλώνο (κάτι που πλέον είναι αδύνατο) και όχι με το αυθεντικό ...αλλά παρ'όλα αυτά μου άρεσε πολύ περισσότερο από την επανέκδοση της UA....πολύ όμορφη "βρωμιά"
Tube Tech CL 1B ....αν και δεν τον έχω στην κατοχή μου, όσες φορές τον "συνάντησα" τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, ειδικά σε ακουστικά όργανα....my favorite opto comp (τουλάχιστον ώσπου να αποκτήσω προσωπική άποψη για το LA 2A

)
...υπό συνθήκες εκπληκτικό tracking comp αποτελεί το Manley Vari Mu
EQ:
αν και γενικά το αποφεύγω στο tracking.....
TL Audio C2 υποτιμημένο valve eq με πολύ όμορφο boost στα χαμηλά μεσαία και πολύ ψηλά (air)...λίγο στενό στα πολύ χαμηλά αλλά πολύ μουσικό tube saturation...όταν "λείπει" αυτό το κάτι πχ από την φωνή ή το μπάσο κανεί πολύ καλή δουλειά.
Soundcraft 6000 onboard eq πολύ περιορισμένο αλλά πολύ μουσικό, ειδικά για τύμπανα
Mixing
comp:
σε ότι αφορά το outboard, Distressors & AMEK είναι η επιλογή μου είτε σε μεμονωμένα tracks είτε σε group
(drum buss)....και τα 2 σε περιπτώσεις που μιξαρω ΟΤΒ ή απαιτείται ένα συγκεκριμένο "χρώμα"
σε ότι αφορά τα plugins εμπιστεύομαι απόλυτα τα sonnox oxford,PSP vintage warmer, kjaerhus golden ch,camel phat, ενώ σε grouping μου αρέσει πολύ και το Analog Signature Limiter της Nomad
EQ:
επίσης δεν το πολυχρησιμοποιώ.....αλλά αν χρειαστεί, εκτός από τα sonnox oxford eq (και ελπίζω σύντομα και το Algorithmix RED) όλες μου οι υπόλοιπες επιλογές είναι outboard (Lawo, EFT, TLA)....αποκάλυψη για μένα η ικανότητα του CultureVulture MV της Thermionic Culture να προσθέτει αρμονικές και να εμπλουτίζει το υψηλοσυχνοτικό περιεχόμενο...υπάρχουν βέβαια και αρκετά άλλα "ενδιαφέροντα" plugins ειδικά από την waves και την UAD.
Mix Buss
comp:
εδώ η απόλυτη επιλογή μου είναι το Manley vari mu.....νομίζω πως είναι το καλύτερο Rock glueing comp....πολύ καλά επίσης για αυτή την δουλειά μου φάνηκαν (αν και είχα πολύ μικρή επαφή) τα API 2500 και τα περισσότερα buss comp που βασίζονται στο SSL4000 comp.
σε ότι αφορά τα plugins αυτά που νιώθω πως προσφέρουν το απαραίτητο mojo που απαιτεί η θέση είναι τα PSP vintage warmer, Camel Phat, Nomad Analog signature, URS 1975&1980 comp, UAD LA2A, UAD Fairchild, Waves SSL comp
στο eq ισχύει σε γενικές γραμμές (για τα δικά μου γούστα πάντα)ότι και για το mixing
απόλυτη επιλογή γενικώς........EL Distressor.....τρομερά ευέλικτο και εύηχο, πολύ χρωματισμένο αν χρειαστεί, πραγματικό sound shaping εργαλείο και πολύ βολικό και όμορφο design.....a modern classic