Superfunk είπε:
Eπισης οποιος βιαζεται μπορει να δει το ΑΜΕΣΟ μελλον μας
http://en.wikipedia.org/wiki/Argentine_economic_crisis_%281999%E2%80%932002%29
(οι ομοιοτητες ειναι...ανατριχιαστηκες με δυο εξαιρεσεις:
α.η Αργεντινη ειναι μια τεραστια πλυθησμιακα χωρα με ανεξαντλητο φυσικο πλουτο,γεωργια και ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ παραγωγη
β.εμεις δεν παραγουμε σχεδον ΤΙΠΟΤΑ,δεν εχουμε γεωργια & το μονο που μπορουμε να εξαγουμε ειναι...συνδικαλισμος αλλα ελα που δεν τον θελει κανεις στο εξωτερικο.... ;D )
όσον αφορά την Αργεντινή, να θυμηθούμε ότι ήταν η ΜΟΝΗ χώρα που προχώρησε σε άρνηση πληρωμών του χρέους της, συνέπεια της εξέγερσης του 2001. Και για αυτό απομακρύνθηκε από την ΠΛΗΡΗ καταστροφή, και βγήκε από την "παγίδα του χρέους".
Όσοι πιστεύουν ότι οι μισθοί στον Ιδιωτικό τομέα είναι χαμηλοί γιατί τα "Αφεντικά" είναι αντιεπαγγελματιες, κλέφτες και απατεώνες και κτλ κτλ τότε έχουν μαύρα μεσάνυχτα! Αν κάποιος μάθει τι πληρώνει ένας ΣΩΣΤΟΣ ιδιοκτήτης μιας μικρομεσαίας επιχείρησης για φορους ΙΚΑ μικα σύκα τότε θα πει και ευχαριστώ για τα "700" ευρώ
Πολυχρονεμένο μου Αφεντικό,
Εσύ που τόσο πολύ πονάς την άνθηση στης κοινωνίας μας,
Εσύ αγνό πνεύμα της Επιχειρηματικότητας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ελεύθερης Αγοράς,
Εσύ που διατηρείς επιχειρήσεις τόσο χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο, που μπορεί να είναι καφετέριες, μπαράκια, αλλά μπορεί να είναι και οι αγαπήμένες μας τράπεζες,
Εσύ που τα τσέπωνες τόσα χρόνια από την δική μου δουλειά, για να μου λες τώρα ότι πρέπει να σκύψω το κεφάλι και να στρωθώ στην δουλειά,
Εσύ που έστειλες ήδη τα πολύτιμα κεφάλαιά σου στις αγγλίες και στις ελβετίες,
Εσύ που είχες επίσης υπό τις ευγενείς διαταγές Σου την Κωσταντίνα Κούνεβα και την Κάρμεν Ζ.,
Σε χιλιοευχαριστώ για τα "700" ευρώ που μου δίνεις (όταν μου τα δίνεις), και Σου ζητάω να πάρεις και βούρδουλα για να επιβλέπεις την ταπεινή εργασία μου και να μου επιβάλλεις την πειθαρχία, μιας και είμαι επιρρεπής στην τεμπελιά, την οκνηρία, άλλα 5 αμαρτήματα ΚΑΙ ακόλαστες σκέψεις - βλέπεις έδωσα και εγώ ΑΣΕΠ, αν και δεν πέρασα, για να τα ξύνω στο δημόσιο και να κοροιδεύω τον τίμιο ιδρώτα που χύνεις στην δερμάτινη καρέκλα Σου, όταν μιλάς με τις ώρες στο τηλέφωνο.
με μυριάδες ευχές ο θεός (αυτός με τις εκκλησίες, όχι εσύ) να μου κόβει χρόνια για να στα δίνει μέρες,
ο δούλος σου turrican.
συμφωνώ σε όλα
με την κατάργηση της μονιμότητας, συμφωνείς; αυτό κουβεντιάζουμε!
Επιπλέον, μπορεί το κράτος να επιβάλλει καλύτερες συνθήκες στον ιδιωτικό τομέα; ΔΕΝ μπορεί, αυτές προκύπτουν εμμέσως από τους κανόνες ελεύθερης αγοράς και ως συνέπεια της γενικώτερης ανάπτυξης, στη οποία όμως το δημόσιο είναι ένα τεράστιο ΒΑΡΙΔΙ
Ως άνεργος, ΔΕΝ συμφωνώ. Φανταστείτε να απολυθούν πχ 100.000 από τους 400.000 δημόσιους υπαλλήλους (τόσοι είναι και τα κουφά των 1.200.000 που ακούγοται, ΕΛΕΟΣ πια), τι θα γίνει στον ιδιωτικό τομέα με όλους αυτούς να ψάχνουν για δουλειά;
γουστάρετε έναν εφεδρικό στρατό ανέργων που θα συμπιέζει ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ την ήδη σκατ***α εργασιακή μας προοπτική;
Ως άνεργος εδώ και 3 μήνες τρέμω στην ιδέα....
Φαντάζομαι εννοεί την αντιστοιχία:
Εύκολος δρόμος = ανεντιμότητα, απάτη, κοροϊδία
Δύσκολος δρόμος = εντιμότητα, εργασία, αξιοπρέπεια
Εύκολος δρόμος, δηλαδή αυτός που ήδη πάμε και δεν χρειάζεται να ξεκουνηθούμε από την θέση μας για να αλλάξει, είναι αυτός που μας οδηγεί στην φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση.
Δύσκολος δρόμος, είναι αυτός που η ταμπέλα γράφει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΝΤ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΑΣ, ΤΙΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ" ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ.
Ο δρόμος της πραγματικής αξιοπρέπειας, είναι αυτός που διάλεξαν οι εργαζόμενοι στην αργεντινή, που κατέλαβαν τα εργοστάσια που έκλειναν, τα δούλευαν οι ίδιοι, και, ω του θαυματος, δεν χρεοκώπησαν!
Όποιος δεν το ξέρει, υπάρχει ένα εξαιρετικό ντοκυμαντέρ για την αργεντινή, λέγεται Η Κατάληψη (Take Over αν θυμάμαι καλά τον τίτλο, κυκλοφορεί και σε βίντεο κλαμπ)
Και βεβαίως, ο δρόμος της αξιοπρέπειας θα με οδηγήσει την πέμπτη το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.